Çinde okutulan lise ikinci sınıf tarih kitabında ATATÜRK şu sözlerle yer almaktadır

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hkn's

Üye
    Konu Sahibi
Çinde okutulan lise ikinci sınıf tarih kitabında ATATÜRK şu sözlerle yer almaktadır
“Birinci Dünya Savaşı ile yenilen ülkeler arasında bulunan Türkiye, savaştan sonra emperyalist ülkelerin istila ettiği hedef bir ülke oldu. Ülkelerini kurtarmak için, Türk Halkı, önderi ve yurtsever komutanı olan Kemal ATATÜRK ile ülkelerinin bağımsızlığını kazanmak için çalışıyorlardı.
M.Kemal liderliğindeki yurtsever grup, padişahtan ayrılarak, Nisan 1920’de milli bir hükümet kurdu.
O yıl Ağustos’ta padişah, ittifak devletleriyle Sevr Anlaşması’nı imzaladı ve böylece Türkiye, İngiltere, Fransa ve İtalya’nın yarı sömürgesi oldu.
Uzun süren bir savaştan sonra, M.Kemal hükümeti 1922 yılında İngiltere’den destek alan padişahın ordusunu ve işgalci Yunanlıları yendi ve 1923 yılında ittifak devletleri ile Lozan Anlaşması’nı imzaladı. Lozan Anlaşması’nda Türkiye’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü kabul edildi. Yabancı ülkelerin Türkiye üzerindeki egemenlikleri ve ekonomi üzerindeki özel denetim hakları ortadan kaldırıldı. Ayrıca, boğaz bölgesinin tarafsızlaştırılması kabul edildi.
Milli bağımsızlığı kazandıktan sonra, Türkiye Cumhuriyeti kuruldu ve M.Kemal Birinci Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Daha sonra M.Kemal bazı demokratik reformlar uyguladı. Siyasi olarak padişahlık sistemine son verdi. Din ve devlet işlerini birbirinden ayırdı. Ekonomik alanda önlemler aldı. Kültür ve eğitim alanında laik eğitimi geliştirdi ve harf devrimi yaptı. Arap alfabesinin yerine Latin alfabesini getirdi. Sosyal olarak tüm eski kötü alışkanlıkları ortadan kaldırdı.
Bu türlü yenilikler ülkenin bağımsızlığını kuvvetlendirdi ve halkı tekrar diriltecek yola girmesini sağladı.
M.Kemal devrimi başarılı bir devrimdir. M.Kemal devrimi Osmanlı İmparatorluğu’nun yüzlerce yıl süren derebeylik sistemini bitirdi ve Türkiye tarihinde yeni bir sayfa açtı.”

Görüyorsunuz, Türkiye’de ATATÜRK bir takım kişilerce “gerici” olarak nitelendirilirken elin Çinlisi ATATÜRK’ü böyle görüyor.
Demek ki bundan sonra, Çin’de yalnızca bilimi değil, gerçekleri de arayacağız.
 
  • Beğen
Tepkiler: ! AhmeT !, göktaş, yuzbasi35 ve 1 kişi daha


' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Hitler bile hayranıdır Mustafa Kemal'in.
 

Hkn's

Üye
    Konu Sahibi
dogaldır.
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Aslında Batılılar da hayran , ama kabullenmeleri imkansız. Kabullenirlerse imajlarının çok büyük yara alacağını biliyorlar.
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Atatürk,dünyadaki en büyük liderlerden biridir(ki bence en büyüğü)
Elbette hiçbir epmeryalist devlet kabullenemez bu durumu,çinliler neyin ne olduğunu herkes gibi iyi biliyor:)
 
scorpion11

scorpion11

Üye
ChavRash'ın söylediklerine aynen katılıyorum...

EN BÜYÜK TÜRK ATATÜRK

 

Hkn's

Üye
    Konu Sahibi
çünkü çinliler batılı degil...çin de avrupa sınırları içinde olsaydı Atatürk'ün büyüklügünü kabullenmezdi.
 

göktaş

Üye
Hayatta bir atatürk birde kürsad var lider olarak
 
Emir

Emir

Üye
Vay bee bazılarımız atamıza dinsiz içkici geri der çinlile bile atamızın büyüklügünü biliyor ve kendi ülkelerindeki çocuklara onu tanıtıyor ne kadar güzel bir şey çinliler artık benim gözümde gerçekleri ve dogruları bilen devlet atatürk dünyada gelmiş geçmiş en büyük önderlerden biri HİTLER gibi cani biri atamıza saygı duyuyor bunlar beni gerçekten çok mutlu etti Hakan eline saglık :D NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
 

alixkandemir

Üye

+ 1

--------------- Ekleme ---------------

Atatürk e bütün dünya hayrandır.
Dünyada muasır medeniyetler seviyesine yükselmiş bir millet yoktur ki M.K. Atatürke hayran olmasın
Bizlere Türk gençliğine düşende onun izinde onun ilkelerini hayat felsefesi olarak yaşamak ve yaşatmaktır.
Onun en büyük eseri TÜRKİYE CUMHURİYETİ dir
 

Hkn's

Üye
    Konu Sahibi
+ 1

--------------- Ekleme ---------------

Atatürk e bütün dünya hayrandır.
Dünyada muasır medeniyetler seviyesine yükselmiş bir millet yoktur ki M.K. Atatürke hayran olmasın
Bizlere Türk gençliğine düşende onun izinde onun ilkelerini hayat felsefesi olarak yaşamak ve yaşatmaktır.
Onun en büyük eseri TÜRKİYE CUMHURİYETİ dir

Aynen kardeşim
 

Ufuk Özen

Üye
teşekkür
 

Hkn's

Üye
    Konu Sahibi
rica....:oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt