Android RAM Kullanımı Hakkında - S60v5 vs Android GingerBread

Sponsorlu Bağlantılar

abandonware

abandonware

Üye

Çılgın mısın sen? Benim bilgisayarda sağ alttaki arkaplanda çalışan programlar kısmında bile 15 program açık değilken :hmmm

bu daha yarısı; aşağı indirilecek çubuk var daha :ehe benim pc neler neler gördü sen bi bilsen :ehe

- - - Eklendi - - -

15 prugram ne ya 15 olsa yine iyi; 3 tane visual studio + 1 photoshop 3 gb ram yiyorlar zaten yetiyor bana :ehe

MasteLaa

MasteLaa

Üye
bu daha yarısı; aşağı indirilecek çubuk var daha :ehe benim pc neler neler gördü sen bi bilsen :ehe

- - - Eklendi - - -

15 prugram ne ya 15 olsa yine iyi; 3 tane visual studio + 1 photoshop 3 gb ram yiyorlar zaten yetiyor bana :ehe
Onların da bir canı var ama :hmmm

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

Denemek serbest ;) Olmadı youtube'dan 70'e çıkan insanları izleyebilirsin.

:utandım: Allah korusun ben bilgisayarda arkaplanda çalışan programlarım olmasa masaüstünde çok ender 10 tane program çalıştırırım. Ancak bir daha da çalılştıracağımı sanmıyorum.

Neyse, ben telefonun RAM yönetiminden memnunum yarı yolda bırakmadı şimdiye kadar :) Biraz daha geliştirilse kötü olmazdı ama Sony sağolmasın dandik ICS ile bununda önünü kapattı.

MaxipmaN

Üye
s60v5 qt tabanlı değil ki annadan itibaren gelmedi mi qt ?

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
S60v5 ne tabanlı ben Qt biliyorum :hmmm

Buraxlive

Buraxlive

Üye
233 mbi nasıl gördün ? Bende minimum ozellikle kullaniyorum 150 180 en fazla xperia neoda.

61semih

61semih

Üye
1 gb ramin boşta yarısını yiyor diyoarlar abartı bence
hayor abartı değil fakat ram fazla diye birçok ev ekranını widgetler ile dolduruyorum zaten gs2 de 831mb nı bana bırakıyor ve hiçbirşey çalışmıyorken 400mb ortalama ram harcıyor yani bana kalan 400mb.fakat hiçbirzaman ram sıkıntım olmadı sınıra yaklaşmadı bile telefon
en fazla 650mb ram dolu gördüm
gayet yeterli gs2 de ram sıkıntısı yok

kaldıki android in fazla ram kullanmasının nedeni android işletim sistemi değil linux'tur

pRime.

pRime.

Üye
kaldıki android in fazla ram kullanmasının nedeni android işletim sistemi değil linux'tur

o nasıl oluyormuş merak ettim. dalvik vm dururken suçu linux'e atın tabi en mantıklısı bu.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
MasteLaa

MasteLaa

Üye
hayor abartı değil fakat ram fazla diye birçok ev ekranını widgetler ile dolduruyorum zaten gs2 de 831mb nı bana bırakıyor ve hiçbirşey çalışmıyorken 400mb ortalama ram harcıyor yani bana kalan 400mb.fakat hiçbirzaman ram sıkıntım olmadı sınıra yaklaşmadı bile telefon
en fazla 650mb ram dolu gördüm
gayet yeterli gs2 de ram sıkıntısı yok

Linux mu ?

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Konuyla alakasız 22 adet mesaj silindi. Bunların içinden sadece 2 tanesi tartışma çıkarabilecek, ortam gerici, hakaret sayılabilecek mesajlardı.

Konunun dışına sarkmadan, atışma ortamı yaratmadan tartışmanıza devam etmenizi temmeni ediyor, keyifli forumlar diliyorum.

Symbianize

Symbianize

Üye
Benim iPhone 4s bosta 310 mb görüyor

Polymath

Polymath

Üye
Bir kere Karşılaştırma yanlış. Symbian s60v5 ile karşılaştırmak doğru değil. Symbian 3 ile karşılaştırsaydı arkadaş anlardım. Oda zaten symbian 3 ile android farkını görürdü :) Android ram kullanımında symbianın yanına yaklaşamaz.. Anroid ağır hantal bir sistem. iyi donanımlarda iyi çalışıyor fakat verdiğiniz parayıda söylerseniz iyi olur. Symbian gibi bir sistem çok çekirdekli işlemcileri desteklenir hale getirilirse ve üstüne 4 çekirdekli bir symbian telefon uortaya çıksaydı, pisayadaki en hızlı dediğiniz s3 ü 5 e katlar ikiye böler karesini alır tetslerde.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Arkadaşlar ram'in boş alanını bize kazanç değil. Android çok kullanıyorsa gidişte kilimcinin kör oğluna kullanmıyor ya bize kullanıyor. Boş ram'in turşusunumu kuracaksınız. Ki bence çok kullanmıyorda ram'i.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Arkadaşlar ram'in boş alanını bize kazanç değil. Android çok kullanıyorsa gidişte kilimcinin kör oğluna kullanmıyor ya bize kullanıyor. Boş ram'in turşusunumu kuracaksınız. Ki bence çok kullanmıyorda ram'i.

İşte benim düşüncelerimin tercümanı.

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye
ekranlar widgetle dolu, opera, media player ve pes 2011 acik oldugu halde 290 mb ram kaliyo bana. Simdi kimse kalkip bana androidi savunmasin. 400 mhz islemciyle ve 128 mb ramla s60v5in yapabildiklerini android cihazlar onun iki katiyla yapar. O da yapabilse... Gercek multutasking yok, ama yine de ram sikintisi var. Bi de iyi biseymiss gibi savunuyosunuz.

- - - Eklendi - - -

30 tane uygulama actim telde kasma falan yoktu, 250 mb ram bostu daha. androidde yapabilirmisiniz bunu? Birden fazla uygulama acamiyosaniz napicaksiniz ki 200 mb rami?

- - - Eklendi - - -

s60v5 qt tabanlı değil ki annadan itibaren gelmedi mi qt ?

s60v5 qt degil. Qt uygulamalarini acmak icin sonradan qt yuklemeniz gerek. Ama anna ve belle qt yuklu geliyor.
Demekki s60v5 qt tabanli degil.

- - - Eklendi - - -

Nokia 701 ne kadar kullanıyor?

701 41 tane uygulama acikken 260 mb ram yiyor. Bu uygulamalar arasinda 4 tane hd oyun da vardi.

Takipçi Satın Al

Üst Alt