Android RAM Kullanımı Hakkında - S60v5 vs Android GingerBread

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Android RAM Kullanımı Hakkında - S60v5 vs Android GingerBread
Birçok kullanıcı ve hatta bazı Android kullanıcıları Android'in RAM yönetiminin çok kötü olduğundan bahsediyor. Kendim orjinal Android 2.3.4 GingerBread romunu kullanırken bir ara RAM durumunu görüntülüyeyim dedim. Herzaman en az 150 MB boş RAM'im oluyordu. Ev ekranlarını gereksiz olabilecek widgetlerle doldurmadan, gereksiz olabilecek arkaplanda çalışması gereken uygulamalar olmadan RAM durumunu merak ediyor musunuz? Üstelik günlük kullanım, herhangi bir format/wipe işlemi yapılmadan ekran görüntüsü aldım. Son kararı siz verin:

Symbian S60v5 kadar RAM tüketiyor :) Bir de orjinal romdaki ev ekranlarının sayısını azaltabilme imkanım olsaydı daha iyi bir sonuç elde ederdim.

S60v5 işletim sistemli Nokia 5230, T.C.K v1 Beta 3 sürümünden bir ekran görüntüsü:

64 MB RAM kullanılıyor ve üstelik tüm performans optimizeleri yapılmış. Normalde optimize bile olsa bir süre sonra RAM miktarı 55 MB civarına düşüyor ki bu sistemin toplam 73 MB RAM tükettiğini gösteriyor.

Şimdi gelelim kıyaslamaya.

Symbian S60v5 düşük sistemli cihazlar için yapılmış Qt tabanlı bir işletim sistemidir. Çok RAM tüketmemesi gerekiyor ki cihazlar rahat etsin. Ancak resimlerden anlaşılacağı o ki, webde dolaşmak bile neredeyse imkansız.

Android 2.3.4 GB ise, aynı miktarda RAM'i yüksek sistem gerektiren telefonda tüketiyor ve telefonu aşırı rahat tutuyor. Öyle ki, webde gezinmek bir kenera aynı anda bir çok işlem gerçekleştirilebiliyor. Buna bir telefonunun güçlü sistemi eklenince sanırım mutlu sona ulaşılıyor.

SONUÇ:

S60v5'ten bu yana en büyük derdim olan boş RAM oranının Android'de son bulması oldukça sevindirici. Aynı konuya daha önce http://www.maxicep.com/cep-telefonlari-genel/androidin-bu-ozelligi-hosuma-gitti-673883.html konusunda da değinmiştim. Android'in bellek yönetimi de çok iyi. Yani yetersiz bellek durumlarında bile zor durumda bırakmıyor.

Not: Sadece Symbian S60v5 ile Android 2.3.4 deneyebildim. Elimde bu işletim sistemlerini içeren telefonlardan başka işletim sistemlerini içeren telefonda bulunmamaktadır. Neden S60v5 derseniz bundan dolayıdır.

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN

MaxipmaN

Üye
1 gb ramin boşta yarısını yiyor diyoarlar abartı bence

anılbaran

anılbaran

Üye
|-)

HakaN-06

HakaN-06

Üye
Xperia Pro'nun ramı kaç mb yav? 512 diye biliyorum. Burda toplam 300 küsür gözüküyor. Geri kalan 200 küsür mb ram nerde :D

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
512 MB'dan 233 kalmış ki widget'ından ekran sayısına kadar her şeyi düşürmüşsün.Buna rağmen ram'in yarısından fazlası yok bu iyi bir şey mi ki ?

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
512 MB'dan 233 kalmış ki widget'ından ekran sayısına kadar her şeyi düşürmüşsün.Buna rağmen ram'in yarısından fazlası yok bu iyi bir şey mi ki ?

512'nin birebir 512'sini kullanan cihaz gördün mü? Android'lerde bu böyledir. Sistem gerçek RAM değerini göstermez, kimini videoya kimisini kameraya kimisini ekran kartına bırakır. Bizim kullanabileceğimiz ise resimde göründüğü kadardır.

ecel54

ecel54

Üye
s60v5 256 olupta 128 göstermiyor, neyse onu gösteriyor :D. sonuçta 512 mb ram'in öyle yada böyle yarısından fazlasını kullanıyor

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

512'nin birebir 512'sini kullanan cihaz gördün mü? Android'lerde bu böyledir. Sistem gerçek RAM değerini göstermez, kimini videoya kimisini kameraya kimisini ekran kartına bırakır. Bizim kullanabileceğimiz ise resimde göründüğü kadardır.

Tamam işte dediğim gibi eğer 512 MB Ram'dan geriye 230 MB Ram kalıyorsa çok ram harcıyordur.Hiç bir şeyine dokunulmamış ekranı widgetlarla dolu olan babamın 603'ünde 300 MB boş alan var bütün uygulamalar doluyken.Sonuç olarak gidip kaç MB harcanıyor diye gözüktüğüne değilde kaç MB boş ram kaldığına bakmak lazım çünkü önemli olan o.Symbian'da 300 MB boş ram kalıyor Android'te 230 bu durumda Symbian daha başarılı diyoruz.Bundan bahsediyorum.Sistem çok harcıyor derken bunun kiçinde kameraya, ekran kartına gidenlerde var sonuçta.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL ve HakaN-06
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Android'in prensibi '' Kullanmadığın Ram boş Ramdir '' prensibi bence :D

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
Uruloki

Uruloki

Üye
al htc one x 1 gb ram var adnroid 976mb görüyor ne iş bu cihazda kamera vs filan yok mu

mcnpl4

mcnpl4

Üye
al htc one x 1 gb ram var adnroid 976mb görüyor ne iş bu cihazda kamera vs filan yok mu

bi yanlış anlama var galiba

- - - Eklendi - - -

biraz sakinles

MasteLaa

MasteLaa

Üye

Nasıl oluyor yahu :hmmm Benim telefonda da 250-300 mb boş ram kalıyor :hmmm Üstelik 1 gb ram var..ICS resmen sömürüyor Furkan abim :hmmm

abandonware

abandonware

Üye
adnroidin ram yönetimi ne kadar iyi olsada üzerine kurulu olduğu linux kadar iyi değil; yani kısacası google çalışanları androide özellik eklemekten çok sistem optimizasyonuna çalışsalar bir telefondan %100 oranında daha çok güç almak mümkün hale gelebilir.

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
MasteLaa

MasteLaa

Üye
adnroidin ram yönetimi ne kadar iyi olsada üzerine kurulu olduğu linux kadar iyi değil; yani kısacası google çalışanları androide özellik eklemekten çok sistem optimizasyonuna çalışsalar bir telefondan %100 oranında daha çok güç almak mümkün hale gelebilir.
Android zaten Linux'un kırpılmış yamanmış hali.

Symbianize

Symbianize

Üye
Android Ram konusunda symbiandan iyimi sadece gulerim buna

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
Takipçi Satın Al

Üst Alt