Swap Alanıyla İlgili?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alien97

alien97

Üye
    Konu Sahibi
Swap Alanıyla İlgili?
Elimde 32 gb class 10 hafıza kartı var ben swap alanı oluşturmak istiyorum;

1)Swap için ext 2 alanı oluşturmalımıyız?

2)Sizce kaç mb yada gb swapa ayırmalıyım?

3)Herhangi bir sorun oluşur mu?

PriZm

PriZm

Üye
1)Ext 2 değil.swap için Linux Swap bölümü oluşturmalısınız.bu iş için minitool partition wizard programını öneririm.

2)512 mb yeterlidir.dahası fazla multitasking yapılmıyorsa abartı olur.

3)doğru yaparsanız bir sorun olmaz :) hafıza kartınızı yedeklemenizi öneririm.

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
Ext alanını Clock Work mod ile halledebilirsiniz. hatta swap alanını bile ama en fazla 4 gb ext2 2256 mb swap destekliyor. ama minitool partition wizard ilede yapabilirsin swap alanını oluşturduktan sonra teminal emulatörden free yazarak aktif mi değilmi diye kontrol edebilirsin. ama kernelin swap destekli olup olmadığına dikkat et. (Ben bunu Xperia El Kitabında anlatmamışmıyım acaba :allalla:)

alien97

alien97

Üye
    Konu Sahibi
açılan konularda swap için ext alanı açmamızın gerektiği yazıyor.

-efşan

-efşan

Üye
swap ve ext birbirinden bağımsız, farklı bölümlerdir. Bağımsız çalışırlar. Biri olmadan diğeri çalışmaz gibi teoriler tamamı ile yalan, yanlıştır benim deneyimlemelerime göre..

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
alien97

alien97

Üye
    Konu Sahibi
Ext alanını Clock Work mod ile halledebilirsiniz. hatta swap alanını bile ama en fazla 4 gb ext2 2256 mb swap destekliyor. ama minitool partition wizard ilede yapabilirsin swap alanını oluşturduktan sonra teminal emulatörden free yazarak aktif mi değilmi diye kontrol edebilirsin. ama kernelin swap destekli olup olmadığına dikkat et. (Ben bunu Xperia El Kitabında anlatmamışmıyım acaba :allalla:)

Kernelim suave v6 swap destekli olduğu yazıyor,evet xperia el kitabında yazıyor ama swap için ext 2 alanı oluşturmanız gerekiyor diye bir cümle bulamadım:bilmm

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
Kernelim suave v6 swap destekli olduğu yazıyor,evet xperia el kitabında yazıyor ama swap için ext 2 alanı oluşturmanız gerekiyor diye bir cümle bulamadım:bilmm
Bulamazsın zaten ayrı ayrı yazmışım çünkü ikiside ayrı şeyler :)

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
http://www.maxicep.com/android-modi...a-ram-yukseltme-200mb-kadar-artis-700534.html
bu konuda swap alanı oluşturmayı anlatırken ilk adımları uyguladıktan sonra diye bir cümle var ilk adımda ext 2 alanını oluşturmayı anlatıyor.

- - - Eklendi - - -

peki ben direk ram expanderdan direk dediklerinizi uygularsam swap alanı yaratmış olucakmıyım?
Bana göre swap ve ext2 bağımsız şeyler ext2 alanını cwm ile oluşturuyorum swap alanını el kitabında anlattığım yöntemle belki konuyu açan kişi farklı bir yoldan anlatmıştır

-efşan

-efşan

Üye
http://www.maxicep.com/android-modi...a-ram-yukseltme-200mb-kadar-artis-700534.html
bu konuda swap alanı oluşturmayı anlatırken ilk adımları uyguladıktan sonra diye bir cümle var ilk adımda ext 2 alanını oluşturmayı anlatıyor.

- - - Eklendi - - -

peki ben direk ram expanderdan direk dediklerinizi uygularsam swap alanı yaratmış olucakmıyım?
Dostum o link verdiğin işlem ile swap oluşturmak telefonuna hatta gerekse hafıza kartına dahi format atmaya mecbur bırakabilir seni. Pek tasvip edilen bir işlem değildir. Telefonun açılmaları oldukça gecikir ve telefon bariz vasat bir hâl alabilir.

alien97

alien97

Üye
    Konu Sahibi
bide şöyle bir şey var xda da suave kernelin konusunda swap:Enable with single line (How-to )böyle bir cümle var how to here yazısına tıkladığımda yazılanları uygulamamı söylüyor denilenleri uygulasam swapı aktif edebilirmiyim yardımızın için telekkürler.

How to enable swap on /system?
For first time users, it is enabled automatically (50 MB on system)

For those using previous versions of my kernel..
1. Make sure how much space you have on system
2. Edit /data/local.prop and add the lineCode:

shardul.swap.mb=64
Change 64 any value you want (in MB)
3. Reboot
4. After reboot, check amount of swap used by typingCode:

busybox free
in terminal
)

- - - Eklendi - - -

Dostum o link verdiğin işlem ile swap oluşturmak telefonuna hatta gerekse hafıza kartına dahi format atmaya mecbur bırakabilir seni. Pek tasvip edilen bir işlem değildir. Telefonun açılmaları oldukça gecikir ve telefon bariz vasat bir hâl alabilir.
Peki teşekkürler.

-efşan

-efşan

Üye
swap alanı zaten 50 Mb olarak sitemde aktif bir şekilde ve siz bunu local.prop dosyasındaki 50 yazan değeri(konuda 64 gösterilir yalnız custom 50'dir.) değiştirerek yükseltebilirsiniz. Düzeltme işlemi bittiğinde ise telefonu yeniden başlattığınızda yazdığınız boyutta bir swap alanına sahip olacaksınız anladığım kadarıyla.

• Beğen
Tepkiler: alien97
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt