IVI-Elia
Üye
Yeni Bir Multitasking (Çoklu Görev Denemesi)
Evet arkadaşlar şu anda C6-01 'imin şarjını doldurdum açtım ve cihaz kendine geldi. (256 mb RAM ve 680 mhz ARM 11 işlemci..)
1-Şu anda temel uyg. ile giriş yapıyorum.(saat,takvim vs.)
2-Şu anda galeri, videolar, müzik çalar gibi medya programlarına giriyorum.
3-Bazı üçüncü part. ugulamalar ile ofis uyg. açıyorum.
4- 18 uyg. oldu.
5-Şimdi webi açtım Maxicep'in tam sürüm sitesine girdim.
6-Harita uygulamaları, mağaza vs. açtım. 25 uygulama oldu.
7-Artık dayanamıyorum hızlıca bütün uygulamaları açıyorum 38 oldu. Bazı kasılmalar başladı.
8-Kamera, sosyal ağlar, ayarlar, not defteri, ovi müziz vs açıyorum 45 uygulama oldu.
9-Gerçek rekor geliyor.Cut the rope açtım.Daha sonra fruit ninja açtım.
10-Düşük bellek hatası alma korkusuyla nfs shift ve asphalt 6'yı açıyorum ve ekran görüntüsü almak için screen snap uyg. gidicem .O da ne sistem otomatik olarak 16 uyg. açık olarak gzüküyor.
Neyse değişik bir deneme...Son zamanlarda WP8 li üst seviya bir cihaz almayı planlıyorum.(Lumia 920'den sonraki model İnşallah).Ama hala elimdeki emektarın neler yapabileceğini görmek için bunu yaptım.Ve işletim sistemlerindeki multitasking deneyimlerim.
Meego:En canlı, en hareketli dinamik gerçek ve en iyi multitasking.
Symbian: Düşük donanımda iyi işler çıkarır.Gerçek multitasking destekleyen (tam olarak) iki işletim sisteminden birisi.Tek eksiği meego gibi anlık ve canlı değil.
Android:Tam anlamıyla gerçek multitasking yok.Fazla bellek tüketir.Görsel olarak iyidir.
iOS:Gerçek multitasking tam olarak yoktur.Görsel bir şey fazla sunmaz.Hızlıdır.
WP7:Sadece 5 uyg. açabildiğimiz ama hızlı bir multitasking.
WP8:Tam olarak gerçek olmasada görsel, hızlı bir multi tasking.Uyg. kolayca kapatamıyor oluşumuz. Üzücü...
Bada: Bence kötü.512 mb Ram ile c6-01'dekinin 4te 1 ini veremiyor.
Sailfish ve Tizen: Tabiki deneyemedim ama Meego tabanlı olduğundan iyi işler çıkaracağını tahmin ediyorum.
Burada kıyaslama amacı gütmedim.Sadece işletim sistemindeki çoklu görev deyimlerimi sizlerle paylaştım.Herkese iyi forumlar...
1-Şu anda temel uyg. ile giriş yapıyorum.(saat,takvim vs.)
2-Şu anda galeri, videolar, müzik çalar gibi medya programlarına giriyorum.
3-Bazı üçüncü part. ugulamalar ile ofis uyg. açıyorum.
4- 18 uyg. oldu.
5-Şimdi webi açtım Maxicep'in tam sürüm sitesine girdim.
6-Harita uygulamaları, mağaza vs. açtım. 25 uygulama oldu.
7-Artık dayanamıyorum hızlıca bütün uygulamaları açıyorum 38 oldu. Bazı kasılmalar başladı.
8-Kamera, sosyal ağlar, ayarlar, not defteri, ovi müziz vs açıyorum 45 uygulama oldu.
9-Gerçek rekor geliyor.Cut the rope açtım.Daha sonra fruit ninja açtım.
10-Düşük bellek hatası alma korkusuyla nfs shift ve asphalt 6'yı açıyorum ve ekran görüntüsü almak için screen snap uyg. gidicem .O da ne sistem otomatik olarak 16 uyg. açık olarak gzüküyor.
Neyse değişik bir deneme...Son zamanlarda WP8 li üst seviya bir cihaz almayı planlıyorum.(Lumia 920'den sonraki model İnşallah).Ama hala elimdeki emektarın neler yapabileceğini görmek için bunu yaptım.Ve işletim sistemlerindeki multitasking deneyimlerim.
Meego:En canlı, en hareketli dinamik gerçek ve en iyi multitasking.
Symbian: Düşük donanımda iyi işler çıkarır.Gerçek multitasking destekleyen (tam olarak) iki işletim sisteminden birisi.Tek eksiği meego gibi anlık ve canlı değil.
Android:Tam anlamıyla gerçek multitasking yok.Fazla bellek tüketir.Görsel olarak iyidir.
iOS:Gerçek multitasking tam olarak yoktur.Görsel bir şey fazla sunmaz.Hızlıdır.
WP7:Sadece 5 uyg. açabildiğimiz ama hızlı bir multitasking.
WP8:Tam olarak gerçek olmasada görsel, hızlı bir multi tasking.Uyg. kolayca kapatamıyor oluşumuz. Üzücü...
Bada: Bence kötü.512 mb Ram ile c6-01'dekinin 4te 1 ini veremiyor.
Sailfish ve Tizen: Tabiki deneyemedim ama Meego tabanlı olduğundan iyi işler çıkaracağını tahmin ediyorum.
Burada kıyaslama amacı gütmedim.Sadece işletim sistemindeki çoklu görev deyimlerimi sizlerle paylaştım.Herkese iyi forumlar...