+200 GPU (yanlış bilmiyorsam 600 mhz)note 2 nin s3'ten seri olmasının sebebi nedir ? (arayüzde)
işlemciyi oc ile 1.6 yapıyorum donanım eşitleniyorbu halde
+200 GPU (yanlış bilmiyorsam 600 mhz)
2 Gb ram
?
Ram'in tabiki etkisi var
GPU 700 MHZ'de işlemci 1.6'da ram'in bukadar fazla etkisi varmı performansa yahu?
- - - Eklendi - - -
STweaks ile yapıyorum![]()
ama arayüz gezinmelerinde çok fazla etki etmez.note 2 de başka bir sır olmalı.. 
Ram'in tabiki etkisi varama arayüz gezinmelerinde çok fazla etki etmez.note 2 de başka bir sır olmalı..
![]()

bu hataların çoğu bende de var malesefArkadaşlar bildiğiniz üzere Samsung jelly bean Güncellemesi olan Android 4.1.1 yayınlamış oldu vede
İmei numara sırasina gorede dağıtımına başlandı...
Vede söyle baktigimiz baya bir sorunlarla ortaya ciktigini gormekdeyiz...
Başlıca hatalar
Rehberde donmalar basliyor...
Menuler arasi gecisler berbat.. derecede takiliyor
Uygulamalardaki donmalar basliyor
Ekran kilidini acinca takilmalar oluyor
RAM 800 MB cikarilmis ama telefon asiri derecede ram kullaniyor
Şarj deseniz çok kotu neredeyse yari yari fark var her turlu denedim gozledim sarjini ama inanilmaz derecede sömuruyor sarjini...
Wireless kopuo duruyor...
Ekran klavyelerinde harflerde takılmalar oluyor....
Pil gostergesine baktigimizda Sesli Aramalarin cok sarj kullandigini gozlemledim vede bir cok hata....
KISACASI ICS KRALMIS BANA GORE JELLY BEAN SINIFDA KALDI..
sizlerde sorunlarini yazarak buraya ortak cozumler bulmaya calisalim dostlar saygilar
bu hataların çoğu bende de var malesef
olur böyle hatalar 4.1'in ilk sürümü sonuçta 
KesinlikleBen Class'ı belli olmayan micro sd min (2gb) 1024 mb ı swap için ayırmıştım ve bariz bir hızlanma görmüştüm
Class hafıza kartının hız sınıfıdır.örnek olarak Class 2 kartın minimum 2 mb/s yazma hızı vardır.class 4-6-10 içinde aynı kural geçerlidir.Bu sizin dediginiz class swap falan ne oluyor birisi bana anlatabilirmi sanal bellek mi olusturuluyor hafiza kartiyla ????
Class hafıza kartının hız sınıfıdır.örnek olarak Class 2 kartın minimum 2 mb/s yazma hızı vardır.class 4-6-10 içinde aynı kural geçerlidir.
Swap ise androidde ram dolmaya başladığında arkaplandaki uygulamaların swap bölümüne taşınmasıdır.yani kısmen sanal ramdir.böylece ram sürekli rahat çalışır.ama bu iş için hızlı işlemci gereklidir.yoksa darboğaz yapabilir.
Peki bu swap denileni nasil yapabilirimnkardesim ? 2 gb haci kartim var ?? Uygulamasinin konusu var mi forumda?
GPU 700 MHZ'de işlemci 1.6'da ram'in bukadar fazla etkisi varmı performansa yahu?
- - - Eklendi - - -
STweaks ile yapıyorum![]()
Swap yaparsan belki aynı performansı alabilirsin talip
Şu anda mobilim o yüzden fazla yardımcı olamam.
1.telefonunda en az class 6 kart olmalı.eğer 512 mb dan daha fazla ram varsa class 2 olsa dahi performans düşüşünü fazla hissetmezsin.
2.telefon modelin nedir?
Orjinal güncellemelerde bu gibi yavaşlama sıkıntıları yaşanabiliyor..
Güncelleme yaptığınızda eğer kişisel verileriniz silinmemişse yani telefon hafızasındaki kişiler resimler falan gitmiyorsa gelen güncellemeden fazla performans beklemeyin..
Custom romlarda rom yüklemeden önce mutlaka data, cache, dalvik ve battery stats seçeneklerini seçerek wipe işlemi yapmanız önerilir. Bunların sebebi önceden kurulu olan sistemin artık dosyalarını, önbellek dosyalarını temizleyerek tertemiz bir sistem kurmanız içindir. Eğer ki wipe işlemi yapılmazsa bu artık dosyaların yeni sistemle uyumsuzluğu nedeniyle telefonda yavaşlamalar meydana gelebilir.
Ayrıca Samsung dan güncelleme adına fazla da bir şey beklemeyin derim ben.. Güncellemeler konusunda kendisinden nefret ettirmeyi ve bir dahaki satın alacağım telefonumda kesinlikle tercih etmeyeceğim bir marka olmayı başardı..

Olmaz mi talip hiçSwap yaparsan belki aynı performansı alabilirsin talip

Class 10 hafıza kartı ve 30 mb/s
hafta içi Sandisk Class 10 32 GB SDHC Hafıza kartı aldım 30 mb/s aktarım hızı var swap yapsam karta zarar verir mi ?![]()

Current technology allows 100 000 write cycles. Hundred thousand. Let's count it on a 32 GB SD card. Ok, worst case scenario, let it be only 1 000 write cycles: you can write 1 000 x 32 GB on the card. This means 32 000 GB of data. This means you have to write all 32 GB of data every day to wear it out in 2,7 years. But you have to write 32 GB data _every day_!