telefon önerisi........... Yardım!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Bence de saçmalamış ama dayanıklı telefon, ben rayde ekran çizilmesin diye ekran koruyucu film yapıştırdım mesela go da öyle bir derdin olmayacak.
Bir de Go 2012 serisi acro S ile birlikte çıkmıştı Jelly Bean'i kesin alır diye düşünüyorum. 2011 serisine büyük ihtimalle gelmez -benim düşüncem bu- sony üzerinde çalışıyoruz dedi.
Çözünürlük aynı olsa kesin Go. al derim ama şuan ben de kararsızım.

Ray de çizilme sorunu olmaz bu arada ekranı gorilla glass çünkü.
En azından bence Arc S'e gelmeli JB çünkü 2011 serisinin en güçlü telefonu.
Bence arkadas Ray,Sola ve Arc S'i incelesin bunlar arasında karar kılsın..

Xelord

Xelord

Üye
Rayde gorilla glass yok.
Bence de Arc S'e sola ya da bakabilirisn.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Rayde gorilla glass yok.
Bence de Arc S'e sola ya da bakabilirisn.

Bravia serisi tüm cihazlarda Gorilla glass ekran var.

Gorilla kullanan tüm cihazlar ;

HTC: One X, One S, Amaze 4G (US T-Mobile), Droid Incredible 4G LTE (US Verizon), Droid ERIS (US Verizon), Droid Incredible 2 (US Verizon), Droid Incredible (US Verizon), EVO Design 4G (US Sprint), EVO 4G LTE (US Sprint), EVO 3D, myTouch 4G (US T-Mobile), myTouch 4G Slide (US T-Mobile), Vivid (US AT&T), Desire, Desire HD, Desire Z, Inspire 4G (US AT&T), Sensation, Sensation XL, TITAN, Radar/Radar 4GLenovo: ThinkPad Tablet, ThinkPad X1 Laptop, ThinkPad X220 Tablet (available as an option)
LG: Ally, Arena, Arena TV, Crystal, LG Mini, Maxx, New Chocolate, Nitro™ HD, Optimus 2X (T-Mobile® G2x™ with Google™), Optimus 3D (Thrill™ 4G), Optimus 7, Optimus Black (LG Marquee™), Optimus Mach, Optimus Q, Optimus Z, Spectrum, Viewty Smart, X300
Lumigon: T2
Motorola: ACTV, ADMIRAL, ATRIX 2, ATRIX 4G, BACKFLIP, BRAVO, CHARM, CLIQ, CLIQ 2, CLIQ XT, DEFY, DEFY+, DEVOUR, DEXT, DROID, DROID 2, DROID 2 GLOBAL, DROID 3, DROID BIONIC, DROID PRO, DROID RAZR, DROID RAZR in WHITE, DROID RAZR MAXX, DROID X, DROID X2, FLIPOUT, MOTOROLA i1, MOTOROLA MILESTONE, PHOTON 4G, PRO+, RAZR by Motorola, RAZR MAXX by Motorola, TITANIUM, TRIUMPH, XOOM, XOOM 2, XOOM 2 Media Edition, XPRT, XYBOARD 8.2, XYBOARD 10.1
Motion Computing: F5v, C5v, J3500, CL900
NEC: docomo PRIME series N-02B, MEDIAS N-04C
Nokia: 700, 701, 702T, 801T, 808, Astound (T-Mobile US), C6, C7, E6, E7, Lumia 710, Lumia 800, Lumia 900, N8, N9, Oro, T7-00, X6, X7
Samsung: Behold II, Captivate, Continuum, Corby S3650, Corby W900, Epic 4G, Fascinate, Flight II, Focus, Focus™ Flash (US AT&T), Galaxy A, Galaxy Ace, GALAXY Note, Galaxy S, GALAXY S II, GALAXY SIII, Galaxy S 4G, Galaxy Tab, Galaxy Tab 10.1, Lindy, Mesmerize, Monte, Monte Preston, Omnia HD, Omnia W, S8500 WAVE, Showcase, SUR40, Trance, Transform, Ultra TOUCH S8300, Vibrant, Wave II
SK Telesys: Rain Phone (SK-800), Reaction Phone (SK-S100), W Phone (SK-700)
Sonim: Sonim XP2.10 SPIRIT, Sonim XP3.20 Quest, Sonim XP3 SENTINEL, Sonim XP1300 CORE, Sonim XP1301 CORE NFC, Sonim XP1330 CORE PTT, Sonim XP3300 FORCE, Sonim XP3300 FORCE Z1, Sonim XP3340 SENTINEL

Sony: BRAVIA models – HX900, HX920, HX820, HX850, NX710, NX720

Xelord

Xelord

Üye
Nerde yazıyor rayde gorilla glass olduğu. Sabahtan beri bakıyorum, göremedim.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Nerde yazıyor rayde gorilla glass olduğu. Sabahtan beri bakıyorum, göremedim.

Sony: BRAVIA models – HX900, HX920, HX820, HX850, NX710, NX720

DISPLAY LED-backlit LCD, capacitive touchscreen, 16M colors
480 x 854 pixels, 3.3 inches (~297 ppi pixel density)
Yes
Scratch-resistant glass
- Bravia Mobile engine
- Touch sensitive controls
- Timescape UI

- - - Eklendi - - -

Bravia ekranların hepsi gorilla glass kullanıyor yani 2011 ve 2012 serisinde kullanmayan yok desek yeridir.

Xelord

Xelord

Üye
Haklısın. 2dir haklısın. Çok enteresan. Benim ekranımda çok aza böyle çizik bile sayılmayacak şeyler vardı. Güneşin altında inceleyince fark etmiştim. Normalde görünmüyor bile. Ben de bunun üzerine ekrana koruyucu jelatin yapıştırmıştım. Demin bir sitede okudum adamın biri: "Ekranınız çizilmemiştir, ilk jelatinin altında başka bir jelatin daha var çizik ondadır." demiş.
Başka bir yerde "koruyucu bir şey yapıştırmanıza gerek yok" demişler.
O zaman benim ekranımda çizik yok mu? :P

thenejat

thenejat

Üye
    Konu Sahibi
Xperia go yu biraz biraz araştırdım da bana göre 4 kusurunu farkettim :(
1)Malum ekran çözünürlüğü
2)Kulaklık girişi yanda olması (kulaklığı takıp tel.i cebine koyması zor olabilir)
3)Sanrım ön kamerası yokmuş
4)Batarya çıkarıp takma olayı yokmuş (Tel.i kullandıkça batarya ömrü azalmazmı ?)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Xperia go yu biraz biraz araştırdım da bana göre 4 kusurunu farkettim :(
1)Malum ekran çözünürlüğü
2)Kulaklık girişi yanda olması (kulaklığı takıp tel.i cebine koyması zor olabilir)
3)Sanrım ön kamerası yokmuş
4)Batarya çıkarıp takma olayı yokmuş (Tel.i kullandıkça batarya ömrü azalmazmı ?)

Saydıgın 4 maddede en önemli kusur ekran çözünürlügüdür.Diger 2. ve 3. maddeler kisisel istekler yani ön kamera pek lazım olmuyo diyen de var.
4. batarya konusu ise günümüz pilleri hersene sarj ömründen belli bi kapasite kaybeder ama bunun iyice belli olur duruma gelmesi 2-3 seneni alır ki zaten bu da telefonu kullanacagın maksimum süredir.
Ekran çözünürlügü çok kötü dedigim gibi sola,arc s ve ray'e bakabilirsin..

Haklısın. 2dir haklısın. Çok enteresan. Benim ekranımda çok aza böyle çizik bile sayılmayacak şeyler vardı. Güneşin altında inceleyince fark etmiştim. Normalde görünmüyor bile. Ben de bunun üzerine ekrana koruyucu jelatin yapıştırmıştım. Demin bir sitede okudum adamın biri: "Ekranınız çizilmemiştir, ilk jelatinin altında başka bir jelatin daha var çizik ondadır." demiş.
Başka bir yerde "koruyucu bir şey yapıştırmanıza gerek yok" demişler.
O zaman benim ekranımda çizik yok mu? :P

Hayır büyük bi darbe almadıysa çizik olmaz yani yoktur aynen o arkadasın da dedigi gibi çizik jelatindedir.

Xelord

Xelord

Üye
Büyük darbe yok ya sevindim valla... Bir de sana bir şey sorayım: Avatarındaki "Ahmet Kural" mı?
-------------
Neyse konuya dönelim: Ben olsam XperiaGo. almam, arkadaşın da dediği gibi Sola'ya bak. Arc S ile Ray'i de düşün. Aralarından seç. :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Büyük darbe yok ya sevindim valla... Bir de sana bir şey sorayım: Avatarındaki "Ahmet Kural" mı?
-------------
Neyse konuya dönelim: Ben olsam XperiaGo. almam, arkadaşın da dediği gibi Sola'ya bak. Arc S ile Ray'i de düşün. Aralarından seç. :)

Evet öyle.
Bir de madem büyük ekran sevmiyosun neo v de iyi bir tercih olucaktır en azından ekranı boyutu çok olmasa da büyük ve tasarımı zarif.
Tabi donanım olarak sola ve arc s en mantıklısı.Ama ben tercih etsem arc s alırdım tasarıma fazla önem veriyorum çünkü..

thenejat

thenejat

Üye
    Konu Sahibi
xperia go yu önermiyosunuz anladığım kadarıyla sola ya hiç bakmadın onuda bi araştırayım neo v de tasarım olarak çok kalın onu eledim.Go nun ekran çözünürlüğü çokta sorun deil aslında bana göre ama sonradan pişman olabilirim.Ray da tek çekirdek oda beni pişman edebilir.Arc s de zaten çok büyük bana göre deil.
Hala kararsızım ama illaki sony. Samsung falan hiç düşünmüyorum.

Xelord

Xelord

Üye
Senin bileceğin iş tabii ama ben olsam go.yu almam. Aynen, bence de neo v çok kalın.
Arc s ekranı büyük diyorsun..
Ray'i kendim kullanıyorum. Istediğin gibi ekranı küçük ama bunun dezavantajları da var, mesela telefon dikey konumda iken klasik telefon tuş takımıyla yazmak zorundasın. Qwerty klavye dikey modda çok sıkışacak, harfler yakın olacaktır ya da oyun oynarken dert olabilir ya da film izlemek istiyorsun az daha büyük olsaydı diyebilirsin.
Sola'yı araştır sen.

thenejat

thenejat

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar dediğiniz üzere Solayı araştırdım çok beendim yanlız bi eksisi var ön kamerası yok ama ekran çöznrlüğü çift çekirdek olması çok iyi kafamda xperia ray ve go nun önüne geçti.

thenejat

thenejat

Üye
    Konu Sahibi
Sar değeri sorun olmaz bana :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt