hp rx 1950 wifi sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

babacan_05

Üye
    Konu Sahibi
hp rx 1950 wifi sorunu
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.HP RX 1950 cep bilgisayarım var.Wİ Fİ ile evimdeki kablosuz modeme bağlanmaya çalıyorum ağı görüyor bağlanıyor gibi oluyor ama daha sonra unavailable deyip başka ağlara bağlanmaya çalışıyor.Arkadaşımın evinde bağlanıyorum o ttnet kullanıyor ona bağlanıyor ama kendı ınternetıme baglanamıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum...Bu arada kullandıgım internet süperonline

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Sorun modemde gibi. Modeminize başka cihazlar bağlanırken sorun oluşuyor mu?

babacan_05

Üye
    Konu Sahibi
İlginiz için teşekkür ederim.Evdeki laptop olsun cep telefonu olsun onlara bağlanırken sorun yaşamıyorum.Sadece bunda sorun yaşıyorum.Alet biraz eski güncelleme falan yapamıyorum kablosuda yok.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Anladım. Sorun cihazda olduğundan ve destek az olduğundan net bir sorun söyleyebilmemiz zor. İlk adımda ayarları sıfırlayıp denemenizi tavsiye ederim.
Yada cihazınıza uygun daha güncel ROM'lar varsa bunlardan da faydalanabilirsiniz. İşe yarama ihtimali var.

babacan_05

Üye
    Konu Sahibi
Güncel Rom yükleyemiyorum çünkü cihazın kablosu yok ve CAB uzantılı rom da bulamadım.En yakın zamanda cihazın kablosunu bulup Rom güncellemesi yapmaya çalışacağım.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Güncel Rom yükleyemiyorum çünkü cihazın kablosu yok ve CAB uzantılı rom da bulamadım.En yakın zamanda cihazın kablosunu bulup Rom güncellemesi yapmaya çalışacağım.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Rica ederim, size şimdiden kolay gelsin.
İyi forumlar.

babacan_05

Üye
    Konu Sahibi
uzun uğraşlarım sonucunda cihazı modeme bağlamayı başardım fakat bu sefer hız aşırı yavaş modemin dibindeyim ama hız o kadar yavaşkı sayfalar açılmıyor neredeyse

- - - Eklendi - - -

uzun uğraşlarım sonucunda cihazı modeme bağlamayı başardım fakat bu sefer hız aşırı yavaş modemin dibindeyim ama hız o kadar yavaşkı sayfalar açılmıyor neredeyse

bu nedir ya cıhazı kapatıp açtım yine bağlanmıyor:ağlarım:.Birde şifre 11 haneli cihaza giriyorum ve çıkıyorum tekrar baktığımda 13 haneli görünüyor bunla alakası varmıdır.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Yavaşlık olayı cihazınızda eğer varsa Wi-fi güç tasarrufu ayarı açık olduğundan olabilir. Yada cihazda fiziksel olarak anten ile temassızlık olabilir.
Şifre karakter sayısı önemli. Ama kimi cihazlar güvenlik adına şifreyi yazıldıktan sonra belli bir karakter sayısıyla gösterir. Burada amaç şifrenin tahmin edilmesini önlemektir. Ama durum böyle değilse sorun bundan kaynaklıdır. Modemin şifresini başka bir yere yazıp daha sonra modem parola alanına yapıştırabiliyor musunuz?

babacan_05

Üye
    Konu Sahibi
Bugun tekrar denedim ve baktım ki kafasına göre bağlanıyor yani sürekli bağlanmayı deniyor ve 5 belkide 10 denemeden sonra bağlanıyor.Bağlı gösteriyor fakat bağlı oldugunu gösteren wi fi ışığı yanmıyor.En basitinden google a 2 dk da zor bağlanıyor hatta resimler yüklenmiyor.Ben birşey anlamadım

- - - Eklendi - - -

Yavaşlık olayı cihazınızda eğer varsa Wi-fi güç tasarrufu ayarı açık olduğundan olabilir. Yada cihazda fiziksel olarak anten ile temassızlık olabilir.
Şifre karakter sayısı önemli. Ama kimi cihazlar güvenlik adına şifreyi yazıldıktan sonra belli bir karakter sayısıyla gösterir. Burada amaç şifrenin tahmin edilmesini önlemektir. Ama durum böyle değilse sorun bundan kaynaklıdır. Modemin şifresini başka bir yere yazıp daha sonra modem parola alanına yapıştırabiliyor musunuz?

Dediğiniz gibi şifreyi bir not defterine yazıp kopyalayıp şifre alanına yapıştırmaya çalıştım ama olmadı.Mesajı yazarken şimdi yine bağlandı(kendiliğinden)bağlı gösteriyo ama üstteki arkadaşımda bağlandığımda yanan sarı ışık yanmıyor ve hız aşırı aşırı yavaş.Sorunun modemde olma ihtimali varmıdır.Neden arkadaşımda böyle olmuyor.Sizinde başınızı ağrııtıyorum ama kafam allak bullak oldu. facebook youtube buralara girdim fakat resimler görünmüyor flash player eklentisi falan mı yüklemem gerekiyor.

babacan_05

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim opera indirdim ve kurdum hız biraz daha arttı ama resimler yine görünmüyordu flash player eklentisi bulup kurdum.Resimlerle ilgili sorunda gitti.Hemen youtubeye girip bi video izleyeyim dedim fakat sertifika eski,yok gibi bir uyarı verdi

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Teşekkür ederim opera indirdim ve kurdum hız biraz daha arttı ama resimler yine görünmüyordu flash player eklentisi bulup kurdum.Resimlerle ilgili sorunda gitti.Hemen youtubeye girip bi video izleyeyim dedim fakat sertifika eski,yok gibi bir uyarı verdi
Sorununuzun çözülmesine sevindim. Sertifika sorunu tarih ayarının eski olmasından kaynaklanabiliyor bazen. Cihazın tarih ayarı yapılı olmalı.
Ayrıca tek seçeneğiniz Opera değil. UC Browser, Skyfire gibi seçeneklerinizde var.

babacan_05

Üye
    Konu Sahibi
Cihazı kapatıp şarja koydum şimdi açıp internete girmeye çalıştım fakat yine aynı şey yine bağlanmıyor.Pes ediyorum

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Cihazı kapatıp şarja koydum şimdi açıp internete girmeye çalıştım fakat yine aynı şey yine bağlanmıyor.Pes ediyorum
Bence cihazınızda fiziksel bir sorun var. Eğer teknik bilginize güveniyorsanız cihazı açıp wireless antenine bakmanızda fayda var. Yada cihazı herhangi bir telefoncuya gösterebilirsiniz.

babacan_05

Üye
    Konu Sahibi
Son birşey daha sormak istiyorum.Çok ilginç anlayamadığım şeyler oluyor.Sadece masaüstü pc açıkken(dün)cihazda internete girmeye çalışınca girmiyordu.Su anda masaüstünde kardeşim var ve ben diğer odada laptoptayım.Ve cihazı elime alıp wi fi yı actım ve daha ilk seferde ben daha dokunmadan connect dedi.Şu anda bağlı.Anlam veremediğim şeyler oluyor.Karmaşık yada saçma yazdıysam özür dilerim.

- - - Eklendi - - -

İp değişikliğinden mi oluyor.Şu anda bağlı oldugu ip yi sabit yapma şansım var mı

- - - Eklendi - - -

Bu arada yeni yılınız kutlu olsun:D

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Son birşey daha sormak istiyorum.Çok ilginç anlayamadığım şeyler oluyor.Sadece masaüstü pc açıkken(dün)cihazda internete girmeye çalışınca girmiyordu.Su anda masaüstünde kardeşim var ve ben diğer odada laptoptayım.Ve cihazı elime alıp wi fi yı actım ve daha ilk seferde ben daha dokunmadan connect dedi.Şu anda bağlı.Anlam veremediğim şeyler oluyor.Karmaşık yada saçma yazdıysam özür dilerim.

- - - Eklendi - - -

İp değişikliğinden mi oluyor.Şu anda bağlı oldugu ip yi sabit yapma şansım var mı

- - - Eklendi - - -

Bu arada yeni yılınız kutlu olsun:D
Sizin de yeni yılınız kutlu olsun :)
Sorunuza gelince, pek internet işlemlerinden, destekten vs. anlamıyorum. Ama sorunun IP sorunu olduğunu da sanmıyorum.

babacan_05

Üye
    Konu Sahibi
Konuyla alakasız birşey sorcam ama kardeşim dün kalemini kaybetmiş.İnternetten sipariş vericem ama aynı cihaza ait kalem bulamadım bunlardan birini alsam sorun çıkartırmı acaba

öncelik hp olanlar

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Konuyla alakasız birşey sorcam ama kardeşim dün kalemini kaybetmiş.İnternetten sipariş vericem ama aynı cihaza ait kalem bulamadım bunlardan birini alsam sorun çıkartırmı acaba

öncelik hp olanlar
Zaten ekran rezistif. Çalışma yönünden sıkıntı olmaz ama cihazın kalem yuvasına uyarmı bilemiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt