Ouya Projesi Kickstarter'ı Salladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
    Konu Sahibi
Ouya Projesi Kickstarter'ı Salladı
99$ karşılığında satılacak olan Android oyun konsolu Ouya, bir süredir teknoloji gündeminde yer bulan isimlerden biri. Ete kemiğe bürünüp piyasaya çıkabilmesi için Kickstarter.com'da gönüllü kullanıcılardan yardım bekleyen Ouya, görünen o ki inanılmaz ilgi gördü. Ouya, 8,5 milyon $'dan fazla bir bütçeyi kasasına aktararak proje süresinin sonuna geldi.

950.000$ yardım toplama hedefiyle yola çıkan Ouya projesi, beklentilerin yaklaşık yüzde 900 üzerine çıkmayı başardı. Mart 2013'te piyasaya çıkacağı belirtilen Android oyun konsolu, oyun dünyasında yeni bir çağ açacak gibi görünüyor.

Peki Neler Var Bu Ouya'da?

Ouya, gücünü 4+1 çekirdekli işlemciye ve ULP GeForce GPU'ya sahip Tegra 3 çipsetten alıyor. Bu çipset, 1GB RAM ve 8GB dahili depolama alanıyla desteklenmiş durumda. Ouya, özelleştirilmiş arayüz ve Android 4.0 işletim sistemi ile çalışıyor. HDMI bağlantısı aracılığıyla 1080p görüntü aktarımı gerçekleştiriyor.

Ouya'da Wi-Fi, Bluetooth 4.0, USB 2.0 girişi ve bir kablosuz kontrolör standart olarak geliyor. Bütün bu imkanların 99$'a satılacak olması, eminiz ki Android tutkunlarının ağzını sulandırıyor.

Alıntıdır

Bence bu kadar ucuz bir fiyata bu kadar iyi özellikli bir konsolun gelmesi düşük bütçeli insanların içine yarayacaktır.Fakat Android'in yetersiz ve bir konsolla kıyaslayınca kalitesiz kalan oyunları bana göre düşük bütçeli bile olsa bir konsol için yetersiz kalacaktır.Hayırlı olsun diyelim.

• Beğen
Tepkiler: rapchi55

rapchi55

Üye
nedenini bilmiyorum ama android bana hep kullanışsız ve stabil değil gibi geliyor. bu benim düşüncem tabi bu arada oyun konsolu güzelmiş :)

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
    Konu Sahibi
nedenini bilmiyorum ama android bana hep kullanışsız ve stabil değil gibi geliyor. bu benim düşüncem tabi bu arada oyun konsolu güzelmiş :)

Zaten Android normal şartlarda asla bir oyun konsolunun işletim sistemi olabilecek kapasitede değil.Bir XBox360, PS3 oyunun grafiklerini bırakın PSVita oyunları bile daha başarılı gerek oynanılabilirlik gerek grafik açısından fakat zaten bu konsolun rakibi ne bileyim PS3 ya da XBOX360 değil.Bütçesi az olan oyun konsoluna minimum 500 lira verdikten sonra birde üstüne oyunlara 50-100 lira veremeyecek insanlar için.Düşünsene 200 liraya konsolu alıyorsun en baba oyunuda olsun olsun 10 lira.Tabi bu durumda oyunlarından bir konsol performansı beklemek yanlış olur.Şöyle bir işe yarar bu konsol bence gidip PS2 alana kadar bunu alır insanlar...

• Beğen
Tepkiler: rapchi55

rapchi55

Üye

Zaten Android normal şartlarda asla bir oyun konsolunun işletim sistemi olabilecek kapasitede değil.Bir XBox360, PS3 oyunun grafiklerini bırakın PSVita oyunları bile daha başarılı gerek oynanılabilirlik gerek grafik açısından fakat zaten bu konsolun rakibi ne bileyim PS3 ya da XBOX360 değil.Bütçesi az olan oyun konsoluna minimum 500 lira verdikten sonra birde üstüne oyunlara 50-100 lira veremeyecek insanlar için.Düşünsene 200 liraya konsolu alıyorsun en baba oyunuda olsun olsun 10 lira.Tabi bu durumda oyunlarından bir konsol performansı beklemek yanlış olur.Şöyle bir işe yarar bu konsol bence gidip PS2 alana kadar bunu alır insanlar...

ps3 oyunu ps2 kadar ucuz olsaydı zaten ps2 tarih olurdu.. dediğin gibi psvita oyunları bile daha başarılı. oyun oynamaya çok hevesli birisi bunun yerine biraz daha biriktirip 2. el ps2 alır ama oyuna fazla meraklı değilim can sıkıntımı gidersin benim yeter derse bu işlerini görür hem prati,k hem başarılı hemde ucuz bir ürün..

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
    Konu Sahibi
ps3 oyunu ps2 kadar ucuz olsaydı zaten ps2 tarih olurdu.. dediğin gibi psvita oyunları bile daha başarılı. oyun oynamaya çok hevesli birisi bunun yerine biraz daha biriktirip 2. el ps2 alır ama oyuna fazla meraklı değilim can sıkıntımı gidersin benim yeter derse bu işlerini görür hem prati,k hem başarılı hemde ucuz bir ürün..

PS2'den grafik olarak daha başarılı tabi oyun olarak eksikliği var orası ayrı.Ayrıca PS3'ün oyunları bence tam olarak oyunlarının değerinde.Oyunu bırak sadece Blue-Ray filmler bile çok pahalıyken bir oyunun o fiyata olması gayet yeterli bence.

rapchi55

Üye

PS2'den grafik olarak daha başarılı tabi oyun olarak eksikliği var orası ayrı.Ayrıca PS3'ün oyunları bence tam olarak oyunlarının değerinde.Oyunu bırak sadece Blue-Ray filmler bile çok pahalıyken bir oyunun o fiyata olması gayet yeterli bence.

yeterli düyosunda herkezin babasının geliri aylık 3,5 milyar değil. asgari ücretle geçinip zar zor para biriktirip ps3 alanlar var ve elbet yeni oyun olmadığı için sıkılan var. Hani ülkenin gelirini hesaplayarak daha uygun yapabilirler. amacım acıtasyon yaratmak değil ama düzen bu görmezlikten gelemeyiz. ps2 oynamam ps3 varken ama bi oyun 110 tl olursa gidip almam kafede oynarım 2,3 kere yeterli benim için :)

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
    Konu Sahibi
yeterli düyosunda herkezin babasının geliri aylık 3,5 milyar değil. asgari ücretle geçinip zar zor para biriktirip ps3 alanlar var ve elbet yeni oyun olmadığı için sıkılan var. Hani ülkenin gelirini hesaplayarak daha uygun yapabilirler. amacım acıtasyon yaratmak değil ama düzen bu görmezlikten gelemeyiz. ps2 oynamam ps3 varken ama bi oyun 110 tl olursa gidip almam kafede oynarım 2,3 kere yeterli benim için :)

Eee bu durumu değiştirmez.Ailesinin geliri iyi durumda değilse PS3 almaz olur biter.Bu bir lüks.Tıpkı herkes Iphone 4S alamıyorsa Playstation3'te almamalı.Olmadı 2. el almalı.Adamlar 1 oyun için ortalama 7-8 ay boyunca çalışıyorlar gidip 30 liraya satmalarıda istenemez açıkçası ki 30 liraya satsalar bile ülkemizde kaçak olarak oynayan binlerce kişi olacaktır.Gidip oyunları 0 almak zorundada değilsin zaten.Gidip kafede oynarsın o senin tercihin tabi ama oyun fiyatları gayet olağan bunu bil ;)

MrTech

MrTech

Üye
OOO Tegra :sukur::sukur::sukur::sukur::sukur::sukur:

- - - Eklendi - - -

Ama Jelibon :ehe

amcalu1

amcalu1

Üye
Tegra 3 le geldiği için iyi grafik verir ve arayuzu basit olur arkaplanda gereksiz uygulamalar olmaz bu yüzden ram de yeterli bu konsol için özel oyun çıkaracaklarmis diye duydum bir de bayağı oyun port ederler oyun sayısını da yeterli düzeye getirirler fiyat da cok ucuz daha ne olsun hem de hacklenebilir olduğu için sonradan ekstra para vermeye de gerek yok çıktığı gün alırım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt