Moral Bozukluğunun Doğal Tedavisi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nazlican

Üye
    Konu Sahibi
Moral Bozukluğunun Doğal Tedavisi
Moraliniz bozuk olabilir. Herkes zaman zaman bunu yaşar. Fakat bu moral bozukluğu uzun sürerse hayatınızı ciddi anlamda olumsuz etkiler. Peki bu durumda ne yapılmalı? Her şeyden önce bunun geçici bir durum olduğunu bilin. Hayatınız boyunda mutsuz olmayacaksınız! Stres, yaşam mücadelesi, çalışma hayatı koşulları gibi pek çok neden moral bozukluğuna neden olabilir ama baharın gelmesi, çocuğunuzun gülümsemesi, eşinizin/sevgilinizin size sarılması gibi kolay sebepler de bir anda düzelmenizi sağlayabilir.
Moraliniz bozuksa kesinlikle yapmanız gerekenler ise şöyle:
1. Mutlaka iyi uyuyun. Uykunun stresi azaltıcı özelliği kanıtlanmıştır. Vücudunuzun dinlenmesini sağladığı gibi zihninizin de dinlenmesini sağlar. Gereksiz duygu ve düşüncelerden uzaklaşmanıza yardımcı olur.
2. İçinizden gelmediğini biliyoruz. Fakat yine de çok zor olsa da gülümseyin. İnanın bir süre sonra içinizden gelerek gülümseyeceksiniz.
3. Sevdiklerinize sarılın, dokunun. Eğer onlara sarılırsanız serotonin hormonunuz yükselir. Bu sayede tansiyonunuz düzenlenir. Kalp atışlarınız yavaşlar ve sakinleşirsiniz. Sarılmak vücutta olumlu etkiler yapar.
4. İnsanlar böyle zamanlarda yalnız kalmaktan, eve kapanmaktan hoşlanır. Fakat siz kendinizi zorlayın. Dışarı çıkın ve hayata karışın. Tiyatroya, sinemaya gidin. Kendinizi mutlu etmek için bir süre uğraşın. Göreceksiniz zamanla uğraşmanıza gerek kalmayacak ve mutlu olacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: Kingmortall ve .Murat.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Bilgi için :tşk:

• Beğen
Tepkiler: nazlican
technoshark

technoshark

Üye
Bilgilendirme için teşekkürler.

• Beğen

nazlican

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim

• Beğen
Tepkiler: technoshark
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Moralim sifir ama düzelmesini istemiyorum çünkü unutmamam lazim bazi seyleri ve birisini.
Bunu nasil saglarim?
Zamanla geciyo zaten bu meret ister istemez ama bana kalici kilicak yöntemler lazim

• Beğen

nazlican

Üye
    Konu Sahibi
Moralim sifir ama düzelmesini istemiyorum çünkü unutmamam lazim bazi seyleri ve birisini.
Bunu nasil saglarim?
Zamanla geciyo zaten bu meret ister istemez ama bana kalici kilicak yöntemler lazim

hayrola gökhan noldu iyi misin ?

Kingmortall

Kingmortall

Üye
uyumak moralim bozuk oldugu zaman uyku tutmaz beni gülümsiyemem sevdiklerinize sarılın bak o olabilir

son olarakta tek başına gezilmiyor be canım nereye gideceksin tek başına

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...