Binlerce Kişi Beyazıt'ta Toplandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Binlerce Kişi Beyazıt'ta Toplandı


KESK Başkanı Sami Evren, Beyazıt toplanan yaklaşık 5 bin kişiye yaptığı konuşmada, bunun bir uyarı grevi olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Hükümet uluslararası hukuka uymazsa, bizimle alay ederlerse bu grevi büyütürüz. Haberleri olsun. Biz toplu görüşme gündemindeki taleplerimiizin arkasındayız. Bu ülkeyi 'kriz teğet gececek' dedikten sonra, 1 milyon 200 bin emekçiyi, işşiz bırakan bu siyasi iktidara, dedik ki, 'işsizlik ne demek bilir misiniz?' İşten atılan işçi bir ay maaş almayacak, yani geliri sıfır olacak demektir. Başbakan 'İşsizlik ne demek bilir misin sen?' Başbakan işsizlik nedir bilmez. Biz sadece kamu çalışanlarının hak ve çıkarları için talepte bulunmadık. Binlerce milyonlarca işten atılanların refahı için, sosyal devlet gereği yurttaşlık primi ödenmesini talep ettik. Hükümetin yaptığı bütçe, faiz bütçesi. Öngördükleri büyüme yüzde 3.5" Meydanda toplanan kalabalık konuşma sırasında ıslık ve düdüklerle alkışlarla, hükümeti protesto etti. Kamu çalışanları meydanda halay çektiler, davul zurna eşliğinde oynayıp şarkılar söylediler. Eylemler dolayısyal polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.
Kamu-Sen ile Kamu Emekçileri Sendikası Konferedarasyonu (KESK) üyesi memurlar bir günlük iş bıraktı.
Aralarında Kesk, Eğitim-Sen, Devrimci Liseliler'inde bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları Sirkeci Gar'ı önünde toplandı. "Savaşa değil, eğitime bütçe", "Parasız eğitim ve parasız sağlık" şeklinde slogan atan grup, çeşitli pankartlar taşıdı. AKP aleyhinde de slogan atan grup, halay çekip, türkü söyledi. Grup, burada bir saat halay çekip türküler söyledikten sonra Cağaloğlu yokuşunu kullanarak Beyazıt Meydanı'na doğru yürüdü. Grup Cağaloğlu yokuşunu kullanarak yürümesi trafiğin akışını engelledi. Grup, Beyazıt Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü.

"ONLARIN SENDİKALAŞMA VE GREV HAKKINI SAVUNMAK İÇİN BURADAYIM"

İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ve tiyatro sanatçısı Mustafa Alabora'da eylemcilere destek verdi. Tiyatro sanatçısı Mustafa Alabora eylemcilere destek verdiğini belirterek,"Onların sendikalaşma ve grev hakkını savunmak için buradayım" dedi. Grup, Beyazıt Meydanı'nda geldikten sonra slogan atmaya da devam etti. Sirkeci Gar'ından kalkan tren seferleri memurların iş bırakma eylemi nedeniyle aksadı.

MEMURLAR İŞ BIRAKTI, HAYDARPAŞA'DA SEFERLER DURDU

* MEMUR SENDİKALARI TARAFINDAN YAPILAN BİR GÜNLÜK İŞİ BIRAKMA EYLEMİ KAPSAMINDA HAYDARPAŞA'DA TREN SEFERLERİ DURDU.
* SAAT 05.00'TEKİ HAYDARPAŞA - GEBZE VE 05.30'DAKİ HAYDARPAŞA- ADAPAZARI EKSPRESİ SEFERLERİ YAPILMADI. GREV UYARISINI DİKKATE ALAN VATANDAŞLAR HAYDARPAŞA GARI'NDA YOĞUNLUK OLUŞTURMADI.
* MEMURLARIN BİR GÜNLÜK UYARI GREVİ KAPSAMINDA KESK'E BAĞLI SENDİKALAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÇAPA TIP FAKÜLTESİ ÖNÜNDE TOPLANDI


HAYDARPAŞA GARI'NDA GREV SÜRÜYOR
* ÇOĞUNLUĞU, KURBAN BAYRAMI'NI MEMLEKETLERİNDE GEÇİRMEK İSTEYEN YOLCULAR, EYLEMDEN HABERSİZ OLDUĞU İÇİN YA GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDI VEYA BİLETLERİNİ BİR GÜN SONRASINA ERTELETTİ.
* KESK BAŞKANI SAMİ EVREN,"ÇALIŞANLARIN HAK ETTİĞİ SOSYAL VE ÖZLÜK HAKLARININ KORUNMASINA ÇALIŞIYORUZ"

Türkiye Kamu-Sen ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK), toplu sözleşme ve sendikal haklarını alamadıkları için başlattığı bir günlük iş bırakma eylemi Kurban Bayramı'na bir gün kala hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul Anadolu Yakası'ndaki ilk eylem, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu Haydarpaşa Tren Garı'nda başladı. Saatler gece 00.10'da son yolcular gönderildikten sonra, şehirlerarası ve şehir içi banliyö trenleri seferlere çıkmadı. Çoğunluğu, Kurban Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyen yolcular, eylemden habersiz olduğu için ya geri dönmek zorunda kaldı veya biletlerini bir gün sonrasına erteletti.
Sabah 07.00 sıralarında Haydarpaşa Garı'a gelen KESK Başkanı Sami Evren, sendika üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı. KESK Başkanı Sami Evren, bir günlük iş bırakma eyleminin uyarı niteliğinde olduğunu söyleyerek, “Biz kamunun nitelikli hizmet üretmesi ve hak ettikleri ücreti almasını savunuyoruz. Çalışanların hak ettiği sosyal ve özlük haklarının korunmasına çalışıyoruz. Sayın Başbakan, sorunları masada çözeceklerini savundu. 15 Ağustos günü kendisini defalarca toplu sözleşme masasına davet ettik. O zaman aklı neredeydi, o zaman bizimle neden görüşmedi. Hala geç değil. Toplu sözleşme ve grev hakkı ile ilgili hükümet kamuoyuna taahütde bulunursa zatan grev gerekçesi ortadan kalkar. Aksi taktirde daha büyük eylemler yapacağızö dedi. Yapacakları grevle ilgili daha öncesinden vatandaşları uyardıklarını da belirten Evren, kamu hizmeti alanlar ile kamu hizmeti üretenler birlikte olursa eylem daha anlamlı olacağını da kayderek, vatandaşları destek olmaya çağırdı. Eylemin gerçekleştirildiği Haydarpaşa Gar binasında, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları 1. Bölge Müdürlüğü yöneticilerin, memurları eylem yapmamaları yönünde uyarı ilanları astığı gözlendi. Sami Evren'in, bu ilanlarla cevabı ise, “Yaptığımız iş Anayasa'nın 90. maddesine aykırı değil. Asıl bu ilanları asanlar suç işliyor" şeklinde oldu.
“Yaşasın örgütlü mücadelemiz" yazılı yelekler giyen memurlar, gar içerisinde ve trenlere “Bu iş yerinde grev var" pankartları astı. Çevik Kuvvet polisinin güvenlik önlemi aldığı gar önünde toplanan memurlar, davul- zurna eşliğinde halay çekerek eylemlerine devam etti.





SAĞLIK ÇALIŞANLARININ CERRAHPAŞA'DAN ÇAPA'YA YÜRÜYÜŞÜ
* BİR GÜNLÜK UYARI GREVİ KAPSAMINDA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ'NDE İŞ BIRAKAN SAĞLIK EMEKÇİLERİ SENDİKASI'NA BAĞLI ÇALIŞANLAR, KESK'İN BULUŞMA NOKTASI OLAN ÇAPA TIP FAKÜLTESİ'NE DOĞRU YÜRÜYÜŞE GEÇTİ.
* PANKART AÇIP SLOGANLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜYEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BAZI VATANDAŞLARDA DESTEK VERDİ



SİRKECİ GARI'NDA GREV BAŞLADI

BİR GÜNLÜK UYARI GREVİ KAPSAMINDA SİRKECİ GARI'NDA DA MEMURLAR İŞ BIRAKTI. GREV PANKARTINI GARA ASAN İŞÇİLER HALAY ÇEKEREK BEYAZIT'A YÜRÜDÜLER.







NAKLİYECİLERDEN KAMU ÇALIŞANLARINA DESTEK

TOPKAPI NAKLİYECİLER SİTESİ ÇALIŞANLARI DA, 2 SAATLİK İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPARAK KAMU ÇALIŞANLARINA DESTEK VERDİ

Kamu çalışanlarının yurt genelinde başlattığı iş bırakma eylemine, Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK)'na bağlı sendikalardan da destek geldi. Zeytinburnu'da bulunan Nakliyeciler Sitesi çalışanları da, 2 saat iş bırakma eylemi yaparak, kamu çalışanlarına destek verdi.
DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi nakliyat işçileri, sabah saatlerinde Topkapı'da bulunan sendikanın genel merkezi önünde toplandı. Yaklaşık 350 kişilik grup, açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla kamu çalışanlarına destek verdiklerini duyurdu. Desteklerini, 2 saat iş bırakma eylemi yaparak gösteren nakliyeciler adına açıklama yapan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosman Alkışlar, "Bütçe açığı kapatılmak için, hayati önem taşıyan temel tüketim ürün leri arasında yer alan akaryakıt, konut, elektrik, doğalgaz ve ulaşıma yüzde 30'a varan zamlar yapılmaya başlanmıştır. Ücretlere yüzde 4 artış yaparken, temel tüketime yüzde 30'larda zam gören bu politikalar, geçim sorununu dayanılmaz hale getirecek, işçileri, emekçileri ve geniş halk kitlelerini çok daha fazla yoksullaştıracaktır" dedi. Grup, açıklamanın ardından alkışlarla tepkilerini dile getirdi.



DTP'NİN BEYAZIT'A YÜRÜYÜŞÜ

* BİR GÜNLÜK UYARI GREVİ YAPAN SENDİKALARIN EYLEMİNE DTP'DE DESTEK VERDİ. DTP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINA BAĞLI BİR GRUP, AKSARAY'DAN BEYAZIT MEYDANI'NA KADAR YÜRÜDÜ.
* DTP İSTANBUL İL BAŞKANI MUSTAFA AVCI, "ADRES TESPİTİNDE ZORLANDIĞIMIZ İÇİN KALIMIMIZ AZ OLDU" DEDİ.
* BU ARADA CHP İSTANBUL İL BAŞKANI GÜRSEL TEKİN'DE BERABERİNDEKİ BİR GRUPLA BİRLİKTE BEYAZIT MEYDANI'NA YÜRÜDÜ.

ÇAPKIN'DAN BEYAZIT'TA İNCELEME

* İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ÇAPKIN, SENDİKALARIN TOPLANMA NOKTASI OLAN BEYAZIT MEYDANI'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU.
* GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ ALAN ÇAPKIN, DAHA SONRA MEYDANDAN AYRILDI.

FSM'DE GREV KORSAN SATICILARA YARADI

* KGS KARTI SATIŞI YAPAN GÖREVLİLER, UYARI GREVİNE İŞ YAVAŞLATARAK DESTEK VERİNCE FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ'NDE UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU.
* GİŞE GÖREVLİLERİN EYLEMİ EN ÇOK KORSAN KGS KARTI SATIŞI YAPAN KİŞİLERE YARADI

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, KGS satış gişelerinde görev yapan memurlar, bir günlük uyarı grevine iş yavaşlatarak destek verdi. Köprüdeki iş yavaşlatma eylemi nedeniyle uzun araç kuyrukları meydana geldi. Bazı sürücüler bu durumu protesto etti
Kart satışı yapan 3 gişe memuru eylemin bir parçası olduklarını ifade ederken, köprüyü geçmek için uzun süre bekleyen sürücülerin eylemden haberleri olmadıklarını belirtti. Bazı sürücüler, "Bayram öncesi işlerimizi yetiştiremiyoruz önce vatandaşın işleri görülsün daha iyi olur diyerek" eyleme tepki gösterdi. Kart dolum satışı gişelerinde kuyruğa giren sürücülerin imdadına korsan KGS satışı yapan korsan satıcılar yetişti. Kart dolumu için sıraya girmeyen bazı sürücüler korsan satıcılarından 5 TL karşılığı kart kullanarak geçiş yaptı
Korsan Kgs satışı yapan bir kişi, “Sıradan günlerden daha fazla kart satışı yaptığını" söyledi. Korsan satıcılarının ise tek korkusu polise yakalanmaktı.

 


dejavu53

dejavu53

Üye
hep toplanıyorlar ama boş
 
Odysseus

Odysseus

Üye
Neden hakkımızı sokaklarda ararız anlamıyorum. Birileri fayda sağlamaya çalışırken, birileri hep mağdur mu olacak. Hastanelerde doktor yok !.. Acil servis çalışsa ne olacak, ambülanslar trafiği yarıp acil servise ulaşamadıktan sonra... Vergi borcunun son günü olan esnaf, yatırmak için vergi dairesine geldiğinde kapılar kapalı. Sonra ceza geldiğinde itiraz da edemeyecek yazık !.. Ankara'dan yüklediğin yolcuları, Eskişehir'de yüzüstü bırakmak ta ne demek. Bu ne biçim eylem. O yolcular iyi ki linç etmediler makinistleri.

O kendini akıllı sanan sendika başkanları, memurları böyle gaza getirip sokaklara döktüler. Kendileri neden birşey yapamıyorlar da çalışanları kullanıyorlar. Türkiye'deki memurların %90'ı bu eyleme katılmış. Bu ne büyük bir zarar düşünemiyorum bile.

Dahası da yattığın yerden, oturduğun yerden, inşaatta alın teri döken işçiden 4 kat fazla maaş alıyorsun, doymadın...

NOT: Tüm memurlar bu sınıfa dahil değildir. Üstüne alınması gerekenler kendini bilir.
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
364 gün hizmet gören 1 gün hizmet görmese de olur; 364 gün hizmet eden 1 gün hizmet etmese de olur. Hayat bir gül bahçesiyse, o güllerin dikenlerini unutmamak lazım! Demokrasi 'seçtim oldu, bitti hadi herkes ekmeğini kovalasın' düşüncesine gelmez. Bir ekonomi toplumunda, memur maaşını çektikten on gün sonra ay başını nasıl getireceğim diye düşünmeye başlıyorsa, o ekonomi aksak ekonomidir, yani sorunludur. Grev de bu sorunu düzeltmek için demokrasinin araçlarından birisidir.

Hoş, o memurlar insanları mağdur etmeye çok bayılmıyorlar, ama kendilerinin mağduriyetinin de görülmesi lazım. Ortalama 25 liralık zam çoğu memur ailesinin haftalık ekmek parasıdır; karşıladığı görevin bir günlük devlete getirisi ise, bir günlük iş bırakmayla devletin ekonomisinde büyük etkiler bırakacak seviyededir. Bu gelirin hakça dağıtılması gereklidir.

Neyse, fazla siyasete kaymasın..
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Yahu Hasan 364 gün kim çalışıyor acaba? Hangi devlet kurumundaki işçi hangi devlet kurumundaki memur 364 gün çalışıyormuş? Mesai saatleri içerisinde bile çalışanları araki bulasın; yok yemekte yok sigarada yok bilmem nerde? Gece gündüz çalışan, çalışırken de canları, hayatları, geleceklerini ortaya koyan memur grubu garibim polisler oluşturmakta. Polislerimiz, askerlerimiz grev yapsa anlarım da (Böyle bir şansları hiçbir zaman yok ya neyse)

 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Dediğin gibi eleştirilesi memur yok değil, ben de sinir oluyorum da onlara. Sadece onlara kızıp da faturayı genele kesmemek lazım. Hizmet birimleri kendi içlerinde çalışmayı arttırmak için çeşitli uygulamalara gitmeli, bu devir böyle gitmez yoksa..
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
İllaki HAK VERİLMEZ ALINIR. Lakin sağlık dışındaki memuriyetlerde tamamen 1 gün süreli durdurma olabilir. Ancak sağlık gibi insanın canının konu olduğu bir sektörde ise sadece acil hastalara bakmak olmaz. Onun dışında sıkıntı yok diye düşünüyorum. Bilmem yanlış mı düşünüyorum.
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Yanlış düşünce olmaz abi estağfrullah, değişik düşünce olur. Sağlık tabii ki çok önemli bir sektör, o yüzden böyle ciddi sektörlerde grev yapılacaksa, insanları en az etkileyecek şekilde düşünülüp yapılmalı.. :oke:
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Yanlış düşünce olmaz abi estağfrullah, değişik düşünce olur. Sağlık tabii ki çok önemli bir sektör, o yüzden böyle ciddi sektörlerde grev yapılacaksa, insanları en az etkileyecek şekilde düşünülüp yapılmalı.. :oke:
:oke:
 
Odysseus

Odysseus

Üye
İki yıl önce çalıştığım mağazanın bulunduğu caddenin başından sonuna kadar yaklaşık 30 zabıta arabası ve arkasından zabıta ordusu caddeye daldılar. Mağazaların "kendi önünde bulunan" teşhir amaçlı konulmuş ürünleri kamyonetlere fırlatarak esnafa zarar verdiler. Dahası itiraz edenlerin resmen kemiklerini kırdılar.

Bir yıl önce gittiğim sağlık ocağında devletin doktoru ilaç yazdırmak için odasına girdiğimde bilgisayarında oyun oynuyordu. Beni farketmesi için öksürdüğümde ne var diyerek döndü. Tabi sonrası malum. İşin sonunda görevinden uzaklaştırma aldı.

Yine iki yıl kadar önce, çalıştığım mağazanın aracını parketmek için yolun sağına yanaştım. Sağdaki aracın çıkmasını beklerken arkamdan küfürler duydum. Camdan kafamı çıkarıp iki dakika bekleyemiyor musunuz, 7 aylık mısınız dediğimde iki tane artist yunus yanıma geldi. Ne el kol hareketi yapıyorsun lan dedi. Sonrası malum. İşin sonunda amirleri rahat bırakın arkadaşı işinizi yapın dedi.

Vergi dairesine gittiğimde ağzında sakız, üst komşunun gelinini eleştiren "memure" hanımlar. Sıra numarası 100 olan adamı 20 TL karşılığında "sıradan" insanların arasından çekip çıkaranlar. İmzalanması 2 haftayı bulan dosyanın arasına sıkışan 20 TL sayesinde 2 saatte imzalayanlar...

Devletin memurları böyle çalışıyor işte. Onlar beni 364 gün desteklemezse, bende onları 1 gün desteklemem. Hadi bütün bunlar bir tarafa işlerini adam gibi yaptıklarını bilsem o bile yetecek ama yok. Devletin sıcak kaloriferine sırtını dayayıp ta, nasıl olsa beni kimse işten atamaz zihniyetiyle çalışan ahlaksızlara destek verilmez.

İşini adam gibi yapanlar başımızın tacıdır. Zaten kendilerini de belli ediyorlar. O kadar insan tren garında mağdur olmasın diye, eylemi bırakıp, mesai arkadaşlarının " lan it herif sen bizi sattın, bundan sonra aramıza giremezsin" tepkisini bile bile o treni devam ettiren makinist başımızın tacıdır...
 
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
İki yıl önce çalıştığım mağazanın bulunduğu caddenin başından sonuna kadar yaklaşık 30 zabıta arabası ve arkasından zabıta ordusu caddeye daldılar. Mağazaların "kendi önünde bulunan" teşhir amaçlı konulmuş ürünleri kamyonetlere fırlatarak esnafa zarar verdiler. Dahası itiraz edenlerin resmen kemiklerini kırdılar.

Bir yıl önce gittiğim sağlık ocağında devletin doktoru yazdırmak için odasına girdiğimde bilgisayarında oyun oynuyordu. Beni farketmesi için öksürdüğümde ne var diyerek döndü. Tabi sonrası malum. İşin sonunda görevinden uzaklaştırma aldı.

Yine iki yıl kadar önce, çalıştığım mağazanın aracını parketmek için yolun sağına yanaştım. Sağdaki aracın çıkmasını beklerken arkamdan küfürler duydum. Camdan kafamı çıkarıp iki dakika bekleyemiyor musunuz, 7 aylık mısınız dediğimde iki tane artist yunus yanıma geldi. Ne el kol hareketi yapıyorsun lan dedi. Sonrası malum. İşin sonunda amirleri rahat bırakın arkadaşı işinizi yapın dedi.

Vergi dairesine gittiğimde ağzında sakız, üst komşunun gelinini eleştiren "memure" hanımlar. Sıra numarası 100 olan adamı 20 TL karşılığında "sıradan" insanların arasından çekip çıkaranlar. İmzalanması 2 haftayı bulan dosyanın arasına sıkışan 20 TL sayesinde 2 saatte imzalayanlar...

Devletin memurları böyle çalışıyor işte. Onlar beni 364 gün desteklemezse, bende onları 1 gün desteklemem. Hadi bütün bunlar bir tarafa işlerini adam gibi yaptıklarını bilsem o bile yetecek ama yok. Devletin sıcak kaloriferine sırtını dayayıp ta, nasıl olsa beni kimse işten atamaz zihniyetiyle çalışan ahlaksızlara destek verilmez.

İşini adam gibi yapanlar başımızın tacıdır. Zaten kendilerini de belli ediyorlar. O kadar insan tren garında mağdur olmasın diye, eylemi bırakıp, mesai arkadaşlarının " lan it herif sen bizi sattın, bundan sonra aramıza giremezsin" tepkisini bile bile o treni devam ettiren makinist başımızın tacıdır...

Güzel bir yorum:)
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
İnsanlar hep nedense işin olumsuzuna bakar, öyle yola çıkarmış. Doğru laf...

Memur olmayı hiç istemedim zaten, çünkü memurlukta hep olumlu işler gözardı edilir. Bunu hep görüyorum, soğuyorum iyice..
 
Odysseus

Odysseus

Üye
Bende :)
KPSS girmem için yoğun baskılar var ama yapacağım son iş devlet memurluğu.
Öğretmenlik, memurluk sınıfına sokmadığım bir meslek olmadığı için onu ayrı tutuyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt