Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şu Multitasking Olayına Açıklık Getirelim
Sponsorlu Bağlantılar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PriZm
Üye
Ben sadece Gerçek multitaskın bazı nimetlerinide aktif hale getirdim dedim ama bu olay konu olmuş
N9 kullananlardan birşey isteyeceğim
terminale free ve df komutları yazınca çıkan ekranları ss atabilirmisiniz?
MrCommanDTr
Emekli Yönetici
Akşam pcye geçersem atayım Ali ama MeeGo ram olayı Androiddeki gibi değil yani boştayken mesela ram çok dolu görünür ama uygulama açtıkça ramde yer açıyor sistem öyle diyim sana.
PriZm
Üye
Bende şuna bir açıklık getireyim.
Karşılaştırma Android-MeeGo arasında)
Arka Planda kapanmama
Orj.Android:Hayır Meego:Evet Benim Mod*:Evet
Canlı Multitask
O.Android:Hayır MeeGo:Evet NAWY Mod:Hayır
Arka planda yüklenme
O.Android:Hayır Meego:Evet benim mod:Evet
(*Benim mod dedim çünkü o açtığım konudaki konfigürasyonu XDA'da bile bulamazsınız.)
Akşam pcye geçersem atayım Ali ama MeeGo ram olayı Androiddeki gibi değil yani boştayken mesela ram çok dolu görünür ama uygulama açtıkça ramde yer açıyor sistem öyle diyim sana.
Androidde de öyle zaten ki linux'un çalışma şekli böyle. benim asıl merak ettiğim buffer ve swap'ı nasıl kullandığı.
pRime.
Üye
Konu Sahibi
meego'nun swap hafızaya ihtiyacı yok. 1gb ram fazlasıyla yetiyor. ama merak ediyorsanız 256 mb swap hafızası var. bir ayarlama ile 512mb yapılabiliyor.
- - - Eklendi - - -
free ve df komutları yerine htop'u tercih ederim. ama buyrun bakın.
işte boş ram açıcam diye zaman zaman kullanımda olan uygulamaları sorgusuz sualsiz kapatabiliyor mesela. bunun tonla örneği var internette ama meego'da öyle bir durum yok.
meego'nun swap hafızaya ihtiyacı yok. 1gb ram fazlasıyla yetiyor. ama merak ediyorsanız 256 mb swap hafızası var. bir ayarlama ile 512mb yapılabiliyor.
- - - Eklendi - - -
free ve df komutları yerine htop'u tercih ederim. ama buyrun bakın.
htop
free
df
- - - Eklendi - - -
işte boş ram açıcam diye zaman zaman kullanımda olan uygulamaları sorgusuz sualsiz kapatabiliyor mesela. bunun tonla örneği var internette ama meego'da öyle bir durum yok.
gördügüm kadarıyla sistemsel açıdan harika çalışıyor.gerçek boş ram 106 mb gayet iyi.Buffer ise androide göre tam tersi olarak çalışıyor ama daha verimli.
ayrıca meegodaki df komutu farklı işliyormuş uğraştırdım kusura bakma