Telefon Tavsiyesi 'Galaxy S 3' vs 'PureView' vs 'iPhone 4 S' kamera testleri!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
'Galaxy S 3' vs 'PureView' vs 'iPhone 4 S' kamera testleri!
Nokia PureView'in ünü 41 mega piksellik muazzam kamerasından geliyor. Daha önceki haberimizde Nokia PureView'in özelliklerini Samsung Galaxy S 3 ve iPhone 4 S ile karşılaştırmıştık. Nokia PureView'in performansındaki sır daha büyük olan kamera sensöründe.

5 ve 8 mega piksel kameralı sensörlerden daha büyük olan kamerası sayesinde yüksek çözünürlükte fotoğraflar sunabiliyor. Bu testimizde iPhone 4 S ve Samsung Galaxy S 3'ten alınan görüntüler bulunuyor. Resimleri inceleyerek sizler de kameraları test edebilirsiniz.

Samsung Galaxy S 3

Nokia PureView 808

Her ne kadar PureView'in resmi iyileştirmek ya da işlemek için bir çok kamera modu bulunmasına rağmen incelemelerimizde olayın sadece görüntü işlemeyle olmadığını anladık. PureView'in verdiği detayı hiç bir cihaz veremedi.

iPhone 4 S

Bu resimde San Francisco'da bulunan bir heykel görüyoruz ve 3 kamerada da oldukça iyi. Fakat en iyi tonu Nokia PureView 808 veriyor. Arka plan otomatik olarak bulanıklaştırılmış. Çünkü Nokia PureView'in 8mm kalınlığındaki kamerası resmin merkezindeki objeye odaklanır.

Aynı heykel aynı ayarlar ile yeni bir görüntü daha alınıyor. PureView'in verdiği detay bu örnekte daha iyi anlaşılıyor.

Samsung Galaxy S 3

Nokia PureView 808

iPhone 4S

Bu kez de PureView ve Samsung Galaxy S 3'ün ISO ayarlarınıı değiştiriyoruz. (iPhone 4 S'te bulunmuyor.) PureView'in görüntüsü fazla karanlık çıkıyor. GS3 bu kez kazanan oluyor.

Samsung Galaxy S 3

Nokia PureView 808

iPhone 4S

Bu resimde ise GS3'ün daha karanlık bir poz yakaladığını görüyoruz. Renk yoğunlukları arasından PureView'in ki yine en iyi olan.

Samsung Galaxy S 3

Nokia PureView 808

iPhone 4S

Nokia PureView'in 2,150x1,209 çözünürlükteki resminin orijinal halinin 610x349 çözünürlüğe dönüştürülmüş hali.

Nokia PureView 808

City Hall'den alınan bu görüntüleri incelediğinizde PureView'den alınan görüntüde daha çok ayrıntıya yer verildiğini göreceksiniz. Ayrıca zoom uygulanmış bu resimlerde yine en iyi görüntünün PureView'e ait olduğunu söylemeliyiz.

Samsung Galaxy S 3

Nokia PureView 808

iPhone 4S

Bu resim de Nokia PureView'den alınmış ve herhangi bir zoom işlemi uygulanmamıştır. 3072 x 1720 çözünürlükteki resim 610x349'a çevrilmiştir.

Nokia PureView 808

Bu resmi özellikle otomatik odaklama özelliklerini test amaçlı aldık. Bu teknik herhangi bir filtre ya da özel ayar gerektirmiyor. 808 burada odaklamayı en iyi yapan cihaz olmasına rağmen iPhone 4S ve GS3'ten daha yeşilimsi bir görüntü vermiş.

Samsung Galaxy S 3

Nokia PureView 808

iPhone 4S

Galaxy S 3'ün iyi iş çıkardığını söyleyemeyiz. Yeniden boyutlandırma bu resimler de en iyi görüntüyü iPhone 4S'in verdiğini söyleyebiliriz. PureView'in performansı da iyi derecede.

Samsung Galaxy S 3

Nokia PureView 808

iPhone 4S

Bu resimde 3 telefonun da çocuğun arkasındaki duvara odaklandığını görüyoruz. PureView'in duvardaki detayları çok fazla vermesine rağmen çocuğun yüzündeki detayları da o kadar az vermesi dezavantaj sağlıyor. GS3 ve iPhone 4S ise çocuğun saçları ve kıyafetinde daha çok yoğunlaşmış görünüyor.

Samsung Galaxy S 3

Nokia PureView 808

iPhone 4S

Yeniden boyutlandırılmış bu resimlerde PureView yine duvardaki detayı fazla veriyor. iPhone 4S'in kamerası ise sarı ip üzerinde oldukça keskin ve canlı bir görüntü sağlamış.

Samsung Galaxy S 3

Nokia PureView 808

iPhone 4S

Sonuç olarak Nokia PureView kamera kapasitesi ve etkileyici efektleriyle üretici fotoğraflar sunsa da iPhone 4S ve Samsung Galaxy S 3 ile hala rakip olduğunu söyleyebiliriz.

(teknolojioku)

doctorrr

doctorrr

Üye
:tşk: yalnız s3 ünkiler berbat :vur

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
İyide adı üstünde kamerafon. Karşılaştırılabilen telefonlar bile oldukça başarılı demektir. Ama one x neden yok?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bu tur karşilaştirmalar olmaya devam edicek normaldir de. Tercih meselesi ama tercihleri de yonlendirmeye calişan siteler de var. O yuzden elinize alip denemediginiz cihaz icin karar vermeyin.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
icim rahat etmedi karşilaştirmalari da degerlendirmek istedim. Herşeyden once bir iki resimde 808in duvardaki ayrintilara odaklandigi ve bunun bir eksi oldugu soylenmiş. Ama nokianin kamera uygulamasindaki zengin ayarlar bu tür resimlerde degişik odak noktalari secmeyi kolaylaştiriyor. Yani bu cihazi bir 4s veya s3 kullanir gibi kullanirsaniz gercek performansini alamazsiniz.

Türe

Türe

Üye
icim rahat etmedi karşilaştirmalari da degerlendirmek istedim. Herşeyden once bir iki resimde 808in duvardaki ayrintilara odaklandigi ve bunun bir eksi oldugu soylenmiş. Ama nokianin kamera uygulamasindaki zengin ayarlar bu tür resimlerde degişik odak noktalari secmeyi kolaylaştiriyor. Yani bu cihazi bir 4s veya s3 kullanir gibi kullanirsaniz gercek performansini alamazsiniz.

evet bunlar ayar yapılmadan çekilmiş sanırım

franzliszt

franzliszt

Üye
peki o öyle çekti bu böyle çekti bana şunu söyleyin nokia 808 pure 1550tl edermi. bugün sordum 1550tl den giriş yapacağı söylendi .testdede 3 cihazıda beğendim hepsi günü kurtarır sınuçda 3 cihazda pro değil.

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
peki o öyle çekti bu böyle çekti bana şunu söyleyin nokia 808 pure 1550tl edermi. bugün sordum 1550tl den giriş yapacağı söylendi .testdede 3 cihazıda beğendim hepsi günü kurtarır sınuçda 3 cihazda pro değil.

satışlara göre öğreniriz ediyor mu diye

emreilhans

emreilhans

Üye
İkinci orneklerde ceken adam acaba niye kayaya(heykele, taşa, neyse işte) dokunmamis odaklamak icin iphoneyi ve s3ü? :hmm:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

bana gore etmez sana gore de etmeyebilir ama bu cihazin fiyatinin 1500lira oldugu gercegini degiştirmez.

- - - Eklendi - - -

satışlara göre öğreniriz ediyor mu diye

satiş rakami cihazin fiyatini hakettigini gostermez bence dostum. Sonucta Turkiye'de ve cogu avrupa ulkesinde kamera hala başta gelen onceliklerden birisi ve tercihleri onemli oranda etkileyecektir.

franzliszt

franzliszt

Üye

bana gore etmez sana gore de etmeyebilir ama bu cihazin fiyatinin 1500lira oldugu gercegini degiştirmez.

- - - Eklendi - - -

satiş rakami cihazin fiyatini hakettigini gostermez bence dostum. Sonucta Turkiye'de ve cogu avrupa ulkesinde kamera hala başta gelen onceliklerden birisi ve tercihleri onemli oranda etkileyecektir.
valla 1500 lira gerçeğini değiştirmiyorsa insanlarda sadece kameraya tav olacak kadar saf değiller artık telefondan anlamayan gençler bile program uygulama arıyor . avrupalı araştırıp alıyor , sanıyormusunuz kameraya cihazın sistemine göz yumacaklarına gidip sony samsung htc yi tercih edecekler çünkü avrupada nokia çok pahalı satıyor özellikle s3 onex gibi cihazların yanında tercih bile edilmeyecek ve şuan kameradan çok sosyal cihazlara yöneliyorlar çünkü gün içinde internet işlemleri veya oyun program daha önemli hale geldi.ve samsung yeni note cihazıyla 1080p de 60fps video getirecek ozaman ne olacak , bunların hepsi donanımla ilgili günümüzde 600tl lik kameralar bile saniyede 60 kare hd çekiyor niye bu yeniliği getirmemişler 700 dolar verip bunu istemek kullanıcının hakkı , madem kamerada çok iddalı mesela bu olay olmalıydı.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
valla 1500 lira gerçeğini değiştirmiyorsa insanlarda sadece kameraya tav olacak kadar saf değiller artık telefondan anlamayan gençler bile program uygulama arıyor . avrupalı araştırıp alıyor , sanıyormusunuz kameraya cihazın sistemine göz yumacaklarına gidip sony samsung htc yi tercih edecekler çünkü avrupada nokia çok pahalı satıyor özellikle s3 onex gibi cihazların yanında tercih bile edilmeyecek ve şuan kameradan çok sosyal cihazlara yöneliyorlar çünkü gün içinde internet işlemleri veya oyun program daha önemli hale geldi.ve samsung yeni note cihazıyla 1080p de 60fps video getirecek ozaman ne olacak , bunların hepsi donanımla ilgili günümüzde 600tl lik kameralar bile saniyede 60 kare hd çekiyor niye bu yeniliği getirmemişler 700 dolar verip bunu istemek kullanıcının hakkı , madem kamerada çok iddalı mesela bu olay olmalıydı.

eyvallah kardeşim ayni şeyi duşunuyoruz belki nokia da aynisini duşunuyordur ama bu dediklerin icin donanim gerekiyor ki 1080p/60fps cekim destekleyen chipsetler cok ustduzey. Arm'lerden nokia symbianda vazgecemiyor once bunun sebebini bilmemiz gerekiyor daha sonra nokianin neden daha fazla yetenek koymadigini anlayabiliriz.

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
808in resimleri kaç megapixelle çekilmiş bilmiyorum ama 8ile çekilse bile en iyisi o olurdu

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
PureView'e yetişmeleri özellikle de kırpılmış görüntülerde neredeyse imkansız :)

franzliszt

franzliszt

Üye

eyvallah kardeşim ayni şeyi duşunuyoruz belki nokia da aynisini duşunuyordur ama bu dediklerin icin donanim gerekiyor ki 1080p/60fps cekim destekleyen chipsetler cok ustduzey. Arm'lerden nokia symbianda vazgecemiyor once bunun sebebini bilmemiz gerekiyor daha sonra nokianin neden daha fazla yetenek koymadigini anlayabiliriz.
biliyorum kardeşim :) biliyorum o yüzden 60 fps çekemediğine dikkat çekiyorum para veremeyip yüksek donanımdan kaçmasına dikkat çekiyorum , ne kadar para o kadar köfte :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bence paradan degil dostum symbiandan kaynaklaniyor bu setlerin kullanilmasi. Ayni wp'de snapdragon kullanilmasi gibi:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt