Sizce bu olur mu? Yoksa olmaz mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
badmus

badmus

Üye
    Konu Sahibi
Sizce bu olur mu? Yoksa olmaz mı?
Şimdi ben bu güneş panelini alıp : http://www.ekogunes.com/pinfo.asp?pid=195

3'lü uzatmanın girişine bağlayacam. Yani panelden gelen elektrik üçlü uzatma kablosuna gelecek.

İşte ben bu 3'lü uzatmaya gelen elektrikle telefonumu prize takıp şarj edebilirmiyim?

Sgs3 telefonum. Telefonun şarj aletinin çıkış gücü 5V 1A Cevapları bekliyorum.

otostopçu

otostopçu

Üye
dene morglar sınavsız adam alıyorlarmış

The East

The East

Üye
Cep Telefonu Şarj Eden Güneş Enerjileri Var usb girişli Onlara bak bence

x-scarface

x-scarface

Üye
elektriğini kestilerse forumca para toplayıp yatıralım yahut şarj aletin bozuksa söyle ben alayım ama o güzel canını tehlikeye atma dostum.

badmus

badmus

Üye
    Konu Sahibi
Beyler siz yanlış anladınız. Şimdi bizim silifkede her hafta sonu 2 gün elektrik kesiliyor bu 2 ay devam edecekmiş. Bu yüzden ben güneş paneli alacam ve birde 3 lü uzatma alacam. üçlü uzatmanın prize giden bölümünü kesip 3'lü uzatmayı güneş paneline bağlayacam yani güneş panelinden gelen elektrik 3'lü uzatmanın ucundaki prizlere gelecek. bende bu prizlere telefonu takıp şarj edecem. olay bu. sehir elektrigiyle isim yok. bilmem ablatabildim mi?

Placebo-

Placebo-

Üye
Beyler siz yanlış anladınız. Şimdi bizim silifkede her hafta sonu 2 gün elektrik kesiliyor bu 2 ay devam edecekmiş. Bu yüzden ben güneş paneli alacam ve birde 3 lü uzatma alacam. üçlü uzatmanın prize giden bölümünü kesip 3'lü uzatmayı güneş paneline bağlayacam yani güneş panelinden gelen elektrik 3'lü uzatmanın ucundaki prizlere gelecek. bende bu prizlere telefonu takıp şarj edecem. olay bu. sehir elektrigiyle isim yok. bilmem ablatabildim mi?

Yanlış gelen bir elektrik akımı cihazı yakabilir. Ayrıca, bu işlemi yaparken panel en ufak güneş görürse boom. :) Bunun için özel usb paneller var ona bak.

otostopçu

otostopçu

Üye
bir bak derim ben :oke:

badmus

badmus

Üye
    Konu Sahibi

Yanlış gelen bir elektrik akımı cihazı yakabilir. Ayrıca, bu işlemi yaparken panel en ufak güneş görürse boom. :) Bunun için özel usb paneller var ona bak.

ben onu ayarlarım zateb direk telefona bağlamamamın sebebi telefonun sarj cihazi zaten gelen akımı düşürüyor

Placebo-

Placebo-

Üye
ben onu ayarlarım zateb direk telefona bağlamamamın sebebi telefonun sarj cihazi zaten gelen akımı düşürüyor

Bununda belli bir limitleri var ama. Şarz aleti belli bir akıma kadar düşürür. Gerçi panel ne kadar büyük görmedim.. Boyutunuyazar mısınız? Yazıyordur sitede.

badmus

badmus

Üye
    Konu Sahibi

Bununda belli bir limitleri var ama. Şarz aleti belli bir akıma kadar düşürür. Gerçi panel ne kadar büyük görmedim.. Boyutunuyazar mısınız? Yazıyordur sitede.

Güç : 10 Watt
Gerilim : 17,4 Volt
Boyut : 29 X 34 cm

Cinsi : Monokristal

- - - Eklendi :ehe - - -

bir bak derim ben :oke:

benim telefona uyumlu degil heralde

cukuleaks

Üye
Şarj cihazlarında voltajı ayarlayıcı mekanizma var zaten. Fazla elektrik gelirse en fazla şarj aleti bozulur. :oke:

greenmile

greenmile

Üye
ancak bu güneş enerjisi çıkışını direk bağlamak diye birşey olmaz.
Step-Down veya Step uP/Down DC-DC çevirici devreler var. Eğer düşük akım gerekli ve çıkış regülasyonu önemli değilse direnç kullanmalısın.
Eğer çıkışta düzgün bir grafik gerekiyorsa lineer regülatör şart.Ayrıca güneş panelindeki akımın dc olduğunu ve bunu çevirmen gerektiğini de hatırlatayım.

badmus

badmus

Üye
    Konu Sahibi
ancak bu güneş enerjisi çıkışını direk bağlamak diye birşey olmaz.
Step-Down veya Step uP/Down DC-DC çevirici devreler var. Eğer düşük akım gerekli ve çıkış regülasyonu önemli değilse direnç kullanmalısın.
Eğer çıkışta düzgün bir grafik gerekiyorsa lineer regülatör şart.Ayrıca güneş panelindeki akımın dc olduğunu ve bunu çevirmen gerektiğini de hatırlatayım.

bana yardimci olurmusun bu konuda?

otostopçu

otostopçu

Üye
:hmmm senin tel ne mobilimde

her markayla uyumlu diye biliyorum

greenmile

greenmile

Üye
bana yardimci olurmusun bu konuda?

nasıl bir yardım? dediğim şeyleri gerçekleştirmen için biraz bu konuda bilgin olmalı.Yanyana gelebileceğin ve bu konuda bilgi sahibi olan birinin daha fazla yardımı olabilir benim burdan söylememle yapılacak birşey değil bağlantıları düzenli olmalı bazı yerlerde lehim kullanmalısın falan filan.

badmus

badmus

Üye
    Konu Sahibi

nasıl bir yardım? dediğim şeyleri gerçekleştirmen için biraz bu konuda bilgin olmalı.Yanyana gelebileceğin ve bu konuda bilgi sahibi olan birinin daha fazla yardımı olabilir benim burdan söylememle yapılacak birşey değil bağlantıları düzenli olmalı bazı yerlerde lehim kullanmalısın falan filan.

bu konuda bilgim var. lehim falan kullanmayi biliyorum sen sadece gerekli seyleri yazabilirsen birlestirme islemini ben yaparim. tesekkurler simdiden. :sarıl:

greenmile

greenmile

Üye
bu konuda bilgim var. lehim falan kullanmayi biliyorum sen sadece gerekli seyleri yazabilirsen birlestirme islemini ben yaparim. tesekkurler simdiden. :sarıl:

sorun değil yazarım da sen bu güneş enerjisini sadece telefon şarj etme maksatlı mı alıyorsun?

badmus

badmus

Üye
    Konu Sahibi
greenmile

greenmile

Üye
bahsettiğin güneş enerjisi laptop şarj etmez zaten güneş enerjisini kullanırken enerji kayıplarını da göz etmen gerekir birebir üründeki değerlere ulaşabileceğini beklemek doğru olmaz,elektronik temel alanım olmasada kısmen biliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt