Galaxy S2 Gpu Overclock

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cyber

cyber

Üye
ben galaxy r yi alırsam direk 1.4 e o.c yapcam

__Toprak__

__Toprak__

Üye

Kardeşim hangi programla yapılıyor ? ve s2'de ki mali400 gpusu normalde kaç mhz'de çalışıyor biliyormusun ?

Arkadaşım konunun üzerinden epeyce zaman geçmiş hortlatmak istemezdim ama bazısı 200 mhz demiş bazısı bilgi yok bu konu hakkında falan demiş de dayanamadım :) Galaxy S2 nin ARM Mali400MP GPU'su dört çekirdeklidir ve 275 Mhz'de çalışır bilgin olsun ;) S3'de ise aynı GPU 400 Mhz'e aşırtma yapılarak kullanılmıştır. Ve hayır cihazın çift çekirdekli 1.2 Ghz CPU'su ve az önce bahsettiğim frekansta çalışan GPU'su zaten yeterince performanslı ve aşırı ısınma yapıyor, her ikisini de yükseltmenizi tavsiye etmem. Zaten o kadar basit birşey değil, randıman alabilmek için root ve özel kernel şart..Bunlar zaten soğutma açısından özürlü cihazlar açıkcası, telefon yahu en nihayetinde ne kadar gelişmiş olursa olsun, mekan dar ve hava akışı 0..Hele bunun gibi incecik cihazlarda sıcaklık daha da içler acısı durumda o yüzden aman diyeyim overclock falan sakat :) Zira yapılsa bile sonuçlar çok şaşırtmaz onu da eklemek lazım, S2 CPU'sunda en stabil ve maksimum yükseltme 1.5-1.6 Ghz arası yapılıyor onda da hem dediğim gibi ısınma müthiş artıyor ki zaten sorunlu bir alet sıcaklık açısından, hem de en baba benchmarkta %1-2 artış, en baba oyunda da 2-3 fps artma oluyor o kadar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt