Yazılımları satın almak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Lisanslı Yazılımları Satın Almak..

• .. saçma geliyor. Sanal bir şeye o kadar para vermek bence anlamsız.

Kullanılan: 5 35.7%
  • .. çokta saçma gelmiyor fakat yazılımların ücretleri beni onları satın almaktan vazgeçiriyorlar.

Kullanılan: 9 64.3%
  • .. istiyorum, bazende satın alıyorum. Biraz saçma gelse bile emeğe saygı duyuyorum.

Kullanılan: 0 0.0%
  • .. istediğimde satın alıyorum. Herşeyi değil, yanlızca gerekli yazılımları; antivirüs ve office gibi

Kullanılan: 1 7.1%
  • .. özen gösterdiğim bir şey. Çoğu yazılımım lisanslı vede çoğunada para verdim. Emeğe saygı duyup ya

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    14
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

o kadar emekten sonra benim gönlüm bırak 79 tl yi 25000 tl yapmaya bile el vermez.. 4500 kişinin 3 yıl boyunca geceli gündüzlü çalışmasının sonucu 5-10 tl olamaz. Haklısın pahalı oluncada satmıyor ama ucuz olsa yinede çokta fazla satamaz bence..

evet ama şöyle birşey var kaç kişi satın aldı atıyorum bin kişi, şuan kaç kişi kullanıyor yüz bin kişi, bin kişi satın aldı diğer 90 bini beleşe kullanıyor ama daha ucuz olsa belki 50 bin kişi satın alacaktı 100 bin kişi yine kullanacaktı bazılarına 1 lirayada satsan almıyor malesef

restmod

restmod

Üye
Fiyatlar gercekten cok pahali elimdeki yazilimlara para vermis olsaydim 10bin lira gozden cikarmis olmam gerekirdi bunuda hayatta veremem bir kere parayla yazilim aldim 100dolar verdim eger uygun fiyata satsalar hic ugrasmam internette falan aramaya

BrainHacker

BrainHacker

Üye
Yok yav en iyisi nerede beleş git oraya yerleş :D

MrTech

MrTech

Üye
windows 8 gittim indirdim pro ve :ehe

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
windows 8 gittim indirdim pro ve :ehe

uygulama geliştiricisi olduğum için microsoft bana enterprise'ı beleş verdi :) 3 aylığına tabi.. hatta developer preview sürümünden beri veriyor :)

- - - Eklendi - - -

3 aydır açmıyorum ama :zzz: aktivasyonu filan bitmiştir çoktan

Dereck

Dereck

Üye
Yazılımı yapanlara saygı duyuyorum gerçekten kolay birşey değil bizim 2 dakika kullanıp kapattığımız bir çok yazılım büyük çabalarla yazılıyor.. Bende herkes gibi c-racklı yazılımlar kullanıyorum ama gönül isterdiki winrarına kadar hepsini tek tek ödeyebilelim.. Bence pahalı yazılım yoktur çok fazla emek harcanıp yazılan programlar vardır..

• Beğen
Tepkiler: spy ghost ve abandonware
abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
Yazılımı yapanlara saygı duyuyorum gerçekten kolay birşey değil bizim 2 dakika kullanıp kapattığımız bir çok yazılım büyük çabalarla yazılıyor.. Bende herkes gibi c-racklı yazılımlar kullanıyorum ama gönül isterdiki winrarına kadar hepsini tek tek ödeyebilelim.. Bence pahalı yazılım yoktur çok fazla emek harcanıp yazılan programlar vardır..

Aynen öyle :ok2:

spy ghost

spy ghost

Üye
bir programcı olarak o programları kullanırken üstatların ne işkence çektiklerini hissediyorum.bir kutucuğu boş gectıniz kontrolu bile en sade hali 3-4 satır.nice programlar var açıp hayranlıkla izlediğim.bırakın seri numaraları bir kenara satın alın

• Beğen
Tepkiler: abandonware ve Mad EagLe
abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
bir programcı olarak o programları kullanırken üstatların ne işkence çektiklerini hissediyorum.bir kutucuğu boş gectıniz kontrolu bile en sade hali 3-4 satır.nice programlar var açıp hayranlıkla izlediğim.bırakın seri numaraları bir kenara satın alın

aynen bende öyle :ok2: hangi programlama dili

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Delphide basit bir toplama işleminde bile nir sürü kod yazılıyor bi yanlış noktalama bir sürü satır silmenizi gerektiriyor bir de o hatayı bulmak lazım tabi

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
Delphide basit bir toplama işleminde bile nir sürü kod yazılıyor bi yanlış noktalama bir sürü satır silmenizi gerektiriyor bir de o hatayı bulmak lazım tabi

visual studio oldukça iyi bir geliştirme aracı bence.. windows için bundan başkası kullanılmamalı :) mesela visual basicte toplama işlemi şöyle:

MsgBox(1 + 2, vbInformation, "İşlem")

Aynı şekilde, hesap makineside kolaylıkla yazılabilir :)

• Beğen
Tepkiler: spy ghost
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
visual studio oldukça iyi bir geliştirme aracı bence.. windows için bundan başkası kullanılmamalı :) mesela visual basicte toplama işlemi şöyle:

MsgBox(1 + 2, vbInformation, "İşlem")

Aynı şekilde, hesap makineside kolaylıkla yazılabilir :)

adı üstünde basic :) ama biz onu görmüyoruz dephi kullanıyorum onda şu şekilde

var
sayi1:integer;
sayi2:integer;
toplam:integer;
begin
readln : (sayi1);
readln : (sayi2);
toplam:=(sayi1+sayi2);
writeln : ('sayi1+sayi2', toplam);
end.

Arada fark var baya:)

• Beğen
Tepkiler: spy ghost ve Dereck
Dereck

Dereck

Üye

adı üstünde basic :) ama biz onu görmüyoruz dephi kullanıyorum onda şu şekilde

var
sayi1:integer;
sayi2:integer;
toplam:integer;
begin
readln : (sayi1);
readln : (sayi2);
toplam:=(sayi1+sayi2);
writeln : ('sayi1+sayi2', toplam);
end.

Arada fark var baya:)

Kesinlikle Delphi :)

• Beğen
Tepkiler: spy ghost
Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
Peki hadi onlar ugrasip yapiyor haksizlik oluyor diyen biz modifiyeli cfw yapip paylaşım yapiyoruz hakkımız ne olucak.
Varmi bağış yapan bize yok.
Bazı program hak ediliyor.
Zaten android beleş markets indiriyor ama açmıyor illegal diye :D
Farkına vardılar heralde

spy ghost

spy ghost

Üye
Kesinlikle Delphi :)
beyler
int a,b,sonuc;
a = int.Parse(textbox1.text);
b = int.Parse(textbox2.text);
sonuc = a+b;
sonuc = textBox3.text.ToString();

yazmak varken ne uğraşıyorsunuz :D

veya veri almadan
int a,b,sonuc;
a =1;
b=2;
sonuc = a+b;
MsgBx.Show(sonuc); :d:

semihguney

semihguney

Üye
yazılımcılar size bir şey sorayım .Yani bu bilgisayarda gördüğüm program ve her ışletim sistemi harf ve rakamlardan mı oluşuyor valla hayret ediyorum :zzz:

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi

beyler
int a,b,sonuc;
a = int.Parse(textbox1.text);
b = int.Parse(textbox2.text);
sonuc = a+b;
sonuc = textBox3.text.ToString();

yazmak varken ne uğraşıyorsunuz :D

veya veri almadan
int a,b,sonuc;
a =1;
b=2;
sonuc = a+b;
MsgBx.Show(sonuc); :d:

hesap makinesi yazdıttırmayın bana :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt