Yeni Bir Multitasking (Çoklu Görev Denemesi)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Bir Multitasking (Çoklu Görev Denemesi)
Evet arkadaşlar şu anda C6-01 'imin şarjını doldurdum açtım ve cihaz kendine geldi. (256 mb RAM ve 680 mhz ARM 11 işlemci..)

1-Şu anda temel uyg. ile giriş yapıyorum.(saat,takvim vs.)

2-Şu anda galeri, videolar, müzik çalar gibi medya programlarına giriyorum.

3-Bazı üçüncü part. ugulamalar ile ofis uyg. açıyorum.

4- 18 uyg. oldu.

5-Şimdi webi açtım Maxicep'in tam sürüm sitesine girdim.

6-Harita uygulamaları, mağaza vs. açtım. 25 uygulama oldu.

7-Artık dayanamıyorum hızlıca bütün uygulamaları açıyorum 38 oldu. Bazı kasılmalar başladı.

8-Kamera, sosyal ağlar, ayarlar, not defteri, ovi müziz vs açıyorum 45 uygulama oldu.

9-Gerçek rekor geliyor.Cut the rope açtım.Daha sonra fruit ninja açtım.

10-Düşük bellek hatası alma korkusuyla nfs shift ve asphalt 6'yı açıyorum ve ekran görüntüsü almak için screen snap uyg. gidicem .O da ne sistem otomatik olarak 16 uyg. açık olarak gzüküyor.

Neyse değişik bir deneme...Son zamanlarda WP8 li üst seviya bir cihaz almayı planlıyorum.(Lumia 920'den sonraki model İnşallah).Ama hala elimdeki emektarın neler yapabileceğini görmek için bunu yaptım.Ve işletim sistemlerindeki multitasking deneyimlerim.

Meego:En canlı, en hareketli dinamik gerçek ve en iyi multitasking.

Symbian: Düşük donanımda iyi işler çıkarır.Gerçek multitasking destekleyen (tam olarak) iki işletim sisteminden birisi.Tek eksiği meego gibi anlık ve canlı değil.

Android:Tam anlamıyla gerçek multitasking yok.Fazla bellek tüketir.Görsel olarak iyidir.

iOS:Gerçek multitasking tam olarak yoktur.Görsel bir şey fazla sunmaz.Hızlıdır.

WP7:Sadece 5 uyg. açabildiğimiz ama hızlı bir multitasking.

WP8:Tam olarak gerçek olmasada görsel, hızlı bir multi tasking.Uyg. kolayca kapatamıyor oluşumuz. Üzücü...

Bada: Bence kötü.512 mb Ram ile c6-01'dekinin 4te 1 ini veremiyor.

Sailfish ve Tizen: Tabiki deneyemedim ama Meego tabanlı olduğundan iyi işler çıkaracağını tahmin ediyorum.

Burada kıyaslama amacı gütmedim.Sadece işletim sistemindeki çoklu görev deyimlerimi sizlerle paylaştım.Herkese iyi forumlar...

• Beğen
Tepkiler: yunus_ 123

Violonist

Üye
Sıkılmadan okudum. Deneyimini paylaşımın için teşekkürler

bayon

Üye
valla bende öyle. Gerçekten denemek isteyipte unuttuğum birşeydi :D

MaxipmaN

Üye
Çok iyi paylaşım

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici

Bu da Benden :)
Asphalt ve NFS Shift Yoktu :)

pRime.

pRime.

Üye
sailfish sadece gerçek multitaskingi değil, arka planda çalışan uygulamaların belli özelliklerini uygulamaya girmeden kullanabilmemizi sağlar.

güzel deneme olmuş. Bir arkadaşımız 67 adet açmıştı n8 ile.

blackcemre

Üye
Toplam 42 adet uygulama çatım artı 1 oyun Nokia E7 telefonum cfwsiz Belle Refresh yazılımlı uygulamalar açıkken telefon hiç donma filan olmadı

MertcaN9

MertcaN9

Üye
N9 da harika bu olay :)

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
ben de deneyim dedim.hackli c6-01 refresh ile.. 18 uygulamaya kadar geldim..ram canavarı opera mobile ı açınca 4 uygulama kapandı.

PriZm

PriZm

Üye
sailfish sadece gerçek multitaskingi değil, arka planda çalışan uygulamaların belli özelliklerini uygulamaya girmeden kullanabilmemizi sağlar.

güzel deneme olmuş. Bir arkadaşımız 67 adet açmıştı n8 ile.
Merak ettim.o uygulama açmadan kontrol nasıl oluyor?

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Ekran görüntüsü güzelmiş.Nasıl yaptın ?

Görev Yöneticisinde İken Çekilmiş Bir Ekran Görüntüsü. Uygulama Adı Da Açıkca Yazıyor Zaten..

Mobilim anlatsaydınız keşke nasıl olduğunu :D

Bu Bir Uygulama Ve Sailfish De İse Bu Sistemsel Olarak Desteklenir Ve Böyle Görünür İken İşlem Yapar. Yani Müzik Çalar Açıldığı Zaman Ve Arkaplana Alındığında Küçük Simgede Direkt Olarak Duraklat, Sonraki Şarkı Vs Gibi İşlemleri Yapar. Videoda Daha Açık Zaten, PC de İzlersin..

Dumbledore

Dumbledore

Üye
Mesut Aktaş,ben ekrandaki güç simgesi,operatör çekim gücü,ve şu alarmın simgesini kast etmiştim.Yani genel olarak ekranı beğendim.CFW mi program ile mi yaptığını sormuştum sana.

PriZm

PriZm

Üye

Görev Yöneticisinde İken Çekilmiş Bir Ekran Görüntüsü. Uygulama Adı Da Açıkca Yazıyor Zaten..

Bu Bir Uygulama Ve Sailfish De İse Bu Sistemsel Olarak Desteklenir Ve Böyle Görünür İken İşlem Yapar. Yani Müzik Çalar Açıldığı Zaman Ve Arkaplana Alındığında Küçük Simgede Direkt Olarak Duraklat, Sonraki Şarkı Vs Gibi İşlemleri Yapar. Videoda Daha Açık Zaten, PC de İzlersin..

Anladım sanırım saolun :)

Yani uygulama açıp arkaplana attığımızda uygulamayı açmak için olan simgede uygulamanın kontrolleri oluyor yanlışmıyım?

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Mesut Aktaş,ben ekrandaki güç simgesi,operatör çekim gücü,ve şu alarmın simgesini kast etmiştim.Yani genel olarak ekranı beğendim.CFW mi program ile mi yaptığını sormuştum sana.

Operatör Çekimi, Güç Simgesi, Alarm Avkon Modu :)

http://www.maxicep.com/attachments/142293d1352595142/

- - - Eklendi - - -

Yani uygulama açıp arkaplana attığımızda uygulamayı açmak için olan simgede uygulamanın kontrolleri oluyor yanlışmıyım?

Bunu Tam Olarak Bilmiyorum :) Ama Küçük Simgeden Direkt İşlem Yapmayı Gördüm :)

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Evet ben de daha önceden sailfish videosu izlemiştim biliyorun

Metin MF

Metin MF

Üye

(h)

pRime.

pRime.

Üye

evet o şekilde oluyor. tüm özellikleri olmasa da arka plandaki uygulamanın belli özellikleri uygulamaya dönmeden kullanılabiliyor. şimdilik telefon ve müzikçalarda bu özellikleri gösteriyorlar çünkü sistem daha bitmedi. zaman ilerledikçe daha fazla uygulamada yapılabilen bir şey olacak.

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt