Firefox os saglam geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
Firefox os saglam geliyor
Kullanıcılar için bir mobil işletim sisteminin kolay kullanılması ve stabil çalışması kadar verdiği uygulama desteği de büyük önem taşıyor. Google'ın Android ve Apple'ın iOS platformları için her konuda binlerce uygulama bulabilmek hiçte sor değil. Nokia Belle, BlackBerry OS, Windows Phone ve Bada gibi diğer işletim sistemleri için de uygulama sorunu yok her çeşit bulunuyor. Windows 8 de binlerce uygulama desteği ile birlikte geliyor.

Popüler tarayıcı Mozilla'nın 2013'te piyasaya süreceğini duyurduğu mobil işletim sistemi Firefox OS için ise durum değişik. Firefox OS'nin HTML 5 teknolojisi üzerine kurulacağı için uygulama açısından pek bir sıkıntısı olmayacak gibi görünüyor. Çünkü iOS ve Android için hazırlanan uygulamaların büyük bir bölümü HTML 5 ile yazıldı. Yani çok az bir çaba sarf ederek bu uygulamaların Firefox OS'de çalışmasını sağlamak mümkün olabilir.

Telefonica'nın Ürün ve İnovasyon Direktörü Carlos Domingo, yaptığı açıklamada; Android ve iOS uygulamalarının yaklaşık %75′inin HTML 5 ile yazıldığını tespit ettiklerini ve bu uygulamaların çok kolay bir şekilde Firefox OS'e uygun hale getirilebileceğini söyledi.

Mozilla, şuanda kendi uygulama mağazasını hazırlamakla meşgul ve uygulama geliştiriciler için de yeni bir gelir kapısı olacak gibi görünüyor.

Alintı

serinaga

serinaga

Üye
Öncelikle paylaşım için :tşk: Yapsınlar bence, alternatifler çoğalsın ki uygulama kıtlığı yaşamayalım ...

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
alternatif,rekabet guzelll

franzliszt

franzliszt

Üye
fire fox os ipa kullanacak ha :) apple buna izin vermediği gibi üstüne böyle birşey yaparsa artık kaç dava açar siz düşünün :)

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
fire fox os ipa kullanacak ha :) apple buna izin vermediği gibi üstüne böyle birşey yaparsa artık kaç dava açar siz düşünün :)

.ipa kullanacak yazmıyor kodlama yöntemleri aynı olduğu için kaynak kodları değiştirilmeden basitçe firefox os'a yazılabilecek yazıyor.

Türe

Türe

Üye
bakalim nasil olacak :eller:

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
bu işletim sistemini sadece nokia alsın o zaman belki kurtarabilir kendini

papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
bu işletim sistemini sadece nokia alsın o zaman belki kurtarabilir kendini

mantikli ama kisa vadede boyle birşeye girecegini zannetmiyorum. Mozilla vakfi da sadece bir şirkete boyle bir platformu mahkum etmez.

nalcam22

nalcam22

Üye
mobil pazar iştah kabartıyor bu gidişle birsürü iişletim sistemi çıkar

ersinbakar

ersinbakar

Üye
Bu zamana kadar gelmemesi sacma zaten ben mozillayi yillardir kullanirim ve cok memnunum

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Rekabet biz tüketicilere yarar.Çıkması iyi olur. :)

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Çıksın bakalım. Piyasa gittikçe kızışıyor sonu nereye varacak merak ediyorum ama bize baya yaradığı kesin.

• Beğen
Tepkiler: klongs
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
akilli telefon pazari hizla buyuyor ve pasta da giderek iştah kabartiyor. Bu pasta iki uc şirkete kalmaz.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Hayırlı olsun,2. ve minik Tizen'imiz geliyor.

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
franzliszt

franzliszt

Üye

.ipa kullanacak yazmıyor kodlama yöntemleri aynı olduğu için kaynak kodları değiştirilmeden basitçe firefox os'a yazılabilecek yazıyor.
bak ne yazmış yukarıda ;iOS ve Android için hazırlanan uygulamaların büyük bir bölümü HTML 5 ile yazıldı. Yani çok az bir çaba sarf ederek bu uygulamaların Firefox OS'de çalışmasını sağlamak mümkün olabilir

bende diyorumki buna apple izin vermez yani apple a yazılan programları çalıştırırsa sorun çıkar.

Türe

Türe

Üye
bak ne yazmış yukarıda ;iOS ve Android için hazırlanan uygulamaların büyük bir bölümü HTML 5 ile yazıldı. Yani çok az bir çaba sarf ederek bu uygulamaların Firefox OS'de çalışmasını sağlamak mümkün olabilir

bende diyorumki buna apple izin vermez yani apple a yazılan programları çalıştırırsa sorun çıkar.

davalar havada uçuşur abi yine :ehe

• Beğen
Tepkiler: franzliszt
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt