düşük ışık çekimnde panasonicmi sonymi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aykottt

Üye
    Konu Sahibi
düşük ışık çekimnde panasonicmi sonymi
arkadaşlar Sony Hx 20v diger yandan Panasonic Lumix TZ30 .ikiside güzel çekim yapıyor flickr daki resimlere baktım fakat panasonic daha dogal çekim yapıyor sanki.düşük ışık çekiminde hangisi başarılı yada daha başarılı bu konuda ve bu fiyatlarda makine varmı compact olarak bu konuda yardımcı olursanız sevinirim sevgiler.

bhdr-kr

bhdr-kr

Üye
HX20v: F3.2 25mm
TZ30 : F3.3 24mm

Sony'nin diyaframı daha fazla açıldığı için daha fazla ışık alır ve gece çekimleri daha başarılıdır.Sahne modları çok üstündür.Hdr,3d Panaroma,Arka Plan Flu yapma,Tilt efekt,Havai Fişek vs.. bir sürü başarılı çekim modlarını otomatik ve çok hızlı biçimde yapar.Sony'nin SteadyShot titreşim engelleme sistemi Panasonic'in Power OIS'ından bir adım öndedir.Gece çekim yaparken tripoda daha geç ihtiyaç duyarsın.Ayrıca video çekerken zoomda bile titreşimi çok iyi derecede önler.

Panasonic'in renkleri daha canlı ve nettir ancak uygun ışık koşullarında geçerli bir durum.Düşük ışıkta aynı canlılığı yakalamak zor.
Sahne modları konusunda Sony'nin yanından bile geçemez.Video konusunda bir adım öndedir.Sony 1080p/50p Panasonic 1080p/60p çekim yapar.Sürekli manuel çekim yapıcam sahne modu falan istemem dersen almayı düşünebilirsin.

İki makine arasında kaldıysan Sony HX20v'yi tavsiye ederim.Ancak ebatları pek sorun olmaz ise HX200v F2.8 Diyafram ile gece çekiminde çok daha üstündür bilginize...

aykottt

Üye
    Konu Sahibi
HX20v: F3.2 25mm
TZ30 : F3.3 24mm

Sony'nin diyaframı daha fazla açıldığı için daha fazla ışık alır ve gece çekimleri daha başarılıdır.Sahne modları çok üstündür.Hdr,3d Panaroma,Arka Plan Flu yapma,Tilt efekt,Havai Fişek vs.. bir sürü başarılı çekim modlarını otomatik ve çok hızlı biçimde yapar.Sony'nin SteadyShot titreşim engelleme sistemi Panasonic'in Power OIS'ından bir adım öndedir.Gece çekim yaparken tripoda daha geç ihtiyaç duyarsın.Ayrıca video çekerken zoomda bile titreşimi çok iyi derecede önler.

Panasonic'in renkleri daha canlı ve nettir ancak uygun ışık koşullarında geçerli bir durum.Düşük ışıkta aynı canlılığı yakalamak zor.
Sahne modları konusunda Sony'nin yanından bile geçemez.Video konusunda bir adım öndedir.Sony 1080p/50p Panasonic 1080p/60p çekim yapar.Sürekli manuel çekim yapıcam sahne modu falan istemem dersen almayı düşünebilirsin.

İki makine arasında kaldıysan Sony HX20v'yi tavsiye ederim.Ancak ebatları pek sorun olmaz ise HX200v F2.8 Diyafram ile gece çekiminde çok daha üstündür bilginize...

vala çok teşekkür ederim aydınalttıgın için arkadaşım .hx 200 v ye de bakem ben hemen o zaman peki panasonicin düşük ışıkta iyi performans gösterdiği en fazla 2 bin liraya kadar bir compact makine varmı bildigniz ? çünkü panasonic gerekten dogal çekim yapıyor dediğin gibi yani bir insanı oldugundan farklı göstermiyor sonydeki gibi aynı gösteriyor ;)

bhdr-kr

bhdr-kr

Üye
Panosonic FZ150 öneririm çok net ve canlı çekim yapıyor ayrıca raw çekim desteği, harici mikrofon ve flaş desteği var.Birde ekranı 3.inç ve her yöne dönüyor.Senin aradığın makine bu bence.

aykottt

Üye
    Konu Sahibi
Panosonic FZ150 öneririm çok net ve canlı çekim yapıyor ayrıca raw çekim desteği, harici mikrofon ve flaş desteği var.Birde ekranı 3.inç ve her yöne dönüyor.Senin aradığın makine bu bence.

dostum bu dslrymiş yaw compact yani tz 30 tarzı kolay taşınabilen bir şey arıyorum dsl ler eşek gibi ağır ooluyor bana kuş tuyu gib hafif lazım cebe koyulacak şekilde :)

bhdr-kr

bhdr-kr

Üye
2000 tl limitin varsa fazla zoom istemiyorsan sony rx100 kompakların en iyisi.Yoksa Panasonic TZ30 ve Canon SX240HS incele

aykottt

Üye
    Konu Sahibi
2000 tl limitin varsa fazla zoom istemiyorsan sony rx100 kompakların en iyisi.Yoksa Panasonic TZ30 ve Canon SX240HS incele

tz 30 bir çok sitede en çok satan makine ölüsü ilk 3 e girer .ama düşük ışıkta kötü performans gösteren makine nasıl olurda iyi satar hayret dogrusu canonun u modelinin resimlerine baktım flickr da panasonic tadı veriyor sanki dogal çekimi var düşük ışıkta iyimidir bu makine

- - - Eklendi - - -

854 lira fiyatıda uygun düşük ışıktada iyise ben bunu alayım o zman uygunmudur :)

- - - Eklendi - - -

854 lira fiyatıda uygun düşük ışıktada iyise ben bunu alayım o zman uygunmudur sizce pişmal olamamyım panasonic almadıgıma ?

bhdr-kr

bhdr-kr

Üye
Canon sx230hs digic 4 işlemcili çok satılan bir modeldi..SX240hs digic 5 işlemcili(eski modelden 6 kat hızlı) ve zoom oranı arttırılmış bir model pişman etmez kesinlikle.Renkleri ve netliği panasonicten iyidir canonun.

Edit:Canon s100 var buda canon kompaktların en iyisi ebatları küçük fiyatı biraz yüksek ancak gece çekiminde bu sınıfın en iyisi.Ayrıca sensörü kompakların çoğundan daha büyüktür.

aykottt

Üye
    Konu Sahibi
Canon sx230hs digic 4 işlemcili çok satılan bir modeldi..SX240hs digic 5 işlemcili(eski modelden 6 kat hızlı) ve zoom oranı arttırılmış bir model pişman etmez kesinlikle.Renkleri ve netliği panasonicten iyidir canonun.

Edit:Canon s100 var buda canon kompaktların en iyisi ebatları küçük fiyatı biraz yüksek ancak gece çekiminde bu sınıfın en iyisi.Ayrıca sensörü kompakların çoğundan daha büyüktür.

kardes cmos özeliği olması lazım bunda varmı mesela sony nex f3 te panasonic dmc gf 3 te varmış bunlardan hangisi iyi hocam video çekimi olsun gece çekimi olsun sizce ?

bhdr-kr

bhdr-kr

Üye
Dostum sana önerdiğim tüm cihazlar cmos sensörlüdür.Sony nex ve Panasonic gf3 lensi değiştirilebilen cihazlardır sensörleri çok büyük olduğundan gece çekimleri çok daha iyidir.Ancak üzerlerinde gelen kit lenslerden verim alamazsın bu yüzden ayrıca lens alman(zoom için ayrı,geniş alan için ayrı v.s.) gerekir ve bu cihazların lensleri de baya pahalıdır.Benim bolca param var lenste alırım dersen nex f3 güzel seçim.Param sınırlı dersen kompaktların büyük sensörlü olanlarını tercih et Sony RX100,Canon s100 v.s. Birde sana tavsiyem fazla kurcalama bu işin içinden çıkamazsın beğen bir makine ve al.Yoksa bu kıyaslama işleri kafayı yedirtir sana...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt