cyanogenmod 7.2 sd kart ext oluşturma hatası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
muhammedayvaz

muhammedayvaz

Üye
    Konu Sahibi
cyanogenmod 7.2 sd kart ext oluşturma hatası
arkadaşlar cyanogenmod 7.2 stabil sürümü kullanıyorum.cwm den sd kart partition yaptım 1024 mb verdim.link2sd girdiğimde ikinci bölüm için dosya sistemi seçmemi istedi.ext2 yi seçtim yeniden başlattım ama yine aynı uyarıyı veriyor.link2sd ikinci bölümü otomatik olarak kurulamadı diyor.ve ikinci bölüm tanıtılamadı diyor.yardım edin ne yapma lazım !!!

curtaincall

curtaincall

Üye
her telefonda olmuyor , ben de denedim. olsa ne güzel ext4 alanı ekstradan açılırdı. galaxy acede olmuyor

- - - Eklendi - - -

ext2* de olmuyor yazmamışım

muhammedayvaz

muhammedayvaz

Üye
    Konu Sahibi
her telefonda olmuyor , ben de denedim. olsa ne güzel ext4 alanı ekstradan açılırdı. galaxy acede olmuyor

- - - Eklendi - - -

ext2* de olmuyor yazmamışım

dün biraz uğraştım şöyle bir durum ortaya çıktı; link2sd programını her açışta ikinci bölüm için dosya sistemi seçmemi istiyo bende ext2 yi seçiyorum.ve telefonu yeniden başlatmamı istiyor.yeniden başlatıyorum yine aynı uyarıyı veriyor.yani ikinci bölümü bir türlü görmüyor.bir kaç kere tekrarladım bu olayı en sonunda ext2 olarak gördü ikinci bölümü.sonra denemek için bir kaç uygulamayı linkledim.sonra linki sildim.sonra telefonu yeniden başlattım.yine görmemeye başladı ikinci bölümü.yani bir görüyor bir görmüyor.biraz uğraşmak lazım.

bir de bu linkleme olayı nedir tam olarak.yani uygulamaları hafıza kartına taşıdığımız halde uygulamarın dosyası telefon hafızasında kalıyor.galiba anladığım kadarıyla bu linkleme işi de o dosyaları ext bölümüne taşıyor ve telefon hafızasından daha fazla yer kazanmamızı sağlıyor.doğru mu ?

son olarak cyanogenmod için ext2 mi ext3 mü ext4 mü hangisi daha uygun ?

curtaincall

curtaincall

Üye
:D arkadaşım seni seviyorum biliyor musun ?

bak acayip geniş sorular soruyorsun. Yüzeysel de değil ha :D bütün ıvır zıvırını biliyorsun. Son eksik kısmı da bilsen bütün android çilere yardım edeceksin o derece. Karıştırıyorsun, öğrenmeyi seviyorsun. Tek yere de bağımlı değilsin. Bi konu varsa alt dallarına kadar öğrenmeyi istiyorsun. :D ne ise

ya dediğin gibi bazen görüyor bazen görmüyor ama görse de işe yaramıyor. Yeniden başlatınca yine aynı. Bu hem hafıza kartı için sorun çıkartıyor. Kullanabileceğin alanı daraltmış oluyorsun. Ben 2 gblik kısmı ext2 ye ayırdım,baktım olmadı sonra kartı yeniden biçimlendirdim. Boşa uğraş. Biz yer kazanmak istiyorsak alacağız galaxy s3 gibi telefon. Onda böyle sorun yaşamayız. Ben mesela telefonuma aynı anda 200 uygulama yüklemek isterim. Sen de demek böyle birşey istiyorsun. Ama ne yazık ki kısıtlanıyoruz. Dalvik cache de önemsiz derecede uygulamalar stoklanıyor. Silince sorun çıkıyor mu bilmiyorum. Buna kafa yormak istemiyorum. Tek istediğim telefonu değiştirmek. Sonra özgürlük.

ext4 sanırsam en iyisi en hızlısı, ama aralarında pek fark yok. Ama her telefon her formatı görmez. Bir de buradan bak. Zaten biçimlendirmede ext2 olarak biçimlendirin diye uyarıyı okumuşsundur

muhammedayvaz

muhammedayvaz

Üye
    Konu Sahibi
:D arkadaşım seni seviyorum biliyor musun ?

bak acayip geniş sorular soruyorsun. Yüzeysel de değil ha :D bütün ıvır zıvırını biliyorsun. Son eksik kısmı da bilsen bütün android çilere yardım edeceksin o derece. Karıştırıyorsun, öğrenmeyi seviyorsun. Tek yere de bağımlı değilsin. Bi konu varsa alt dallarına kadar öğrenmeyi istiyorsun. :D ne ise

ya dediğin gibi bazen görüyor bazen görmüyor ama görse de işe yaramıyor. Yeniden başlatınca yine aynı. Bu hem hafıza kartı için sorun çıkartıyor. Kullanabileceğin alanı daraltmış oluyorsun. Ben 2 gblik kısmı ext2 ye ayırdım,baktım olmadı sonra kartı yeniden biçimlendirdim. Boşa uğraş. Biz yer kazanmak istiyorsak alacağız galaxy s3 gibi telefon. Onda böyle sorun yaşamayız. Ben mesela telefonuma aynı anda 200 uygulama yüklemek isterim. Sen de demek böyle birşey istiyorsun. Ama ne yazık ki kısıtlanıyoruz. Dalvik cache de önemsiz derecede uygulamalar stoklanıyor. Silince sorun çıkıyor mu bilmiyorum. Buna kafa yormak istemiyorum. Tek istediğim telefonu değiştirmek. Sonra özgürlük.

ext4 sanırsam en iyisi en hızlısı, ama aralarında pek fark yok. Ama her telefon her formatı görmez. Bir de buradan bak. Zaten biçimlendirmede ext2 olarak biçimlendirin diye uyarıyı okumuşsundur

:sarıl:

- - - Eklendi - - -

şu konuma da cewap yazar mısın...

http://www.maxicep.com/android-modi.../cyanogenmod-dan-stock-roma-donme-686454.html

• Beğen
Tepkiler: curtaincall
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt