Yazılımları satın almak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Lisanslı Yazılımları Satın Almak..

• .. saçma geliyor. Sanal bir şeye o kadar para vermek bence anlamsız.

Kullanılan: 5 35.7%
  • .. çokta saçma gelmiyor fakat yazılımların ücretleri beni onları satın almaktan vazgeçiriyorlar.

Kullanılan: 9 64.3%
  • .. istiyorum, bazende satın alıyorum. Biraz saçma gelse bile emeğe saygı duyuyorum.

Kullanılan: 0 0.0%
  • .. istediğimde satın alıyorum. Herşeyi değil, yanlızca gerekli yazılımları; antivirüs ve office gibi

Kullanılan: 1 7.1%
  • .. özen gösterdiğim bir şey. Çoğu yazılımım lisanslı vede çoğunada para verdim. Emeğe saygı duyup ya

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    14
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
Yazılımları satın almak hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yazılımlara bir miktar para vermeyi nasıl buluyorsunuz? Onları satın alırken sizi engelleyen etmenler neler? Lisanslı yazılıma para vermeyi doğru buluyormusunuz?

Sadece fikirlerinizi alıp, muhabbet açmak istedim :) Evet, düşünceleriniz?

burakkk97

Üye
büyüyene kadar vermem belki büyüdükten sonra da ama kul hakkı olduğunun farkındayım :(

ConnorKenway

ConnorKenway

Üye
bence ilk demosunu kullanirsin çok beğenirsen işime lazım olur diyorsan satın alırsın

semihguney

semihguney

Üye
Çok sıkıntı yaptığım bi konu .Örneğin windows7 kullanıyorum kırık bi şekilde .Ben bunu satın alamam ki yüzlerce dolar ediyor .Kul hakkına da giriyorum .Mesela BMW çalsam bu çok pahalı bunu satın alamam diye bi savunma komik olurdu .O da kul hakkı bu da kul hakkı .Sonuçta bu yolla para kazanan insanlar var .Mühendislik programları dahil bir çok program bu ışletim sisteminde çalışıyor .Onun için bunu kullanmak zorundayım .Yani tam bir çıkmaz

• Beğen
Tepkiler: abandonware
abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
Çok sıkıntı yaptığım bi konu .Örneğin windows7 kullanıyorum kırık bi şekilde .Ben bunu satın alamam ki yüzlerce dolar ediyor .Kul hakkına da giriyorum .Mesela BMW çalsam bu çok pahalı bunu satın alamam diye bi savunma komik olurdu .O da kul hakkı bu da kul hakkı .Sonuçta bu yolla para kazanan insanlar var .Mühendislik programları dahil bir çok program bu ışletim sisteminde çalışıyor .Onun için bunu kullanmak zorundayım .Yani tam bir çıkmaz

Çok haklısın :)

MrExpert

MrExpert

Üye
Günümüzde Yazılımların bir çoğu olmassa olmaz ofis , windows vb. Ancak Bunların Tekelleşmesi ve yapımcıların yüksek kar elde etmek için Bunları faiş fiyata satması insanları korsana itiyor Örneğin ofis programı 250tl gibi bir fiyatı var ve en ucuz win7 hala 180tl En ucuz Virüs programı bile yıllık 20tl Ve Bu yazılımların hepsine para ödemek ki bunların ilave yazılımları var yani pc sadece windows ve ofis ten ibaret değil buyüzden 3.Parti yazılımlar vs. vs. Bir pc için 1000tl gibi bir fiyat yazılıma ödeyebiliriz. Velhasıl Türkiyede Bunlara Bukaddar Parayı sadece kurumsal Firmalar Öder bununda nedeni denetleme sırısında korsan yazılım kullanmanın cezası mevcut ama yınede kullananlar var. Yani denetlemeler nekadar sık olursa olsun Bu faiş fiyatlar olduğu sürece Korsan hiçbir zaman bitmesz ve böyle giderse bitmeyecek.

• Beğen
abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
Günümüzde Yazılımların bir çoğu olmassa olmaz ofis , windows vb. Ancak Bunların Tekelleşmesi ve yapımcıların yüksek kar elde etmek için Bunları faiş fiyata satması insanları korsana itiyor Örneğin ofis programı 250tl gibi bir fiyatı var ve en ucuz win7 hala 180tl En ucuz Virüs programı bile yıllık 20tl Ve Bu yazılımların hepsine para ödemek ki bunların ilave yazılımları var yani pc sadece windows ve ofis ten ibaret değil buyüzden 3.Parti yazılımlar vs. vs. Bir pc için 1000tl gibi bir fiyat yazılıma ödeyebiliriz. Velhasıl Türkiyede Bunlara Bukaddar Parayı sadece kurumsal Firmalar Öder bununda nedeni denetleme sırısında korsan yazılım kullanmanın cezası mevcut ama yınede kullananlar var. Yani denetlemeler nekadar sık olursa olsun Bu faiş fiyatlar olduğu sürece Korsan hiçbir zaman bitmesz ve böyle giderse bitmeyecek.

Evet.. tekeleşşme küçük geliştiriciler içinde önemli bir sorun.

Samet.25

Eger kullandigim cihaz kaliteliyse satin alirim yani aldimmi en azindan 2 3 sene kullanacaksam.
Bence zaten hep indirmeler hileler bu yuzden kaynaklaniyo herkes iyisini ister ama olmuyo iste

MrExpert

MrExpert

Üye

Evet.. tekeleşşme küçük geliştiriciler içinde önemli bir sorun.

Ve ayrıca küçük gelişticilere örnek olarak linux pekte küçük olmasada Microsoftun hep önüne taş koymasıyla Hep yerınde saydı Şimdi bile daha yeni yeni gelişmeye başladı onunda nedeni Dna larıyla oynanarak yeni yazılımlar türetilmesi ile oldu örneğin android linux temelleri üzerine kuruldu megoo linux temelleri üzerine kuruldu :hmmm

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi

Ve ayrıca küçük gelişticilere örnek olarak linux pekte küçük olmasada Microsoftun hep önüne taş koymasıyla Hep yerınde saydı Şimdi bile daha yeni yeni gelişmeye başladı onunda nedeni Dna larıyla oynanarak yeni yazılımlar türetilmesi ile oldu örneğin android linux temelleri üzerine kuruldu megoo linux temelleri üzerine kuruldu :hmmm

linux aslında başarılı bir sistem. ama sistemi sistem yapan uygulamaları. bundan dolayı linux hep kaybediyor. ayrıca linuxun ücretsiz olması ona yapılan uygulamalarında ücretsiz olması manasına geliyorki oda çoğu geliştiriciyi linuxa uygulama yazmaktan vazgeçiriyor :hmmm

MrExpert

MrExpert

Üye

linux aslında başarılı bir sistem. ama sistemi sistem yapan uygulamaları. bundan dolayı linux hep kaybediyor. ayrıca linuxun ücretsiz olması ona yapılan uygulamalarında ücretsiz olması manasına geliyorki oda çoğu geliştiriciyi linuxa uygulama yazmaktan vazgeçiriyor :hmmm

Dediklerin doğru ama örneğin android açık kaynaklı ve Çikan uygulamalarida hemen hemen herkez ücretsiz kullaniyor gerekse apk vb. Linux tada geliştiriciler uygulamalar geliştirirdi ama hep microsoft .... :zzz:

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi

Dediklerin doğru ama örneğin android açık kaynaklı ve Çikan uygulamalarida hemen hemen herkez ücretsiz kullaniyor gerekse apk vb. Linux tada geliştiriciler uygulamalar geliştirirdi ama hep microsoft .... :zzz:

steam gibi geliştiriclerin linuxa geçmesi için çalışmalar yapmak lazım :hmmm hem ps3'ün sistemi neki :hmmm eğer linux tabanlıysa(ki öyledir), o zaman ps3 oyunlarınıda linuxa yayınlasalar aslında çok güzel olur ama kim yayınlayacak..

MrExpert

MrExpert

Üye

steam gibi geliştiriclerin linuxa geçmesi için çalışmalar yapmak lazım :hmmm hem ps3'ün sistemi neki :hmmm eğer linux tabanlıysa(ki öyledir), o zaman ps3 oyunlarınıda linuxa yayınlasalar aslında çok güzel olur ama kim yayınlayacak..
Tabi birazda teşvik gerek :hmmm

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
MrExpert

MrExpert

Üye

ama daha birçok kişi linuxun ne olduğunu bilmiyo ya :hmmm onuda geçtim windowsun bile ne olduğunu bilmeyenler var be :blink: şimdi bunlarmı linuxa geçecek
Evet haklısın hala Bilgisayar kursu adı altında Ofis programını öğreten kurslar var Adam kurstan çıkıyor ne öğrendin diyorsun ofisi diyor :hmmm Bunlara linux u öğretmek Gerçekten zor :hmmm

• Beğen
IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Karsiyim. Microsoft'un benim 160$'a ihtiyaci oldugunu sanmiyorum. Ama herkes boyle yaparsa sirketler batar diye bisey yok. Kapitalist oyunlarina yardim etmeyi dusunmuyorum :)

bayon

Üye
ya şöyle birşey var atıyorum 100 tl lik bi yazılımı 50 kişi alir 5000 tl kar yapar aynı yazılımı 20 tl den satsa 250 kişi alir kârı yine 5000 tl olur biraz ucuz olsa programlar bence korsana yönelen kişi de çok azalır

• Beğen
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
adaletsizlik yapılıyor parasını haketmeyen çok şey var örneğin windows 8 neden 79 tl yapıyorsunki 79 tlye yüz bin kişiye satacağına 29 tl yap ve koskaca windows yapıyorsun bir şekilde birşey yap korsanını çekemesinler böylece herkes alsın yoksa 1 kişi alır 100 bin kişi ondan faydalanır o 79 tl verenede enayi derler sonra örneğin bir dvd 20 tl internet çağındayız insan istediğini bulabiliyor 20 tl yapcağına 10 tl yap hatta 5 tl yap herkes orjinal kullansın sonra ne emeğe saygı ne başka birşey ucuz yapın sürümden kazanın sonuçta herkesin imkanı yok olsada beleşi varken kimse para vermek istemiyor.

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
adaletsizlik yapılıyor parasını haketmeyen çok şey var örneğin windows 8 neden 79 tl yapıyorsunki 79 tlye yüz bin kişiye satacağına 29 tl yap ve koskaca windows yapıyorsun bir şekilde birşey yap korsanını çekemesinler böylece herkes alsın yoksa 1 kişi alır 100 bin kişi ondan faydalanır o 79 tl verenede enayi derler sonra örneğin bir dvd 20 tl internet çağındayız insan istediğini bulabiliyor 20 tl yapcağına 10 tl yap hatta 5 tl yap herkes orjinal kullansın sonra ne emeğe saygı ne başka birşey ucuz yapın sürümden kazanın sonuçta herkesin imkanı yok olsada beleşi varken kimse para vermek istemiyor.

o kadar emekten sonra benim gönlüm bırak 79 tl yi 25000 tl yapmaya bile el vermez.. 4500 kişinin 3 yıl boyunca geceli gündüzlü çalışmasının sonucu 5-10 tl olamaz. Haklısın pahalı oluncada satmıyor ama ucuz olsa yinede çokta fazla satamaz bence..

deforze

deforze

Üye
3500 $ lık SolidWorks çizim programının bile warezi varken millet para vermez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt