Smbyan Belle (^3) vs Android

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
şerefli

şerefli

Üye
    Konu Sahibi
Smbyan Belle (^3) vs Android
arkadaşlar bazı sitelerde araştırdım smbyanda kullanılan 680mhz lik işlemciyle androidde kullanıılan 1 ghzlik işlemci nin performansı aynıymış bu doğrumu

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
bu kullanılan telefona göre değişir. aynı karsılastırmayı ram üzerinde yapsaydın doğruydu Çünkü android rami çok harcıyor. işlemci hakkında bisey diyemem.

hunter41

hunter41

Üye
alakası yok android daha akıllı bir sistem simbian ne yaptıgı bellı deıl oldü simbian

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
arkadaşlar bazı sitelerde araştırdım smbyanda kullanılan 680mhz lik işlemciyle androidde kullanıılan 1 ghzlik işlemci nin performansı aynıymış bu doğrumu

öyle olsaydı şu an oyun sıkıntısı çekmezdiniz. Android biraz fazla kullanıyor dogru, ama donanım çok güçlü olduğundan bu önemsiz.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
hemen konuyu açan arkadaş konuyu şikayet et yine mevzu çıkacak :D

backwater

backwater

Üye

öyle olsaydı şu an oyun sıkıntısı çekmezdiniz. Android biraz fazla kullanıyor dogru, ama donanım çok güçlü olduğundan bu önemsiz.

arkadaşım burdaki arkadaş işlemci hızlarının performansını sormuş sen oyun konusuna girmişsin donanım şöyle böyle demişsin ne alaka , gidip kendi bölümünüzde takılın, giriyorsunuz buraya ortalık karışıyor sonra birbirine küfür hakaret felan derken ya üyeliğiniz siliniyor yada uzaklaştırma alıyorsunuz...

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Dampierre

Dampierre

Üye
Dogrudur. Android islemciyi verimli kullanamiyor. Dalvik diye sacma bir sey var androidde. Emulator mu diyim bilmiyorum ancak islemciyi bos yere harcayan birsey. Symbianda bu yok ancak arm11 işlemci ile cortex a9 u karsilastirmak cok yalnis. Dalvike ragmen cortex a9 tek cekirdek hatta 680 mhz bile olsa arm11 tabanli islemciden gucludur.

şerefli

şerefli

Üye
    Konu Sahibi
hımm verdiğiniz bilgilerden dolayı size çok teşekkürler n8 ile xperia x10 arasında kalmıştım sanırım xperia yı alıcam çünki oyun ve uygulama sıkııntısı çekmek istemiyorum 5800 da çok yaşadım ve5-10 tane sis oyun haricinde hep java oyunlar vardı ve onlarda bi halta yaramaz yani ama n8 de kafamı karıştırıyo fm transmitter otg dolby digital 32mb broadcom bcm 2727 bide hdmı çıkışı xperia ile kafamı karıştırdı he bide kamera 12 mp bi uyugulamaları çok filan olsa direk n8 alırım ama yok bütcem bu telefonların ikinci eline yetiyo oda en fazla 400 tl verebilirim yani

kaavkw

Üye
Android al, işlemci hızı ya da ram falan hikaye bunlar. Andorid'e kıyasla istersen 3 katı daha iyi olsun Symbian'a destek vermiyor kimse. Piyasa android ve ios'da. Tabii bu dediklerim yüklüce uygulama ve oyun isteyenler için geçerli. Öyle sürekli haşır neşir olmuyorsan 5800 bile yeter insana.

famemonster16

famemonster16

Üye
Ben telefonda oyun oynamam. İnternete girerim ve internet uygulamalarını kullanıyorum. Symbian bana yetiyor. Android de kullandım.
En azından Nokia telefonumu günde 2 kere şarja takmıyorum, Androidde şarj sorunu çok fazla.
Nokia telefonumun şarjı internete girerek bana 2 gün gidiyor. Sırf bu sebep bile Nokia seçmem için yeterli.
Herkesin kendi tercihi ama şahsen ben oyun oynamak için telefon almam.

şerefli

şerefli

Üye
    Konu Sahibi
kaavkw abi 5800 kullanıyorum zaten internete bile yetmiyo cfwli ram 60 mb boş iki sekme açınca çat hafıza dolu diyor atıyor

- - - Eklendi - - -

o zaman kararımı verdim iki tane sony erıcson bataryası biri yedek bi tanede xperia x10 böyle götürcez işte iphone almayı düşünüyodum ama 3gs 400 tl ye genelde tamir görmüş temiz olmayan cihazlar var bide iphone da güvenlik olduğu için bluettooh tan veri transferi filan yapılmıyomuş x10

adanalı1

adanalı1

Üye
alakası yok android daha akıllı bir sistem simbian ne yaptıgı bellı deıl oldü simbian

Orada duracaksın ıste kardeşim. Androıd ın . 1.50 ve üstü çift çekırdek cpu la kullandıgı 32 gb hafızayı nokıa n97 de tek çekırdeklık
434MHz lık bir işlemcide kullanıyordu ve 32 gb ta kadarda hafıza kartı desteklıyordu . . bilmem anlatabıldım mı ?..
Androıdı androıd yapan ıse uygulamaları tabı bu uygulamaları androıd gelıstırmıyor . sürüyle oyun.pro fırmaları vvar onlar gelıstırıyor. ;) ..
Kendı dosya yonetıcısını bıle mağazadan indirdiğin bi işletim sıstemı sonucta. yukledıgın uygulamaları bıle sılmek ıcın apk maneger yukluyosun . ;) ... Winrar Winzip . Hangı androıdın sıstemınde yuklu bana soylesene . ? .. Nokıa n73 ün sıstemınde yayınlamıstı hatırlarsam . yanı mağaza olmasa . androıd bir hiç . Bizler Symbıan lı lar olarak. nokıa mağaza olmadanda rahatca uygulama . oyun vs bulabılıyorduk . ama androıdde mağazasız bir hiç olacaktır . buna emınım . şimdi androıd mağazasıyla bınlerce uygulama satıyor dıye . symbıan a yol verecek degılız . sonucta kalıte ortada . verımlılık ortada . 35 40 senedır nokıa bu işin içinde tabı cep telefonu olarak . Androıdın daha çook yol katletmesı lazım . biz nokı 6600 da gameboy oyunlarını . playstatıon oyunlarını oynadıgımızı bılırız . ;) .. O zamanlarda nokıa mağaza diye birşey bile yoktu ;) ... Androıdın symbıan ' a yetısmesı için daha birton yol katletmesı gerekır arkadasım . Sonuna kadar SYMBIAN a destek verıyorum . Androıdın kralınıda gordum . Symbıanında .. Taş olsun . Nokıa olsun .. SAYGILAR ... !!

• Beğen
Tepkiler: famemonster16
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
arkadaşım burdaki arkadaş işlemci hızlarının performansını sormuş sen oyun konusuna girmişsin donanım şöyle böyle demişsin ne alaka , gidip kendi bölümünüzde takılın, giriyorsunuz buraya ortalık karışıyor sonra birbirine küfür hakaret felan derken ya üyeliğiniz siliniyor yada uzaklaştırma alıyorsunuz...
kardeş saçmalayan sensin, demek istediğim 650 mhz=1000 mhz kadar bariz bi fark yok. Örn:800 mhz'lik t20'nin gta 3'ü açması.

- - - Eklendi - - -

Orada duracaksın ıste kardeşim. Androıd ın . 1.50 ve üstü çift çekırdek cpu la kullandıgı 32 gb hafızayı nokıa n97 de tek çekırdeklık
434MHz lık bir işlemcide kullanıyordu ve 32 gb ta kadarda hafıza kartı desteklıyordu . . bilmem anlatabıldım mı ?..
Androıdı androıd yapan ıse uygulamaları tabı bu uygulamaları androıd gelıstırmıyor . sürüyle oyun.pro fırmaları vvar onlar gelıstırıyor. ;) ..
Kendı dosya yonetıcısını bıle mağazadan indirdiğin bi işletim sıstemı sonucta. yukledıgın uygulamaları bıle sılmek ıcın apk maneger yukluyosun . ;) ... Winrar Winzip . Hangı androıdın sıstemınde yuklu bana soylesene . ? .. Nokıa n73 ün sıstemınde yayınlamıstı hatırlarsam . yanı mağaza olmasa . androıd bir hiç . Bizler Symbıan lı lar olarak. nokıa mağaza olmadanda rahatca uygulama . oyun vs bulabılıyorduk . ama androıdde mağazasız bir hiç olacaktır . buna emınım . şimdi androıd mağazasıyla bınlerce uygulama satıyor dıye . symbıan a yol verecek degılız . sonucta kalıte ortada . verımlılık ortada . 35 40 senedır nokıa bu işin içinde tabı cep telefonu olarak . Androıdın daha çook yol katletmesı lazım . biz nokı 6600 da gameboy oyunlarını . playstatıon oyunlarını oynadıgımızı bılırız . ;) .. O zamanlarda nokıa mağaza diye birşey bile yoktu ;) ... Androıdın symbıan ' a yetısmesı için daha birton yol katletmesı gerekır arkadasım . Sonuna kadar SYMBIAN a destek verıyorum . Androıdın kralınıda gordum . Symbıanında .. Taş olsun . Nokıa olsun .. SAYGILAR ... !!

Al işte. Hayatında androidli telefona dokunmamışsın. Marketsiz android hiçmiş. Yahu insan forumda hiç android oyun, android bölümüne giriptemi bakmaz. Androidte dosya yönetici yokmuş, sence kaldırmadığındanmı? Ki bu sadece bazı markalarda geçerli, bazı markalar dosya yönetici koymuyor, ki markette ve forumda tonlarca var. Gitte eline turkcellin bi cihazını al. Bir çok markada var dosya yönetici. Winrar dosyalarını açmıyormuş, hahahaha! Sence biz enayimiyizde symbian varken android kullanıyoruz?
Allah aşkına, bilmediğin şeyler hakkında yorum yapıpta insanları yanlış yönlendirme.

- - - Eklendi - - -

Birde en kral androidide aldım diyorsun, hala gülüyorum :D

adanalı1

adanalı1

Üye

kardeş saçmalayan sensin, demek istediğim 650 mhz=1000 mhz kadar bariz bi fark yok. Örn:800 mhz'lik t20'nin gta 3'ü açması.

- - - Eklendi - - -

Al işte. Hayatında androidli telefona dokunmamışsın. Marketsiz android hiçmiş. Yahu insan forumda hiç android oyun, android bölümüne giriptemi bakmaz. Androidte dosya yönetici yokmuş, sence kaldırmadığındanmı? Ki bu sadece bazı markalarda geçerli, bazı markalar dosya yönetici koymuyor, ki markette ve forumda tonlarca var. Gitte eline turkcellin bi cihazını al. Bir çok markada var dosya yönetici. Winrar dosyalarını açmıyormuş, hahahaha! Sence biz enayimiyizde symbian varken android kullanıyoruz?
Allah aşkına, bilmediğin şeyler hakkında yorum yapıpta insanları yanlış yönlendirme.

- - - Eklendi - - -

Bİlmediğim şeyler değil bunlar. Biliyoruzda konuşuyoruz burda. Seni almış bi android aşkı gidiyor. Forumda android bölümünede girdim sen yorma kafani. Çoğu marketten satın alinip da paylasilıyor arkadasım.bunuda biliyorum. BENİM BILDIGIM . Marketsiz android hiçtir bu kadar . . . dünün işletim sistemiyle. SENELERİN symbianını kıyaslama . Androidin senin olsun. . Bu arada n97nin işlemci 650 mhz demedim ben 430 nerde 1000 mhz nerde . Neyin peşindESin anlamadım ? . .

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Galaxy note, xperia s kullandım. . Forumda gecmişimden takip edebilirsin. Note de oyunlarda beyaz ekran sorunu nfs shıftı bir turlu oynayamadım. Pes desen acılısda takılıyordu. 6 7 tane apk sd dosyası denedim hikaye.sorunu hepsınde verdi. . Ki bu tek bende olmadı. Xperiada şarj yarım gün bile gitmiyordu ve 10 dakika oyun actığımda . Cihaz alev topuna dönüyordu. Buda normalmiş. İşlemcisi ısınıyormuş. ısındığındada oyunlarda kasmalar yaşadım. Telefon 32 GB ama 25 GB kullanılabilir. Bunuda anlayamadım. Yani arkadasım. Ben symbian diyorum .başka demiyorum. Androidide sevmedim . Bu kadar.

• Beğen
Tepkiler: famemonster16
efeler12

efeler12

Üye
Bİlmediğim şeyler değil bunlar. Biliyoruzda konuşuyoruz burda. Seni almış bi android aşkı gidiyor. Forumda android bölümünede girdim sen yorma kafani. Çoğu marketten satın alinip da paylasilıyor arkadasım.bunuda biliyorum. BENİM BILDIGIM . Marketsiz android hiçtir bu kadar . . . dünün işletim sistemiyle. SENELERİN symbianını kıyaslama . Androidin senin olsun. . Bu arada n97nin işlemci 650 mhz demedim ben 430 nerde 1000 mhz nerde . Neyin peşindESin anlamadım ? . .

- - - Eklendi - - -

Galaxy note, xperia s kullandım. . Forumda gecmişimden takip edebilirsin. Note de oyunlarda beyaz ekran sorunu nfs shıftı bir turlu oynayamadım. Pes desen acılısda takılıyordu. 6 7 tane apk sd dosyası denedim hikaye.sorunu hepsınde verdi. . Ki bu tek bende olmadı. Xperiada şarj yarım gün bile gitmiyordu ve 10 dakika oyun actığımda . Cihaz alev topuna dönüyordu. Buda normalmiş. İşlemcisi ısınıyormuş. ısındığındada oyunlarda kasmalar yaşadım. Telefon 32 GB ama 25 GB kullanılabilir. Bunuda anlayamadım. Yani arkadasım. Ben symbian diyorum .başka demiyorum. Androidide sevmedim . Bu kadar.
Tmm dağılın bilirkişi! /\

sami41

Üye
Tmm dağılın bilirkişi! /\

teknoloji sürekli ilerler, gerilemez ! Ben de nokia kullanıcısıyım ama sırf nokia kullanıyorum diye de symbianı savunup durmam ! Görünen köy kılavuz istemez, android çoğu açıdan daha iyi durumda.. Kardeşim xperia arc kullanıyo, telefonu her gördüğümde içim gidiyo hem görsel açıdan hem donanımsal olarak süper bir telefon. İstediği her şeyi yapabiliyo. Sen kalkmış yok android market olmasa şu olur bu olur diyosun. Sonuçta android market var mı var, her şey ordan tek aramayla bulunuyo bu kadar basit. Ben normalde android belle tartışmasına hiç girmem ama androidi o kadar kötüledin ki dayanamadım ! Tamam symbian o kadar da kötü bi yazılım değil, hatta en kolay, en derli toplu yazılım ama symbian sempatizanlığı yaparak androidin bu kadar artısını göz ardı etme ve yerden yere vurma.. İyi forumlar

carlos3x

carlos3x

Üye
kimse maliyetten bahsetmemiş. Maliyetine göre symbian OS daha avantajlı bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt