Geleceğin MOBİL Telefon Teknolojisi Nasıl Olur (Kendi Yorumum) ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
serinaga

serinaga

Üye
    Konu Sahibi
Geleceğin MOBİL Telefon Teknolojisi Nasıl Olur (Kendi Yorumum) ?
Merhaba MaxiCEP ailesi,

Akıl DANIŞMANI Mobil Telefonu Hiç Duydunuz mu ???

Bilgi Teknolojilerine paralel olarak hızla gelişmekte olan Mobil Telefon teknolojisi, izlediğim kadarıyla üretici firmaların ve yazılımcıların yön verdiği önemli bir alan var. Ses frekans ve ses dalga boyları ile sürekli denemeler yapılıp her geçen gün bir aşama daha kaydedilmektedir. Buna göre geleceğin Mobil TELEFON modelini şöyle bir beyin fırtınası yapıp bakalım mı ?

Sokakta biriyle tanışıyorsunuz, bazen ilk tanışmalarda isim numara olayı çoğumuzda hafızada kalmaz. Telefonunuz sizin yerinize bu bilgileri kaydedip rehberinize ekliyor, hatta bununla da kalmayıp sosyal medyadan doğum gününü, ne iş yaptığını vs. öğreniyor ekliyor yine rehber özelliklrine. Bir yerde tekrar buluşmak üzere randevulaşıyorsunuz, sorun değil yer ve saatine kadar yine Telefonunuz kaydediyor herşeyi, bir not almanız gerekiyor, sorun değil Telefonunuz notu aldı bile :)

Randevu zamanı yaklaşıyor, konumunuza bakıyor, randevu yerine bakıyor, ulaşım yöntemlerini oluşturuyor ve sizle başlıyor konuşmaya, "Canım Sahibim Aylin'le Buluşman var, Otobüsle 15 Dk.'da Metro ile 5 Dk.'da gidebilirsin, sadece 20 Dk. kaldı tercihin nedir ?", tel sahibi cevaplar " Canım Telefonum ben metroyla gideceğim yaaa " ve telefon cevaplar " İyi fikir, o halde haydi şu köşedeki cafee'de 10 Dk. dinlenelim mi ?"

Yer mi arıyorsunuz ? Rotanızı siz söylüyorsunuz o hesaplıyor ve başlıyor canlı tarife " Canım sahibim sola dönecektin, yanlış yöne gidiyorsun, geri dön, yoksa 35 metre fazladan yürüyeceksin ... Eee hazır oradan geçiyorken bir banka dekontun var haydi ödeyelim mi ?" :)

Sosyal medyadan foursquare " Canım sahibim yan dükkanda Birol var bir merhaba diyelim mi ?" tel sahibi cevaplar " Yaa bırak şimdi Birol'u, aman ne taraftan kaçalım görmesin bizi, sen bana Aylin'den haber ver" tel cevaplar " Halen 2 saattir bilgiye erişemiyorum, telefonunun şarjı bitmiş olabilir, aramamı yada sms göndermemi ister misin ?" tel sahibi cevaplar " nerdesin diye bir SMS gönersene, yahu çok bunaldım şu Tarkan'ın Hatasız Kul Olmaz müziğini açsana biraz rahatlıyayım ..." :)

Kısacası Akıl DANILŞMANI olarak adlandırabileceğimiz geleceğin Mobil TELEFONLARI böyle bir yolu izliyor kanaatimce ...
Sizce daha başka nasıl olabilir ???

- - - Eklendi - - -

Haydeee Yokmu Merak Eden ???

serinaga

serinaga

Üye
    Konu Sahibi
HAYRET birşey 59 kişi okumuş, tek bir fikir üreten yok ?

badmus

badmus

Üye
bence bunlardan cok daha gelismis olacak

• Beğen
Tepkiler: serinaga
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
herşeyi telefon düşünecekse o yapacaksa insanoglunun ne anlamı kalır bence gereksiz bir fikir,bir bilgisayardan bile binlerce kat işlem yapabilen beynimizi durdurup onlara köle olacaz o zaman, O teknoloji sahibimiz olacak bizde emir erleri,Ahmet şunu yap,ahmet bunu yap,ahmet benim yeni modelim çıkmış çabuk git onu al

• Beğen
serinaga

serinaga

Üye
    Konu Sahibi
[ENGİN];5607652' Alıntı:
herşeyi telefon düşünecekse o yapacaksa insanoglunun ne anlamı kalır bence gereksiz bir fikir,bir bilgisayardan bile binlerce kat işlem yapabilen beynimizi durdurup onlara köle olacaz o zaman, O teknoloji sahibimiz olacak bizde emir erleri,Ahmet şunu yap,ahmet bunu yap,ahmet benim yeni modelim çıkmış çabuk git onu al

Evet haklısın ama, bir bakar mısın çevrene ...
Gençlik sosyal medyanın esiri olmuş, yeni çıkan telefonlar bir tutku haline dönüşmüş, bir zamanlar hafızada tutulan doğum günleri sosyal medya tarafından hatırlatılıyor, tel rehberinden ezberimizde kaç numara hatırlıyoruz ?
Acaba o mu bizi esir alıyor, yoksa biz mi teslim oluyoruz ???
Kaçınılmaz son maalesef ister akıl DANIŞMANI diyin ister mobil SEKRETER diyin, ne derseniz diyin ama o artık HAYATIMIZIN her köşesinde maalesef ...

komando04

komando04

Üye
çekirdekler çoğalır

• Beğen
aleranol

aleranol

Üye
Bir sonraki telefonumun 8 cekirdekli 2.5 veya 3 ghz olduğunu ve 5.3 ila 5.7 inç arasında ekranı olacağını biliyorum. Gpu sanirim 100 kat güçlü olacak :)

dedereis123

dedereis123

Üye
Bir sonraki telefonumun 8 cekirdekli 2.5 veya 3 ghz olduğunu ve 5.3 ila 5.7 inç arasında ekranı olacağını biliyorum. Gpu sanirim 100 kat güçlü olacak :)

hiç telefon kullanma direkt pcye geç :D saka maka eskiden 3310 vardı şimdi ki konularımıza bakın nasıl hızlı gelişiyor herşey

aleranol

aleranol

Üye
hiç telefon kullanma direkt pcye geç :D saka maka eskiden 3310 vardı şimdi ki konularımıza bakın nasıl hızlı gelişiyor herşey

Zaten 3.2 ghz i7 3. Nesil islemcisi olan ve gt650m ekran kartı kullanan deli bir msi oyyn laptobu yerine not2 almamin sebebi bu. Pcye gerek yok. Tüm internet işlerimi spen ile daha iyi yapıyorum hem de up uzun sarj ile. Artık pcler sadece oyun ve üretme tarzı işler için kullanılacaktır bence

dedereis123

dedereis123

Üye
parlaklık ne kadar sürüyor batarya

kubilay054

kubilay054

Üye
Sarji uzun gitsinde baska Birsey istemem :D

Scuderia.

Scuderia.

Üye
Valla gelecekte daha iyi olacagi kesin ama ben bu akilli telefonumu aldigimdan beri pcyi daha az kullaniyorum ve boyle giderse pcyi unutucam cunku telefonlarin pcden farki kalmiyacak gelecekte..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt