Eğer Bilgisayar Ve Cep Telefonu Kullanmak Günah Olsaydı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OPC

OPC

Üye
Bilgisayar ve telefonu gereksiz yere kullanan zamanın çoğunu gereksiz yere orada harcayor ve o orada harcadığı zaman ona yarar yerine zarar veriyorsa o zaman onlar bana göre haram olur

Gayet doğru yazmışsın eline sağlık

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Kullanirdim

ka_za

ka_za

Üye
Baştan beri böyle olsa başlamazdım heralde. Şuan böle birşey ortaya cıksa kullanırım hertürlü :D

semihguney

semihguney

Üye
içki haram, faiz haram, sigara da haram sayılır .Bunlara bulaşan onu hiç takmaz ki çoğu insan haramın müptelası olmuş

Dereck

Dereck

Üye
Günümüzde alkollü içki tüketimi ne kadar normal birşey olarak görülüyorsa bu da normal olarak görülürdü ve istediği kadar günah olsun yine kullanılırdı.

Şahsen ben kullanmazdım :)

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Günah olsa ben kullanmazdım diyenlere şunu sormak istiyorum;

Kullandığınız bilgisayarda orjinal işletim sistemi mi kullanıyorsunuz? yada Maxicep'ten cep içeriği indirmek yerine mağazadan mı satın alıyorsunuz ? nasıl yapıyorsunuz.

Dereck

Dereck

Üye
Günah olsa ben kullanmazdım diyenlere şunu sormak istiyorum;

Kullandığınız bilgisayarda orjinal işletim sistemi mi kullanıyorsunuz? yada Maxicep'ten cep içeriği indirmek yerine mağazadan mı satın alıyorsunuz ? nasıl yapıyorsunuz.

Aslında bu konu başlı başına saçma bir konu ama mesela alkolün neden günah olduğuna dair net ve mantıklı sebep var. İnsanda bilinci körelten herşey haramdır , günahtır. Konuyu açan arkadaşta buna istinaden demiş hani mantıklı bir açıklaması olsaydı ve kesin olarak haram birşey olsaydı kullanırmıydınız? diye. Sizin bahsettiklerinizin alkol kadar günah olduğunu sanmıyorum en azından bunun derecelendirmesini yapmak bizim haddimize değil, emek verilmiş birşeyin hakkını ödemeden kullanmakta büyük yada küçük günahtır sonuçta.. Bununla ilgili forumda bir başka konuda yorumumuda yapmıştım zaten..

Sonuç olarak alkol vb. şeyler kullanmak insanın kendisinede fiziken ve ruhen zarar verdiği gibi başkalarınada çoğu kez ciddi zararlar veriyor..

Ancak sizin bahsetmiş olduğunuz yazılım konusu bu tarz birşeyle kıyaslanıcak bir konu değil..

İşi lisans konusuna getirirseniz siz kullandığınız winrarın dahi hakkını ödeyerek ödeme yapıyormusunuz ? Yada bağışta bulunuyor musunuz ? Ya da hayatınızda hiç mi lisanssız herhangi bir yazılım kullanmadınız ? Tabi ki kullandınız ama neden ? Çalma hırsınızdan dolayımı saygı duymadığınız için mi? Yoksa gerçekten ihtiyacınız olduğu için mi ?

EroL

EroL

Emekli Yönetici

Son cümlelerin şu kapıya çıkıyor;

Gerçekten ihtiyacın olduğu için çalabilirsin. Parayla satılan bir şeyi gasp ediyoruz ve kullanıyoruz. Günahın büyüğü küçüğü yoktur, müslüman inancına göre günahtır bu, hatta kul hakkına bile girebilir. Korsan yazılım kullanmanın günah olduğunu kanıtlayan mantıklı açıklamalar yoktur demek yanlış olur.

Ayrıca alkolün fiziki zararından çok psikolojik zararlarından dolayı yasaklandığını düşünüyorum. Patates kızartmasının da fiziki zararları oluyor bünyeye zira.

Dereck

Dereck

Üye

Gerçekten ihtiyacın olduğu için çalabilirsin. Parayla satılan bir şeyi gasp ediyoruz ve kullanıyoruz. Günahın büyüğü küçüğü yoktur, müslüman inancına göre günahtır bu, hatta kul hakkına bile girebilir. Korsan yazılım kullanmanın günah olduğunu kanıtlayan mantıklı açıklamalar yoktur demek yanlış olur.

Ayrıca alkolün fiziki zararından çok psikolojik zararlarından dolayı yasaklandığını düşünüyorum. Patates kızartmasının da fiziki zararları oluyor bünyeye zira.

Sanırım ben kendimi tam olarak ifade edemiyorum ya da siz olayı farklı yönlere çekiyorsunuz. :) Neyse tartışmayacağım iyi forumlar

Astrosman

Astrosman

Üye
Duman ne güne duruyo :ehe

Heroata

Heroata

Üye
Pc olmasa olr ama telefonu braz zor brkrm .d

codblackops2

codblackops2

Üye
kullanmazdim heralde

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Tarih'den yola çıkacak olursak o dönemi insanlar nasıl yaşadıysa bizlerinde yaşaması mümkündür.Teknolojik iyi yanından çok Eroin fazlalığı olarak göze batmakdır.Bağımlılığın bu kadarı fazla olmalı.Tv ve telefonda bilgisayar ve bilgisayar olarak bu kapılımda yaşadığımız günlerin çoğunun gereksiz noktalara odaklandığı bir hakikat.Şayet elimizde bu 2 seçenek olmasaydı şu anda aile bağında sağlamlık,iş konusunda fazla zaman fazla gayret ve getirisi iyi bir miktar,İnsanların birbiriyle etkileşimin yüz yüze olması yeniden ivme kazanması,ilişkilere bulunacak bolca zaman.Bu tür yanları fazlasıyla mevcut.

Kullanmazdım demeyi uygun görmektense doğru yolu bilenler için günah yanını ayırt etmek mümkündür.Konuya gereksinim duymaktansa sayılı hocaları takip etmek ve sormak daha mantıklı olurdu.

Büyük bir günahın baş nedeni olan içkiye tahammülüm olmadığı bir zamanda şayet böylesi bir ihtimali ele aldığımızda vazgeçilecek yanları mutlaka olurdu tamamı konusunda henüz keskinlik sağlamak mümkün değildir.Hayatın bir parçası olarak yerini almıştır.

semihguney

semihguney

Üye
Tarih'den yola çıkacak olursak o dönemi insanlar nasıl yaşadıysa bizlerinde yaşaması mümkündür.Teknolojik iyi yanından çok Eroin fazlalığı olarak göze batmakdır.Bağımlılığın bu kadarı fazla olmalı.Tv ve telefonda bilgisayar ve bilgisayar olarak bu kapılımda yaşadığımız günlerin çoğunun gereksiz noktalara odaklandığı bir hakikat.Şayet elimizde bu 2 seçenek olmasaydı şu anda aile bağında sağlamlık,iş konusunda fazla zaman fazla gayret ve getirisi iyi bir miktar,İnsanların birbiriyle etkileşimin yüz yüze olması yeniden ivme kazanması,ilişkilere bulunacak bolca zaman.Bu tür yanları fazlasıyla mevcut.

Kullanmazdım demeyi uygun görmektense doğru yolu bilenler için günah yanını ayırt etmek mümkündür.Konuya gereksinim duymaktansa sayılı hocaları takip etmek ve sormak daha mantıklı olurdu.

Büyük bir günahın baş nedeni olan içkiye tahammülüm olmadığı bir zamanda şayet böylesi bir ihtimali ele aldığımızda vazgeçilecek yanları mutlaka olurdu tamamı konusunda henüz keskinlik sağlamak mümkün değildir.Hayatın bir parçası olarak yerini almıştır.

güzel açıklama yaptın teşekkürler , peki yazılım konusunda ne diyorsun ?

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
güzel açıklama yaptın teşekkürler , peki yazılım konusunda ne diyorsun ?

Yazılımda bir yaşam mimarisidir.Teknolojiyi yaşatandır.Bilgisayar ve telefon sadece çizim sonucu maddeler doğrultusunda çıkan sonuçlardır.Yazılım olarak içeriğine girmek gerekmiyor.Genel olarak bakmak daha mantıklı olacakdır ki günah yanıyla değinmek yerine ise yaşamda akla gelen günahlar bu düzende de geçerlidir.Mağlum hayatın bir yanı yakın zamanda genelini kapsıyacakdır.Bu yönüyle bakmak lazım.

semihguney

semihguney

Üye
yazılım mühendislerinin ürettiği programları satın almaktan bahsediyorum . Korsan kullanmak kul hakkına girmek doğru mu sence ? Yoksa emperyalist düzene para vermek mi doğru ? Çok kafamı karıştırıyor bu konu :zzz:

asfwefdsvcsascf

asfwefdsvcsascf

Üye

+178484984

- - - Eklendi - - -

Sanırım ben kendimi tam olarak ifade edemiyorum ya da siz olayı farklı yönlere çekiyorsunuz. :) Neyse tartışmayacağım iyi forumlar

farklı yöne çektiği falan yok. gayet güzel açıklamış :oke:

Kayahan14

Kayahan14

Üye

aha buldum senin rütben maxişair olsun :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt