Android 4.0.4 Cyanogenmod 9 Rom (rc6 - 20.02.2013)

Sponsorlu Bağlantılar

knight97

knight97

Üye
sadık hocam juice defender'sız ara sıra elledim sarjım 24 saatten fazla gitti. Ss de koydum arkadasların gormesi icin. Dediginiz gibi kullanima bagli ben cok kurcalarsam benimde en fazla 14-15 saat gidiyor. Ss konuya eklenirse yararli olabilir diye dusunuyorum :)

pich10

Üye
Bu rom yuklu bende fakat birşey fark ettim gelen mmslerimi göremiyorum indiriliyor diyip duruyor.

loley00

Üye
Hocam peki bu programsadece uyku daykenmi etkili olur yoksa mesela nete girerken 10 dk de olsa pil omru uzrmi?

pich10

Üye
Bu rom yuklu bende fakat birşey fark ettim gelen mmslerimi göremiyorum indiriliyor diyip duruyor.

06mas

Üye
Formada bahsedilen bütün hepsini tek tek yaptım ancak telefonun br kartı görmüyor . Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bu yüzden Kamerayı kullanamıyorum.

Enrichment Chamber

Enrichment Chamber

Üye
Acaba yeni sürümün ne zaman geleceği hakkında bilgisi olan var mı?
Eski romda da öyle oluyordu. Değişen bir şey yok yani.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Lütfen yeni sürümler hakkında soru sormayın.

Ben turkcell ile mms sorunu yaşamıyorum.Uzun süre bende bu sorunu yaşadım daha sonra ayarları doğru yapınca düzeldi.

Ben daha önce cm9 ile 2günlük pil ömrü paylaşmıştım ama biraz daha ortalama değer olması için şuan konuda olan 21saatlik ss yi ekledim.Konudaki yeterli bence.Pili hızlı tüketmek içinse 14 saat bana en iyi zamanda zor dayanır.8 saati gördüm mü şükrediyorum ben.

Juice defender yada benzeri programları hiç kullanmadım ancak programın amacı kısaca kullanılmayan ve şarj tüketen uygulama yada elemanı devre dısı bırakmak.Örneğin kullanımılyorsa yada şarj belirli bir seviye altındaysa wifiyi blietoothu kapat, mobil veriyi kapat şeklinde bazı ufak şeylerle tasarruf sağlıyor.Bunlar ellede sağlanabilir.Çok bir etkisi olacağını sanmıyorum.

- - - Eklendi - - -

arkadaşlar bizde özellikle ben de çok 2.3.6 romunu kullandım sadık hocamın dediği gibi devamlı kullanmada şarj zaten su gibi gidiyor artı 4-5 uygulama yükledikten sonra şarj asla bir günü deviremiyor yani şarjkonusunda aslında aralarında fark yok ve eğer benim gibi okula gitmek için 6 telefonu şarjdan çıkarıp cebinize atıp daha sonra 3 te felan çıkarıyorsanız açtığım konularda bulabilirsiniz juice defenderi kurun ayarlarını felanda yazdım eğer telefonu hiç ellemezseniz %1-2 arası bir şarj gidiyor ki ben denedim bir gün hiç ellemeyin %5 felan gidiyor çünkü mesaj ve gelen çağrı dışındaki androidin kirli ağsından kurtarıyor ve telefonda baya şarj gidiyor tabi açık uygulama olmamasında dikkat edin bu yüzden geliştirici seçeneklerden arka plan işlem sınırını 2 veya 3 yapın sadık hocam juicedefenderi sizede öneririm gerçekten baya işe yarıyor zaten yorumlardanda anlarsınız :) neyse konu dağılmasın zaten şunuda belirteyim bildiğim kadarıyla jb'de googlenin açıkladığını göre biraz daha az şarj gidiyor demişti bu 4.2 de daha da düzelmiştir kernelle yoluna iyice girer çünkü android ve kernel geiştikçe şarj artırma çalışmasıda yapmaya çalışıyorlar bir yandan belkide şöyle bir mantıkda kurabiliriz icsyi ferrari düşünün beynini fordun beyni düşünün romdan gerçek hız alamadığınız gibi düzenliksizler bol oluyor :) yani demem o ki burda daha stock romu kimse övemiycek :) b

Hocam artık bende stock romu övmeye başlıcam az kaldı.Her duyduğumda vay be bu gingerbeard neymişte haberimi yokmuş diyorum kendi kendime :D İmkanım olsa buraya stock romla ilgili birkaç video koyarım telefonun grafik kartını mı söktün işlemciyi çok fazla aşağı fln mı çektin gpuyumu yaktın demeye başlar galaxy w ile stock romu yaşamamış olanlar :D Stock romu övmeye başlıyorum ufaktan...
1)Fruit ninja kasıyor, meyve hangi ara geldide düştü diyorum.
2)Temple run altınların nasıl bir animasyonla toplandıgını anlayamıyorum sadece havada takıla takıla kayan birkaç altın var scoreun nasıl artığına yada artıp artmadığına dahil bir fikrim yok bazen 6 bazen 10 bazen 80 90 atlıyor, oyun olup olmadık yerde takılıyor.
3)Asphalt 6 acaba ben oyunu mu durdurdum yoksa daha start mı verilmedi bilemiyorum, acaba hız göstergesi mi yanlış yoksa benim gözlerim mi bozuk diye düşünüyorum, sesler kesik kesik geliyor, fps 30un altında.
4)Nova 3 ben ateş etmeye ne zaman bastım yada acaba mermimi bittide ateş etmiyo diye düşünüyorum fps 30 35 arası

Nasıl çok güzel dimi hocam sanki telefon değilde ps3 maşallah:D:D:D Ha birşeyi atladım internet facebook falan açık ama şarjı 1.5 gün falan gidiyor yinede.Tabi şarjı harcıyacak bişeyler bulamayınca normaldir :D

Arkadaşlar kimse üstüne alınmasın ve bu konu burada bitsin artık.Bunlar gerçekler.Bunlar benim bizzat yaşadığım ve beni galaxy w aldığım ilk hafta onu satma derecesine kadar getiren, eski symbianımda fazla oyun yoktu ama kasmadan oynuyordum en azından dedirten şeyler.Biraz durupta düşünün, stock romda şarj harcıyacak ne yapabiliyordunuz ki cm9a fazla şarj harcıyor diyorsunuz?

alattinctn

alattinctn

Üye
adam haklı beyler

isolocco

Üye
kardeşim muhteşemsiniz.adımları takıp ettim hiçbir bilgim olmamasına ragmen telefonu aldım ve aldıktan 2 gun sonra android 4.0 ı yuklemeyi başardım sizlere ve emeğinize saygıyla teşşekkürlerimi sunuyorum...

raprudeboy

Üye
başlarda kullanırken şarj yaklaşık 5 saat gidiyordu , gece 12 gibi çıkarmıştım şarjdan hiç kullanmadan bıraktım. Durum böyle sabah %10 :) sınav öncesi 15 dk kadar daha şarj edebildim.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Bu kısmı değilde içerseki kablosuz şebeke ve uyku durumlarını gösteren kısmı atsanız daha iyi olurdu.Ama anladığım kadarıyla buna yüklediğiniz bir uygulama sebeb olmuş.Normalde Android is bu kadar çok şarj harcayamaz çünkü bu kadar aktif olmasını gerektiricek durum yok.Telefon beklemesi en üstte sonra ekran sonra android is gelir normalde gece kullanılmazken olan pil tüketiminde.

Ali58_58

Ali58_58

Üye
Lütfen yeni sürümler hakkında soru sormayın.

Ben turkcell ile mms sorunu yaşamıyorum.Uzun süre bende bu sorunu yaşadım daha sonra ayarları doğru yapınca düzeldi.

Ben daha önce cm9 ile 2günlük pil ömrü paylaşmıştım ama biraz daha ortalama değer olması için şuan konuda olan 21saatlik ss yi ekledim.Konudaki yeterli bence.Pili hızlı tüketmek içinse 14 saat bana en iyi zamanda zor dayanır.8 saati gördüm mü şükrediyorum ben.

Juice defender yada benzeri programları hiç kullanmadım ancak programın amacı kısaca kullanılmayan ve şarj tüketen uygulama yada elemanı devre dısı bırakmak.Örneğin kullanımılyorsa yada şarj belirli bir seviye altındaysa wifiyi blietoothu kapat, mobil veriyi kapat şeklinde bazı ufak şeylerle tasarruf sağlıyor.Bunlar ellede sağlanabilir.Çok bir etkisi olacağını sanmıyorum.

- - - Eklendi - - -

Hocam artık bende stock romu övmeye başlıcam az kaldı.Her duyduğumda vay be bu gingerbeard neymişte haberimi yokmuş diyorum kendi kendime :D İmkanım olsa buraya stock romla ilgili birkaç video koyarım telefonun grafik kartını mı söktün işlemciyi çok fazla aşağı fln mı çektin gpuyumu yaktın demeye başlar galaxy w ile stock romu yaşamamış olanlar :D Stock romu övmeye başlıyorum ufaktan...
1)Fruit ninja kasıyor, meyve hangi ara geldide düştü diyorum.
2)Temple run altınların nasıl bir animasyonla toplandıgını anlayamıyorum sadece havada takıla takıla kayan birkaç altın var scoreun nasıl artığına yada artıp artmadığına dahil bir fikrim yok bazen 6 bazen 10 bazen 80 90 atlıyor, oyun olup olmadık yerde takılıyor.
3)Asphalt 6 acaba ben oyunu mu durdurdum yoksa daha start mı verilmedi bilemiyorum, acaba hız göstergesi mi yanlış yoksa benim gözlerim mi bozuk diye düşünüyorum, sesler kesik kesik geliyor, fps 30un altında.
4)Nova 3 ben ateş etmeye ne zaman bastım yada acaba mermimi bittide ateş etmiyo diye düşünüyorum fps 30 35 arası

Nasıl çok güzel dimi hocam sanki telefon değilde ps3 maşallah:D:D:D Ha birşeyi atladım internet facebook falan açık ama şarjı 1.5 gün falan gidiyor yinede.Tabi şarjı harcıyacak bişeyler bulamayınca normaldir :D

Arkadaşlar kimse üstüne alınmasın ve bu konu burada bitsin artık.Bunlar gerçekler.Bunlar benim bizzat yaşadığım ve beni galaxy w aldığım ilk hafta onu satma derecesine kadar getiren, eski symbianımda fazla oyun yoktu ama kasmadan oynuyordum en azından dedirten şeyler.Biraz durupta düşünün, stock romda şarj harcıyacak ne yapabiliyordunuz ki cm9a fazla şarj harcıyor diyorsunuz?
aynen hocam galaxy w arconun sayesinde zaten çıkabileceği en son seviyeye çıkmaya başladı ilk başta galaxy w'yu samsung çok övüyordu bende birşey sandım ama telefona lafım yok yazılım berbattı beni tatmin eden oyunlarda oynuyorum,zaten sadıkhocam yazın note2ye geçmeyi düşünüyorum :) galaxy s4 çıksın fiyatı baya düşer ikinci el 700 liraya düşürsem süper olur :)

06mas

Üye
Arkadaşlar android 4.0 yükledikten sonra telefonum sd karti görmüyor. Lütfen acil yardim edin. Daha önce kimsenin başina geldimi bu olay.

muratucar

muratucar

Üye
Ellerinize sağlık hiç bir sorun yok heyecan yapmayın dikkatli videoyu izlediğinizde yaparsınız arkadaşlar kasma felan yok tam tersi daha hızlı kamerasıda iyi bir sorun yok şimdilik

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar android 4.0 yükledikten sonra telefonum sd karti görmüyor. Lütfen acil yardim edin. Daha önce kimsenin başina geldimi bu olay.

Eğer sdcardı dosya yöneticide bulamıyorsanız mnt/sdcard ve mnt/external sd klasörlerinde.Eğer hiç tanımıyorsa kişisel bilgilerinizi bir şekilde yedekleyin ve sdcarda format atın düzelir.

muratucar

muratucar

Üye
arkadaslar su an tek soru aramada ses gelmiyor bunun bir cözümü varmı acaba? birde mesaj yazarken titremeyi nasıl kapatabilirim?

- - - Eklendi - - -

Arkadaslar flood.olucak.ozur.dilerim.telefondayim.burdan yaziyorum aramalar.yapmam gerek tek.telefonda. su aramada ses.gidip.gelmiyor

06mas

Üye
Eğer sdcardı dosya yöneticide bulamıyorsanız mnt/sdcard ve mnt/external sd klasörlerinde.Eğer hiç tanımıyorsa kişisel bilgilerinizi bir şekilde yedekleyin ve sdcarda format atın düzelir.

Ben dedrdimu tam ifade edemedim. Telefonum yuklemeden sonra kamerayi acinca bir sd kart yerlestirin diyor dosya yoneticisinde sd kati goruyor ancak kamerayi actigim zaman gormuyo
Baska kamera programi yukledim tekrar ayni hatayi verdi

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Sdswap işlemini yapın düzelir.Kamera ile ilgili bir sıkıntı var şu sıralar herkesde yeni sürümde düzeltilir.

- - - Eklendi - - -

arkadaslar su an tek soru aramada ses gelmiyor bunun bir cözümü varmı acaba? birde mesaj yazarken titremeyi nasıl kapatabilirim?

- - - Eklendi - - -

Arkadaslar flood.olucak.ozur.dilerim.telefondayim.burdan yaziyorum aramalar.yapmam gerek tek.telefonda. su aramada ses.gidip.gelmiyor

Öncelikle orjinal rom yükleyin ve seslerde sorun yoksa işlerinizi halledin derim.Daha sonra telefonun en az lazım olabileceği bir anda wipe ve format işlemlerini yaptıtan sonra romu yükleyin.Videoyla birlikte yazılı adımlarıda takip edin doğru yaptığınıza emin olun.Daha sonra konuşmayı test edin.Mikrofonun ve ahizenin açık olup olmadığını seçeneklerden kontrol edin.Eğer açıksa ve hala ses yoksa hoparlöre almayı deneyin.Ayrıca konuşmayı bekletme moduna almadığınızdan emin olun.

Klavyedeki titresimi kapatmak için klavye açıkken sol alttaki mikrofon tuşuna kısa bir süre basılı tutun ve bırakın.Android klavye ayarları açılacak.Buradan tuşa basıldığında titretdeki işareti kaldırın.

muratucar

muratucar

Üye
Hallettim kardesim.daha.dogrusu tekrar.aradim.oldu:) simdiki olay rehber ayni isimleri surekli.kopyaladim rehberi nasil sifirlarim?

raprudeboy

Üye
Bu kısmı değilde içerseki kablosuz şebeke ve uyku durumlarını gösteren kısmı atsanız daha iyi olurdu.Ama anladığım kadarıyla buna yüklediğiniz bir uygulama sebeb olmuş.Normalde Android is bu kadar çok şarj harcayamaz çünkü bu kadar aktif olmasını gerektiricek durum yok.Telefon beklemesi en üstte sonra ekran sonra android is gelir normalde gece kullanılmazken olan pil tüketiminde.

:) napıyormuşuzzzz ayarları fazla kurcalamıyormuşuz. :) maildroid normal ayarlarında 5 dk da bir mail kontrolü yapıyor ve uykuya geçmesine izin vermiyordu. Dediğiniz gibi baktığımda hiç uykuya geçmemiş. maildroid ayarlarını düzenledikten sonra kendine geldi oyun + wifi + mobil açık 6 7 saati geçiyor rahatlıkla.
-------------------
normalde ben telefonu acayip hor kullanıyorum ilgimi çeken her programı oyunu indirir denerim. Temalar vs sürekli kullanırım. Stok rom yüklüyken acayip ram tüketimi oluyordu. Kız arkadaşımda da aynı telefon var onda facebook , whatsapp gibi uygulamalar ve 2 3 tane oyun var sadece. Kullanımı daha yumuşak :) benim gibi zorlamıyor. Stok romda 270 280 ram kullanımı varken bende 300 ün altına inmiyordu neredeyse.Şimdi cm9 rc2 var yine aynı programlar yine aynı zorlama :) (tabi oyunlar stoktaki gibi kasmıyor) ram 250 260. Sanırım şimdilik en iyi rom CM9 rc2

Üst Alt