Youtube Türkiye'de kapatılabilir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
maxirabit

maxirabit

Üye
    Konu Sahibi
Youtube Türkiye'de kapatılabilir


Müslümanların Masumiyeti isimli filmin aykırı içeriklere sahip olması dolayısıyla Ulaştırma Bakanlığı harekete geçti ve söz konusu link'lerin kaldırılması için çalışmalara başladı. Peki YouTube'un daha önce olduğu gibi tamamen kapatılması mümkün mü?

İslam'a ve müslümanlara hakaret ettiği gerekçesiyle gündeme oturan Müslümanların Masumiyeti (Innocence of Muslims) isimli filmin Youtube'tan kaldırılması için çalışmalar başladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla filmin bulunduğu YouTube adresleri kaldırılacak. Ancak öncelikle YouTube'un da bu içerikleri aykırı bulup engellemesi gerekiyor. YouTube'un bu link'leri kaldırmaması durumunda ise YouTube'un daha önce de olduğu gibi tamamen kapatılma ihtimali endişe yaratıyor.

BTK BAŞKANI ACARER: YOUTUBE'UN MAHKEMENİN VERECEĞİ KARARLA KAPATILMASI MÜMKÜN

BTK Başkanı Tayfun Acarer, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada YouTube'un tamamen kapatılmasının söz konusu olmadığını, sadece filmin bulunduğu söz konusu URL yani adreslerin kapatılmasının amaçlandığını dile getirdi. "YouTube videoları kaldırmazsa site tamamen kapatılabilir mi" sorumuza ise Acarer şu yanıtı verdi: "Atatürk'e hakaret içeren videolar mahkeme kararıyla kapatılmış. Olay tamamen böyle bir durumda mahkemenin vereceği karara bağlı."

"TÜRKİYE'DE KAPATILSA DÜNYADA İZLENİR"

Filmin YouTube'tan kaldırılma kararının ardından Twitter kullanıcıları da tepkilerini getirdi. Kimi Türkiye'de YouTube'taki link'lerin kaldırılmasının işe yaramayacağını, önemli olanın dünyada link'lerin kaldırılması olduğunu kaydederken, kimi de Google ve YouTube'u söz konusu filmi yayınladığı gerekçesiyle boykota çağırıyor.

YOUTUBE 2,5 YIL ENGELLENMİŞTİ

YouTube'a erişim 2008 yılında Atatürk'e hakaret içeren videolar nedeniyle kaldırılmış ve bu engelleme işlemi 2,5 yıl sonra sona ermişti. Kullanıcılar çeşitli proxy, VPN (Sanal Özel Ağ) ve DNS ayarlarıyla YouTube'a girmeye çalışmıştı.
Kaynak:Hürriyet.
 


R.A.M

R.A.M

Üye
daha önce bir ülke daha videolar kaldırılsın diye söylemişti ama talebi geri çevirdiler bence Türkiyeninde talebini geri çevirirler.
 
larten123

larten123

Üye
Mahkeme, peygamberimize hakaret
eden filmi yayından kaldırmayı
reddeden Youtube'a yönelik engelleme
kararı verdi.
Güncelleme:26 Eylül 2012 13:42 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme
Bakanı Binali Yıldırım, Hz. Muhammed'e
hakaret içeren filme ait sosyal paylaşım
sitelerinde yer alan görüntülere erişimin
engellenmesine yönelik mahkeme
kararının bugün çıktığını söyledi.
 
  • Beğen
Tepkiler: technoshark
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
kapansın. zaten işim yok youtube'la.
 
  • Beğen
Tepkiler: BigHackeR35 ve technoshark
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Siyaset Konuşmak Yasaktır Konuyu Değiştirmeyin.
 
technoshark

technoshark

Üye
Selamünaleyküm Bugünden itibaren ve 3 gün boyunca tüm müslümanlar Google ve Youtube Kullanımınu durduracaktır. Onlar Bizim Peygamberimiz üzerine haşa hakaret iftira gösteriminin durdurulmasını reddetti. Peygamberimi seviyorum diyen ona yapılanı kendi ailesine yapılmış saymadıkça seviyorum demesin. " Hiç biriniz beni anasından babasından , çocuğundan ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe tam iman etmiş olmaz" Hadis-i şerifine binaen dikkatinizi çeker ve onun kalbinizdeki yerine bir bakardım Ona yapılan küfürü annenize babanıza ailemize yapılmış gibi görmüyorsak vay halimize. Bunun hesabı sorulur ve ALLAH (cc) hesap sorduğunda en azından şu kadar kişiye mesaj yollayıp boykot ettik mücadele ettik deriz. Bu sadece küçük bir çaba ! Çok büyük gözükmesede inanın bundan daha önemli birşey düşünülemez, 2 dakikanızı ayırın ve bu mesajı yayabildiğiniz kadar yayınız !!!
 
paradox07

paradox07

Üye
Kapatırlarsa helal olsun onlara :)
 
Metin MF

Metin MF

Üye
kapatsınlar ben vpn kullanıyorum :pro:
 
AHMED...

AHMED...

Üye
vpn nedir hacı :D
 
codblackops2

codblackops2

Üye
youtube ,google'ın mı :allalla:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt