İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

serinaga

serinaga

Üye
olabilir bende forumdan öğrendim bu surumun portico olduğu

- - - Eklendi - - -

Yazı yazarken İmleci İstediğimiz Yere Getirme :
Lumia 820 Telefonumuzda klavyeyi kullanarak yazı yazma esnasında geriye dönüp bir yerleri silmek yada düzeltebilmek için imleci hareket ettirecek sağ ve sol tuşları bulunmamaktadır. Ancak üzülmeyin bunun kolay bir yöntemi var. Parmağımızı imleci getirmek istediğimiz yere uzun süreli basıyoruz ve parmağımızın hemen üzerinde imleç yanıp sönmeye başlıyor, parmağımızı hiç kaldırmadan imleci nereye getirmek istiyorsak parmağımızla sürükleyerek oraya bırakıyoruz, sileceğimiz yeri siliyoruz, ilave edeceksek yazmaya başlıyoruz ...

bunu yeni gordum çok iyiymiş bunu arıodum bende

:good:

- - - Eklendi - - -

Bende Sorun yok, hatta geçen gün akşam bir eğlencede hem resim hem de video çekimi yaptım loş ışıklı ortamlarda, gayet güzel çekti, öyle dalgalanma felan yok :bilmm

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Telefonu sıfırlarsam her şey silinicekmş yoksa sadece ayarlarmı sıfırlanıyor ?

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Telefonu sıfırlarsam her şey silinicekmş yoksa sadece ayarlarmı sıfırlanıyor ?

Sıfırlama yapınca aldığın ilk gün ki gibi oluyor. Sıfırlama yapmadan önce Cumhur kardeşiminde yazdığı gibi şarj %50'nin üzerinde olsun bu çok önemli. Daha sonra buradan Ayarlar/Yedekleme/Uyg.Listesi+Ayarlar/Şimdi yedekle diyerek telefonun yedeğini al. Sıfırlama işlemi bittikten sonra microsoft hesabını tanımla bu kadar, hesabı tanımladıktan sonra kişilerin ve yedeğin otomatik yüklenir.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
floresanın ültraviyole içeren arkı saniyede 120 kez çakar. Işığın bu frekansı bazı insanlarda migren denilen baş ağrıları yaratabilir. Bu titreşimleri lambaya doğrudan baktığınızda göremezsiniz ama gözünüzün köşesinden baktığınızda görebilirsiniz.

Demişler.Yani floresanla öyle bir açı yakalamışsınız ki kameranız o çakmaların bir girişimini ekrana taşımış.Her yanıp sönmeyi yakalayacak bir açıdan çekim yapmış olabilirsiniz.

Kamera da bozuk olabilir ama her seferinde de bu şekilde bir görüntü elde ediyorsanız bence bir sorun vardır.Ama sadece bir kere oldu diyorsanız bu ihtimali değerlendirin :)

Ayrıca akkor telli ortamlarda bu oluşmaması gerek.

PureFood

PureFood

Üye
Sorum yok ama bilgilendirme yapmadan geçemeyeceğim. Malesef tahmini kalan süre adı üzerinde tahminden ibaret. Bende de başlarda 10 küsür gün diyordu. Telefonumda gereksiz herşeyi kapatarak ot gibi kullanarak en fazla 6 gün dayandırabildim (hemde pil tasarruf modu kapalıyken), sonucu aşağıdadır ve tahmini değil, gerçek süredir. Tabiki 6 gün şarj süresi şu devirde mükemmel bir süre. (kafası karışanlar; resimdeki 5 gün + 2 saatin anlamı 5 gün geçmiş 6ncı gün içide 2nci saattir)

Ayrıca uyarmak zorundayım telefonunuzu mutlaka orjinal şarj aleti ile kullanın, farklı şarj aletleri ile yaptığım denemelerde en stabil şarj kullanım süresini orjinal şarj aletiyle yaptığım şarjlardan sonra aldım (nedeni; her şarj aletinin miliamper değeri aynı olmayabiliyor)

Elbette ben de farkındayım tahmin olduğunun. 2.ayı doldurdum geçiyor bile, şarj performansı harika. Normal kullanımda bile wifi, mesajlaşma vs olunca en az 1.5 gün bende. Cimrilik de yapmıyorum artık. Konum açık, parlaklık açık, wifi'yi açık bırakıyorum genelde ama 920'nin şarjı bekledğimin üstünde.

serinaga

serinaga

Üye
floresanın ültraviyole içeren arkı saniyede 120 kez çakar. Işığın bu frekansı bazı insanlarda migren denilen baş ağrıları yaratabilir. Bu titreşimleri lambaya doğrudan baktığınızda göremezsiniz ama gözünüzün köşesinden baktığınızda görebilirsiniz.

Demişler.Yani floresanla öyle bir açı yakalamışsınız ki kameranız o çakmaların bir girişimini ekrana taşımış.Her yanıp sönmeyi yakalayacak bir açıdan çekim yapmış olabilirsiniz.

Kamera da bozuk olabilir ama her seferinde de bu şekilde bir görüntü elde ediyorsanız bence bir sorun vardır.Ama sadece bir kere oldu diyorsanız bu ihtimali değerlendirin :)

Ayrıca akkor telli ortamlarda bu oluşmaması gerek.

Süper ya, harika bir açıklama olmuş, söylenecek tek bir söz bulamıyorum ...

kilic450

Üye
arkadaşlar ben de almayı düşünüyorum da öneriyo musunuz? Telefonu internette gezinmek ve oyun oynamak için alıcam. Ama büyük ihtimal bu yaz güncellemeler, mağaza yerine oturunca alıcam. Şu an n603 var internette gezinmek oyun oynamak bi zulüm. L820 de tuş kilidini açıp kapatınca düzelen ekran donmaları kasmaları var mı symbian da olduğu gibi? Tarayıcıda takılmadan kaydırma özelliği var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Yaş 17 babam baba telefon almıyor kendim çalışıp alıyorum ve hergün paramı nokia ya haram ederek bela okuyarak geçiriyorum. Sıkıntı olacaksa almayalım daha iyi. Android veya ios istemiyorum yeni bişeyler denemek istiyorum.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Teşekkürler muhtemelen sıfırlayacağım

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
arkadaşlar ben de almayı düşünüyorum da öneriyo musunuz? Telefonu internette gezinmek ve oyun oynamak için alıcam. Ama büyük ihtimal bu yaz güncellemeler, mağaza yerine oturunca alıcam. Şu an n603 var internette gezinmek oyun oynamak bi zulüm. L820 de tuş kilidini açıp kapatınca düzelen ekran donmaları kasmaları var mı symbian da olduğu gibi? Tarayıcıda takılmadan kaydırma özelliği var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Yaş 17 babam baba telefon almıyor kendim çalışıp alıyorum ve hergün paramı nokia ya haram ederek bela okuyarak geçiriyorum. Sıkıntı olacaksa almayalım daha iyi. Android veya ios istemiyorum yeni bişeyler denemek istiyorum.

1 hafta onceki ben. al pişman olmazsın net için dersen bi tek flash yok pc den hızlı sitelere giriyorum donma nerdeyse 0

- - - Eklendi - - -

dedigin gibi market zayıf daha ama yaza kadar baya gelişmiş olur

serinaga

serinaga

Üye
Hız, performans ve internet Lumia 'nın, Wp8'in en başarılı yönleri, Marketteki uygulamaların çoğalmasıyla oyun sorunu da çözümlenir, alınacak bir telefon, Symbian ile karşılaştırılmaz, şimdilik süper bir telefon ...

• Beğen
Tepkiler: Zaman_yolcusU
Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
Hız, performans ve internet Lumia 'nın, Wp8'in en başarılı yönleri, Marketteki uygulamaların çoğalmasıyla oyun sorunu da çözümlenir, alınacak bir telefon, Symbian ile karşılaştırılmaz, şimdilik süper bir telefon ...
arkadaşın dedigi gibi bence 1 hafta bu forumda sordum inceledim gittim alım memnunum ilk duyan android degil bunamı bu kadar para verdin diyoda eline alan hayran kalıo

• Beğen
Tepkiler: serinaga
hllsvrn

hllsvrn

Üye
Yaklaşık 2-3 hafta önce aldığım Lumia 920 cihazımı malesef kaybettim, Yada ben aradaba uyurken telefonu birisinin aldığını düşünüyorum, İş yeri ortamında olan bir şey bu.. TK'u aradım çalıntı ihbarında bulundum hattı ve cihazı bloke yaptık, Yalnız savcılığa dilekçe vermedim, mesai saatlerini kaçırdığım için, pek içimden de gelmiyor birşey çıkmayacak gibi

Sizin düşünceleriniz neler? Bu telefona imei numarası kopyalamak kolaymıdır? Yada ne bileyim cihazı bulma şansım ne kadar?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Yaklaşık 2-3 hafta önce aldığım Lumia 920 cihazımı malesef kaybettim, Yada ben aradaba uyurken telefonu birisinin aldığını düşünüyorum, İş yeri ortamında olan bir şey bu.. TK'u aradım çalıntı ihbarında bulundum hattı ve cihazı bloke yaptık, Yalnız savcılığa dilekçe vermedim, mesai saatlerini kaçırdığım için, pek içimden de gelmiyor birşey çıkmayacak gibi

Sizin düşünceleriniz neler? Bu telefona imei numarası kopyalamak kolaymıdır? Yada ne bileyim cihazı bulma şansım ne kadar?

öncelikle geçmiş olsun. Savcılığa başvurmayı ihmal etmeyin. Uzun sürse de açsonuç almanız kesindir. Ayrıca telefonla yapılacak herhangi yasadışı bir işlemde muattap siz alınırsınız bu yüzden savcılık başvurusunu yapmalısınız. İmei konusuna gelince bırakın Türkiye'yi dünyada o cihaza imei klonluyacak bir delikanlı yok şu anda.

hllsvrn

hllsvrn

Üye

öncelikle geçmiş olsun. Savcılığa başvurmayı ihmal etmeyin. Uzun sürse de açsonuç almanız kesindir. Ayrıca telefonla yapılacak herhangi yasadışı bir işlemde muattap siz alınırsınız bu yüzden savcılık başvurusunu yapmalısınız. İmei konusuna gelince bırakın Türkiye'yi dünyada o cihaza imei klonluyacak bir delikanlı yok şu anda.

Sağolun, yarın mutlaka ilk işim savcılık olacaktır. Bir şey daha merak ettim. Ben malum telefonu telekomünisyon kurumunu arayarak bloke ettim, Yani telefon açıldığı zaman bu telefon çalıntıdır mesajını alacaktır. Sizin dediğiniz gibi imei klonlama işini yapamazlarsa, ozaman bu telefon kimsenin işine yaramaz..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Sağolun, yarın mutlaka ilk işim savcılık olacaktır. Bir şey daha merak ettim. Ben malum telefonu telekomünisyon kurumunu arayarak bloke ettim, Yani telefon açıldığı zaman bu telefon çalıntıdır mesajını alacaktır. Sizin dediğiniz gibi imei klonlama işini yapamazlarsa, ozaman bu telefon kimsenin işine yaramaz..

on numara yedek parça olur o telefondan:D

kilic450

Üye
benim de çok hoşuma gidiyo telefon

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Geçmiş olsun usta inşallah en kısa sürede sevindirici haberlerle dönersin

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
benim de çok hoşuma gidiyo telefon

camında işte bu limia resmi asılı olan bayilerde testerları var incele oyle karar ver

- - - Eklendi - - -

ayrıca istedigim URL yi ekrana sabitliyebiliyormuyuz ?

Üst Alt