DNA içine milyonlarca CD saklanacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
    Konu Sahibi
DNA içine milyonlarca CD saklanacak
İngiliz bilim insanları, milyonlarca CD'nin içerdiği bilgiyi, yüzyıllarca güvende tutmak için DNA'nın içinde saklayabileceklerini söyledi.

Bilim insanları, bunu doğrulamak için, bir test tüpü içinde zorlukla görülen DNA parçasına, 154 Shakespeare sonesi, bir fotoğraf, bir bilimsel tez ve Martin Luther King'in ünlü ''Bir Hayalim Var'' konuşmasından 26 saniyelik bir ses klibini sakladı.

Bu işlem için dijital enformasyonun 1 ve 0 rakamlarından oluşan ikili kodu, DNA kodunun 4 harfli alfabesine dönüştürüldü. Bu kod, sentetik DNA'nın dayanaklarını yaratmak için kullanıldı. Cihazlar, DNA moleküllerini 'okudu' ve şifrelenmiş bilgiyi topladı.

Bu okuma süreci iki hafta sürerken, sonuçları Nature dergisinin internet sitesinde yayınlanan araştırmanın yazarı, İngiltere'de Avrupa Biyoenformatik Enstitüsü'nden Ewan Birney, teknolojik gelişmelerin bu süreyi aşağı çekebildiğini söyledi.

SOĞUK VE KARANLIKTA MUHAFAZA
Araştırmacılar, DNA'nın, uzun süre saklanması, ancak sık sık üzerinde düzeltme yapılmaması gereken çok miktarda bilgiyi saklamak için kullanışlı olabileceğini belirtirken, bilginin saklandığı DNA'nın da soğuk, kuru ve karanlık bir yerde muhafaza edilmesi gerektiği açıklandı.Araştırmanın bir diğer yazarı Nick Goldman da teknolojinin, yakın gelecekte, ulusal tarih kayıtları gibi yüzyıllarca saklanmak zorunda olan büyük arşivler için işe yarayabileceğini, on yıl içinde de tüketicilerin, torunlarına gösterecekleri düğün fotoğrafları veya videoları gibi, yaklaşık 50 yıllık bilgiyi depolamaları için elverişli olabileceğini söyledi.

Araştırmacılar, stok yapılan DNA'yı yaşayan bir şeye dönüştürmeye niyetlerinin olmadığını da belirtti.

Harvard Üniversitesi'nden DNA uzmanı George Church, teknolojinin, kişinin Wikipedia'daki tüm bilgiyi parmak ucu, şu anda disk sürücülerinde saklanan dünyanın tüm bilgisini de avuç içi büyüklüğünde bir yerde saklamasına olanak tanıyabileceğini söyledi.
 


Samet.25

teknoloji hergün yeni bişey
 
Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
    Konu Sahibi
çok ilginç ama vay anasını
 
PremiumWork

PremiumWork

Üye
:hmmm

Bilgilendirme için :tşk:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
hayret ya
 
Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
    Konu Sahibi
kıyamet alametleri usta
 
Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
cdyi özel kilitli kasaya vs koymak daha mantıklı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al


Üst Alt