Pes mi Fifamı

Sponsorlu Bağlantılar

paki96

paki96

Üye
    Konu Sahibi
Pes mi Fifamı
Ben pes diyorum

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
tabiki pes bide 13 ün demosunu oynadım grafikleri manyaktı

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Oyununa bağlı.Eski oyunlarda Pes daha başarılıyken son 1-2 yılki oyunlarda FIFA'nın grafikleri daha başarılı geldi bana adamlar pesteki gibi odun gibi değildi.Fakat 2013'teki durum nedir bilmem.

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
demoya bak harika

paki96

paki96

Üye
    Konu Sahibi
Fifa da iyi olmayan oyuncuları yada tanınmayanları tiplerini rastgele yapıyolar

cukuleaks

Üye
tabiki pes bide 13 ün demosunu oynadım grafikleri manyaktı
Abi sen grafikleri sallada şu control olayı ilk dokunuş birde player id süper mükemmel olmuş . Pes , 2012 serisinden itibaren ne istersem yapıyor vallahi. (Sanki dediğimi yaptırıyormuşum gibi söyledimde hani şu kesinlikle olması lazım dediklerimi koyuyor yani) Heleki pes 2013 te top kontrolleri felan mükemmel olmuş....

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
FIFA diyorum, bu gidişle diyeceğim de. PES 13'ü yarın indirip deniycem. Çok umudum yok ama ne yaparsın işte..

- - - Eklendi - - -

bu arada konu yanlış yerde, burada olmalı:
www.maxicep.com/pc-oyunlari/

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
jackalmami

jackalmami

Üye
fifa nın sadece 2006 ve 2007 si hoşuma gitmişti ondan sonra bozdular. Zaten ondan sonra pesle tanıştım. Pesi oynamaya başladıktan sonra fifa dan nefret etmeye başladım. Her zaman her yerde pesten başkasını tanımam :hoba:

cukuleaks

Üye

defans nasıl? Top sürme nasıl? Messi yine topa yapışıp uçuyor mu?
Bunlar da önemli, yarın bakacaz artık
hah işte bu konu çok önemli. Ne ronaldo nede messi tereyağda kayar gibi topu yarı sahada alıp kalnein dibine gidemiyor. Zaten öyle olması lazım. Defansa güç değil mantık yani sanal zeka koymuşlar.Ve bu sanal zeka her oyuncuya göre değişiyor. Mesela puyol çok pürüssüzce topu alıyor veya servet odunlama alıyor. Bunada player id deniyor. Normalde aradaki tek fark güçler. Mesela özil 88 ronaldo 98. Ama aradaki tek fark bu olmamalı. Mesela mantık ve kişisel özelliklerde farklı olması lazım. Çalım tekniği vs vs. Mesela özil pes 2012 şutta sonuna kadar bile bassanız yumuşacık vuruyor topa. Ama pes 2013 gayet düzgün ve hızlı şutlar çekeibliyor ve böyle olması lazımç + olarak mesela oyunda ronaldoyla yarıya kadar şuta basınca gökyüzüne atıor biraz azaltınca yavaş vuruyor. Bu saçmalık ortakıltan kaldırılmış ve sonuna kadar bile şuta bassak top dağlara taşlara gitmiyor. Yani şutlar daha düzgün , gerçekçi, mantıklı ve sert gidiyor. Mesela ara pas verdin top ilerlerken forvette xabi olsa rahat vuramaz hatta hiç vuramaz. Ama benzemanın player idsi yani kimliği, benzemayı benzema yapan özellikleri etkin olduğu için top ilerlerken tam köşeye hafif kaldırmalı vuruyor ve rahatça gol atıyor. Mesela koşuş türleride önemli .Ronaldo parmakların açarak ve kollarını 90 derece açıyla ileri geri yapark koşuyor ve buda seri ve yanına kimseyi yaklaştırmamalı bi koşu yapmasını sağlıyor. Messi ise ellerini aşağıya veya alta bükerek ve kollarını açmadan kısa kısa salladğığı için normal bir futbolcudan 2-3 kat daha seri yani saniyede daha çok dönüş yapabilmesini ve adamlardan rahatlıkla sıyrılmasını sağlar. Çünkü elleri aşağıya bükerek koşarsanız virajları iyi alırsınız çünkü kolunuzdan güç alarak kendinizi rahatça ve keskince sağa sola atabilirsiniz. İşte pes 2013 bu ve çok daha fazlası konulmuş. En önemlilerinden birisi ilk dokunuş. Pes 2012 de topu aşırttık ve birine üstten pas attık. Topü kontrol ederken çok saçma ve tek tip kontrol ediyor ve bu kontrol ediş sırasında kontrol 1 saniyeliğine bizden çıkıyor. Ve buda önemli derecede top kaybetmemize sebep oluyor. Pes 2013 te ise ilk dokunuşu dahi biz yapıyoruz. Gelen topu istersek yandan falso verir gibi aniden durduruyoruz veya gelen topa vurarak ileri atıorz veya gelen topa ayağımızı geri çekerek içeri alarak durduruyoruz. Bir başka özellik ise dribbling özellği. Mesela özil çokmu salakta dribbling yapamıor? pes 2012 de dribbling yeteneği ve adam atlama adamdan sıyrılma özelliği 0. Mesela corner çizgisine kadar gittiniz fakat sıkıştınız . Ozaman r2 tuşuna basarak topu sağa sola çekiorsunuz . Ama çok kısıtlı. Pes 2013 te bu topu çekme itme özelliği size kalmış. Futbolcular topu çok seri ve tıkır tıkır çekip iterek karşısındakini corner çizgisine gelecerk kadar oyalıyor ve sonda güzel bir orta açabiliyor.
son olarakda kaleciler. Defalarca ronaldoyla sert ve düzgün şutlar çektim. Pes 2012 de kesinlikle girer diyeceğim türden şutlardı. Fakat pes 2013 te bu topları kaleciler rahat bir şekilde tutabiliyorlar. Yani gol atmak için daha profesyonel oynamak gerekior artık. Çünkü casillas olsun v.valdes olsun ronaldonun veya messinin her çektiği sert veya falsolu golleri zırt pırt yemiyorlar. Pes 2012 de neydi öyle . Ronaldoyu santradan başlatıordm bi sağ bi sol adamın üstüne gitsem bile kayıyordu ve kalee gidiyordum. Sonra bi sert şut kaleci pert. Olurmu öyle şey . V.valdes okadar saf ve güçsüz bi kalecimi. aynı şekilde messi gelior yerden falso. 30 m olsa bile casillas topa hiç atlamadan gol yiyor. İşte bu saçmalıkda pes 2013 de kaldılırlmış. Kaleciler bu tip topları artık dalga geçer gibi tutuyor.

özetlemek gerekirse futbolun gerektirdiği özgüriyeti oyuncuya daha çok entegre etmişler. Ve nederseniz ne yaparsanız yapın bu , bu şekilde böyle devam edecek. Grafiklerde çok fazla değişimler olmaz ama eğer 2014 ve 2015 çıkacak olursa tek fark yeni özgüriyetlerin eklenmesi olacak. Çünkü pes 2012 de sistemi tam oturttu. Ondan öncekilerin hepsi vasattı. Hepsine çıktığı senelerde ''oynanmaz çok saçma''diyordum . Taki pes 2012 çıkana kadar.
işte pes 2013 böyle. Ya fifa 2012 ? Oyun aşırı yavaş tempolu ve sanki futbolcular koşarken uzuyorlarç Grafiğe kötü sözüm olmaz ama inansı hareketler vasat düzeyde. Örn: üzüntüden başını eğerken sabit hızda eğiyor ve birden duruyor . aynı robot gibi. Ve tepkiler aşırı saçma. Göz hareketleri ve mimiklerin alakası yok... Pes 2013 hem grafik hem insansı hareketler hemde futbol zekası özgüriyet açısından fifayı ağlatacak. Bu böyledir...
Biraz uzun oldu la :D

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
@Ismail yarın PES'i denedikten sonra ben de yazarım.

paki96

paki96

Üye
    Konu Sahibi
İsmail abi fifanın grafikler berbat bisi zten bi pesde ronaldonun tipine bak bide fifada

Türe

Türe

Üye
Pes der gaçarım :kac:

Türe

Türe

Üye
Ama mesela neymar fifa da daha iyi yanlis hatirlamiyorsam yine de emin degilim :)