htc one x kullanan arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var almayı düşünyorum

Sponsorlu Bağlantılar

mrtzn

mrtzn

Üye
ufak bi tecrübe paylaşıyım telefonu son 2 haftada 2 kere düşürdüm birincisinde sınavda kopya çekiyordum dizimden düştü içim gitti yeminle ama düştüğünde çıkardığı ses ne kadar sağlam olduğunu kanıtladı inanılmaz tok bi sesi var, 2. sefer baya bildiğiniz 170 cm den düştü fotoğraf çekmeye çalışıyordum köşesinin üzerinde düştü yuvarlandı filan milim çizik yok. alacak arkadaşlar, bunları da dikkate almanızı tavsiye ediyorum, iphone 3gs 1 metreden düşüp ekranı parçalanan bi cihaz bizzat ona da tanık oldum.

betoner

betoner

Üye
Yekpare kasanın her zaman daha iyidir.

mrtzn

mrtzn

Üye
öyle görünüyo :)

dadas_mustang

Üye
yapıcı objektif yorumlar için teşekkürler 1 ay içerisinde 50 kere gidip geldim One X S3 arasında ama One X'e yakınım her gece şarja takarım sorun yok :ehe

abandonware

abandonware

Üye
birazdaha bekle; adreno 320 gpu lu ve 1.7 GHz quad-core cpulu yeni bir htc çıkacak. fakat bu bekleme süresi 5-6 aya kadar çıkabilir.

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
yapıcı objektif yorumlar için teşekkürler 1 ay içerisinde 50 kere gidip geldim One X S3 arasında ama One X'e yakınım her gece şarja takarım sorun yok :ehe
Bu kadar büyütülecek bir sorun değil şarj problemi başka sorunuz varsa iki telefonlada ilgili yardımcı olabilirim saygılar...

tigana

Üye
ya arkadaşlar ben kuramadım güncellemeyi
indirdim kur dedikten sonra recoverye geçti sd karttan yerini gösteriom başlio kurmaya ama error verio varmı bir bilgisi olan

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Sd kartta yer göstermemi :hmmm direk kurması gerek ama.

tigana

Üye
bu arada cihazım rootlu

- - - Eklendi - - -

hayır kurmuyor işte

enterneoll

enterneoll

Üye
Arkadaşlar htc one x in bataryasının iyi olmadığını herkes biliyor ve galaxy s3 ile karşılaştırınca one x gereken durumlarda 4 çekirdeği kullanıyor fakat s3 her zaman kullanıyor buna ramen aktif kullanımda şarjı 1,5 gün gidiyor ayrıca arayüzdeki takılmaları söylemiyorum bile nereden biliyorum en yakın arkadaşım kullanıyor ve telefonu konuşma hariç sadece evde kullanıyor resmen masaüstü bilgisayar gibi çünki oyunlara girdiğin zaman şarj çok az gidiyor resmen sadece şarj aletine bağlıyken oyun oynanıyor :( keşke bataryası iyi olsaymış telefon donanım olarak Batarya hariç hiç Kötü değil fakat yazılımsal olarak 4.0.4 almasına ramen arkadaşımın telefonunda arayüz takılmaları devam ediyor bunu düşünerek alın. umarım yardımcı olabilmişimdir amacım telefonu kötülemek değil :)

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Arkadaşlar htc one x in bataryasının iyi olmadığını herkes biliyor ve galaxy s3 ile karşılaştırınca one x gereken durumlarda 4 çekirdeği kullanıyor fakat s3 her zaman kullanıyor buna ramen aktif kullanımda şarjı 1,5 gün gidiyor ayrıca arayüzdeki takılmaları söylemiyorum bile nereden biliyorum en yakın arkadaşım kullanıyor ve telefonu konuşma hariç sadece evde kullanıyor resmen masaüstü bilgisayar gibi çünki oyunlara girdiğin zaman şarj çok az gidiyor resmen sadece şarj aletine bağlıyken oyun oynanıyor :( keşke bataryası iyi olsaymış telefon donanım olarak Batarya hariç hiç Kötü değil fakat yazılımsal olarak 4.0.4 almasına ramen arkadaşımın telefonunda arayüz takılmaları devam ediyor bunu düşünerek alın. umarım yardımcı olabilmişimdir amacım telefonu kötülemek değil :)
Yorum için teşekkürler :) Ama arayüzde takılma yaşayan nadir insan var yani o sorun sadece o cihaza özel bi durum. Tek sorun batarya deniyor ancak benim batarya yönünden de sıkıntım yok :) Hayatta şarja takılıyken oyun oynamam zaten batarya çıkarılamıyor bu sefer batarya şişiyor çok zararlı tavsiye etmiyorum kesinlikle.

enterneoll

enterneoll

Üye

Yorum için teşekkürler :) Ama arayüzde takılma yaşayan nadir insan var yani o sorun sadece o cihaza özel bi durum. Tek sorun batarya deniyor ancak benim batarya yönünden de sıkıntım yok :) Hayatta şarja takılıyken oyun oynamam zaten batarya çıkarılamıyor bu sefer batarya şişiyor çok zararlı tavsiye etmiyorum kesinlikle.

Bu arada sen s3 kullanmıyormuydun birde one x mi aldın

enterneoll

enterneoll

Üye
:D Peki en çok hangisinin performansı daha iyi bize bir karşılaştırma yazarmısın gerçi ben arkadaşımla karşılaştırdım ama bide sen yaz :)

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
:D Peki en çok hangisinin performansı daha iyi bize bir karşılaştırma yazarmısın gerçi ben arkadaşımla karşılaştırdım ama bide sen yaz :)
Diğer konularda çok yazdım :) Ama yinede yazayım buraya da.

Öncelikle iki telefonun tasarımında başlayalım. Tasarım tamamiyle zevk meselesidir ancak karşılaştırmayı burda subjektif hale getirerek bir erkeğe yakışan bence One X tir bayana yakışan ise S3 tür. One X in tasarıma benim için her zaman en iyisi oldu çünkü gerçekten harika bi tasarıma sahip kendisi. Performans bölümüne gelip işlemciden bahsedersek eğer; İşlemci konusunda Tegra 3 ün performansı yadsınamaz derecede çok iyi bir işlemci ki zaten bunu hangi firmaların kullandığına bakarak da anlayabilirsin. S3 te A9 mimarisi olarak 4 çekirdekli işlemci var ve 32 nm mimariye sahip ısınma açısından daha avantajlı ancak 1.4 Ghz çalışması One X e oranla biraz geriye atıyor her ne kadar 4 çekirdeği birlikte kullansa da hal böyle. One X teki işlemci oyunlar için özel üretim olan Tegra 3 işlemcisi 40 nm mimariye sahip ve 1.5 Ghz hızında çalışma imkanı var. Ayrıyetten 4+1 çekirdeğe sahip ve S3 oranla daha çok güç tüketen özelliklere sahip olduğu için güç tasarrufu açısında çok yararlı ek çekirdek var. İlk çıktığı zamanlar, henüz optimize edilmediğinden dolayı epey gerilerde kaldı ve birçok sorun yaşadı. Ama karşılaştırmamız şu anki bulunduğumuz ana göre yaptığımızda İşlemci yönünden de S3 geride bıraktığı aşikar. Gpu konusuna gelirsek ben hiçbir zaman overclock yapmayı denemedim pekte tavsiye etmem ömür azalttığı için ancak Samsung ne hikmetse elinde çok daha süper mimariler varken gidipte S2 de ki Mali-400 overclock yapıp önüme yeni telefon diye sunuyorsa yaptığı apaçık yanlış. Bunlara da satış stratejisi diyip geçiyorum. Gpu konusunda aslına bakılarsa ULP-GeForce çok daha ilerde bi gpu ancak testler bunu gösteremiyor ne yazık ki. Nedeni ise bu gpu nun 12 çekirdekli bir yapıya sahip olmasından kaynaklanıyor. Ki şu an bulunduğumuz koşullardaki bencmark testleri 12 çekirdek desteklemiyor. En fazla 4 çekirdeğe kadar destekliyor ki bu da Samsung'un üretmiş olduğu cihazlar için avantaj durumuna geliyor. Bu testlere tabi tuttuğumuzda cihazın ikisini de S3 ün fark atar ama aslında One X cihazının Gpu sunun 3te1 lik kısmı test edilmeden es geçiliyor maalesef. Gpu konusunu ilerleyen günlerde yeni testlerle daha iyi karşılaştırabiliriz. Ama şu an ileri düzey test programı hiç yok mu derseniz var. Google Play e "Miku Miku Bencmark" yazarsanız böyle test programını görebilirsiniz. İki cihazda da denedim bunu ve arada ki farkı kendim gördüm sizde deneyebilirsiniz. Ne kadar güvenilir derseniz "Dead Trigger" isimli oyunu bilirsiniz. Bu oyunun yapımcısı olan "Unity Motor" un alt yapısını kullanmakta. Bir diğer konu ekran kalitesi. Bu konuyu da şöyle anlatabilirim siyahı iyi gösteriyor yada beyazı iyi gösteriyordan ziyade gördüğümü söylüyorum. Bütün üst seviye cihazların ekranını gördüm ancak One X in ekranının yanından geçemez hiç biri. S3 ten bir fotoğraf çektim ve kendi ekranında baktım sonra o fotğrafı One X ede attım arada ki farkı kendiniz görseniz değişik simalara girebilirsiniz ki arada baya bi fark var ki bence One X ekranı ile S3 ün ekranı kıyaslanamaz derecede fark var. Kamera konusuna gelirsek zaten bunun için konu mevcut kendim çektiğim birebir fotolar var kendiniz karar verin. Bence bu konuda da One X üstün bir cihaz. Son olarakta batarya konusuna gelirsek gerçekten S3 çok daha üstün One X e göre. 300 mah fark var ama bunun az gözüktüğüne bakmayın oldukça farkediyor. Bu yazdıklarımdan sonra iki cihaz arasında seçim yapacaklara söylüyorum; Sadece batarya için S3 almaya değer mi yine de seçim sizlerin... Burda S3 ü asla kötülemem o da harika bir cihaz ancak karşısında ki One X olunca neredeyse bütün konularda geride kalıyor. Bana göre şu an Android'in kralı One X sonra S3 gelir. Söz konusu batarya olursa da kral Performans+Batarya ile S3 olur. Bu yazıyı 15 Ağustos tarihinde yazdım ileride durum neyi gösterir hep birlikte göreceğiz saygılar...

• Beğen
Tepkiler: mrtzn

Üst Alt