NOKİA 701 RM-774 FP1 GÖRSELLİ CUSTOM FİRMWARE ßY THe_PRoTeCToR

Sponsorlu Bağlantılar

THe_PRoTeCToR

Üye
    Konu Sahibi
NOKİA 701 RM-774 FP1 GÖRSELLİ CUSTOM FİRMWARE ßY THe_PRoTeCToR
Arkadaşlar Nokia 701 için bi CFW yapmaya karar verdim. Sonunda sizinle paylaşmak da nasip oldu. Ben lafı daha fazla uzatmamayayım hemen size özelliklerden bahsetmek istiyorum..

** ÖZELLİKLERİ **

# Başlangıçta Telefon hafızası 317 MB
*Sizde değişebilir önceden kurduğunuz uygulamalara bağlı olarak..

# Güncel Nokia Mağaza ve Nokia Maps Suite uygulamaları eklendi..
* Kurtuluş40 kardeşimize teşekkür ediyorum uygulamaların modları için..

# Özel Boot screen
*Beğenmezseniz ROFS2»resource»apps içindeki splashscreen.mif ile sysap.mif dosyasını kendi zevkinize göre değiştirdikten sonra yeniden paketleyip flash attıktan sonra kullanabilirsiniz..

# Renkli batarya ve şebeke simgeleri
*Değiştirmek isterseniz CORE»resource»Apps içindeki avkon2.mif dosyasını kendi zevkinize göre değiştirdikten sonra yeniden paketleyip flash atarak kullanabilirsiniz....

# Artırılmış heap boyut ile uygulama açılış-kapanış gecikmesi kısaltıldı..

# Bluetooth ile korumalı dosya gönderebilirsiniz..

# Efekt yolu C:/resource/effects oloarak değiştirildi..

# Quadefekt ile Slide zoom efeklerinin karışımından oluşan çok hoş bir efekt hazırladım.. Efektleri yapan arkadaş sağolsun...

* Hoşunuza gitmezse efekt yolunu değiştirdiğim için kendi efektlerinizi x-plore yardımıyla C:/resource/effects klasörü içine attıktan sonra telefonunuzu yeniden başlatıp kullanabilirsiniz..

# Açılışta OVI kayıt devre dışı bırakıldı..

# Yazı fontunu Nokia Sans ile değiştirdim..
* Şayet beğenmeszeniz original yazı fontunu ROFS2»resource»Fonts klasörü içine attıktan sonra yeniden paketleyip flash attıktan sonra kullanabilirsiniz kullanabilirsiniz..

# Belle özel equlazier modu eklendi..

# Tarayıcıda indirme yaparken duraklatıp devam edebilme özelliği eklendi..

# WiFi hassalığı artırıldı..

# Türkçe ve Ingilizce haricindeki gereksiz bütün diller silindi..
*Nat GEO vb. uygulamaları silmedim. Çünki bazı arkadaşlarımız kullanıyorlar.. Ama silmek isterseniz bildiğimiz yoldan yani uygulamanız üzerine gelip basılı tutun sil deyin uygulama sorunsuzca kaldırılacaktır..

# Ses seviyesini artırdım ama bana bir değişiklik olmadı gibi geldi. Siz işe yaradı mı yaramadı mı yorum yaparsanız bende öğrenmiş olurum..

# Installserver hack eklendi..

# Yüksek kaliteli ses kaydı eklendi..

# Tarayıcı ön belleği E sürücüsüne alındı..

# Arkadaşlar şeffaf widgetler eklemeyi denedim ama flash atarken sürekli hata aldım. O yüzden şeffaf widgetler ekleyemedim kusura bakmayın lütfen.. Ama kendiniz sis halindeki widgetleri kurabilirsiniz.

# Çoğumuzun baş belası sorunu olan "YERLEŞİK BİLEŞEN" hatasını kökünden hallettim.. Artık widget vb. şeyler yüklerken hiç yerleşik bileşen hatası almayacaksınız.. Güncelleştirme hatası alabilirsiniz. bu hatayı alırsanız widgetinizi kurabilmeniz için önceden yüklemiş olduğunuz widgeti kaldırmanız gerekir.

# Notlar widgetini %70 oranda şeffaflaştırdım. Sis dosyası halinde ekten indirip kurabilirsiniz..

# CFW yi flash atmadan önce Nokia Suite ile telefonunuzu yedeklemenizi tavsiye ederim.. Yedeği yüklediğinizde menü düzeninden tutun herşey eskisi gibi oluyor..

-BU YAPTIĞIM CFW Yİ TELEFONUNUZA FLASHLADIKTAN SONRA TELEFONUNUZA İLK 10 - 15 DK İÇERİSİNDE HİÇ BİR UYGULAMA YÜKLEYEMEZSİNİZ. .

-YÜKLEMEYE ÇALIŞTIĞINIZDA " İŞLEM BAŞLATILAMIYOR YÜKLEYİCİ ZATEN KULLANILIYOR " HATASINI ALIRSINIZ..

-BUNUN SEBEBİ YÜKLEYİCİNİN E SÜRÜCÜSÜNE ÖNCEDEN KURDUĞUNUZ UYGULAMALARI GERİ YÜKLEMESİNDEN KAYNAKLANIR..

*AMA PANİK YAPMAYIN 10 - 15 DK GİBİ KISA BİR SÜRE İÇİNDE DÜZELİYOR...

# Güle güle kullanın arkadaşlar.. Kulandıkça beni hatırlarsınız..

**DİP NOT: CFW yi defalarca flash atıp denedim. Hiç bir sorun yoktur. Telefonunuza güvenle flash atıp deneye bilirsiniz..

LİNKLER

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

O kadar uğrtaştım bu cfw için kimse yorum yapmıyo.. :(

yilmazaga

Üye
Kardeşim hayırlı olsun şimdi de ben sana bir kaç soru sorayım sen uda dan hiç bir uygulama sildin mi sildiysen nasıl sildin...

THe_PRoTeCToR

Üye
    Konu Sahibi
Sağol kardeşim. Uda dan hiçbir uygulama silmedim. Gerek yok silmeye. Telefona yazılımı flash atınca zaten sileceğin uygulamayı üstüne basılı tutup sil deyip silebiliyorsun. Tüm uygulamaları böylelikle sorunsuzca silebiliyorsun bu cfw de..

yilmazaga

Üye
Bu özelliği nasıl yaptın

THe_PRoTeCToR

Üye
    Konu Sahibi
Hackten kaynaklanıyor.. Rofs2 sys bin içine instalserver.exe yi atacaksın. Cfw yi telefona flashlayacaksın. Telefonu açınca ilk önce rom patcher kuracaksın. Open4all ve installserver rp+ 1.7 yamalarını aktif edeceksin. Telefonu kapatıp aç. Sonra silmek istediğin uygulamaları dilediğin gibi silebilirsin..
Ama sırası çok önemli. Sıralamada hata yaparsan Nat Geo uygulamasını kaldıramazsın. İşlem iptal edildi die hata alırsın..

Recep Özmen

Recep Özmen

Üye
Sağol kardeşim. Uda dan hiçbir uygulama silmedim. Gerek yok silmeye. Telefona yazılımı flash atınca zaten sileceğin uygulamayı üstüne basılı tutup sil deyip silebiliyorsun. Tüm uygulamaları böylelikle sorunsuzca silebiliyorsun bu cfw de..

Rom da gömülü olanları silemezsin, sadece UDA da gömülü olanları yani C:\ hafızasında olanları böyle silersin.

yilmazaga

Üye
Saol Kardeşim gerçekten ben merak ediyordum başka bir yol var illaki ama ben daha çözemedim..

THe_PRoTeCToR

Üye
    Konu Sahibi
Sana bişey sorayım o zaman. Bu cfw yi kullanmadan önce telefon hackli olduğu halde ofw kullanırken mesela Nat Geo uygulamasını kaldırırken işlem iptal edildi die hata veriyordu. Şimdi öyle bişey olmuyor. Hangi uygulamayı istersem rahatlıkla kaldırabiliyorum. Bu hackten kaynaklanıyor..

yilmazaga

Üye
Evet hackten kaynaklı olmuş olabilir, ama benim öğrenmek istediğim şu cfw yi yüklemeden uda'da gereksiz programları nasıl sile biliriz

THe_PRoTeCToR

Üye
    Konu Sahibi
O mesajı recep için yazmıştım.. Ama öyle yani hackten kaynaklanıyor..

Uda apps cleaner die bi program var. Kullanmadığım için bişey diyemiycem forumda kullanımı ile ilgili detaylı bilgi var..

- - - Eklendi - - -

Hiç Cfw yi deneyen yok mu..
Kullanmadan önce sorularınız olursa cevaplayabilirim..
Denemekle bişey kaybetmezsiniz emin olun denediğinize pişman olmayacaksınız..

Recep Özmen

Recep Özmen

Üye
Sana bişey sorayım o zaman. Bu cfw yi kullanmadan önce telefon hackli olduğu halde ofw kullanırken mesela Nat Geo uygulamasını kaldırırken işlem iptal edildi die hata veriyordu. Şimdi öyle bişey olmuyor. Hangi uygulamayı istersem rahatlıkla kaldırabiliyorum. Bu hackten kaynaklanıyor..

Hackle hiçbir alakası yok. Hackle sadece sistem klasörlerine erişim ve unsigned uygulamaları yükleyebilirsin. Orjinal(hacksiz) sürümde de UDA'da olan programları kaldırabilirsin. Rom da olan programları kaldıramazsın. Istediğin programı kaldırabiliyormuşsun örneğin menüde kullanıcı klavuzunu kaldırmayı dene. Sonucu burayı yaz.
Ayrıca Natgeo kalkmıyor ki zaten UDA'dan elle silmen lazım dediğin oluyorsa menüden sadece kısayolu silinir.
Kendin de diyorsun orjinal sürümde hackli olduğu halde silinmiyordu. Mesajın sonunda da şu an silinmesi hackten kaynaklanıyor yazmışsın ilginç. :hmmm

THe_PRoTeCToR

Üye
    Konu Sahibi
Bence öyle şimdi bi arkadaşın original fw yüklü telini hackledm nat geo kalkmadı. Hacki sildim baştan diğer mesajda olduğu gibi sırasıyla yaptım herşeyi. Uygulama kaldırıldı uyarısı aldım. Madem bu ne o zaman.. Niye ilk hacklediğimde kalkmadı da 2. Hack yöntemiyle kalktı ??

- - - Eklendi - - -

İnanmıyorsan deneyebilirsin. Telefona cfw yüklemeden dene. Anlatayım sana telefonunda hack varsa sil öncelikle. Yalnız anlatacaklarımı sırasıyla yap.
İlk önce x plore kur. Tmquarantine dosyasını x plore ile c içine at. Mobile security kur. Mobile security açıp ne yapman gerektiğini biliosun. Mobile security kapat. Rom patcher kur. Open4 all ı etkinleştir.x plore ile installserveri atılması gereken yere at. İnstalserver rp 1.7 yamasını patches içine at rom patcher da etkinleştir. En son mobile security sil. Bişey soracak evet de. Sonra menüye gel nat geo uygulaması silmeyi dene görürsün başarıyla kaldırıldığını

Recep Özmen

Recep Özmen

Üye
Bence öyle şimdi bi arkadaşın original fw yüklü telini hackledm nat geo kalkmadı. Hacki sildim baştan diğer mesajda olduğu gibi sırasıyla yaptım herşeyi. Uygulama kaldırıldı uyarısı aldım. Madem bu ne o zaman.. Niye ilk hacklediğimde kalkmadı da 2. Hack yöntemiyle kalktı ??

- - - Eklendi - - -

İnanmıyorsan deneyebilirsin. Telefona cfw yüklemeden dene. Anlatayım sana telefonunda hack varsa sil öncelikle. Yalnız anlatacaklarımı sırasıyla yap.
İlk önce x plore kur. Tmquarantine dosyasını x plore ile c içine at. Mobile security kur. Mobile security açıp ne yapman gerektiğini biliosun. Mobile security kapat. Rom patcher kur. Open4 all ı etkinleştir.x plore ile installserveri atılması gereken yere at. İnstalserver rp 1.7 yamasını patches içine at rom patcher da etkinleştir. En son mobile security sil. Bişey soracak evet de. Sonra menüye gel nat geo uygulaması silmeyi dene görürsün başarıyla kaldırıldığını
Üstteki mesajda ne yazdım kısayolu silinir dedim zaten.
Hacki bana mı öğretiyorsun, sen daha yeni başladın ben 2 yıldır burdayım. Hacki öğreneli 2 yılı da geçti. :) Altta linkini verdiğim konuyu incele. Konuları hiç takip etmiyorsun anlaşılan. Hacki biliyor muyum bilmiyor muyum anlamış olursun. http://www.maxicep.com/s-3-cfw-modifiye-fw-bolumu/nokia-c7-00-symbian-belle-extreme-edition-v9-111-30-0609-09-06-2012-a-579252.html

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
mustipa

mustipa

Üye
sağol kardeşim günlerdir beklediğim cfw yi sonunda upload yapmıssın çok teşekkür ederim Allah senden binkere razı olsun

THe_PRoTeCToR

Üye
    Konu Sahibi
Önemli değil kardeşim..
İşine yaradıysa ne mutlu bana..

mustipa

mustipa

Üye
yok bu cfwdede istediğim tema effectslerini kullanamıyorum effectsleri c resource effects klasörüne atıyorum teli kapatıp açıyorum olmuyor değişmniyor effectsler

THe_PRoTeCToR

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş kaç kez denedim sorunsuz çalışıyor. İstediğin efektin fxml dosyasını c resource effects içine atıp teli yeniden başlat.. Mutlaka olması lazım. Yine olmazsa sen bana kullanmak istediğin efekti söyle ben yapmaya çalışırım bişeyler..

- - - Eklendi - - -

Yalnız c resource effects içindeki manifest.mf dosyasını kendi kullanmak istediğin efektinkisi ile değiştirmeyeceksin..

sbilen

sbilen

Üye
Nokia 700 e yüklenmez mi?

kraldost

kraldost

Üye
şimdi yükleyip deneyeceğim

THe_PRoTeCToR

Üye
    Konu Sahibi
Sbilen >> Bu yazılım nokia 701 içindir. 700 telefonunuzda kullanamazsınız. Sakın flash atıp yüklemeyin telefonunuza zarar verirsiniz..
Kraldost >>
bencede denemelisin kardeşim. Harika bi cfw oldu.. Denedikten sonra cfw hakkında ne düşündüğüne dair yorum yaparsan sevinirim..

Üst Alt