Bu kadar güçlüsünü görmediniz!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
    Konu Sahibi
Bu kadar güçlüsünü görmediniz!

Lazer dendiğinde aklınıza gelen her şeyi unutun! İşte dünyanın en güçlü lazeri...
Ulusal Ateşleme Tesisi (NIF), yeni yaptığı morötesi lazer denemesinde 500 trilyon vat ve 1.85 megajulu aşan bir güce ulaştı.

Kuruluş Mart ayında yaptığı denemede 411 trilyon vata ulaşmıştı. Denemenin yapıldığı Lawrence Livermore Ulusal Laboratuarı'nın açıklamasına göre 500 teravat, ABD'de herhangi bir anda kullanılan bütün elektriğin 1000 katından daha yüksek bir değer. Ayrıca süper lazerin güç çıkışı, günümüzde "normal" olarak kullanılan diğer lazerlerden de yaklaşık 100 kat fazla.

NIF'in lazeri bu güce ulaşmak için 192 ışın kullanıyor ve hidrojen füzyonu için ateşleme kaynağı olarak tasarlanmış. Bu sayede bir füzyon tepkimesi yaratmak için örneğin nükleer silahlara gerek kalmıyor.

Birbirinden saniyenin birkaç trilyonda biri farkla ateşlenen lazerler, 2 milimetrelik bir hedefe gidiyor. Biliminsanları hedefin tahmin edilenden yüzde 1 daha iyi bir şekilde vurulduğunu ve böylece süper lazerin "en hatasız ve yeniden üretilebilir" yüksek enerji lazeri olduğunu belirtiyorlar.

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Göze tutunca göz bozuluyor muymuş :)

Şaka bir yana ne işe yarıyormuş şimdi bu :hmmm

• Beğen
Tepkiler: El~PisToLeRo ve Amaru Shady
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
    Konu Sahibi
Göze tutunca göz bozuluyor muymuş :)

Şaka bir yana ne işe yarıyormuş şimdi bu :hmmm

:bilmm
Deneylerde kullanıyolar lazerleri genelde yine aynı olur mu bilemem
Isık hızı ile cisimleri karsılastırıyorlar mesela.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Buna harcadıkları elektriği bize versinler ömür billah yeter :D

• Beğen
Tepkiler: El~PisToLeRo
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
    Konu Sahibi
Yanlıs yorum.
Dogrusu; Ömrü billah
:smartass:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Symbianize

Symbianize

Üye
vay be bendende gucluymus :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
    Konu Sahibi

Demaaa dema bunu finallerden sonra hocaya dedim bu rezonans sorusu ne ayak bu dönem gördük mü bunu?
Hoca dedi gördük eski konularda vardı.Çocukluguma kadar indim yine hatırlayamadım

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Demaaa dema bunu finallerden sonra hocaya dedim bu rezonans sorusu ne ayak bu dönem gördük mü bunu?
Hoca dedi gördük eski konularda vardı.Çocukluguma kadar indim yine hatırlayamadım

Üstüne iyi gider :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...