Lumia 920 Eksik Yanları Hakkında Sorularım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 Eksik Yanları Hakkında Sorularım
Arkadaşlar merhabalar . Beni bu bölümde bazılarınız bilir aslında windows 8 işletim sistemini pek sevmem ama lumia 920 nin o ağır , estetik ve sağlam duruşunu çok seviyorum . Keza daha önce lumia 800 kullandım . Yani aslında wp ninde sevdiğim yanları var . Bu aralar yeni telefon alıcam ve adaylardan biride lumia 920 . Bazı sorularım var sırasıyla soruyorum ;

- Ben lumia kullanırken telefon kilitteyken 3g çalışmıyodu yada wifi defre dışı kalıyodu o sorun ne oldu ?

- Tarayıcıdayken facebook yada twitter gibi benzeri yerlere resim yüklemek isterken upload yapılamıyodu o ne durumda ?

- Wp 8 in 7.5 e göre size göre getirdiği en önemli artıları nelerdir ?

Ve gelelim en önemli 2 soruya :

- Sizce lumia 920 nin eksi yanları nelerdir ? Neler olsa iyi olurdu ? Neler eksik ?

- Ve en yakın güncellemenin adı nedir ? Getirmeyi düşündükleri özellikleri nelerdir ?

Ayrıntılı şekilde cevap veren kullanıcıların yorumlarını bekliyorum . Saygılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bana gore eksikleri ve geliştirilmesi gereken yerleri kısaca belirteyim.

1-şebeke uzerinden goruntulu goruşme aktivasyonu
2-msm8960 chipsette dahili olarak bulunan fm verici ve alıcısının aktivasyonu(bu özelligin bazı ülkelerde aktif oldugu biliniyor)
3-ie10 internet tarayıcı arama motoru seceneklerinin arttırılması ve kullanıcı tarafından ekleme yapılabilmesi,tarayıcıya dosya upload desteginin eklenmesi
4-Baglantı yöneticisi;bluetooth,nfc,wifi,mobil veri gibi baglantı araçlarına yönetimsel kısayol menüsü eklenmesi
5-Bildirim merkezi;arama,sms,mail ve sosyal ag bildirimlerinin yönetilebilecegi kolay kullanım saglayacak bir uygulama menüsü eklenmesi
6-ses seviyeleri;video,müzik ve bildirim ses seviyeleri ortak oldugu için ses seviyesi ayarı sorun oluyor. Ayarlar menüsünde hepsi için ayrı ayar seçenegi bulunması
7-hızlı arama; arama menüsünden numara cevirirken kişilerden hızlı arama tavsiyeleri eklenmesi
8-QWERTY klavyeye alternatif olarak ALFANUMERİK klavyenin eklenmesi. Bununla birlikte imleç yönlendirmenin kolaylaştırılması veya kaydırma oklarının her iki klavyeye (qwerty/alfanumerik) de eklenmesi.
9-Video çekerken yakınlaştırabilme (zoom yapabilme) özelliğinin eklenmesi.
10-Hem video hem fotoğraf modunda ekranda yakınlaştırma/uzaklaştırma "butonlarının" görünmesi. (Pinch to zoom özelliği güzel ancak parmaklar eş anlı dokunmadığında fotoğrafın çekilmesine yada videonun durdurulmasına yol açıyor. O yüzden ekranda yakınlaştırma/uzaklaştırma butonlarını gösterme şeklinde bir ayar mutlaka olmalı. En azından seçeneklere butonları ekranda göstermek için böyle bir ayar konulmalı)
11-Görev yöneticisi KESİNLİKLE olmalı. Arkaplanda çalışan programlar görülüp istenen program istendiği zaman sonlandırılabilmeli. (En acil gerekliliklerden biri bu)
12-Dosyaların kolayca görülüp yönetilebilmesi için "Dosya yöneticisi" eklenmeli.
13-Kullanışlılık açısından müzik ve video oynatıcıda "ileri/geri sarma fonksiyonları" sonraki/önceki butonlarından ayrı butonlar şeklinde olmalı.
14-Mesaj bildirim tonunun özelleştirilebilmesi.
15-Nokia Müzik açıldığında varsayılan ekran olarak "Müziğim" kısmının gelmesi daha mantıklı olur. Kullanıcılar müzikçalara girdiklerinde öncelikli olarak kendi müziklerini dinleme eğilimindedirler.
16-Arama tuşuna arama motorunun yanısıra telefonun kendi içeriğinde arama yapma fonksiyonunun eklenmesi veya telefonda dosya aramak için sisteme bir ayar yada özellik eklenmesi gerekiyor.
17-"Facebook" uygulamasına sohbet özelliğinin eklenmesi gerekiyor.
18-cagrı-sms engelleme ve filtreleme(bu özellik Çin'deki Nokia Lumia920T modelinde uygulanıyor)
19-Türkçe konuşma dili destegi
20-Nokia pc Suite yazılımının wp8'e güncellenerek pc senkronizasyonu icin kullanılabilmesi.

• Beğen
Tepkiler: sameet33, nanotex, n000k ve 5 diğerleri
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Sorduğun eksiklikler halen mevcut ancak biraz sabredersen hepsi giderilecek.
Şubat ayının başlarında gelecek ilk güncellemede belli başlı bazı eksiklikler giderilecek.

Kullanıcıların yaptıkları geri bildirimler ve diğer eksikliklere ilişkin düzenlemeler ise daha geniş çaplı bir güncelleme ile daha sonra verilecek yanılmıyorsam.

Ek: Ali Kemal'in sıraladığı şeyler Nokia ve Microsoft'a iletildi. Yukarıda bahsettiğim ikinci güncellemede bunların pek çoğu giderilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve musicianfaruk
kurtoglu00

kurtoglu00

Üye

2-msm8960 chipsette dahili olarak bulunan fm verici ve alıcısının aktivasyonu(bu özelligin bazı ülkelerde aktif oldugu biliniyor)
3-ie10 internet tarayıcı arama motoru seceneklerinin arttırılması ve kullanıcı tarafından ekleme yapılabilmesi,tarayıcıya dosya upload desteginin eklenmesi
4-Baglantı yöneticisi;bluetooth,nfc,wifi,mobil veri gibi baglantı araçlarına yönetimsel kısayol menüsü eklenmesi
5-Bildirim merkezi;arama,sms,mail ve sosyal ag bildirimlerinin yönetilebilecegi kolay kullanım saglayacak bir uygulama menüsü eklenmesi
6-ses seviyeleri;video,müzik ve bildirim ses seviyeleri ortak oldugu için ses seviyesi ayarı sorun oluyor. Ayarlar menüsünde hepsi için ayrı ayar seçenegi bulunması
7-hızlı arama; arama menüsünden numara cevirirken kişilerden hızlı arama tavsiyeleri eklenmesi
8-QWERTY klavyeye alternatif olarak ALFANUMERİK klavyenin eklenmesi. Bununla birlikte imleç yönlendirmenin kolaylaştırılması veya kaydırma oklarının her iki klavyeye (qwerty/alfanumerik) de eklenmesi.
10-Hem video hem fotoğraf modunda ekranda yakınlaştırma/uzaklaştırma "butonlarının" görünmesi. (Pinch to zoom özelliği güzel ancak parmaklar eş anlı dokunmadığında fotoğrafın çekilmesine yada videonun durdurulmasına yol açıyor. O yüzden ekranda yakınlaştırma/uzaklaştırma butonlarını gösterme şeklinde bir ayar mutlaka olmalı. En azından seçeneklere butonları ekranda göstermek için böyle bir ayar konulmalı)
11-Görev yöneticisi KESİNLİKLE olmalı. Arkaplanda çalışan programlar görülüp istenen program istendiği zaman sonlandırılabilmeli. (En acil gerekliliklerden biri bu)
12-Dosyaların kolayca görülüp yönetilebilmesi için "Dosya yöneticisi" eklenmeli.
13-Kullanışlılık açısından müzik ve video oynatıcıda "ileri/geri sarma fonksiyonları" sonraki/önceki butonlarından ayrı butonlar şeklinde olmalı.
15-Nokia Müzik açıldığında varsayılan ekran olarak "Müziğim" kısmının gelmesi daha mantıklı olur. Kullanıcılar müzikçalara girdiklerinde öncelikli olarak kendi müziklerini dinleme eğilimindedirler.
16-Arama tuşuna arama motorunun yanısıra telefonun kendi içeriğinde arama yapma fonksiyonunun eklenmesi veya telefonda dosya aramak için sisteme bir ayar yada özellik eklenmesi gerekiyor.
18-cagrı-sms engelleme ve filtreleme(bu özellik Çin'deki Nokia Lumia920T modelinde uygulanıyor)
20-Nokia pc Suite yazılımının wp8'e güncellenerek pc senkronizasyonu icin kullanılabilmesi.
on numara olmuş eline saglık eksik bişi kalmamış desem yeri valla klavye ye alışamadım daha iki ay olacak alalı alfa numerik tuş takımı ilk gelmesi gereken bence

Esendağlı

Esendağlı

Üye
S3 ve i5 in fırtına gibi estiği günlerde nokia nın bukadar geri kaldığı bir alanda ençok güvendiği işletim sistemini ve cihazını bukadar çok eksikle piyasaya sürmesi üstüne üstlük en iyi olduğu alanlardan birisi olan kamera konusunda ise (L920 gündüz çekimi)böyle hata yapması cihazın satışını olumsuz yönde mutlaka etkiliyordur.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Papakudioflu cidden muhteşem bi cevap olmuş çok teşekkür ediyorum . Yani cidden kafam karışık . Bu kadar şık ve sağlam bi telefonda bu tip minik eksiklerin oluşu biraz kafa karıştırıcı . Buda dolayısıyla androide itiyo . Kafamdaki diğer model Fiyat olarakta daha uygun olan Sony Xperia P yada HTC One X .

serinaga

serinaga

Üye

Ali Kemal kardeş tamamen söylediklerinin hepsine katılıyorum, bunların acilen düzeltilmesi gerekiyor ... Acaba bizlerde Nokia'ya geri bildirim göndersek işe yarar mı?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
20 maddelik listeyi BULUTSUZGECE arkadaşimizla birlikte hazirladik ve Nokia ile Microsoftta ilgili yerlere gonderildi. Gereken ilgiliyi gosterdiler. Geri dönüş yapicaklar. Cevabi da buradan paylaşirim.

• Beğen
Tepkiler: nanotex, ZzZz11 ve bulutsuzgece

theruhix

Üye
Way arkadaş baya eksik var :( bunların tamamının giderilmesi 1 yılı bulur .(

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Papakudioflu cidden muhteşem bi cevap olmuş çok teşekkür ediyorum . Yani cidden kafam karışık . Bu kadar şık ve sağlam bi telefonda bu tip minik eksiklerin oluşu biraz kafa karıştırıcı . Buda dolayısıyla androide itiyo . Kafamdaki diğer model Fiyat olarakta daha uygun olan Sony Xperia P yada HTC One X .

xperia p'yi incelemedim ama htc one x cok iyi bir cihaz olmasina ragmen batarya konusunda cozum yok. Cok sorun yaşarsin.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
S3 ve i5 in fırtına gibi estiği günlerde nokia nın bukadar geri kaldığı bir alanda ençok güvendiği işletim sistemini ve cihazını bukadar çok eksikle piyasaya sürmesi üstüne üstlük en iyi olduğu alanlardan birisi olan kamera konusunda ise (L920 gündüz çekimi)böyle hata yapması cihazın satışını olumsuz yönde mutlaka etkiliyordur.

Aslında cihazda eksik yok, Microsoft sistemi yetiştiremedi, tam istendiği gibi şekillendiremedi.
Cihazdan tam verim alınacak ve keyfi çıkartılacak özellikler, WP'de şu an aktif değil.
Zaten bazı konularla ilgili eksiklikler gündeme geldiğinde, yapacak zaman kalmadığını kendileri de dile getirmişlerdi.
Bu yüzden mevcut eksiklikleri tamamen Nokia'ya yüklemek biraz haksızlık olur gibi.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve n000k
cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
1 haftadır kullanıyorum telefonu (920) inanın şoktayım bu ne abi belki arkadaşmzn saydığı eksikler arasına giriyordur ama belirtmek istedim herhangi bir mp3 zil sesi yapamıyoruz cihaz pc bağlayamıyoruz usb hata veriyor girdiğimiz menülerden bianda çıkamyruz tek tek geri yaparak çıkıyoruz bidefasında internette dolaşrken yaklaşk 20 geri yaparak anca ulaştm ana menüye cihazda ne açık ne kapalı hangi uygulama çalışıyor haberimiz yok

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
1 haftadır kullanıyorum telefonu (920) inanın şoktayım bu ne abi belki arkadaşmzn saydığı eksikler arasına giriyordur ama belirtmek istedim herhangi bir mp3 zil sesi yapamıyoruz cihaz pc bağlayamıyoruz usb hata veriyor girdiğimiz menülerden bianda çıkamyruz tek tek geri yaparak çıkıyoruz bidefasında internette dolaşrken yaklaşk 20 geri yaparak anca ulaştm ana menüye cihazda ne açık ne kapalı hangi uygulama çalışıyor haberimiz yok

Hoca ne yaptın sen yaa :)
Kim demiş mp3 zil sesi yapılmıyor diye.
Telefondaki "Ringtones" klasörüne at istediğin mp3'ü zil sesi yap.

PC'ye niye bağlayamıyorsun onu da bir tam açıklarsan?
Telefonu USB ile bilgisayara taktığında, Bilgisayarım'a girince "WindowsPhone" isminde flaş disk sürücüsü gibi görürsün.
İçine istediğin dosyayı atabilirsin.
Eğer kastettiğin şey Nokia Suite'in telefonu görmesi ise, evet şu an için Nokia Suite güncellenmediğinden görmez.

İnternet sayfalarından 20 defa geri basıp çıkmaya uğraşma.
1 kere Windows tuşuna basıp ana menüye dön. Sonra tekrar İnternet Explorer'ı çalıştır.
1 kere geriye bastın mı ana menüdesin.
Ha böyle olması mı gerekiyor, tabii ki hayır. Ama internet ve uygulamalar için söylediğin bu durum tamamen "görev yöneticisinin" eksikliğiyle ilgili. O da güncelleme ile giderilecek ileride.

• Beğen
Tepkiler: n000k
cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
noka suite değil pc görmüyor usb aygıt başarısız tel açık kilitli değil usb bağlıyorum ama yazılm yükleniyor diyor ama başarsız oluyr

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
noka suite değil pc görmüyor usb aygıt başarısız tel açık kilitli değil usb bağlıyorum ama yazılm yükleniyor diyor ama başarsız oluyr

Bazen bilgisayarın USB girişlerine ayırdığı güç miktarı yeterli gelmeyebiliyor ve başka USB cihazlar takılı ise başarısız olabiliyor yükleme işlemi.
Eğer bilgisayarınızda başka USB cihazlar takılı ise onları söküp tekrar deneyin...

ozctn

Üye
Selamlar aşağıdaki listeye katkıda bulunabilirsiniz.

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Ben Kararimi Verdim .. L900 Ile Yaza Kadar Idare Edcem .. O Zamana Kadar Ya Bu Eksiklikler Giderilir .. Yada Yeni Cihazlar Cikar ..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye

diyecek bişey kalmamış aynen istiyorum abi bunların olma ihtimali nedir?

komando04

komando04

Üye
yazmak istediğim bütün eksikliği yazmışsın Ali abi teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt