KAFAYI Yiyeceem Bi YARDIM Yaw !

Sponsorlu Bağlantılar

serinaga

serinaga

Üye
    Konu Sahibi
KAFAYI Yiyeceem Bi YARDIM Yaw !
Merhaba arkadaşlar,

Forumlarda araştırdım bulamadım ve bu nedenle bu konuyu açma gereği duydum ...
ONYO marka 7" iki ayrı tablet aldım. Birisinde android 2.3 (Gingerbread) yüklü, diğerinde ise android 4.0.3 ICS yüklü. Her iki tabletten de çok memnunum. ANDROID dünyasına bu tabletler sayesinde ise alışmaya çalışıyorum. Kullandığım tel ise NOKIA C7 S^3 Belle. Telefon üzerinde internet paketim var ve 3G bağlantı var, ve bu internet paketimi başka cihazlarları da kullandırmak düşüncesiyle yola çıktım. Joikuspot adında bir pro. buldum ve tele yükledim veee benim tel oldu bir WİFİ Modemi. Normal bir Notebook, Netbook vb. cihazlarla anında bağlanıyorum ve hız Harika. Buraya kadar herşey ÇOOOK GÜZEL, Şimdiii gelelim kafayı yemek üzere olduğum konuya;
İlk aldığım ONYO tablet ile (android 2.3) yine aynı şekilde bağlanıyorum ve kullanıyorum (Hatta benzer tabletten başka bir arkadaşa da almıştık, onuda bağlamıştık ve sorun olmamıştı) ... OLAY çok hoşuma gittiğinden bu ilk aldığım tableti hanıma verdim ve ben gidip bir üst modeli olan yine ONYO marka 7" başka bir tablet aldım. Her iki tableti karşılaştırdığımızda donanımsal olarak çokta bir fark yok, sadece işlemci ile yazılım versiyonu farklı, lakiiinnn YAW ARKADAŞ 3 gündür gecemi gündüzüme kattım, karıştır karıştır, bir türlü benim tel üzerinden internete bağlayamıyorum (Evdeki wifi modeme bağlanıyor sorun yok). Aslında teli MODEM olarak görüyor, bağlan diyorum, ip alınıyor diyecekken, "Tanımlandı" diyip orada kalıyor, başkada birşey yapamıyorum. Benim bilemediğim bir ayar mı vaaaar, yoksa android 4.0.3 ICS'nin bir yamukluğu mu anlayamadım, bilen biri varsa yada ustalar bi el atın şu konuya RİCA EDİYORUM çıkamadım işin içinden :bilmm ...

bertinos

bertinos

Üye
Evet android 4.0.x sürümünün bozukluklarından dolayı şansınız varsa 2.3.x sürümüne dönmenizi öneririm.Eğer 2.3.x sürümüne dönemesseniz 4.1 sürümüne geçmenizi öneririm.Şuan piyasadaki en iyi android sürümü gingerbread 2.3.x google 4.0.x sürümünü laf olsun diye çıkarmış 4.0.x sürümüne çıkan çoğu kişi hemen 2.3.x e geri döndü.Geçmiş olsun yapacak bir şey yok 4.1 güncellemesini bekleyeceksiniz.

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Wi fi yi kapatip acin baglanmayi tekrar deneyin. Olmazsa surekli yenile/tara artik ne yaziyorsa sizde ona basin, yine baglanmazsa agin uzerine basili tutup "ağa baglan" diyin. Yine olmazsa guncellemelere bakin. Guncelleme yoksa gelmesini bekleyin...

serinaga

serinaga

Üye
    Konu Sahibi
Evet android 4.0.x sürümünün bozukluklarından dolayı şansınız varsa 2.3.x sürümüne dönmenizi öneririm.Eğer 2.3.x sürümüne dönemesseniz 4.1 sürümüne geçmenizi öneririm.Şuan piyasadaki en iyi android sürümü gingerbread 2.3.x google 4.0.x sürümünü laf olsun diye çıkarmış 4.0.x sürümüne çıkan çoğu kişi hemen 2.3.x e geri döndü.Geçmiş olsun yapacak bir şey yok 4.1 güncellemesini bekleyeceksiniz.

Way arkadaş işe bak yaaaa, binbir hevesle gittim aldım, hatta üst ver. olsun daha iyidir dedimdi, desene kullanamıycaz böyle :off:, ilgin için teşekkürler ...

- - - Eklendi - - -

Wi fi yi kapatip acin baglanmayi tekrar deneyin. Olmazsa surekli yenile/tara artik ne yaziyorsa sizde ona basin, yine baglanmazsa agin uzerine basili tutup "ağa baglan" diyin. Yine olmazsa guncellemelere bakin. Guncelleme yoksa gelmesini bekleyin...

Üstad 3 gündür dediğin her bir şeyi hatta fazlasını yaptım, olmuyor bir türlü, sanırım güncelleme ile olacak. Onca kişi yakınıyordu ICS'den herşey çok iyiydi ama gel gör ki CAN alıcı noktadan vurulduk, ilgi ve alakanıza teşekkür ederim ...

plusnettr

plusnettr

Üye
Bağlantı da şifreleme kullanıyormusunuz?
WPA ve WEP olarak bir şifreleme varsa her ikisini de deneyin. Bir de şifresiz olarak deneyin.

serinaga

serinaga

Üye
    Konu Sahibi
Bağlantı da şifreleme kullanıyormusunuz?
WPA ve WEP olarak bir şifreleme varsa her ikisini de deneyin. Bir de şifresiz olarak deneyin.

Zaten en son çare buraya konu açtım, şifreli şifresiz her tür denedim ama maalesef olmuyor. :bilmm

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Garantiden çıkarma lüksünüz varsa birde 2.3 romu yüklemeyi deneseniz?

TheMadness

TheMadness

Üye
Cevabını biliyorum. Wifi tethering yapıyorsunuz JoikuSpot ile. Ama firmware desteklemiyor(tabletin). AD-HOC ağı oluşturur joikuspot.

• Beğen
Tepkiler: serinaga
serinaga

serinaga

Üye
    Konu Sahibi
Cevabını biliyorum. Wifi tethering yapıyorsunuz JoikuSpot ile. Ama firmware desteklemiyor(tabletin). AD-HOC ağı oluşturur joikuspot.

HOCAM Aynen dediğin gibi wallaaaa halen uğraşıyorum Kaydedildi diyor Lakin bağlanmıyor yaaa, Bak şuan Netbook'tan Joikuspot üzerinden yazıyorum, ama bu yeni android'i halen yapamadım. Firmware'ın desteklememesi donanımsal mı yoksa yazılımsal mı ? Yani ICS 4.0'dan kaynaklanan bir sorun mu ? Acaba başka nasıl bir alternatif bulabiliriz ki ? Yok mudur çözümü ? Yada Netbook'tan buna benzer bir bağlantı ile olur mu ? Yine AD-HOC olup boşamı kürek çekmiş olurum ?

TheMadness

TheMadness

Üye
HOCAM Aynen dediğin gibi wallaaaa halen uğraşıyorum Kaydedildi diyor Lakin bağlanmıyor yaaa, Bak şuan Netbook'tan Joikuspot üzerinden yazıyorum, ama bu yeni android'i halen yapamadım. Firmware'ın desteklememesi donanımsal mı yoksa yazılımsal mı ? Yani ICS 4.0'dan kaynaklanan bir sorun mu ? Acaba başka nasıl bir alternatif bulabiliriz ki ? Yok mudur çözümü ? Yada Netbook'tan buna benzer bir bağlantı ile olur mu ? Yine AD-HOC olup boşamı kürek çekmiş olurum ?

Ad-hoc olur.

- - - Eklendi - - -

yazılımsal

serinaga

serinaga

Üye
    Konu Sahibi
Garantiden çıkarma lüksünüz varsa birde 2.3 romu yüklemeyi deneseniz?

YAW kardeş daha 3 gün oldu alalı, kıyamıyorum da ...
Ayrıca ICS 4.0 bence güzel, ama böyle bug'ları olması kötü ...

- - - Eklendi - - -

Ad-hoc olur.

- - - Eklendi - - -

yazılımsal

O zaman sorun tamamen ICS 4.0'dan kaynaklanıyor. PC'den de bağlanmaz o zaman. Sanırım farklı bir çözüm aramalıyım, ama ne ???

TheMadness

TheMadness

Üye
YAW kardeş daha 3 gün oldu alalı, kıyamıyorum da ...
Ayrıca ICS 4.0 bence güzel, ama böyle bug'ları olması kötü ...

- - - Eklendi - - -

O zaman sorun tamamen ICS 4.0'dan kaynaklanıyor. PC'den de bağlanmaz o zaman. Sanırım farklı bir çözüm aramalıyım, ama ne ???

2.3 deneyin veya varsa 4.0.4 romu atın. garanti dışına çıkmaz

serinaga

serinaga

Üye
    Konu Sahibi

2.3 deneyin veya varsa 4.0.4 romu atın. garanti dışına çıkmaz

Eywallah kardeş değerli bilgillerin için, cihazı daha yeni aldım 4.0.3 yüklü üzerinde, 4.0.4 ile düzelir mi acep ? Çünkü benim aklıma daha başka bir fikir gelmişti, Wifi özelliği olan mobil modemler var piyasada, sanırım onunla sorunu çözümleyebilirim ...

TheMadness

TheMadness

Üye
Eywallah kardeş değerli bilgillerin için, cihazı daha yeni aldım 4.0.3 yüklü üzerinde, 4.0.4 ile düzelir mi acep ? Çünkü benim aklıma daha başka bir fikir gelmişti, Wifi özelliği olan mobil modemler var piyasada, sanırım onunla sorunu çözümleyebilirim ...

Ad-hoc değilse neden olmasın (:

bertinos

bertinos

Üye
4.0.4le düzeleceğini düşünmüyorum çünkü 4.0.x sürümü tam bir fiyasko 4.1in çıkmasını bekleyin derim yada 2.3.x e dönme şansınız varsa dönün.

serinaga

serinaga

Üye
    Konu Sahibi
Konuya ilgi gösteren ve fikir veren herkese gönülden teşekkür ediyorum. Sanırım bahse konu problemin çözümü maalesef yok. Lakin HARİKA bir çözüm buldum. Hepsiburada.com da T-Link'in mobil wifi ve 3g özelliklerini gerek USB yada adaptör ile, hatta pille çalışan modelleri bile var. Sanırım birini sipariş vereceğim. Konu kapatılabilir ...

serinaga

serinaga

Üye
    Konu Sahibi
EVET Arkadaşlar 99 TL.'ye mal oldu bu çözüm bana ama HARİKA bir çözüm oldu ...
OLAY şöyle; aşağıda linkini verdiğim ve 3G mobil modemi Wifi paylaşım yaptıran Router özellikli Pille çalışan Portatif Taşınabilir, şifre koyabilir, mac filtre yapabilir, daha bir sürü özelliklere sahip 150 Mbps hızında bir cihaz aldım ve TABLETİM ile artık rahatça İNTERNETTEYİM ... Benzer sorunla karşılaşanlar için alternatif bir yol olması sebebiyle paylaşayım istedim. Mobil Modem üzerinden tüm cihazlarınızı paylaştırabilirsiniz, hatta biraz network bilgisi olanlar mobil bir ağ bile kurabilirler :alkis

• Beğen
Tepkiler: TheMadness
suprose

suprose

Üye
ıcs de genel sorunlar hala devam ediyo bende ıcs tavsiye etmiyorum dönme imkanın varsa dön

Duran.Y

Duran.Y

Üye
Android 4.0.4 tablet kullanıyorum bende ayni sorun var ad hoc bağlanmıyo, arkadas sorunu çözmüş ama o kadar para veremem valla 3g modem alırım daha iyi.d

Üst Alt