Jolla'ya Nokia'dan destek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uruloki

Uruloki

Üye
    Konu Sahibi
Jolla'ya Nokia'dan destek
Finlandiyalı girişim geçtiğimiz günlerde MeeGo tabanlı donanım geliştirmek, üretmek ve satmak için faaliyete geçtiğini duyurmuştu. Esasında eski Nokia çalışanları tarafından oluşturulan şirketin CEO’su Jussi Hurmola, ItViikko’ya verdiği röportajda Nokia’dan önemli destek gördüklerini kaydetti.
Hurmola, Nokia’nın bazı MeeGo patentlerini Jolla ile paylaştığını söyledi ve girişimin Nokia’nın Bridge programı kapsamında destek gördüğünü kaydetti. Geçen yıl kurulan Nokia Bridge programı kovulma riski olan çalışanlara kendi şirketlerini kurmaya yardım etmeyi amaçlıyordu. Bu program kapsamında eğitim, sermaye ve iş ortaklıkları kurmada yardım gibi destekler veriliyor. Bu arada The Verge sitesinin Nokia’dan konuyla ilgili olarak aldığı açıklamaya göre Jolla’nın da aralarında bulunduğu hiçbir Nokia Bridge destekli şirkete patent hediye edilmiyor. Bu da Jolla’nın Nokia patentlerini lisansladığı anlamına geliyor. Nokia’nın açıklamasında Jolla’nın MeeGo tabanlı ve kendi geliştirdiği arayüzü barındıran telefonlar satacağını söylediği de belirtiliyor.

link(fince sanırım :) ):

Alıntıdır(Teknoblog)

- - - Eklendi - - -

ayrıca eklemek istiyorum sanırım nokia nın plan b diye bahsedilen olayı bu olabilir

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa ve Cezzbedici3

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
inşallah budur :eller:

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Güzel plan. Nokia'dan uzun biraradan sonra güzel bir haber duymak sevindirici.

• Beğen
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
aynen büyük ihtimal..
Baktı ne yaparsa yapsın olmuyor olmuyor.. Gidişat kötü MeeGo'ya el mahkum dönecekler e gururlarınada yediremiyorlar böyle bir plan yaptılar.. Sözde Eski Nokia çalışanları Nokianın B planı Jolla :D

• Beğen
MasteLaa

MasteLaa

Üye
İleride Nokia tamamen Jolla'ya yönelebilir mi acaba :hmmm

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Windows Phone 8 ile aradığını bulamazsa ki bence bulacaktır, neden olmasın B planı belki budur el altından symbian ve meego yu hazırda tutuyorlardır sonuçta şirket içinde Eloph a karşı bir çok yönetici mevcut.

• Beğen
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Windows Phone 8 ile aradığını bulamazsa ki bence bulacaktır, neden olmasın B planı belki budur el altından symbian ve meego yu hazırda tutuyorlardır sonuçta şirket içinde Eloph a karşı bir çok yönetici mevcut.
Ben yavaş yavaş döneceğini düşünüyorum ileride :)

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Bekleyip görelim 6 hafta sonra olacak bişeyler dur bakalım :)

• Beğen
Tepkiler: Isabel
doctorrr

doctorrr

Üye
herhangi bir başarı yakalarsa şayet Jolla, Nokia' da geri planda kalmaktan korkuyor olabilir :hmmm

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
herhangi bir başarı yakalarsa şayet Jolla, Nokia' da geri planda kalmaktan korkuyor olabilir :hmmm

Bence bu olay şöyle oldu Eloph a karşı olanlar Meego takımının işten çıkarılmasını ya istediler ya da bunu fırsat bildiler bridge adı altında sözde Nokia dan bağımsız özde bağımlı halde birşeyler yapacaklar.. Çünkü geliştirici takımının şirket kurup devlerle anlaşıp cihaz üretecek kaynak bulması zor olur. Bence iki ihtimal var,Nokia wp8 le aradığını bulamazsa Eloph a bay bay denir ve Jolla satın alınabilir iki Eloph kovulmaz Nokia Microsoft a satılır Eloph a karşı olan yöneticiler Jolla bünyesine dahil olur.

• Beğen
Tepkiler: Isabel
doctorrr

doctorrr

Üye

Bence bu olay şöyle oldu Eloph a karşı olanlar Meego takımının işten çıkarılmasını ya istediler ya da bunu fırsat bildiler bridge adı altında sözde Nokia dan bağımsız özde bağımlı halde birşeyler yapacaklar.. Çünkü geliştirici takımının şirket kurup devlerle anlaşıp cihaz üretecek kaynak bulması zor olur. Bence iki ihtimal var,Nokia wp8 le aradığını bulamazsa Eloph a bay bay denir ve Jolla satın alınabilir iki Eloph kovulmaz Nokia Microsoft a satılır Eloph a karşı olan yöneticiler Jolla bünyesine dahil olur.
:hmmm yalnız wp iyi prestij yakalayacak gibime geliyor sağlam bir işletim sistemi kapalı kaynak :hmmm ayriyetten kullanıcıya hitap eden basit kullanışlı bir arayüzü var :hmmm

Türe

Türe

Üye
w8 in ana ekrani gercekten cok guzel olmus yani baya begendim :hmmm

• Beğen
Tepkiler: doctorrr ve MasteLaa
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Wp8 başarılı olacaktır olmalı da ama bu Nokia da bağlı Wp8 için Lumia900 gibi bi model üretmeli yani Lumia900 mevcut yazılımın imkan verdiği en yüksek donanıma sahip wp8 li cihazlarda böyle olmalı donanımları da adından söz ettirmeli wp8 li cihaza adreno 200 koyarsa vay haline Nokia ya büyük çapta ses getiricek kar ettiricek cihaz lazım ve ben bunu yapacağını düşünüyorum artık vakti geldi Ekim ayını bekleyelim ve görelim.

• Beğen
MasteLaa

MasteLaa

Üye

multitasking tam bir rezalet wp da:hih:
N9 dakinin yerini hiç biri alamaz bence :)

- - - Eklendi - - -

Wp8 başarılı olacaktır olmalı da ama bu Nokia da bağlı Wp8 için Lumia900 gibi bi model üretmeli yani Lumia900 mevcut yazılımın imkan verdiği en yüksek donanıma sahip wp8 li cihazlarda böyle olmalı donanımları da adından söz ettirmeli wp8 li cihaza adreno 200 koyarsa vay haline Nokia ya büyük çapta ses getiricek kar ettiricek cihaz lazım ve ben bunu yapacağını düşünüyorum artık vakti geldi Ekim ayını bekleyelim ve görelim.
Adreno 320 veya Tegra 3 süper olurdu :D

doctorrr

doctorrr

Üye
bari dört çekirdekli işlemcili birkaç telefon yap ki şaşırtsın albenisi artar bir iki cihazla sınırlı kalıp kaymak tabakaya hitap etsin buda :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt