FatoŞ
Üye
Meyveli Muhallebi
Oncelikle derin bir tencerenin icine su, seker, sut ekleyip kaynamaya birakalim. Diger taraftan misir nisastasinin icine bir miktar su ilave edip karistirdiktan sonra tencereye ilave edelim. Karistirarak pisirelim. Iyice sertlestikten sonra buzdolabina kaldirip donmasini bekleyelim.
Elma, kivi ve portakalin kabuklarini soyduktan sonra kup seklinde dograyip genis bir tabaga alalim. Donmus olan su muhallebisini kup kup dograyip meyvelerin icine ilave edelim. Ardindan portakal suyu ve sekerli suyu uzerinde gezdirerek dokup harmanlayalim. Son olarak gul suyunu ilave edelim ve karistiralim. Servis tabaklarina tatlimizi pay edelim. Pirinc fistiklari ile susleyip servise sunalim. Afiyet olsun.
MALZEMELER
2 adet yesil elma
2 adet portakal
2 adet kivi
60 ml. sekerli su
1 corba kasigi gul suyu
100 ml. portakal suyu
12 gr. kavrulmus pirinc fistik
MUHALLEBI ICIN
100 ml. su
100 ml. sut
50 gr. toz seker
20 gr. misir nisastasi
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Meyveli muhallebi mukemmel lezzetli bir tatli cesidi olup yapilisi oldukca kolaydir. Bu ozel ve hafif tatliyi sevdiklerinize mutlaka hazirlamalisiniz. Meyveli muhallebi tatlisini tatli tariflerinden bakip hazirlayabilirsiniz.Oncelikle derin bir tencerenin icine su, seker, sut ekleyip kaynamaya birakalim. Diger taraftan misir nisastasinin icine bir miktar su ilave edip karistirdiktan sonra tencereye ilave edelim. Karistirarak pisirelim. Iyice sertlestikten sonra buzdolabina kaldirip donmasini bekleyelim.
Elma, kivi ve portakalin kabuklarini soyduktan sonra kup seklinde dograyip genis bir tabaga alalim. Donmus olan su muhallebisini kup kup dograyip meyvelerin icine ilave edelim. Ardindan portakal suyu ve sekerli suyu uzerinde gezdirerek dokup harmanlayalim. Son olarak gul suyunu ilave edelim ve karistiralim. Servis tabaklarina tatlimizi pay edelim. Pirinc fistiklari ile susleyip servise sunalim. Afiyet olsun.
MALZEMELER
2 adet yesil elma
2 adet portakal
2 adet kivi
60 ml. sekerli su
1 corba kasigi gul suyu
100 ml. portakal suyu
12 gr. kavrulmus pirinc fistik
MUHALLEBI ICIN
100 ml. su
100 ml. sut
50 gr. toz seker
20 gr. misir nisastasi