Nokia 3 Yil Aradan Sonra ..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
asigsasi

asigsasi

Üye
aynı dertten muzdaribiz.

pirenuri

pirenuri

Üye

Valla adamlar ne kadar kazık atsanada yine hava hoş bizim insanımız için :) Symbian kullanıcılarına atılan kazık ortada..Oyüzden yerin dibine girsinler.. Eğer neden bunları dediğime bir sebep ararsanız. Size sebeplerinide çok rahat sayarım.
Nokia otursun 1110 1100 filan yapsın artık. Bakın o telleri güzel hakkaten...

Benim eski telefonum 701 di memnundum Fp2 de biraz kısıtlama geldi ama N8 c7 c6-01
gibi telefonları düşün 2.5 yıl geçti ama hala güncelleme geliyor telefonlara Bir çok yeni uygulama çıkıyor. Nokia elinde symbian uzmanı olmamasına rağmen güncellemeler getiriyor

pckobat_78

Üye
Nokia'nın günde 10 tane symbian tasarımı yapıp aynı özellikleri farklı sırayla koyup yeni telefon üretmekten vazgeçmesi gerekir diye düşünüyorum. Benimde piyasada görmek istediğim firmalar arasında. Wp'da mağazaya sağlam bir destekle çok güzel işler başarılabilir...

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
    Konu Sahibi
Nokia'nın günde 10 tane symbian tasarımı yapıp aynı özellikleri farklı sırayla koyup yeni telefon üretmekten vazgeçmesi gerekir diye düşünüyorum. Benimde piyasada görmek istediğim firmalar arasında. Wp'da mağazaya sağlam bir destekle çok güzel işler başarılabilir...

Symbian Zaten Uretilmiyorki Artik .?

pirenuri

pirenuri

Üye
Nokia asha serisi hariç Lumia modelleri dışında üretim yapmıyor

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye

symbian tasarımı yapılmıyo ki artık wp8 tasarımı yapılıyo

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

asigsasi

asigsasi

Üye

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

ah nokia yedi symbianı ah

erolustun

Üye
Symbian'i acik kaynak kodlu bir sistem haline getirip uygulama gelistiricilere de adam gibi destek verseydiler piyasanin durumu cok farkli olurdu.

Polymath

Polymath

Üye
Benim eski telefonum 701 di memnundum Fp2 de biraz kısıtlama geldi ama N8 c7 c6-01
gibi telefonları düşün 2.5 yıl geçti ama hala güncelleme geliyor telefonlara Bir çok yeni uygulama çıkıyor. Nokia elinde symbian uzmanı olmamasına rağmen güncellemeler getiriyor

özelliklerinı kısmak sana normal mi gelıyor? 701 dediğin telefon 900 liraydı bugun s3 mini seviyesinde fıyatı hatta o fıyatlara 10 tane daha 701 den 10 kat ıyı tel sayarız degıl mı ? Sende(nokia yani) bırde bu telefonların ozellıgını kısıyorsun? Hangi mantığa hangi akla? Nokia batmaz. Cunku sızın gıbı arkadaslarımız oldugu surece batmaz. Az eleştırmeyı ogrenın ve size saçma birşey yapıldıgında o markayı boykot etmeyı biliniz....

SheFy

SheFy

Üye

özelliklerinı kısmak sana normal mi gelıyor? 701 dediğin telefon 900 liraydı bugun s3 mini seviyesinde fıyatı hatta o fıyatlara 10 tane daha 701 den 10 kat ıyı tel sayarız degıl mı ? Sende bırde bu telefonların ozellıgını kısıyorsun? Hangi mantığa hangi akla? Nokia batmaz. Cunku sızın gıbı arkadaslarımız oldugu surece batmaz. Az eleştırmeyı ogrenın ve size saçma birşey yapıldıgında o markayı boykot etmeyı biliniz....

yanlis almis olabilir ama boyle.kimsenin yuzune vuramazsin. senin gibi.insanlar vb cumleler kullanma lutfen

Polymath

Polymath

Üye

yanlis almis olabilir ama boyle.kimsenin yuzune vuramazsin. senin gibi.insanlar vb cumleler kullanma lutfen

bu yazdıklarımda ben saygısızlık göremedim. Sen değil bırak o arkadaşım yazsın. özür dilemeyi biliriz.. Ortalığı karıştıran bu gibi mesajlarınız. Sizde bunu yapmayınız lütfen.. Senın gıbı ınsanlar degıl senın gıbı arkadaslarımız yazdım. Iyı okuyunuz ? Ayrıca bir öneri sundum o arkadaşıma yüzüne vurma dıye de birsey yokk..

asigsasi

asigsasi

Üye
Polymath arkadaşımız sonuna kadar haklı nokia böyle birşey yapacağını bilsek veya bilseniz şimdi çoktan dibe vurduydu symbiana yaptıklarını bir veya 2 sene sonra wp8 sisteme de yapar bunlar nasıl olsa alıştılar...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Polymath arkadaşımız sonuna kadar haklı nokia böyle birşey yapacağını bilsek veya bilseniz şimdi çoktan dibe vurduydu symbiana yaptıklarını bir veya 2 sene sonra wp8 sisteme de yapar bunlar nasıl olsa alıştılar...

Symbian'ın öksüz bırakılması konusunda hak veriyorum.
Ancak gelecekte neler olacağını hiçbirimiz bilemeyiz.
Söylediklerimiz tahminden öteye gitmeyecektir.
Nokia'nın zor durumlara düşmesine rağmen Android'e geçmeyip WP ile anlaşması ve Lumia serisine her geçen gün yeni telefonlar eklemesi bu yoldaki kararlılığını gösteriyor.
Hani bir söz vardır "Geriden gelen daima avantajlıdır".
Nokia, kâr payı çok küçük bir sistemle yola çıktı, mücadele etmeyi seçti.
Yepyeni bir anlayış, yepyeni bir arayüz dedi.
Elbette eksikleri olduğu bir gerçek ama gün geçtikçe gelişiyor.
Lumia 920 ve 820 ile iyi bir çıkış grafiği yakaladı.
Önümüzdeki ay gelecek olan Lumia 620 ile de muhtemelen bu süreç devam edecektir.
MWC'de tanıtılması ve Mayıs ayı gibi piyasaya sürülmesi beklenen yeni amiral gemi ile de yine adından söz ettirerek WP ile büyümesini sürdürecektir diye düşünüyorum.

asigsasi

asigsasi

Üye
iyi güzel diyorsun da şu an symbian kullanan birçok kullanıcı var bu durum inan ki nokia nın aleyhinedir.her 10 kişiden 3 ü benim düşündüğüm gibi düşünür ve 3 kişi de çevresindeki leri elbette etkileyecektir.
İnşallah insanları bundan sonra daha hayal kırıklığına uğratmazlar. :)

caglar b

caglar b

Üye
nokia symbianı bitirdi evet sinirliyiz ama eger symbian
ı bitirmese wp bu çıkışı yapamazdı çünkü nokia model satışından kar edemiyor, ikon satışından kar ediyor. ha bidaha nokia alır veya aldırırmıyım asla

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
nokia yakaladığı sürdürmeli zaten :tşk:

pirenuri

pirenuri

Üye

özelliklerinı kısmak sana normal mi gelıyor? 701 dediğin telefon 900 liraydı bugun s3 mini seviyesinde fıyatı hatta o fıyatlara 10 tane daha 701 den 10 kat ıyı tel sayarız degıl mı ? Sende(nokia yani) bırde bu telefonların ozellıgını kısıyorsun? Hangi mantığa hangi akla? Nokia batmaz. Cunku sızın gıbı arkadaslarımız oldugu surece batmaz. Az eleştırmeyı ogrenın ve size saçma birşey yapıldıgında o markayı boykot etmeyı biliniz....

Eleştiriyorum tabiki ama biraz mantıklı bakmakta var . Doğru kısıtladı çok hata yaptı ama symbiana zaten o kadar hizmet verdi gereğinden fazla verdi. Şu anda İos a para vermeyi düşünmeyen ve androidide sevmeyen için yeni bir işletim sistemi oldu wp8 . Ayrıca Wp8 in arkasında sadece Nokia yok Microsoft gibi Bi firma var ve Microsoft un büyüklüğünü kimse tartışamaz

ConnorKenway

ConnorKenway

Üye
haber için :tşk:

Polymath

Polymath

Üye
Eleştiriyorum tabiki ama biraz mantıklı bakmakta var . Doğru kısıtladı çok hata yaptı ama symbiana zaten o kadar hizmet verdi gereğinden fazla verdi. Şu anda İos a para vermeyi düşünmeyen ve androidide sevmeyen için yeni bir işletim sistemi oldu wp8 . Ayrıca Wp8 in arkasında sadece Nokia yok Microsoft gibi Bi firma var ve Microsoft un büyüklüğünü kimse tartışamaz

Gereğinden fazla diye bir hizmet yoktur arkadaşım. Hizmet karşılığı para kazanıyorlar sonuçta :) Mesela bak bu sebepler yüzünden nokia bir daha almam. Çevremi bile buna göre yönlendiriyorum artık. Ailemde telefon alırken bana sorarlar. E nokia kazandı mı şimdi ? Hayır. Benim gibi çok insan var emin olun.. Oyüzden wp değil androidede geçse nokia gözümde sıfır ve beddualarımın ilgi odağı olacaktır. :oke:

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap

bu yazdıklarımda ben saygısızlık göremedim. Sen değil bırak o arkadaşım yazsın. özür dilemeyi biliriz.. Ortalığı karıştıran bu gibi mesajlarınız. Sizde bunu yapmayınız lütfen.. Senın gıbı ınsanlar degıl senın gıbı arkadaslarımız yazdım. Iyı okuyunuz ? Ayrıca bir öneri sundum o arkadaşıma yüzüne vurma dıye de birsey yokk..

Seninkisi tamamıyla doğal yediğin elma boğazına takılmış olmalı ki büyük bir kin besliyorsun.Ya yemeyenler herkez bir değil yemesini tam bileceksin, ya mideye gidecek yada kusacaksın.Ortasında kalmış biri olarak Taraf olmak sence normal mi bir telefonda sıkıntı yaşamışsın ve bunu hazmetmek senin için zor olmalı ya eline almadığın telefonlar.Böyle bir anlayış Nokia kullanan adamı nokia alması için sadece teşvik eder vazgeçirmez.Çıkla et vardır birde kemiğinden ayrılmamış.Mangal verir tadını sote dibine vurur suyunu.Nokia Wp8 ve Symbian ile bu yolun yolcusu her anıyla tat verecekdir.Bir öncekiyle bugünü kıyas tutuyorsunda o zamanlar Samsung'da yada s3'de bu özellik yada kendisi mevcutmuydu ki S3 henüz yeni bir akım iken.Bu akılla nereye gider ki bu işin boyutu bilinmez ama illede inat edip toslıyacak yer arıyorsan zorlamanın gereği yok.

İsa hocam yeri gelir fikirlerinize tamamen katılırım yeri gelir içinden bir kaç parça ayıklarım.CEO denen kavramla yani bir kişiyle tüm camiaya kan kusturmak lüzumsuz bir davranış.Yine bir anlamda paranın verdiği rahatlık Nokia'yı zaman zaman karaladığım günlerde oldu.Gelişimi göz ardı edip biraz biraz katarak ilerlediler ama patlama sonrası bir silkelenip kendilerine gelmeleri mantıklı bir isabet oldu bana göre.Anlamalılar ki para bir günde inmesini bir günde katlanmasınıda bilir.Bunu düşünecekleri kesindir.Finlandiya'yı yaşatan bir firma en azından bir genelleme yapacaklardır.Wp8 yapacakları ama faydalı ama zarar bu hedefler doğrultusunda gelişimlerinde öncü olacakdır.2 bir kez rahatlığı düşünmeyeceklerini varsayarak sonuna kadar gitmeleri gözle görünen olacak fakat 2.bir işletime yönelmelerinin mümkün olacağıda bir hakikat.Bu tamamen kendilerine özgü ve özgürlüğün kavramını yok sayacak bir sistem olacak benim gözümde.2 koldan saldırmak faydalıdır fakat Symbian konusunda ise tamamen hak veriyorum.Uygulamalar ve sağlam güncellemeler ile bir kaç kez gönül alabilirdi.

Nokia'nın bir an bitiyor olması yeni bir başlangıcın habercisi olacak eski defterleri açmak ne yaşatır nede öldürür.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...