Bilgisayar Durduk Yerde Kapanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
frksz

frksz

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar Durduk Yerde Kapanıyor
Arkadaşlar bilgisayarın ekran kartı yandı bende daha ekran kartı alamadım ekran kartsız kullanıyorum bilgisayarı bilgisayarı açıyorum biraz takılıyorum oyun felan açmıyor zaten ve birden kapanıyor sonra yeniden açılıyor lütfen yardım edin Şimdiden Teşekkürler

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sıcaklık nedeni ile reset atıyor olabilir..
kasanın kapagı açık olarak mı kapalı olarak mı kullanıyorsunuz ?

frksz

frksz

Üye
    Konu Sahibi
Kapali kullaniyorum ama baktim en yuksek 51 oluo

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Arkadaşlar bilgisayarın ekran kartı yandı bende daha ekran kartı alamadım ekran kartsız kullanıyorum bilgisayarı bilgisayarı açıyorum biraz takılıyorum oyun felan açmıyor zaten ve birden kapanıyor sonra yeniden açılıyor lütfen yardım edin Şimdiden Teşekkürler

Ekran karti yanmasinin sebebi ne ise anakart uzerindeki komponentlerden bazilarina zarar vermis olabilir. Bu sebeple restart atiyor olabilir. Anakarti test etmek lazim.

frksz

frksz

Üye
    Konu Sahibi
Anakarti nasi test edicm peki

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Anakarti nasi test edicm peki

Anakart uzerindeki bilesenleri test edebilmek icin;

-piyasada satilan anakart test kartlarindan kullanacaksin
-profesyonel destek alacaksin gibi

baska fikri olan arkadaslarda varsa muhakkak yazacaklardir.:oke:

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
lordufuk

lordufuk

Üye
Bilgisayar pert :D o havanın çıkan yere bak çok toz olur onları üfle temizle kapanmaz :ehe

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Anakart uzerindeki bilesenleri test edebilmek icin;

-piyasada satilan anakart test kartlarindan kullanacaksin
-profesyonel destek alacaksin gibi

baska fikri olan arkadaslarda varsa muhakkak yazacaklardir.:oke:
abi benim anakartta gitti geçen gün.
öyle oturuyordum forumdayken baktım pc dondu hiç bişi yapmadım.
bi reset attım atmaz olaydım. daha da açamadım.
fanlar çalışıyor harddisk çalışıyor işlemci çalışıyor çünkü ısınıyor.
ekran kartıda çalışıyor ama görüntü yok. deli oldum..
söktüm herşeyi uzay montajı yaptım yine yok çalışmadı...
aldım komşunun kasayı getirdim. anakart hariç diğer parçaları denedim hepsi çalışıyor anakartta ses yok.
bi daha taktım benim anakartı yine çalışmadı..
neyse..
aldım bilgisayarcıya götürdüm anakartı dedim hocam şunu bi test edin hiç tepki vermiyor..
neyse orda 10 dk felan oyalandım. adam geldi dedi anakart sağlam sorunsuz çalışıyor..
kafayı yicektim nerdeyse.. getirdim benim kasaya taktım çalışıyor 1 hafta oldu, sorunsuz....derdi neydi acaba anakartın
eşek şakası yaptı heralde :P

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 14714
night_jack

night_jack

Üye

aldım komşunun kasayı getirdim. anakart hariç diğer parçaları denedim hepsi çalışıyor anakartta ses yok.
neyse..
aldım bilgisayarcıya götürdüm anakartı dedim hocam şunu bi test edin hiç tepki vermiyor..
neyse orda 10 dk felan oyalandım. adam geldi dedi anakart sağlam sorunsuz çalışıyor..
kafayı yicektim nerdeyse.. getirdim benim kasaya taktım çalışıyor 1 hafta oldu, sorunsuz....derdi neydi acaba anakartın
Slot yerine tam oturmamış olabilir,kablo ucunda toz kapmış olabilir,temassızlık olabilir yani tam sorunun ne olduğu anlaşılamaz.
Bende 2 ayda bir,tam temizlik yaparım bilgisayarda,söktüğüm civata yerlerine kadar toz alırım kablo uçlarını temizlerim.
Sökmesi kolayda,takması bazen dert oluyor nasıl söktüğümü kafamda yeniden canlandırıyorum.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Slot yerine tam oturmamış olabilir,kablo ucunda toz kapmış olabilir,temassızlık olabilir yani tam sorunun ne olduğu anlaşılamaz.
Bende 2 ayda bir,tam temizlik yaparım bilgisayarda,söktüğüm civata yerlerine kadar toz alırım kablo uçlarını temizlerim.
Sökmesi kolayda,takması bazen dert oluyor nasıl söktüğümü kafamda yeniden canlandırıyorum.
iyide sapasağlam çalışan bilgisayar durduk yere tepki vermemek için bir sebep çıkartamaz...

fazlasıyla bu işlerden anlayan birisiyim.
temazsızlık veya tam oturmama gibi bir sorun yaşayacagımı zannetmiyorum :D

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap

neyse..

Benzer sakayi bana eski sistemlerimden bir kaci yapmisti. Kasadan elektrigi komple kesip power butonuna bir kac kez tetikleme yapip sonra tekrar elektrik baglayip powera basinca acilmisti.
Bazende elektrige takiliyken powera bastiktan sonra bir kac kez ustuste restart dugmesine basip bekledikten sonra duzelmisti. Gun oluyor herseye ragmen acilmiyor ve bende kendi haline birakiyordum. Bir kac gun sonra dugmeye bir basiyorum sistem aktif.
Tespit edebildigimiz donanimsal/bilesensel arizalar haricindeki bu tip mistik problemleri anakart uzerindeki bilesenlerden gecen akimin dengesizligine bagliyorum. Yani bilesenler naz yapiyor gibi :D Eee birazda elektrigi fazla kaciriyorlar sonrasi malum, anakart terelelli biz de deli deli kulaklari kupeli

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
A3rman

A3rman

Üye
Ekran kartını nasıl yaktınız ? Overclocklamı ?

teknolojii

teknolojii

Üye
sıcaktan yapıyor olabilir

A3rman

A3rman

Üye
Eğer overclockla yaktıysanız anakarta zarar vermiş olma ihtimaliniz yüksek .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt