Ne Kadar Kuralcısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zombaka

zombaka

Üye
Kurallara uymaktan zarar gelmez örneğin: yayalar için kırmızı ışık yanıyo ama kayşıya geçerken araba çarptı sakat kaldın şimdi suçlu senmisin arabanın şöförümü öyle seninde hayatın zindan olur şöföründe

• Beğen
Tepkiler: Tuba
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
kural ne demek

• Beğen
gss_adnan

gss_adnan

Üye
Bazen uyarim bazende onun bana uymasini isterim.
Aslında kurallar çiğnenmek için vardır. Hehe:D:D

• Beğen
doctorrr

doctorrr

Üye
Mesela ben bugün öğleden sonra okula gitmeyeceğim. Gitmediğimden dolayı bana herhangi bi' yaptırım uygulanmayacağından kuralları çiğnememiş oluyorum kanımca. :P:

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Kurallara uymaktan zarar gelmez örneğin: yayalar için kırmızı ışık yanıyo ama kayşıya geçerken araba çarptı sakat kaldın şimdi suçlu senmisin arabanın şöförümü öyle seninde hayatın zindan olur şöföründe
Aynen :oke:

Bazen uyarim bazende onun bana uymasini isterim.
Aslında kurallar çiğnenmek için vardır. Hehe:D:D

Acaba :D :D

Hayır kurala göre değil. O anki kafama göre :ehe

:d:

Mesela ben bugün öğleden sonra okula gitmeyeceğim. Gitmediğimden dolayı bana herhangi bi' yaptırım uygulanmayacağından kuralları çiğnememiş oluyorum kanımca. :P:
Evet okula gitmediğin için büyük para cezaları gelse o zaman bak nasıl gidersin :kıskıs: tabiki para sıkıntın yoksa değilse cezayı öder onuda geçersin... :D

furkan5800

furkan5800

Üye
kurallara uymuyorum sistemin kolesi degilim çunki

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Kurallara uymam diyenlerin hergün formayla okula gidip hocaları girdiginde ayaga kalkmaları ne kadar kötü.
Daha kaç kuralla karsılastınız da uymadınız? Yiyecekle sınıflara çıkmak yasak yazardi bizim zamanımızda yoksa simitle sınıfa mı çıktınız? Sizi hınzırlar sizi.
Etrafımda bana saçma gelen pek kural yok bana uyan kurallara ben de uyuyorum.Merak ettigim uymuyorum diyenlerin hangi kurallara uymadıgı?

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Kurallara uymam diyenlerin hergün formayla okula gidip hocaları girdiginde ayaga kalkmaları ne kadar kötü.
Daha kaç kuralla karsılastınız da uymadınız? Yiyecekle sınıflara çıkmak yasak yazardi bizim zamanımızda yoksa simitle sınıfa mı çıktınız? Sizi hınzırlar sizi.
Etrafımda bana saçma gelen pek kural yok bana uyan kurallara ben de uyuyorum.Merak ettigim uymuyorum diyenlerin hangi kurallara uymadıgı?
Çok güzel :D benim de merak ettiğim bu sanırım cezası caydırıcı olmayan kurallara uymuyorlar kanımca :D

Sistemin kölesi dedikleri kurallar çok saçma etrafın huzuru içindir kurallar genelde sağlık ortamlarında da bu sorun var sadece refaakatçi denir araya sızarlar kural çiğnenir çünkü cezası yok hasta ziyaret saatlerinde hastayı fazla yormayın denir herkes hasta yatağının kenarında hasta ile konuşur cezası yok kurallar çiğnenir sonra ne olur ?

Kural çiğnedik oh ne güzel :yuru bu mu yani :D
sistemin kölesi olmadık alkollü araba sürdük gittik bir çocuğu ezdik içimde huzurlu çünkü sistemin kölesi olmadım...

daha örnekleri çoğalatabiliriz :D

gss_adnan

gss_adnan

Üye

Bu sene sknti yok son sinifin verdigi gazla cayla tostla giriyom bisey demiyolar ustune bide kyafet serbest oldu ohh miss :D:thumbup:

gss_adnan

gss_adnan

Üye
Cidden arama bile yapiyor kaptiirinca son ders geri aliyosun hehe :D

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
İnsanların ilerisi adına düşünüp veya gelişim yoluyla öne sürdükleri kurallar açıkcası beni hiç ama hiç bağlamaz.Ama bu kural Allah ın buyruklarıyla çelişiyorsa vazifemdir.Katı kurallar,aşkın düzmecesi düzinelerce kural vardır veya böyle algılanır ama bahsi geçen kurallar aslında güncel yaşamı tetiklemekdir.İnsan insana kural koyamaz ki hak buna hukuktur.Sistemlerle gelen kurallar neye hizmet ediyor öncesinde bu çok önemli.Senin aslını yansıtmıyor,senin dinine haykırı ve Allah ın emirlerinde yasaksa uymak veya uygulamakdan kaçınmak gerekir.Ama mağlum dünya her yönüyle engeller diyarını önümüze seriyor.

Genel yaşamdan deyinmek gerekirse basit yanıyla aşk kavramı.Sadece kalbin hitap etmesi gerekir.Sen ne kadar üzerine titrersen titre,kurallar koymayı dene,baskı uygula ama kalp bu ritmi kavramıyorsa uzatmanın anlamı yok.Kural bir anlamda bıktırma veya kötüye yöneltmekdir.Gidişat neyi gösterir bunu kimse bilemez sen benden iyisini bulamazsın veya ben çok sevdim bunlar kelimelerle düğümlenir.İstenmeyen yol gidilmeyecek sondur ama şans değimide oluru olan bir yol.Yani bir deyimle ilerisi adına düşünerek kendine kural koyma veya zorla sevecek yapısına bürünme ki zararla ziyana uğrama.Kurala değil kaderde varsa olur demeyi bilmeli ve sadece uygun anı biraz olsun kollamak en uygun olanı.

Sistematik yönüyle ele aldığımızda önceliğiyle okul düzeneğine baktığımızda kurallar yeri geldiğince ağır yeri geldiğince hafif kalır bu yanıyla insanı ikilemde bırakmaktadır.Şahsen kuralların bir çoğu öğrenci genelgesinde ele alınmıştır.Görünen kabukda misal öğrenciye 20 gün tanınan hak,kılık kıyafette düzgünlük,saçların askeri yapıya yakın olması can sıkıcı olmalı ama kural bu.Peki ya bu kurallar öğrenciye meslek veya iş sahibi olmasında bir tesiri olacak mı ? bunu kimse bilemez kurallarla yol alınmaz.Okumaya aday öğrenciler,insanın içine çıkıyorum güzel görünüyüm diyen insanlar bunlara asla gerek duymaz.Bıktırma politikasıdır kurallar her sistemde geçerlidir.Bu noktada yapılacak ibrenin gösterdiği güzergah eğitimciler birlikteliğinde eğitimin desteği.Sen teşvik edeceksin,ama sıkmadan,ama üzerine titremeden.Gayretli olan başarıya ulaşır anlamayana sürekliliği devam ettirmek akıl karı değildir.Her insanı okuyarak veya okutarak iş sahibi yapmak niye ? Dünya nasıl dönecek peki.Bin bir türlü meslek varken uygun olana yönlendirmek varken kurallarla sıkı yönetimi uygulamak niye ? İşte bu yüzden diyorum içinde varsa bu azim kurallar mühim değildir azim herşeyin ilacıdır.Sadece insanın kendinde biten olaydır.Kurallarla adam olmak veya büyük başarı yakalamak saçmalıkdır.

otostopçu

otostopçu

Üye
:aman2:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt