Android RAM Kullanımı Hakkında - S60v5 vs Android GingerBread

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Symbiancılar neden minimum 40 program açıyor bunu anlamadım :hmmm Sanırım açtığınız tüm programlar siz "Seçenekler > Çıkış" yolundan çıkmadığınız için arkaplanda açık kalıyor. Yani unutuyorsunuz. Menü tuşunu basılı tutup bakınca arkaplanda onlarca uygulamanın açık kaldığını görüyorsunuz. Ben Nokia 5230'da böyle yapıyordum.

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye
Symbiancılar neden minimum 40 program açıyor bunu anlamadım :hmmm Sanırım açtığınız tüm programlar siz "Seçenekler > Çıkış" yolundan çıkmadığınız için arkaplanda açık kalıyor. Yani unutuyorsunuz. Menü tuşunu basılı tutup bakınca arkaplanda onlarca uygulamanın açık kaldığını görüyorsunuz. Ben Nokia 5230'da böyle yapıyordum.
hayir unutmuyorum. sadece telefodaki tum uygulamalari kasitli actim. bakalim kasicakmi veya herangi bir uygulama kendiliginden kapanacakmi diye, sorunsuz ve akici bir sekilde calisti telefon. 40 tane uygulama acikken.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Benim telefonda da denemem lazım :hmmm Bütün uygulamaları özellikle açacağım bakalım kasma/yetersizlik oluyor mu?

- - - Eklendi - - -

Şimdi 51 adet uygulama açtım hiçbirini kapatmadım. Bunlara Nova 3, Asphalt 7, GTA 3'te dahildi. Hiçbir kasma olmadı :hmmm

Bir de Android cihazlarda önbellek diye birşey var. Bir program kapatılsa bile sonradan açınca kaldığın yerden devam edebiliyorsun hem de RAM boşuna gitmemiş oluyor. Bu özelliğide çok sevdim :tebessüm:

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye
Benim telefonda da denemem lazım :hmmm Bütün uygulamaları özellikle açacağım bakalım kasma/yetersizlik oluyor mu?

- - - Eklendi - - -

Şimdi 51 adet uygulama açtım hiçbirini kapatmadım. Bunlara Nova 3, Asphalt 7, GTA 3'te dahildi. Hiçbir kasma olmadı :hmmm

Bir de Android cihazlarda önbellek diye birşey var. Bir program kapatılsa bile sonradan açınca kaldığın yerden devam edebiliyorsun hem de RAM boşuna gitmemiş oluyor. Bu özelliğide çok sevdim :tebessüm:

o uygulamalarin acik oldugunu mu iddia ediyosun? Onlar acik gozukuyor. Aslinda acik degiller. Yani senin de dedigin gibi yeniden uygulamayi actiginda uygulama kaldigi yerden devam ediyor. Kasma felan olmamasi normal. Hic biri gercekte acik degildi cunku.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
o uygulamalarin acik oldugunu mu iddia ediyosun? Onlar acik gozukuyor. Aslinda acik degiller. Yani senin de dedigin gibi yeniden uygulamayi actiginda uygulama kaldigi yerden devam ediyor. Kasma felan olmamasi normal. Hic biri gercekte acik degildi cunku.

:hmmm Kötü bir özellik mi?

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye

:hmmm Kötü bir özellik mi?

bazen iyi ama mesela tarayicida cok kotu bi ozellik. Acik kalmis bir uygulamayi ben elle kapatabilirim, ama sen acik kalmasini istedigin bir uygulamayi acik tutamazsin.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
bazen iyi ama mesela tarayicida cok kotu bi ozellik. Acik kalmis bir uygulamayi ben elle kapatabilirim, ama sen acik kalmasini istedigin bir uygulamayi acik tutamazsin.

Özel romlarda dediğin geçerli değil :hmmm

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
MasteLaa

MasteLaa

Üye

Bilemiyorum :bilmm Ben GTA 3'ü açıyorum oyunun ortasında menü tuşuna basıp mesaj gönderdikten sonra tekrar GTA 3'ü açıp devam edebiliyorum :hmmm
Aynen aynısını ben de yapabiliyorum istersen 20 tane uygulama açık olsun.İstediği kapatabiliyorum kapatmak istediğime toplu tik de atıyorum ki kaldığı yerden devam ediyor zaten hepsi.

• Beğen
Tepkiler: Mobilator
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Romla felan ugrasmak istemeyenler de vardir. Mesela ben.

- - - Eklendi - - -

yani mesela bir sayfa yukleniyor tarayicida sen home tusuna basinca yuklenme devam etmiyor.

bu beni çok rahatsız etmişti.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Romla felan ugrasmak istemeyenler de vardir. Mesela ben.

- - - Eklendi - - -

yani mesela bir sayfa yukleniyor tarayicida sen home tusuna basinca yuklenme devam etmiyor.
Ha tamam demek istediğini anladım ;)

• Beğen
Tepkiler: Nokiafanboy
fLuke!

fLuke!

Üye
s60v5 epoc tabanlı.C++ nın farklı bi versiyonu.Ayrıca s60v5 de(nokiada yok omniada varmı bilmem) gpu yok.434 mhz işlemciyle bi yere kadar.Bide ofw 70+ değil 55 falan yer.C6 fw siyle arasındaki bu büyük ram farkıda ev ekranının 15-16 mb ram yemesi.(killme'yle bakmıştım)

doctorrr

doctorrr

Üye
omnia ve sony vivaz ve satio larda gpu vardı sanırsam :hmmm

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Bugüne kadar hiç yarı yolda bırakmadı beni Android'in bellek yönetimi :hmmm Sorun yaşasaydım hemen bildirirdim taraftarlık yapmıyorum bilginize.

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye
Bugüne kadar hiç yarı yolda bırakmadı beni Android'in bellek yönetimi :hmmm Sorun yaşasaydım hemen bildirirdim taraftarlık yapmıyorum bilginize.
Tamam işte. Kullanıcı beklentilerine gore telefon kullanmalı. Ama bazi arkadaslar Symbian kullananlarla alay bile ediyo. Ben mesela tarayici arka planda yukleme yapmasa sinir olurum. :oke:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Nokiafanboy
Takipçi Satın Al

Üst Alt