Galaxy S3 Rom

Sponsorlu Bağlantılar

Norm_Gkhan

Norm_Gkhan

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S3 Rom
Sa arkadaşlar 4.1.2 yi beklemekten sıkıldım telefona rom atmak istiyorum ama android konusunda hiç bilgim yok arastırdım biraz kimisi diyor rom atarsan cihaz garanti dısı kalır kimisi diyor kalmaz kararsız kaldım root falan yapmak istemiyorum yada rom atınca otomatikmen root oluyormu telefon hiç bir bilgim yok nokia kullanıcıydım ülkemize gelmeden yeni işletim sistemi flash ı basar yüklerdik garanti sorunuda olmazdı ama androidlerde bilgim yok eger garanti dısı kalmıyorsa önerebileceğiiz 4.1.2 için güzel bi rom varmı

mcnpl4

mcnpl4

Üye

videolu anlatim da var sanirim(izlemedim) garanti disi kalir diyorlar ama daha once cok yukledim serviste hic bi sorun cikmadi. ben suanki telefonuma da almanya romunu yukledim dayanamayip :cool:

• Beğen
Tepkiler: AssassinmasteR
Norm_Gkhan

Norm_Gkhan

Üye
    Konu Sahibi
Ne yapsam acaba çok kararsızım :hmmm

Samet.25

Romlara bak stabil hosuna giden varsa yukle yoksa biraz daha bekle zaten s3 stabil hizli bildigim kadariyla simdilik bozma derim hem ilerde saglam romlar cikar hele hic yapmadiysan 2 kere daha dusun derim

hakan_710

hakan_710

Üye
custom rom yüklü şekilde servise vermediğin sürece sorun çıkmaz merak etme. sammobiledan herhangi bir ülkeye ait dosyaları indirip kurabilirsin. tr ye gelmesini beklemek istersen de daha çok beklersin. boşa zaman kaybetme

aleranol

aleranol

Üye
Flasli vaziyette telefonu garantiye verirsen mal bir nokia çalışanı bile anlar. Ayrıca rom atmak için root ve cwm gerekiyor en azından telden. Zaten romlarda root vardır. Roottan korkup rimdan korkmamak ilginç

hakan_710

hakan_710

Üye
Flasli vaziyette telefonu garantiye verirsen mal bir nokia çalışanı bile anlar. Ayrıca rom atmak için root ve cwm gerekiyor en azından telden. Zaten romlarda root vardır. Roottan korkup rimdan korkmamak ilginç
kendin de belirtmişsin ama yine de odin diye bir programın olduğunu da unutmamak gerek. root olmadan da stock rom (.tar şeklinde) atabilirsin

Ali58_58

Ali58_58

Üye
ya boşver s3 ağır olacak değileya en azından ben galaxy w ile idare ediyorum sen de 1-2 hafta idare et gelmek üzeredir güncelleme veya tamamen iyice bir öğren

Norm_Gkhan

Norm_Gkhan

Üye
    Konu Sahibi
Aynen arkadaşlar en iyisi beklemek şimdi atarım rom 2-3 sonra cıkar pişman olurum bu seferde biraz daha bekliyeyim bakalım

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Merhaba. Bende bir kaç gün önce nokiadan samsunga geçtim ilk defa android kullanıyorum çoğu ülke için offical rom paylaşılmış fakat türkiye için forumlarda araştırdığımda uzun bir süredir beklenildiğini gördüm. Bende root yapmadan direk offical polonya romunu kurdum ve tavsiye ederim telefon çok iyi oldu. Türkiye romu yada polonya romu olmasının ne farkı var ki? En fazla bir iki program belki bilmiyorum. Boşuna beklemek istemedim hepsinde dil seçeneği var zaten yükledim gitsin türkiye romu gelsede bu romu kullanacam gayet güzel hoşuma gitti. Araştırdığım kadarıyla root garanti dışı bırakıyormuş orjinal romun sorun çıkarmayacağı söyleniyor. Bende bu yüzden yaptım garanti dışı kalır dense yapmazdım.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
garanti konusuna takilmayin ben cm9 ile gonderdim dort bes ay once. nokiada da sizinti belle ile gondermistim o konuda sorun yok yeterki ciddi sorunlar cikmasin dikkat edin onceki telefonumu fena yaptim orjinal rom kurunca her kapanip acildiginda telefon sifirlaniyordu mecbur paranoid android kullaniyodum telefonculara da satamazdim arkadasa sattim ben de:naughty: bu yine iyi daha beter sorunlar da cikabilir arastirip yapin. ama verdigim linktekiler orjinal surum kurmasi kolay karisik bisey degil. orjinal rom kurunca root felan olmaz bu arada. ama soyle diyim ben almanya romu kurdum bi de multiwindow icin yama yaptim tum uygulamalar ciksin diye onunla mi ilgili bilmem daha once dikkat etmedim mesajlar ve ayarlardaki uygulamalar kisminda kasma yapiyor kaydirirken ben onemsemeden kullaniyorum gerisinde sorun yok diye

Norm_Gkhan

Norm_Gkhan

Üye
    Konu Sahibi
Kurucam ya bekleyemiyorum valla şimdi sammobile dan orj ingiltere rom u indirsem diyelimki cihaz a 2-3 ay sonra bişey oldu garantiye gönderdim herhangi sorun cıkarmı peki çıkmazsa direk kurucam şimdi bekle bekle gelmiyor bu güncelleme

Violonist

Üye
Merhaba. Ben
de bir kaç gün önce nokiadan samsunga geçtim ilk defa android kullanıyorum çoğu ülke için offical rom paylaşılmış fakat türkiye için forumlarda araştırdığımda uzun bir süredir beklenildiğini gördüm. Bende root yapmadan direk offical polonya romunu kurdum ve tavsiye ederim telefon çok iyi oldu. Türkiye romu yada polonya romu olmasının ne farkı var ki? En fazla bir iki program belki bilmiyorum. Boşuna beklemek istemedim hepsinde dil seçeneği var zaten yükledim gitsin türkiye romu gelsede bu romu kullanacam gayet güzel hoşuma gitti. Araştırdığım kadarıyla root garanti dışı bırakıyormuş orjinal romun sorun çıkarmayacağı söyleniyor. Bende bu yüzden yaptım garanti dışı kalır dense yapmazdım.

Dostum bende yüklemeyi düşünüyorum. Polonya romunun linkini atabilir misin?

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Dostum bende yüklemeyi düşünüyorum. Polonya romunun linkini atabilir misin?

Yükleyeli bir kaç gün oldu hiç bir hata almadım stabil ve hızıda iyi gayet memnunum.

Ayrıca rom atma işlemlerini iyice bi araştırın arkadaşlar benim telefon orjinal garantili olduğu için romu direk kurdum. Yurt dışından gelme klonlanmış imeili cihazlara rom atarken imei kayboluyormuş efs mi ets mi öyle bişeyi yedeklemek gerekiyormuş. Ben direk romu attım sıkıntı yok klon imei değil çünkü sizin böyle bir durumunuz varsa aklınızda olsun.

Violonist

Üye

Yükleyeli bir kaç gün oldu hiç bir hata almadım stabil ve hızıda iyi gayet memnunum.

Ayrıca rom atma işlemlerini iyice bi araştırın arkadaşlar benim telefon orjinal garantili olduğu için romu direk kurdum. Yurt dışından gelme klonlanmış imeili cihazlara rom atarken imei kayboluyormuş efs mi ets mi öyle bişeyi yedeklemek gerekiyormuş. Ben direk romu attım sıkıntı yok klon imei değil çünkü sizin böyle bir durumunuz varsa aklınızda olsun.

Teşekkürler. Şimdi sadece nasıl yükleneceğini bulmak kaldı.

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Evet. Link offical polonya romu. Artık nasıl atacağınız konusunu bulup uygulamak size kalmış. Kolay gelsin.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
kurduktan sonra recovery'ye gir wipe data faktory reset ve wipe cache diye bisey var onu uygula. verdigim linkte ekte odin var indir bilgisayarda ac pda kismindan romu bul . ses kisma ev ve guc tusuna basili tut acilan uyarida ses acma tusuna bas usb ile bagla bilgisayara odinde sari isik yaninca start de. recovery de ses acma ev ve guc.

serdar_gs

serdar_gs

Üye
kurduktan sonra recovery'ye gir wipe data faktory reset ve wipe cache diye bisey var onu uygula. verdigim linkte ekte odin var indir bilgisayarda ac pda kismindan romu bul . ses kisma ev ve guc tusuna basili tut acilan uyarida ses acma tusuna bas usb ile bagla bilgisayara odinde sari isik yaninca start de. recovery de ses acma ev ve guc.

Kurduktan sonra değilde romu atmadan önce wipe atmak gerekmiyormu sistemi silmek açısından ?

mcnpl4

mcnpl4

Üye
gerek yok bence ama yap bence kalinti kalmasin daha iyi olur

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Evet yapılması gerekir wipenin ama rom atmadan önce :)

Rom atma konularını araştırarak ve yardımını almanızı önererek kısacası izleyeceğiniz yol şu arkadaşlar:
Rom atmak için offical romu ve odin programını indiriyorsunuz. Offical rom dosyanızı odin programı içine atıyorsunuz.
1- Telefonu kapatıp bataryasını çıkarıp 5 saniye bekleyip takın. Ses açma+Home Tuşu+Güç Tuşuna basılı tutarak açın. Android simgesini görünce bırakın. Açılan yerden wipe datayı seçin içinden delete (sil) deyin. Sonra wipe cache seçip yine içinden deleteyi seçin. Bu iki işlemden sonra tekrar telefon kapatıp batarya çıkarığ 5 sn bekleyip tekrar takıyosunuz.
2- Ses Azaltma+Home Tuşu+Güç Tuşu basılı tutup telefonu açıyorsunuz ekran gelince hemen tuşları bırakıyorsunuz. Açılan ekrandan bir kere ses açma tuşuna basıp bırakıyorsunuz.
3- Şimdi telefonunuzu usb ile pcye bağlayıp odin programını açıyorsunuz. Program telefonunuzu görüyorsa yukarıda solda ID:COM adlı birşey görünüyor. Sonra rom eğer tek dosya ise PDA seçip rom dosyasını seçiyorsunuz. Auto Reboot ve F.Reset Time seçili olarak Start diyip bekliyorsunuz en son PASS! uyarısı geliyor ve işlem tamam.

Bunu kısa bir bilgilendirme olarak yaptım. Siz detaylı bir rom atma konusu inceleyerek gerçekleştirin arkadaşlar kolay gelsin.

Takipçi Satın Al

Üst Alt