Anneni Seviyor musun?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
Anneni Seviyor musun?
Anneni seviyor musun?

Annene nasıl davranıyorsun?

Bir insan için bundan daha güzel ne olabilir. Yeni bir Mersedese, süper bir villaya ve güzel bir eşe sahip olmak. Fakat bunlardan daha güzeli insanın annesinin yanında olması ve onu her sabah öperek "Allah senden razı olsun anne" demesidir.

Çocukların bir çoğu anneleri ile beraber olmaktan sıkılır ve onlarla beraber yürümekten çarşı ve pazara gitmekten utanırlar. Aksine anneler çocuklarını çarşıya götürdüklerinde yahut akrabalarından birinin evine götürdüklerinde onlarla iftihar ederler. Hakikaten ne güzel anneler ve ne katı çocuklar var.

Evlenmek için kızını isteyen birinin ahlakını, dindarlığını, aslını, malını mülkünü ve işini sormadan önce anne ve babasına karşı davranışlarını sor!

Herkes eşine ve arkadaşına hediye göndermek ister, fakat Allah ıslah etsin hangimiz annesine hediye göndererek sürpriz yapmayı düşünür...

Belki annenin senin için kalbinde taşıdığı sevginin büyüklüğünü bilemezsin. Ancak evlenip çocuk sahibi olduktan sonra annelerin çocukları için taşıdıkları sevginin büyüklüğünü anlarsın! Şimdi anlattıklarımdan sonra annenin senin için kalbinde taşıdığı sevginin büyüklüğünü hissetmiyorsan senin kalbinin çorak bir araziden farksız olduğunu kabul etmelisin...

Bazı çocuklar annelerinin kıymetlerini asla bilemezler ta ki üvey anne gelinceye ya da annelerinin ruhları bulutların üzerine çıkıncaya kadar.

Oğlunun kolları arasında can veren anne bir şeyi unutmadı; Neyi mi? Oğlunun yanaklarından dökülen göz yaşlarını silmeyi. Ve seslenir; Bu gece senin kederlerini kim duyacak, senin sevdiğin şeyleri sana kim pişirecek, elbiselerini nerede yıkayacaksın? Elveda ey hayatımın süsü elveda!

O, gittiği zaman geri dönmeyen tek şeydir.

İçimizden kaç kişi annesinin elini öpüyor, kaç kişi annesinin başını öpüyor ve yine içimizden kaç kişi annesi ile hürmet ve edeple konuşuyor. Herhangi birimiz annesine karşı nasıl davrandığına dikkatle baksa kendisini hayırsız, vefasız ve suçlu bulur. İnsan ne kadar aciz bir varlıktır...

Allah'ım bu yazıyı okuyan kardeşlerimin annelerini afv ve mağfiret eyle... Amin.

• Beğen
Tepkiler: Byhaydar, nazlican, __xXx__ ve 1 kişi daha

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Amiiiin....

Paylaşım için teşekkürler Üstad'ım.. :züü:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
__xXx__

__xXx__

Üye
çok güzel bir konuya değinmişsin abicim allah razı olsun annelerimiz başlarımız tacı olmalıdır tabi babalarımızda ama annelerin yeri genelde evlatlarında farklıdır.ben anneme çok aşırı düşkünümdür mesela hergün arayamasam da iki günde bir muhakkak annemin ve babamın sesini duymasam edemiyorum özellikle annemle konuşmaya başlayınca yarım saati geçiyor hiç sıkılmıyorum allah kimseyi anasız koymasın hem anasız hem babasız koymasın

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
Amiiiin....

Paylaşım için teşekkürler Üstad'ım.. :züü:
Okuduğunuz için ben teşekkür ederim refikim.

- - - Eklendi - - -

çok güzel bir konuya değinmişsin abicim allah razı olsun annelerimiz başlarımız tacı olmalıdır tabi babalarımızda ama annelerin yeri genelde evlatlarında farklıdır.ben anneme çok aşırı düşkünümdür mesela hergün arayamasam da iki günde bir muhakkak annemin ve babamın sesini duymasam edemiyorum özellikle annemle konuşmaya başlayınca yarım saati geçiyor hiç sıkılmıyorum allah kimseyi anasız koymasın hem anasız hem babasız koymasın
Cümlemizden Allah razı olsun kardeşim/Amin. Allah ailene uzun ömürler versin.

nazlican

Üye
ellerine sağlık gerçekten güzel konu.ben annemi çok seviyorum o kadar çok ki birgün annemi görmesem kendimi kimsesiz hissediyorum anne başka ya tek duam annemden önce ölmek çünkü kaldıramam onun yokluğunu..

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
ellerine sağlık gerçekten güzel konu.ben annemi çok seviyorum o kadar çok ki birgün annemi görmesem kendimi kimsesiz hissediyorum anne başka ya tek duam annemden önce ölmek çünkü kaldıramam onun yokluğunu..
Rica ederim zahmet edip okuduğunuz için ben teşekkür ederim. Bu tür konularda hassas olduğum için uzunca cevaplar yazmıyorum ancak tüm samimiyetimle Allah sana ve ailene uzun ömürler versin (inşallah) diye dua edebilirim.

• Beğen
Tepkiler: nazlican

nazlican

Üye
Rica ederim zahmet edip okuduğunuz için ben teşekkür ederim. Bu tür konularda hassas olduğum için uzunca cevaplar yazmıyorum ancak tüm samimiyetimle Allah sana ve ailene uzun ömürler versin (inşallah) diye dua edebilirim.

amin çok saol inşallah cümlemizinkine uzun ömürler verir Rabbim.

• Beğen
Mufche

Mufche

Üye
Teşekkürler. :utandım:

__xXx__

__xXx__

Üye
allah razı olsun abicim allah cümlemize ve ailesine sağlıklı hayırlı uzun ömürler nasip etsin

kerem28yuksel

Üye
amin kardeş

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
çok güzel bir konuya değinmişsin abicim allah razı olsun

symbian.forever

symbian.forever

Üye
Arkadaşlar ailenizin kıymetini bilin. Bende zamanın babama anneme karşı geliyodum. Bana kızdıklarında evden çıkıp akşama kadar gelmiyoum. Ama şimdi ailemden uzak olunca değerini öyle bi anladım ki :züü: anne baba hasreti çekmek çok zor. Şimdi okullar tatil olsada gitsem diye gün sayıyorum.

Yani diyeceğim o ki annenizin babanızın kıymetini bilin. Eğer sizde ailenizden uzun süre uzak kalırsanız anlarısınız halimi :züü:

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar ailenizin kıymetini bilin. Bende zamanın babama anneme karşı geliyodum. Bana kızdıklarında evden çıkıp akşama kadar gelmiyoum. Ama şimdi ailemden uzak olunca değerini öyle bi anladım ki :züü: anne baba hasreti çekmek çok zor. Şimdi okullar tatil olsada gitsem diye gün sayıyorum.

Yani diyeceğim o ki annenizin babanızın kıymetini bilin. Eğer sizde ailenizden uzun süre uzak kalırsanız anlarısınız halimi :züü:
:oke: :evet:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt