TOSHIBA A210-15K PSAFGE Laptop Neden Çok Ağır Çalışır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
TOSHIBA A210-15K PSAFGE Laptop Neden Çok Ağır Çalışır ?
beyler benim laptop Toshiba A210-15K PSAFGE Model Fakat Çok aşırı yavaş işlemcisi çift çekirdek 1.9 GHZ olduğu halde çok ağır çalışıyor internette bile çok kasarak dolaşabiliyorum sorun işletim sisteminde değil üst üste defalarca format attım bütün driverlarını tamamen yükledim hatta kendime güvenmedim bu konuda bilgisayarcıyada attırdım sonuç hep aynı bilgisayar ilk aldığımızda bukadar ağır değildi nedense şuanda çok ağır;

Ürün Kodu : Satellite A210-15K
Aile : Satellite
İşlemci Cinsi : AMD Turion 64 X2
İşlemci Hızı ( MHZ) : TL-58 (1.8 GHz, 1 MB L2 cache, 1600 MHZ Hyper Transport)
Ön Bellek : 1 MB
Bellek (MB) : 2.048 MB (2X.1024 MB) 667 Mhz DDR2 RAM (bir tanesini çıkarttım arıza yapmıştı 1GB var şuanda)
Maksimum Bellek ( MB) : 4096-Mb DDR2 667Mhz
Bellek Slot Sayısı : 2
Sabit Disk ( GB) : 160 GB (4.200 rpm) S-ATA HDD
Ekran Kartı : ATI Radeon X1200, max. 831 MB grafik belleği (2 GB sistem hafızası ile)
Ekran Boyu ( Inch) : 15.4"
Ekran Tipi : TFT WXGA
Ekran Çözünürlüğü : 1280 dpi X 800 di
Optik Sürücü : DVD Super Multi Sürücü ( çift katman )
Ses Kartı : Toshiba Bass Enhanced Sound System, stereo hoparlörler
İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium Yüklü (xp de de pek değişen birşey olmuyordu)
Faks Modem : 56K
Network Kartı : Ethernet LAN 10/100, Uluslararası V.90 modem (V.92 ready)
Kamera : ENTEGRE
Bluetooth : Var
I/O Port : DC-in, harici monitor, mikrofon, kulaklık (stereo), RJ-11, RJ-45, TV-out (s-video), i.LINK, 5'i birarada media kart slotu, 4 x USB 2.0
Wireless : Wireless LAN (802.11b/g)
Ağırlık (kg) : 2.7 kg
Garanti ( Yıl, Açıklama) : 2 yıl garanti
Web Adresi :
Klavye : Q Türkçe
Mouse : Touch Pad

birde arkadaşlar dikkatimi çekiyor hdd ışığı neredeyse sürekli yanıyor bu cihazdaki ağırlığın sebebini çözemedim yardımlarınızı bekliyorum...!

futbol123

futbol123

Üye
Kasması çok normal bir durum win7 ye 1gb ram az ekran karıda paylaşımlı zaten ramden çalıyor.Şuan ekran kartı kaç mb? eğer yüksekse 512mb falan bios ayarlarından 128mb a getirin veya 256mb.Raminizi 2gb yaparsanız sorun ortadan kalkar hatta 4gb yapıp win7 64bit kurarsanız performansı baya artacaktır.Ancak yeni notebook alsanız daha iyi çok eski bir laptop.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Hard disk hızı düşük. Ram düşük arkadaşımın dediği gibi (en az 3 gb ram öneririm win7 için). Ekran kartı ramdan çalıyor. Bios ayarlarından değeri en düşük seviyeye alın. Yada windows xp sürücüleri varsa windows xp kurun.
Birde total video convertor programı varsa kullandığın onu kurma derim. :) kendimden biliyorum 3gb ramli laptopum kasım kasım kasılıyordu o program yüzünden.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Tehlike ";4906465][COLOR=DarkRed][SIZE=3]Kasması çok normal bir durum win7 ye 1gb ram az ekran karıda paylaşımlı zaten ramden çalıyor.Şuan ekran kartı kaç mb? eğer yüksekse 512mb falan bios ayarlarından 128mb a getirin veya 256mb.Raminizi 2gb yaparsanız sorun ortadan kalkar hatta 4gb yapıp win7 64bit kurarsanız performansı baya artacaktır.Ancak yeni notebook alsanız daha iyi çok eski bir laptop.[/SIZE][/COLOR][/QUOTE] öncedesn 2GB ram vardı yine kasıyordu ben bir biosa girip bakıyım [COLOR="silver' Alıntı:
- - - Eklendi - - -[/COLOR]

Hard disk hızı düşük. Ram düşük arkadaşımın dediği gibi (en az 3 gb ram öneririm win7 için). Ekran kartı ramdan çalıyor. Bios ayarlarından değeri en düşük seviyeye alın. Yada windows xp sürücüleri varsa windows xp kurun.
Birde total video convertor programı varsa kullandığın onu kurma derim. :) kendimden biliyorum 3gb ramli laptopum kasım kasım kasılıyordu o program yüzünden.

programlarla alakası yok dediğim gibi xp yi kaç kere üst üste kurdum fayda etmedi hatta artık öyle birşey olduki xp yi kurarken dosya kopyalama hatası veriyor win7 yapmamın sebebi buydu zaten win7 de olay günlüğünü kapatınca biraz daha hızlanıyor

- - - Eklendi - - -

beyler biosta ekran kartı paylaşımı ile ilgili birşey yok,windows üzerinden yapılabilir mi ?

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
istanbulda bir arkadasima almisti 2007 gibi. temiz baktigi ve memnun oldugu icin degistirmek istememisti. 2*2gb ram ve 60 gb lik SSD takviyesi ile mukemmel olmustu cihaz.

Sizde kullanmaya devam etmek istiyorsaniz ve ihtiyaclarinizi karsiliyorsa cuzzi bir miktara performansini arttirabilirsiniz.

Kasilma sebebi yazilimsal olabilir. Son donemlerde kullanmaya basladiginiz yeni bir program vs. var mi? Guvenlik yazilimi olarak ne kullaniyorsunuz?

Microsoft process explorer ile sistemi mesgul eden programlari bir arastirin.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
istanbulda bir arkadasima almisti 2007 gibi. temiz baktigi ve memnun oldugu icin degistirmek istememisti. 2*2gb ram ve 60 gb lik SSD takviyesi ile mukemmel olmustu cihaz.

Sizde kullanmaya devam etmek istiyorsaniz ve ihtiyaclarinizi karsiliyorsa cuzzi bir miktara performansini arttirabilirsiniz.

Kasilma sebebi yazilimsal olabilir. Son donemlerde kullanmaya basladiginiz yeni bir program vs. var mi? Guvenlik yazilimi olarak ne kullaniyorsunuz?

Microsoft process explorer ile sistemi mesgul eden programlari bir arastirin.

kullandığım programlar belli zaten onlar fazla kastırmıyor msconfigden kontrol ettim (kaspersky gibi programlar çalışıyor sadece)

performansını arttırmaya değmez aslında bu bilgisayar bir hurda gibi yenilemem gerekiyor ama 1 yıl daha idare etmek istiyorum,laptop inşaat işçilerinin kullandığı kamyonetler gibi harabe yani her tarafı neredeyse kırık ekranında 3-4 tane ölü piksel var v.s v.s ama 1 yıl işimi görecek şekilde kullanmak istiyorum bu ekran kartını paylaşıma kapatamam mı ?

ANIL

ANIL

Admin
işine yarayabilir bir bak

Superfan

Superfan

Üye
kullandığım programlar belli zaten onlar fazla kastırmıyor msconfigden kontrol ettim (kaspersky gibi programlar çalışıyor sadece)

performansını arttırmaya değmez aslında bu bilgisayar bir hurda gibi yenilemem gerekiyor ama 1 yıl daha idare etmek istiyorum,laptop inşaat işçilerinin kullandığı kamyonetler gibi harabe yani her tarafı neredeyse kırık ekranında 3-4 tane ölü piksel var v.s v.s ama 1 yıl işimi görecek şekilde kullanmak istiyorum bu ekran kartını paylaşıma kapatamam mı ?

O bilgisayara 1x500GB HDD al.Disk dönüş hızını arttırman gerek.Ram çok az.4GB ram alırsan hiç bir sorun olmaz.1 yıl beklemek şart olmazsa yeni bir laptop al.Dell ve asus laptoplar çok uygun.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

O bilgisayara 1x500GB HDD al.Disk dönüş hızını arttırman gerek.Ram çok az.4GB ram alırsan hiç bir sorun olmaz.1 yıl beklemek şart olmazsa yeni bir laptop al.Dell ve asus laptoplar çok uygun.

elimde 5400 Rpm harddisk var 500 GB sence onu taksam ne olur ? çok birşey farkeder mi ?

Superfan

Superfan

Üye
elimde 5400 Rpm harddisk var 500 GB sence onu taksam ne olur ? çok birşey farkeder mi ?

Dostum disk dönüş hızı 5400.Bu az gelir.En az 7200 rpm olacak.Yani sen düzgün bir hdd takarsan o bilgisayar farkedilecek şekilde hızlanır ama genel olarak dizüstü bilgisayarın eski.

Bak buna bak.Güzel bir HDD.İndirim gelirse 200 TL ye 2 tane alırsın.Birde Raid 0 kurarsın.O zaman bilgisayarın yeni bir bilgisayar gibi olur.

futbol123

futbol123

Üye
Evet fark eder hızlanır biraz şimdi masraf yapmaya gerek yok.Bendeki notebookta bile 500gb 5400prm harddisk var.Hızlı gayet

Superfan

Superfan

Üye
Daha yani gördüm :kop2: Ben sendekini 5400 rpm li zannediyordum :S
Tabiki 5400 rpm 500 GB takarsa hızlanır.Ama 7200 rpm li olanı al ve tak.Çok daha hızlı olur ama bunu değiştireceksin sanırım.O yüzden 5400 rpm li olan disk yeter.Neyse umarım sorun çözülür.

futbol123

futbol123

Üye
Daha yani gördüm :kop2: Ben sendekini 5400 rpm li zannediyordum :S
Tabiki 5400 rpm 500 GB takarsa hızlanır.Ama 7200 rpm li olanı al ve tak.Çok daha hızlı olur ama bunu değiştireceksin sanırım.O yüzden 5400 rpm li olan disk yeter.Neyse umarım sorun çözülür.
Zaten varmış 500gb elinde.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
[QUOTE=" Tehlike ";4913185]
Zaten varmış 500gb elinde.
[/QUOTE]

evet harici disk olarak kullanıyorum ama söksem mi diye düşünmeye başladım :allalla:

ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
Hacı bende de bi Toshiba A-300 var. Açılırken kasıyo. Tam 4 dakika sürüyo açılması ya :D o yüzden hep uykuda bekletiyom :( Normalde işimi görüyo benim için ideal cihaz ama işte o olmasa.. :D

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
ben o hdd'yi dün akşam sökecektim ama şöyle bir sorun var hdd kasasından çıkmıyor vidalarını öyle bir sıkmışlarki hocam bildiğiniz gibi değil sökülmüyor veletler bunun bir yöntemi varmı ?

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
ben o hdd'yi dün akşam sökecektim ama şöyle bir sorun var hdd kasasından çıkmıyor vidalarını öyle bir sıkmışlarki hocam bildiğiniz gibi değil sökülmüyor veletler bunun bir yöntemi varmı ?

Saglam uclu bir yildiz tornavida + dengeli tutus + maksimum ve kontrollu kas gucu :naughty:

• Beğen
Tepkiler: " Tehlike "
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
hocam bildiğiniz gibi değil ya hiç açılmıyor acaba benim bilmediğim bir yöntemlemi açılıyor ?

- - - Eklendi - - -

Saglam uclu bir yildiz tornavida + dengeli tutus + maksimum ve kontrollu kas gucu :naughty:

:ehedönmüyor hocam videoya çekesim geldi :naughty:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt