insanlar ölünce ne olur mutlaka okuyunuz

Sponsorlu Bağlantılar

fixana1

fixana1

Üye
Allah bizleri İmân üzerinde Vefât etirsin İnşæAllah.

Fakat, bilmemiz gereken bâzı konu'lar var! Allah'u Te^Æla, Toprağa yasak kıldı! Peygamberler'in, Şehitler'in, ve bazı, büyük Mertebe'de olan Evliyâ'ların, Bedenler'ine zarar vermesini.

• Beğen
Tepkiler: Pandora's Box

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Yazı için çok teşekkürler Allah razı olsun kardeşim.. Ölümü düşünmek gerek.. Ölümü ölmeden önce yaşamak peygamber efendimizinde yapmamızı söylediği bir durumdur.. Yani gece yatağa yattığınızda bu yazanları sanki oluyormuşcasına zihninizde canlandırın.. O mezarda tek kaldığınız anları sessizliği çürümeyi canlandırın..
Konuda bir yanlışı düzeltmem gerekiyor..

Kefenin ağzı açılıp içine toprak doldurulduğu yazıyor konuda.. Böyle bir sapkınlık nerede görülmüş?
Kefenin sadece ipleri çözülür.. Sonra üstüne tahtalar çakılır atılan toprak ölüye pek değmez yani tahta aralarından girenler hariç onlarda fazla örtmez zaten.. Yani kabirde bedeniniz için bir boşluk vardır..
Şimdi burada ölümün sadece fiziksel yanı anlatılmış bunun birde ruha olanları var..
O kefenin ipleri neden çözülüyor sanıyorsunuz? Melekler sizi sorguya çekiyor o ipler melekler için açılıyor... Bildiğim yanlış değilse ki çok araştırdım değil; Melekler geldiğinde hem ruhani hem fiziksel olarak uyanıyorsunuz ama fiziksel olarak sadece zihniniz ve diliniz canlanıyor gözlerinizede can geliyormu bilemiyorum.. Sorgu sırasında uyanıksınız yani.. Sorgudan sonra fizik yine ölüyor ve tam kabir hayatı başlıyor.. Yani kabrinde belirli katmanları var..
Evet çok ürpertici ama bu son sizin yaşamınıza göre dereceleniyor.. Allah onunla yaşayıp onunla ölene oradaki acıyı hafifletir..

- - - Eklendi - - -

Mutlaka ama mutlaka izleyin
İşte size ölüm ve sonrası

• Beğen
Tepkiler: jackalmami ve pelın_

pelın_

ya of gece gece valla zaten düşünüyorum ve delırcek gıbı oluyorum

• Beğen
Tepkiler: Kingmortall
Malamadrı

Malamadrı

Üye
etkileyici gerçekten

larten123

larten123

Üye
Tüylerim diken diken oldu kimse böyle yokolup gitmek istemez ama Allah'ın emridir,mecburuz:cry:

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
bu sonu yaşayacagız allahın emri

EneSinan

EneSinan

Üye
önemli olan ötesi. Merak uyandıran diğer taraf

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
herkez cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez :hmmm

jackalmami

jackalmami

Üye
allah sonumuzu hayreylesin...

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
amin...

- - - Eklendi - - -

demekki bu bedene o kadar önem vermemek gerekiyormuş. Allah kendini estetik ile güzelleştirdiğini sananları af eylesin insAllah.

- - - Eklendi - - -

birde benim merak ettiğim şey şu peygamber ve evliyalar ayriyetten ıslam için mücadele verirken şehit düşenler de mi bu şekilde çürüme yaşayacaklar :hmmm

• Beğen
Tepkiler: jackalmami
ag400xl

ag400xl

Üye
bir yorumda benden olsun ( can kafesten uçmayınca canana kavuşmaz)

TheCower

TheCower

Üye
Toprağa giren bedenin çürümesi bize ne birşey kaybettirir ne de kazandırır. Allah mahşerde her bedeni en ince ayrıntısına kadar bir kez daha yaratacaktır.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Allah ölümün bile hayırlısını versin.

yesrip2

yesrip2

Üye
adam yanlış anlatmış çünkü ölü toprakla temas etmiyor etrafı briketlerle örülüp üstüne yassı taşlar bırakılıyor ki toprak ölüye ulaşmasın bizzat kendim döşedim ordan biliyorum yani

• Beğen
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
adam yanlış anlatmış çünkü ölü toprakla temas etmiyor etrafı briketlerle örülüp üstüne yassı taşlar bırakılıyor ki toprak ölüye ulaşmasın bizzat kendim döşedim ordan biliyorum yani

haklısın zaten düz tahtalarda koyuluyor.

• Beğen
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
hizan

hizan

Üye

affedersiniz bu dediğinizi nerede yaptınız hangi islam ülkesiydi bilgi verirmisiniz acaba.

islamda toprak ile beden arasında sadece kefen vardır.

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi

siz hangi ülkede yaşıyonuz üstümüzde tek kefen kalıyor ölü toprakla temas ediyor

sinan627

sinan627

Üye
korkmayın ameli iyi planlar hiç bi acı hissetmez

Üst Alt