Ceza Türk Marşı (Yeni!!!)

Sponsorlu Bağlantılar

sublieutenant

sublieutenant

Üye
en iyi rapçi diye bir şey yoktur arkadaşlar. Türkiye'de bu işi layığıyla yapan birden çok kişi var. ben en çok kurşun ve asakir leşker'i seviyorum

:oke: Herkesin kategorisi farklıdır, çok hızlı söyleyen en iyi denemez.
Nasıl seviyorsanız o, örneğin ceza ve sagoyu severim ama bu sıralar ağırlıklı kolo ve anıl piyancı dinlerim ;)
Anıl'ında sevdiğim yanlarından biri dizeleri çok kafiyeli okuması.

Ceza'yı da bu müzikle bir kez daha takdir ettim :spr

Paylaşım için Teşekkürler :oke:

• Beğen
Tepkiler: HacKLess

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi

Daha 18'indeyken konserine gitmiştim o zamanlar çok zayıftı yine geniş pantolon,yine:D
Ozamanlarını biliyorum. Kılçık gibiydi. Eee göbek veli nimetin göstergesi (kuzenimin lafı :D )

- - - Eklendi - - -

:oke: Herkesin kategorisi farklıdır, çok hızlı söyleyen en iyi denemez.
Nasıl seviyorsanız o, örneğin ceza ve sagoyu severim ama bu sıralar ağırlıklı kolo ve anıl piyancı dinlerim ;)
Anıl'ında sevdiğim yanlarından biri dizeleri çok kafiyeli okuması.

Ceza'yı da bu müzikle bir kez daha takdir ettim :spr

Paylaşım için Teşekkürler :oke:
Bende şu aralar norm ender ve kurşun , şanışer dinliyorum. Ama ceza rapte ustalaşmış bir isimdir.

Rica ederim :oke:

• Beğen
Tepkiler: sublieutenant ve maxirabit
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Sagopa rapmi yapıyor arkadaşlar ? Son 2 seneki şarkılarına bakarmısınız ? Şarkıda " aaa sago gene başladı ayyy kolo sago yow yow aha aha yow aağğaaayaha" diye bağırmaktan başka ne yapıyor ??? Dağınık darmadağınık + arabeskimsi müzik ile rap yapmaya çalışıyor. Sagopa eskiden rap yapıyordu fakat git gide maneviyayı geliştiği için yani dini konudan yoğunlaşmaya başladığı için kendini dertlere kederlere verdi. Diyor ya ben mecazları geçtim , manaya indim diye, artık okadar çok indiki o manaya, yaptığı rap değil ilahi +arabesk +hiphop karışımı birşey. Zaten şöyle bişey var " rap konseri var" birde " sagopa konseri var" . ikisini ayırt edin. Sagopa başkadır rap başkadır. bunu kendiside ağzıyla söylüyor , herkeste söylüyor . Sen ne dinlliyorsun yavrum " rap dinliyorum " var birde " sago dinliyorum" var. Sago rap yapmıyor siz üstadı diyorsunuz. 2 sene öncesine kadar bende sago diyordum ama yok , artık bildiğin arabesk yapıyor.

Zeki Bir Insansin ..

Ama Bir Seyi Elestirirken Karsidaki Kisinin Dusuncelerine Ve Goruslerine Saygi Duyarak Elestir ..

Biz Sagopa Diyorsak ..

Sagopa Degil .! Sagopa Arabesk Yapiyor .! Ustad Degil Oo .!

Gibi Kelimelerin Basina 'Bence' Gelmesi Gerek ..

Ve Bize Gore Bunlar 'Sence' Seylerr .. =]

• Beğen
codblackops2

codblackops2

Üye
cezayı oldum olası hiç sevmem sago daha samimi gelir bana....

• Beğen
Tepkiler: Mazlum Somer
sublieutenant

sublieutenant

Üye
Şanışer ayrı bir güzel zaten ;) Sesi dinlettiriyor :spr

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
Şanışer ayrı bir güzel zaten ;) Sesi dinlettiriyor :spr
Sesim ol şarkısını defalarca dinliyorum sıkılmıyorum :)

- - - Eklendi - - -

Zeki Bir Insansin ..

Ama Bir Seyi Elestirirken Karsidaki Kisinin Dusuncelerine Ve Goruslerine Saygi Duyarak Elestir ..

Biz Sagopa Diyorsak ..

Sagopa Degil .! Sagopa Arabesk Yapiyor .! Ustad Degil Oo .!

Gibi Kelimelerin Basina 'Bence' Gelmesi Gerek ..

Ve Bize Gore Bunlar 'Sence' Seylerr .. =]
Yaw bakın. Sagopa kajmer 2sene önceye kadar rap yapıyordu. Sonra yavaş yavaş lirikal kaliteyi ve ritmik düzeni sağa sola yaymaya başladı. verse1 nakarat 1 verse2 nakarat 2 olacağına verse 1 uzun bişe - nakarat 1 sago - verse2 kısa , çeyreği sago kalanı kolo - nakarat 2 yarısı söylüyor birden verse 3 e atlıyor - verse 3 birazını söylüyor geri kalanı turntable , arabesk , davul , zurna , aaaqqaahay , sagopa sizleri için bu şarkıyı söyledi , felan filan diye gidiyor. ilk bozduğu zamanlar hadi rap yapıyordu anladık ama son çıkardığı albümünde bir dizi iz dışındaki şarkıları ilahimi desem , popmu dese , jazzmı desem ne desem bilmiyorum. Zaten o albümünde bi şarkısının 4-5 farklı versiyonu var. şarkının adı "Ama galiba" defalarca dinledim o albümü. Araştırıp konuşuyorum burda. Ceza taraflısı olup sagonun bi kaç şarkısına bakıp değerlendirmiyorum. cezanında aybeninde, sagonunda, kolonunda senelerdir süregelen rap tarzını biliyorum , kronolojik rap tarzı sıralamaları aklımda bir şekil oluşturdu. Cezada sagoda eskiden rap yapıyorlardı ve aralarında atışmalar olduğu için rapleri çok sıcak , samimi ve içten oluyordu. Aralarında kapışacak bişey kalmayınca kendi hallerinde devam ettiler rape. Sagopanında cezanında şarkılarındaki o ateş , o ruh kaybolmaya başladı. Ceza yinede standartını korudu ve devam etti onuncu köy albümünü pek beğenmedim ama rap yapmaya devam ediyordu. Ama sago standartı koruyamadı. Büyük bir ihtimaldirki zaten sago rapin dışındaki şarkılarada içten içten bi sevgisi vardı bunu şarkılarını dinleyenler anlar zaten. Ve sagopa son 2 sene içindede iyice manevi alemlere yoğunlaştığı için baya bi alim gibi bişey oldu ve benim fikrimce rap yapmanın biraz boş olduğunu anladı. Fakat rapçi ünvanını kaybetmemek için yaptığı şarkılarda hala rapi devam ettirmeye çalıştı. Zaten " ama galiba" şarkısı ve bunu farklı farklı müzik türleri üstüne yapması bu dediklerimin en büyük kanıtı.

Ama sagopanın dün şarkısını dinledim ultimate diye. sanırsam manevi alem ile rap dünyası arasında bi dönem sıkışıp kaldı ve o dönemi anlayarak bundan sonra hayatında ne yapması gerektiğini anladı. Yani manevi dünyasıyla rapi karıştırmadan ikisini ayrı ayrı yürütecek olgunluğa geldi.

Cezada eskiden küfürcüydü sagoda küfürcüydü. Fakat sago bırakmıştı ceza hala devam ediyordu. Bende cezayı eskiden bu yüzden sevmiyordum ve sago dinliyordum zaten. Ama dikkat edersinizki cezada son 1-2 sene içinde küfürü bıraktı. Yine sert - battle rap yapıyor ama ufak tefek argo dışında bişey yok ki zaten ufak tefek argo olmadan rapin tadı çıkmaz ; çocuk şarkısı gibi olur :oke:

• Beğen
Tepkiler: Mazlum Somer
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye

Sesim ol şarkısını defalarca dinliyorum sıkılmıyorum :)

- - - Eklendi - - -

Yaw bakın. Sagopa kajmer 2sene önceye kadar rap yapıyordu. Sonra yavaş yavaş lirikal kaliteyi ve ritmik düzeni sağa sola yaymaya başladı. verse1 nakarat 1 verse2 nakarat 2 olacağına verse 1 uzun bişe - nakarat 1 sago - verse2 kısa , çeyreği sago kalanı kolo - nakarat 2 yarısı söylüyor birden verse 3 e atlıyor - verse 3 birazını söylüyor geri kalanı turntable , arabesk , davul , zurna , aaaqqaahay , sagopa sizleri için bu şarkıyı söyledi , felan filan diye gidiyor. ilk bozduğu zamanlar hadi rap yapıyordu anladık ama son çıkardığı albümünde bir dizi iz dışındaki şarkıları ilahimi desem , popmu dese , jazzmı desem ne desem bilmiyorum. Zaten o albümünde bi şarkısının 4-5 farklı versiyonu var. şarkının adı "Ama galiba" defalarca dinledim o albümü. Araştırıp konuşuyorum burda. Ceza taraflısı olup sagonun bi kaç şarkısına bakıp değerlendirmiyorum. cezanında aybeninde, sagonunda, kolonunda senelerdir süregelen rap tarzını biliyorum , kronolojik rap tarzı sıralamaları aklımda bir şekil oluşturdu. Cezada sagoda eskiden rap yapıyorlardı ve aralarında atışmalar olduğu için rapleri çok sıcak , samimi ve içten oluyordu. Aralarında kapışacak bişey kalmayınca kendi hallerinde devam ettiler rape. Sagopanında cezanında şarkılarındaki o ateş , o ruh kaybolmaya başladı. Ceza yinede standartını korudu ve devam etti onuncu köy albümünü pek beğenmedim ama rap yapmaya devam ediyordu. Ama sago standartı koruyamadı. Büyük bir ihtimaldirki zaten sago rapin dışındaki şarkılarada içten içten bi sevgisi vardı bunu şarkılarını dinleyenler anlar zaten. Ve sagopa son 2 sene içindede iyice manevi alemlere yoğunlaştığı için baya bi alim gibi bişey oldu ve benim fikrimce rap yapmanın biraz boş olduğunu anladı. Fakat rapçi ünvanını kaybetmemek için yaptığı şarkılarda hala rapi devam ettirmeye çalıştı. Zaten " ama galiba" şarkısı ve bunu farklı farklı müzik türleri üstüne yapması bu dediklerimin en büyük kanıtı.

Ama sagopanın dün şarkısını dinledim ultimate diye. sanırsam manevi alem ile rap dünyası arasında bi dönem sıkışıp kaldı ve o dönemi anlayarak bundan sonra hayatında ne yapması gerektiğini anladı. Yani manevi dünyasıyla rapi karıştırmadan ikisini ayrı ayrı yürütecek olgunluğa geldi.

Cezada eskiden küfürcüydü sagoda küfürcüydü. Fakat sago bırakmıştı ceza hala devam ediyordu. Bende cezayı eskiden bu yüzden sevmiyordum ve sago dinliyordum zaten. Ama dikkat edersinizki cezada son 1-2 sene içinde küfürü bıraktı. Yine sert - battle rap yapıyor ama ufak tefek argo dışında bişey yok ki zaten ufak tefek argo olmadan rapin tadı çıkmaz ; çocuk şarkısı gibi olur :oke:

Bu Kadar Yazina Ne Ile Karsilik Vereyim Bilemedim ..

Ben Seni 'Elestirmeyi Bilmedigin Icin' ElestirdiM ..

Sen Daha Daha Da Sagopa'yi Elestirdinn .. Ne Diyeyim Dahaa .? =]

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi

Bu Kadar Yazina Ne Ile Karsilik Vereyim Bilemedim ..

Ben Seni 'Elestirmeyi Bilmedigin Icin' ElestirdiM ..

Sen Daha Daha Da Sagopa'yi Elestirdinn .. Ne Diyeyim Dahaa .? =]
önünden tır geçtiyse sen tır geçmedi dermisin ? Sagopa arabesk yaptığı halde yapmıyorda diyemezsin ;) Arıtk gözler önünde serili. Eleştiri felan kalmamış ortada :oke:

NiggaRay

Üye
Allame,Ados,Red,Joker,Hidra,Pmc

- - - Eklendi - - -

Türkçe rap ıle arabesk rap asla bir tutulmamalı.
arabesk rap diye birşey yoktur camış böğürmesidir o.
Arabesk rap denilen dalga yüzünden binlerce kişi rapten nefret ediyor. Ikisini bir tutuyorlar.

Ustad diye bi olay da yoktur. Birine ustad demek ve sadece o adamın şarkılarını dinlemek ve onu savunmak fanboyluktur.
Fanboy olarak rap dinlenmez.

Underground dediğimiz tanınmayan rapçilerin ellerinden tutulup destek olunması gerekir.

Yok sago yok ceza cart curt bunlar faso fiso. Sago yobaz ve gözü kapalı toplumun dinlediği kişidir.
Ceza ise daha yeni yeni rapi tanımaya başlayan kişilerin dinlediği kişidir.

Bu ikisi türkçe rapin tanınmasında önemli rol oynamislardır. Fakat zamanla insanların gözü açıldıkca faaliyetleri düşmüştür.

• Beğen

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
Allame,Ados,Red,Joker,Hidra,Pmc

- - - Eklendi - - -

Türkçe rap ıle arabesk rap asla bir tutulmamalı.
arabesk rap diye birşey yoktur camış böğürmesidir o.
Arabesk rap denilen dalga yüzünden binlerce kişi rapten nefret ediyor. Ikisini bir tutuyorlar.

Ustad diye bi olay da yoktur. Birine ustad demek ve sadece o adamın şarkılarını dinlemek ve onu savunmak fanboyluktur.
Fanboy olarak rap dinlenmez.

Underground dediğimiz tanınmayan rapçilerin ellerinden tutulup destek olunması gerekir.

Bu ikisi türkçe rapin tanınmasında önemli rol oynamislardır. Fakat zamanla insanların gözü açıldıkca faaliyetleri düşmüştür.

Evet doğru diyorsun. Cezaya üstad derken o anlamı kastetmemiştim, madem üstad lafı yanlış anlaşılmalara yol açacak ozmn kimseye üstad demiycem bundan sonra. Ama ceza rape yeni başlayanlar diye bişey yok. Devamındada dinlenir.
Yok sago yok ceza cart curt bunlar faso fiso. Sago yobaz ve gözü kapalı toplumun dinlediği kişidir.
Ceza ise daha yeni yeni rapi tanımaya başlayan kişilerin dinlediği kişidir.

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye

önünden tır geçtiyse sen tır geçmedi dermisin ? Sagopa arabesk yaptığı halde yapmıyorda diyemezsin ;) Arıtk gözler önünde serili. Eleştiri felan kalmamış ortada :oke:

Insanlar Herseyi Farkli Gorup, Anlayabilir ..

Ben O Tiri 'Kendimce' Kamyon Yapabilme Ozelligine Sahibimdir Belki .? =]

Bunu Benim Fikirlerimi, Dusuncelerimi Dinlemeden Nasil Anlayabilirsin .?

Yine 'Kendince' Elestirerek Mii .? =]

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi

Insanlar Herseyi Farkli Gorup, Anlayabilir ..

Ben O Tiri 'Kendimce' Kamyon Yapabilme Ozelligine Sahibimdir Belki .? =]

Bunu Benim Fikirlerimi, Dusuncelerimi Dinlemeden Nasil Anlayabilirsin .?

Yine 'Kendince' Elestirerek Mii .? =]
Tamam sen bilirsiniz. Bardaktaki suya " belki koladır ?" diyebiliyorsanız ben daha azımı açmam :oke:

Buraxlive

Buraxlive

Üye
Beyler rapin üstadı dinleyenin tarzına zevkine göre degişir. ceza ve sagopa ismini markalaştırmış 2 kaliteli isim. Bunun yaninda sansar , xir gökdeniz vs. bir sürü degisik tarz ve konularda rap yapan mcler var. Rape ceza ile baslayip sevmis olmama ragmen şuan takip edip her sarkisini neredeyse ezbere bildigim tek adam xir gökdeniz. Yani ahmede göre 1 numara ceza ise bana göre xir.

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
Beyler rapin üstadı dinleyenin tarzına zevkine göre degişir. ceza ve sagopa ismini markalaştırmış 2 kaliteli isim. Bunun yaninda sansar , xir gökdeniz vs. bir sürü degisik tarz ve konularda rap yapan mcler var. Rape ceza ile baslayip sevmis olmama ragmen şuan takip edip her sarkisini neredeyse ezbere bildigim tek adam xir gökdeniz. Yani ahmede göre 1 numara ceza ise bana göre xir.
Doğrudur :oke:

yeauw

yeauw

Üye
madem sago rapci deil ozaman biz de rapci deiliz SAGOCUYUZ .D

Metin MF

Metin MF

Üye
sagocu olanlara bir şey demiyorum, sago'ya rapçi diyenlere

Üst Alt