Ölü Telefona Elektro-Şok

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sevenapo

sevenapo

Üye
    Konu Sahibi
Ölü Telefona Elektro-Şok
Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde uzuun süredir açılmamış (bozuk falan değil, uzun süredir kullanılmamış diyelim, keyfi yani), şarja takınca bile hiçbir hareket göstermeyen telefonumu bir telefoncuya götürdüm. Adam "bu ölmüş, elektro-şok vereceğiz canlanacak" dedi ve biryere bağlı iki tane kabloyu, telefondaki batarya değen kutuplarına dokundurdu ve aynı hastanelerdeki elektro-şok gibi bir elektrik çıktı. Daha sonra evde şarja takınca çalıştı. Şuan elimde aynı durumda (şoklanması gereken) bir telefon var. Ama telefoncuya gitmeden evde halledivereyim diyorum. Belki biliyorsunuzdur, "Sizce bu telefona verdikleri elektrik kaç watt, volttur? (220v. 12v. vs. vs. gibi...) " Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler....

esokmen

esokmen

Üye
Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde uzuun süredir açılmamış (bozuk falan değil, uzun süredir kullanılmamış diyelim, keyfi yani), şarja takınca bile hiçbir hareket göstermeyen telefonumu bir telefoncuya götürdüm. Adam "bu ölmüş, elektro-şok vereceğiz canlanacak" dedi ve biryere bağlı iki tane kabloyu, telefondaki batarya değen kutuplarına dokundurdu ve aynı hastanelerdeki elektro-şok gibi bir elektrik çıktı. Daha sonra evde şarja takınca çalıştı. Şuan elimde aynı durumda (şoklanması gereken) bir telefon var. Ama telefoncuya gitmeden evde halledivereyim diyorum. Belki biliyorsunuzdur, "Sizce bu telefona verdikleri elektrik kaç watt, volttur? (220v. 12v. vs. vs. gibi...) " Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler....

Abicim bu çok tehlikeli olabilir dikkatli ol. Bence boşuna riske atma kendini. Yaparsan da eğer çok iyi araştır öyle dene.

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
Kardeşim bence yine telefoncuya götür tehlikeli olabilir

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Düşünelim..
Bataryalar 3.7 volt. Tahminimce 12 volt yeter. Ama araştır bi.

stylee61

Üye
Bence de telefoncuya götür. 3kuruş için sakata gelme.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Araştırdım 6-9 volt yeterliymiş gerisi zararmış.

enes-1907

enes-1907

Üye
o işi yapan alet düz 12 v değil.çünkü güç kaynağı ile yapılmıyor.ama sen bi 12 v güç kaynağı ile dene olma ihtimali var.

• Beğen
Tepkiler: cekici23
StunnerDead

StunnerDead

Üye
Sen telefoncuya götür. patlatırsın mazallah. biz işimize yaramayan bir bataryanın kağıdını söktük. kurşun u kor haline getirecek kadar ısındırıyor .3.7 volt dediğine bakma birde elektro verirsin. sakata gelirsin

ByKatre

ByKatre

Üye
Bence telefoncuya git riske atma kendini kardeş

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Güç kaynağını dene.Olabilir ama dersen ki riske girmeyeyim telefoncuya tekrar git.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Amper de volt kadar önemli aşırısı devreyi yakabilir

enes-1907

enes-1907

Üye
ya arkadaşlar bu şoklama olayı telefona değilki zaten sakın yapmayın telefona bişi.bataryaya yapılacak işlem o.arkadaş bataryayı değiştirse sorun çözülcek ya.

• Beğen
PriveT

PriveT

Üye
ya arkadaşlar bu şoklama olayı telefona değilki zaten sakın yapmayın telefona bişi.bataryaya yapılacak işlem o.arkadaş bataryayı değiştirse sorun çözülcek ya.

Aynen bence de, telefona sok yapildigini ilk defa duyuyorum :)
Belki adam telefonda mi bir sorun var diye, telefonu test etmek icin direk guc kaynagindan telefona elektrik vermistir. Telefonun calistigini gorunce de bataryayi soklamistir.

enes-1907

enes-1907

Üye
Aynen bence de, telefona sok yapildigini ilk defa duyuyorum :)
Belki adam telefonda mi bir sorun var diye, telefonu test etmek icin direk guc kaynagindan telefona elektrik vermistir. Telefonun calistigini gorunce de bataryayi soklamistir.
aynen ben 4 sene çaıştım kvk da hiç rastlamadım yani

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt