Erdoğan açıkladı vatandaş kuyruğa girdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Siyasi görüslere göre yorum yapiliyo hiçbir konuda geriye gittigimiz yok.Babalarınıza sorun zamanlarının zamlarını maaslarını alım güclerini.
Cevremdeki herkesin maddi durumu iyi düzeyde is imkanları arttı kamu alanlarına yatırımlar sahane milletin alım gücü çok iyi avm doldu ortalık ve tıklım tıklım dolu.
Tabi yattıgı yerden göbegini kasıyıp 'ah ulan hökümet' deyip seçim bekleyenler burunlarının ucunu görüyor malesef.
Ancak bu zamlara ihtiyacımız vardı diyo Basbakan ama pek inanasım gelmedi bence gereksiz dogal gaz ve benzin dısında.
Tütün ve alkol zammanın iktidarın ideolojik görüsüyle alakalı oldugunu düsünüyorum..

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye

Arkadaşım burdan yazılacak çok şey var ama yazamam anla..

En basit bir örnek, bu ülkede bir hükümet yerli sanayiciye ürettiği malda kullandığı yerli hammaddeyi yüzde olarak arttırması halinde o oranda vergi indirimi vadetti, sonucunda ne oldu biliyor musun?

Dışa bağımlı olduğun için, belli güçler vanaları kapattı ve insanlar şekeri ekmeği karneyle alır oldular, şimdi zammını protesto ettiğimiz benzini alabilmek için günlerce benzin istasyonlarında yattılar...

Yani bazı şeyler o kadar kolay değil maalesef...
Anlıyorum...

fakat benim anlatmak istediğim şeyler farklı ve dediğin gibi anlatılmaz. sana hak vermiyor değilim.

aslında daha iyi bir durumda olabilirdik şimdiye göre... baştan yapılan yanlışlar bizi bu hale soktu ve sesimizi kestiler böyle.

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Siyasi görüslere göre yorum yapiliyo hiçbir konuda geriye gittigimiz yok.Babalarınıza sorun zamanlarının zamlarını maaslarını alım güclerini.
Cevremdeki herkesin maddi durumu iyi düzeyde is imkanları arttı kamu alanlarına yatırımlar sahane milletin alım gücü çok iyi avm doldu ortalık ve tıklım tıklım dolu.
Tabi yattıgı yerden göbegini kasıyıp 'ah ulan hökümet' deyip seçim bekleyenler burunlarının ucunu görüyor malesef.
Ancak bu zamlara ihtiyacımız vardı diyo Basbakan ama pek inanasım gelmedi bence gereksiz dogal gaz ve benzin dısında.
Tütün ve alkol zammanın iktidarın ideolojik görüsüyle alakalı oldugunu düsünüyorum..

çok haklısın hocam :tşk: gerçekten.

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
görülen kısmı söylemek kolaydır. birde görünmeyen kısmı açıklamak ister misin.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

görülen kısmı söylemek kolaydır. birde görünmeyen kısmı açıklamak ister misin.

Görünmeyen kısmı sen de göremezsin.Varsayımlardan önce görünenleri degerlendirmek daha mantıklı olmaz mı?
Satmısmıs,Amerika'nın adamıymıs onların oyunlarıymıs vs.bunlar tee Osmanlı dönemlerinden beri olan laflar o yüzden bos laflar bunlar görünen köy klavuz istemez varsayımlara yer yok benim hayat görüsümde.Kimlere neler söylendi beni baglamaz ajan olan adamın ülkeyi satıp parcalayacak olan adamın egitime saglıga ulasıma savunmaya yatırım yapması hazineyi korumaya çalısması bu ugurda oy kaybetme riskine ragmen zamlar yapması mantık dısı.Gayet güzelce eskiler gibi isi lafla götürebilir ve dısa daha da bagımlı yapabilirdi hazineyi bosaltıp ülkeyi borçlandırarak.
Tüm bunlar olurken bunlar Amerika adamıymıs vayy nasıl güzel Amerikaymıs öyle o.Siyasiye giriyo uzamasın ben de rahatsızım bu son zamlardan gereksiz oldugunu da düsünüyorum ama oturdugu yerden stateji oyunu oynar gibi devlet yönetenlere uyuz oldugumu belirteyim..

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Görünmeyen kısmı sen de göremezsin.Varsayımlardan önce görünenleri degerlendirmek daha mantıklı olmaz mı?
Satmısmıs,Amerika'nın adamıymıs onların oyunlarıymıs vs.bunlar tee Osmanlı dönemlerinden beri olan laflar o yüzden bos laflar bunlar görünen köy klavuz istemez varsayımlara yer yok benim hayat görüsümde.Kimlere neler söylendi beni baglamaz ajan olan adamın ülkeyi satıp parcalayacak olan adamın egitime saglıga ulasıma savunmaya yatırım yapması hazineyi korumaya çalısması bu ugurda oy kaybetme riskine ragmen zamlar yapması mantık dısı.Gayet güzelce eskiler gibi isi lafla götürebilir ve dısa daha da bagımlı yapabilirdi hazineyi bosaltıp ülkeyi borçlandırarak.
Tüm bunlar olurken bunlar Amerika adamıymıs vayy nasıl güzel Amerikaymıs öyle o.Siyasiye giriyo uzamasın ben de rahatsızım bu son zamlardan gereksiz oldugunu da düsünüyorum ama oturdugu yerden stateji oyunu oynar gibi devlet yönetenlere uyuz oldugumu belirteyim..
benim bahsettiğim bu değildi.

hidayet02

hidayet02

Üye

Eklemek İstediğim Bişeylerde Var Söylediklerine Kardeşim:)

Türkiye'nin Kendi Öz Kaynaklarını (Petrol, Bor, Çeşitli Madenler) 90 Yıldır Kullanamadığını 2023'e (1923-2023) Kadarda Kullanamayacağını Çoğu Kişi Biliyor. Ama Sırf Birilerine Laf Atmaya Gelince Bunlardan Habersizlermiş Gibi Yorumlar Yapıyorlar. Buna Rağmen 2002 Yılında 27 Milyar Dolar Hazinemizde Varken (Gerçi Bu Parada İMF'den Alınmıştı) Şuan Kasada 100 Milyar Dolardan Fazla Var. Ve IMF ye Borcumuz Yok Aksine Geçen Yıl IMF ye Borç Verdi Ülkemiz...

Bu Para Nereden Geliyor;

Bu Para Cebimizden Çıkan Vergilerden ve Hükümetin Başarılı Ekonomik Sıtratejisinden Dolayı Bu Kadar Birikti. 2008 de Avrupa'da Kriz Varken Ülkemizi Teğet Geçmesinin Sebebide, Devletin Borsa'da Bu Parayla Dolara Euroya Müdahale Etmesiydi.

Şimdi Benzine Ortalama Haftada 1-2 Kez Zam Geliyor Neden Diye Soranlara Gelelim;

Hani Bazı Ekonomi Haberlerinde Petrolün Varil Fiyatını Hergün Dolar-Euro-Altında Olduğu Gibi Açıklıyorlar. Hergün Değişiyor...

Ortadoğuda Bir Bomba Bile Patlasa Bu Anında Petrole Yansıyor. Amerika'da Olumsuz Bir Şeymi Oldu Hemen Petrolün Fiyatına Yansıyor. Ee Bizde Bu Petrolü Dışardan Almıyormuyuz? En Ufak Fiyat Artışı Aynı Zamanda Anında Bizede Yansıyor...

Bu Adamlara Her Yerden Lafı Vurun Ama Ekonomide Adamlar Başarılı...

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
R.A.M

R.A.M

Üye
Bizimde sayaçlı ya en kazık zaman biz yakacaz :D

hidayet02

hidayet02

Üye

Bu laf beni düşündürüyor:hmmm

Dünya Krizle Boğuşurken, Biz Har Vurup Harman Savuruyoruz.
Ben Dahil Hepimizin Cebinde En Az Bin Tl lik Cep Telefonu Var. Bu Bazılarımızın 1 Aylık Maaşından Bile Çok Değilmi? En Lüksü Kullanmakta Üstümüze Yok, Ama Fakirlik Edebiyatı Yapmaktada Üstümüze Yok (Genel Konuşuyorum:) ) Dünyanın En Pahalı Benzini Kullanabiliriz Ama Nedense Benzine Zam Geldikçe Trafik Çilesi Artıyor. Çoğu Araç Kullanıcı Toplu Taşımayı Seçşe Hem Benzine Talep Azalır Belki Ucuzlayabilirde.

Dünyanın En Pahalı Telefonunu Biz Kullanıyoruz Değilmi? Ödediğimiz Vergilerden Şikayetçiyiz Değilmi?

Peki Türkiye'nin Ortalama Olarak Avrupa'nın En Çok Konuşan En Çok Mesaj Gönderen Ülkesi Olduğunu Biliyormusun? Büyük İhtimal Mobil İnternette de Zirvedeyizdir.

Biz Tasarruf Nedir Öğrenene Kadar Fakir Olup Lüks Kullanmaya Devam Edeceğiz. Bana Göre Ülkede Fakir Sınıfıda Kalmadı. 2 Sınıf Var Zengin ve Orta Düzey...

Bence Düşünmeye Gerek Yok Kardeşim Bu Gidişle Ne İflas Ederiz Nede Kriz Geçiririz:D

• Beğen
Tepkiler: 1STayTRue35
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye

Dünya Krizle Boğuşurken, Biz Har Vurup Harman Savuruyoruz.
Ben Dahil Hepimizin Cebinde En Az Bin Tl lik Cep Telefonu Var. Bu Bazılarımızın 1 Aylık Maaşından Bile Çok Değilmi? En Lüksü Kullanmakta Üstümüze Yok, Ama Fakirlik Edebiyatı Yapmaktada Üstümüze Yok (Genel Konuşuyorum:) ) Dünyanın En Pahalı Benzini Kullanabiliriz Ama Nedense Benzine Zam Geldikçe Trafik Çilesi Artıyor. Çoğu Araç Kullanıcı Toplu Taşımayı Seçşe Hem Benzine Talep Azalır Belki Ucuzlayabilirde.

Dünyanın En Pahalı Telefonunu Biz Kullanıyoruz Değilmi? Ödediğimiz Vergilerden Şikayetçiyiz Değilmi?

Peki Türkiye'nin Ortalama Olarak Avrupa'nın En Çok Konuşan En Çok Mesaj Gönderen Ülkesi Olduğunu Biliyormusun? Büyük İhtimal Mobil İnternette de Zirvedeyizdir.

Biz Tasarruf Nedir Öğrenene Kadar Fakir Olup Lüks Kullanmaya Devam Edeceğiz. Bana Göre Ülkede Fakir Sınıfıda Kalmadı. 2 Sınıf Var Zengin ve Orta Düzey...

Bence Düşünmeye Gerek Yok Kardeşim Bu Gidişle Ne İflas Ederiz Nede Kriz Geçiririz:D
Haklısın hocam. millet varlık içinde yokluk çeker, biz ise yokluk içinde varlık çekmeye çalışıyoruz...

Dediğin gibi herkes böyle değil fakat cebinde parası olmayıpta son model telefonu, bilgisayarı, arabası vs. olan insanlar çok.Açıkçası ben kaç aydır bozuk telefonla idare ediyorum. param var mı var. fakat almak istemiyorum ne olur ne olmaz. çevremdeki arkadaşlarımın halini görüyorum ilk haftadan paralarını bitirip benden borç istiyorlar...

Yani ne yeni nesil gençlikte ne de orta nesilin büyük bi çoğunluğunda tasarruf ve tutuculuk kavramı gelişmemiş veya bilinmiyor...

İşte benim isyanım böyle biri olmayıpta arada kaynamamdır başka bir şeyden değil.

Kapitalist sistem işte...

hidayet02

hidayet02

Üye

Haklısın hocam. millet varlık içinde yokluk çeker, biz ise yokluk içinde varlık çekmeye çalışıyoruz...

Dediğin gibi herkes böyle değil fakat cebinde parası olmayıpta son model telefonu, bilgisayarı, arabası vs. olan insanlar çok.Açıkçası ben kaç aydır bozuk telefonla idare ediyorum. param var mı var. fakat almak istemiyorum ne olur ne olmaz. çevremdeki arkadaşlarımın halini görüyorum ilk haftadan paralarını bitirip benden borç istiyorlar...

Yani ne yeni nesil gençlikte ne de orta nesilin büyük bi çoğunluğunda tasarruf ve tutuculuk kavramı gelişmemiş veya bilinmiyor...

İşte benim isyanım böyle biri olmayıpta arada kaynamamdır başka bir şeyden değil.

Kapitalist sistem işte...

Eyvallah Kardeşim:) Bu Arada Tüketim Ne Kadar Çok Olursa Dışa Bağımlılık O Kadar Artar...

Dediğin Gibi Artık Silkelenip Kendimize Çeki Düzen Vermeliyiz:)

besim.farhan

besim.farhan

Üye
adam varya etti milletin ağzına!! Yine yüzde 50 oy alırlarsa etmeye devam etsin! Haktır bu millete..

• Beğen
Tepkiler: R.A.M
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye

Eyvallah Kardeşim:) Bu Arada Tüketim Ne Kadar Çok Olursa Dışa Bağımlılık O Kadar Artar...

Dediğin Gibi Artık Silkelenip Kendimize Çeki Düzen Vermeliyiz:)
Cahillik gerçekten bir milletin en büyük düşmanıdır...

Yetişen nesile bakıyorum da bi çoğu öyle, en başından eğitimi ele alıcaksın bilgili ve bilinçli nesiller yetiştireceksin. böyle kendimze gelebiliriz, sonra da senin söylediğin tüketim çılgınlığının önüne kolaylıkla geçersin.

phasan

phasan

Üye

Başka alternatif yok maalesef yass... yass... ;)

- - - Eklendi - - -

:evet: aynen gardaş.

- - - Eklendi - - -

Öyle tabi Hasan ama çalınırsa da yapacak bir şey yok maalesef :(
Calinirsa aboneye fiyat yansiyir cakan bisi olmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt