bende bitakım sorunlar yaşadım ama ubuntu türkiye forum diye biyer var orda her sorununu halledersin windows xp den güncellemelerini kaldırıyor yani finişh sırasıyla diğerleride aynı akıbete uğrayacak.ubuntu ise sürüm yükseltmelerini internetten güncelleme gibi gönderiyor bi uyarı geliyor yükle diyor yüklüyorsun okadar lisans yok ücret yok ***** yok yok,ayrıca en önemlisi güvenlik duvarı virüs tarayıcı hiçbişeye gerek yok hemen pes etme biraz öğrendikten sonra inan bana windws la harcadığın zamanı kayıp sayacaksın ben ilk seferde format bile atamamıştım 2.3. denemeden sonra ancak,şimdi ise ubuntu ve diğer linux türevlerinin özelleşrililebilirği beni kendine hayran bırakıyo bide oyun meselesi var ondada oyunlar var nexuiz mesela daha varda bu örnek youtubede yaz bak bide wine diye bi program var windows oyunlarını bile kurup oynayabiliyorsun.son olarak linux dünyasında her soruna çözüm vardır .sistemi istedğin gibi kendine göre ayarlayıp kolayca kullanabilirsin.
- - - Eklendi - - -
ben 1 yıla yakın birzamandır ubuntu kullanıyorum şuan 12.04 sürümü mevcut 10. ayda 12.10 final sürümü yayınlanacak hemen kuracağım şuanki sistem lts 5 yıl garantili destek.windowsta 2 ayda 1 format ve pat diye çöküveriyordu bunda ise böyle bi sorun yok.terar dene veya iyice bi öğren