Telefonda Konsol Grafikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Telefonda Konsol Grafikleri
Artık akıllı telefonların grafik performansı da bilgisayarlar kadar önem taşımaya başladı. Cihazların genel olarak güçlenmesi ile birlikte konsolları aratmayacak grafiklere sahip oyunların mobil platforma gelmesi sayesinde bir telefon alırken baktığımız ilk özellikler arasında işlemci ve grafik yongaları geliyor.

Şu an için piyasadaki en güçlü mobil GPU’nun dört çekirdekli Mali 400 olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yerini alacak sekiz çekirdekli model ise büyük merakla bekleniyor. T604 ve T658 adlı modellerin yanı sıra dört çekirdekli T624 ve diğer sekiz çekirdek olarak ölçeklendirilebilecek T628 ve T678 modelleri de yolda olacak.

Yeni GPU'lar Ne Sunabilir?

Peki bu grafik işlemciler ne kadar güçlü olacak? ARM’ın iddiasına göre bu GPU’lar oyun konsolu kalitesinde grafikler, 4K ve 8K videolar ve 60 FPS seviyesinde akıcı arayüzleri mümkün kılacak. Tüm bunların yanı sıra ARM’ın diğer hedefi ise tüm GPU’lar için standart bir codec geliştirmek. ASTC (Adaptive Scalable Texture Compressin) adı verilecek olan codec farklı bit-rate, renk standardı ve kaplamaları işleyebilecek yetenekte olacak.

Tüm bunları güzel gelişmeler olsa da ARM’ın yeni GPU’ları ne zaman kullanıma sunacağı kesin olarak belli değil. Öte yandan Tegra 3’teki grafik işlemcinin 12 çekirdeğe ölçeklenebildiğini de hatırlatalım. Şimdilik sadece Tegra 3’e özel çıkan oyunlar gelecekte bu yeni modeller ile daha geniş bir kitleye yayılabilir.

(techno-labs)​

cukuleaks

Üye
Vay be :)

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Konsol grafikleri zor ama imkansız değilmiş aslında bunu anladık :)

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Yapsınlar yapsınlar çok iyi. Ben de önümüzdeki 2-3 sene boyunca 603'ümle beraber olan biteni takip edip en iyilerinden birini alacağım kim bilir daha neler çıkacak (h)

bolamanle

Üye
Bunları içinde barındıran teller 3000tl olur bizim gibi öğrenci nesil ikinci elini bile alamz

djhiguramos

djhiguramos

Üye

yaygınlaştıkça ucuzlar. Yaygınlaşması en az 2 yıl

Çok daha sürede yaygınlaşır bu forumda bile 100 tane s3 sahibi var birçoğu nun önceki telefonu zaten iyi bir telefondu.Hobi amaçlı takip edilir durumda ihtiyacı olan değil(zaten kimin cep telefonu için 4 çekirdekli bir telefona ihtiyacı olabilir) eğlenmek için alıyor,tabletlerin bi havası kalmadı zaten aynı işlemciyi kullanıyorlar.iPad geniş ekranından dolayı biraz daha işe yarayabilen bir cihaz.
2 sene önceye dönün :D elinizde hangi telefon vardı bende benQ e72 vardı(64mb ram 260mhz cpu gpu yok sanırım tüm grafiksel işlemleri cpu hesaplıyordu :D)

El-CD

El-CD

Üye
Dead trigger ile gelinen seviyeyi gördük :)

MasteLaa

MasteLaa

Üye

bu zaten biliniyordu
:zzz: Ben bilmiyordum imkansız görüşündeydim :zzz:

- - - Eklendi - - -

Çok daha sürede yaygınlaşır bu forumda bile 100 tane s3 sahibi var birçoğu nun önceki telefonu zaten iyi bir telefondu.Hobi amaçlı takip edilir durumda ihtiyacı olan değil(zaten kimin cep telefonu için 4 çekirdekli bir telefona ihtiyacı olabilir) eğlenmek için alıyor,tabletlerin bi havası kalmadı zaten aynı işlemciyi kullanıyorlar.iPad geniş ekranından dolayı biraz daha işe yarayabilen bir cihaz.
2 sene önceye dönün :D elinizde hangi telefon vardı bende benQ e72 vardı(64mb ram 260mhz cpu gpu yok sanırım tüm grafiksel işlemleri cpu hesaplıyordu :D)
6300 vardı 2 sene bile olmadı o :D

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Oyun firmaları ve donanım üreticileri her yeni oyunda her yeni işlemcide konsol kalitesinde yok şusunda yok busunda diye tanıtım yapıyorlar.Konsoldan kasıt PS2 ise bilemem tabi...Daha PSVita kalitesinde değilken sunulanlar gidip PS3-Xbox360 gibi oyun konsollarının adını nasıl ağızlarına alıyorlar hayret ediyorum -.- Böyle saçma haberleri sık sık görüyoruz sık sıkta göreceğiz.Tamam kendini geliştiriyorsun iyi hoşta daha hiç bir açıdan yanına bile yaklaşamadığın ve hiç bir zaman o seviyeye gelemeyeceğin bir sektörün adını kullanarak nasıl prim yapmaya çalışırsın...

Ayrıca ileride o kaliteye gelebilir diyen arkadaşlar mobil işlemciler, ekran kartları gelişirken konsollar gelişmiyor mu gelişmeyecek mi ? Ayrıca yeni versiyonları az gelsede öz geliyor öyle her ay mobil GPU tanıtmaya veya her hafta çıkan telefonlarına 1 tık yükseltilmiş özellik koymaya benzemez bunlar.Tamam iyi hoşta şu şekil saçma kıyaslamalara ve reklamlara cidden tahammül edemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Oyun firmaları ve donanım üreticileri her yeni oyunda her yeni işlemcide konsol kalitesinde yok şusunda yok busunda diye tanıtım yapıyorlar.Konsoldan kasıt PS2 ise bilemem tabi...Daha PSVita kalitesinde değilken sunulanlar gidip PS3-Xbox360 gibi oyun konsollarının adını nasıl ağızlarına alıyorlar hayret ediyorum -.- Böyle saçma haberleri sık sık görüyoruz sık sıkta göreceğiz.Tamam kendini geliştiriyorsun iyi hoşta daha hiç bir açıdan yanına bile yaklaşamadığın ve hiç bir zaman o seviyeye gelemeyeceğin bir sektörün adını kullanarak nasıl prim yapmaya çalışırsın...

Ayrıca ileride o kaliteye gelebilir diyen arkadaşlar mobil işlemciler, ekran kartları gelişirken konsollar gelişmiyor mu gelişmeyecek mi ? Ayrıca yeni versiyonları az gelsede öz geliyor öyle her ay mobil GPU tanıtmaya veya her hafta çıkan telefonlarına 1 tık yükseltilmiş özellik koymaya benzemez bunlar.Tamam iyi hoşta şu şekil saçma kıyaslamalara ve reklamlara cidden tahammül edemiyorum.
Aynısını demiştim ama demediklerini bırakmamışlardı :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt