nokia yı bitiren en büyük etmen zaten ekran teknolojisi.. apple o zaman iphone 3G yi çıkartmış htc HD2 yi.. hepsi kapasitif.. sen mal gibi git 5800 a basmatik tak... tamam 5800 ucuz ve çok sattı ama marka imajını feci düşürdü.. 2.en büyük hatayıda n97 ile yaptı.. 1.500tl lik tele bile gidip basmatik taktılar.. hala akıllanmış değil yeni çıkan asha zımbırtılarında bile hala basmatik kullanıyor.. samsungun en ucuz monte ya da corby de bile kapasitif var..
hadi bunu geçtim işletim sistemi windows ve symbian da berbat.. ne uygulama var ne birşey.. nokia microsoftun parasıyla geçinir diyorsunuzda microsoftu baya hafife alıyorsunuz.. adamlar zarar ettiren herşeyi kangren olmuş parmak gibi şak diye kesiveriyor.. zune si ve kendi telefonları tutmayınca adını bile anmaz oldular.. nokia böyle giderse şak onu da keserler. zaten gidişat onu gösteriyor..microsoft la samsung yine anlaşma yapmış.. aslında microsoft zamanında nokiayı değilde htc yi, alsaydı şu an mobil sektörde appleyle başabaş gidebilirdi.. denize düşen yılana sarılır misali nokia ya yapıştı.. ama işler dahada vahimleşirse bu ortaklık biter..yani ortaklıkları pamuk ipliğine bağlı. şu an applenin ve androidin gerilemesi mümkün değil.. google ve apple pazarı iyi domine ediyor.. hatta google androidli tel üretenlerden lisans parası almayı bırakın üstüne 5-6 dolar bile para veriyor.. googlenin tek kaynağı reklamlar.. microsoft ise lisans parası isteyerek telefonların fiyatını yükseltiyor.. lumia nın şansı %1..

Yazarken üşenmedin mi
Söylediklerinin çoğunda hatalar mevcut.Telefonlardaki ekran konusunda zamanında hatalar yapmış olabilir Nokia ama şuanki durumuyla pek alakası yok.Windows ve Symbian oyun oynayanlar için berbat olabilir.Benim evimdeXBOX360'ım var tatil hediyesi olarak PSVita'da aldım yani oyun hiç önemli değil.Wp'ye kötü demişsin fakat oyun olmaması bir sistemi kötü yapmazki oyunda öyle denildiği gibi hiç yok değil.Android markette 450.000 uygulama var 150.000'i çöp ise Microsoft 2 yılda (Yarısından çoğu geliştiriciler için değil Wp için uğraşıldı) Android'in 3'te birine gelmiş ve hergün 300 küsur uygulama geliyor.Microsoft Samsung'la gelişemez.Samsung'la anlaşma yapmış demişsin Microsoft bütün üreticilerle anlaşma yapıyor ama Nokia ile olan işbirliği çok çok daha farklı.Ayrıca Microsof diğer şirketlerin aksine Nokia'dan para almıyor aksine para veriyor.Ayrıca Samsung 2 yıldır dalga geçer gibi telefonlar üretti Wp'ye Microsoft hayatta Nokia gibi imkanlar sunmaz Samsung'a.Android'in gerilemesi işten bile değil...Sistem sömürmesine bir çözüm bulunmazsa ömrü çok az.Bunu farkeden Samsung ve HTC Tizen'e geçmeye başladı ufaktan ufaktan farkındaysanız.Microsoft'un neler yapabildiğini nasıl çabucak geliştiğini koskaca yılların Playstation'u varken XBOX'ı çıkarması ve en popüler oyun konsolu yapmasından anlayabilirsiniz.XBOX'ın sistem özellikleri daha kötüyken DVD varken Playstation'u geçmesini sağladı.Microsoft mobil piyasaya girmek istiyor ve bunun için kurulduğu zamanlar Apple ve Google'ın işletim sistemlerini geliştirmeleri için geliştiricilere yedirdikleri paradan çok daha fazlasını yediriyor ve bu işi Samsung'la yapması çok zor söz dinletebileceği tek büyük şirket Nokia şuan...Pureview'li Lumia'lar geldikten ve Samsung HTC Tizen'e geçtikten sonra şans konusunu bir daha konuşalım.Oyun telefonu değil Multimedya telefonu Lumia'lar ki yakında oyun eksiği de artacak.

Kuzum ben sana söyliyim tartışma çıkar Nokia yı felan kötülemeyin bence..Ayrıca Lumia serisi alınabilecek telefonlar arasında kesinlikle varBu arada hayırlı olsun kuzum .. Hayrını gör yeni telefonunun .. Kolay Gelsin
- - - Eklendi - - -
Yazarken üşenmedin mi![]()

Roman yazmanı tavsiye ederim
Günde 5-6 saat anime izliyorum yüklenmesini beklerken foruma girip yazmaya vaktim oluyor.Boş boş beklemekten iyidir![]()

Roman yazmanı tavsiye ederim![]()

valla ben gayet memnunum nokiadan samsungda androidde çok yapmacık basit geliyor
neyse orda 8-10 tane galaxy s3 test için açmışlar.. git onlarla oyna.. sonra nokia standına git. o da teknosanın içinde.. orda da n8 - e7 gibi 1.000tl nin üstünde hurdalar var.. bak bakalım sonra gel buraya bir daha yorum yap.. ayrıca sadece galaxy s3 yok.. gio-ace-young gibi fiyatı çok daha düşük cihazlarda var.. tabiki lumialar multimedya falan değil.. 1080p bile çekip gösterme özelliği yok.. kaldı ki ekran çözünürlüğü falan rakiplerine göre çok düşük..ram ve işlemciye diyecek laf bulamıyorum.. birde lumiaları galaxy s3-iphone 4s ya da htc one x le kıyaslamıyorlar mı deli oluyorum.. nokia nın en baba telefonu lumia 900 se samsungda onun dengi telefon şu an kullandığım galaxy w dir.. yani üst sınıf cihaz değil.. üstelik ben bu telefonu 700 e aldım lumia 900 ü almaya kalksan aynı donaım özellikleri olmasına rağmen 1.500 falan öderdim sanırım. resmen kazıklama politikası içindeler.. servis diye öne sürdüğü teleservice ye de diyecek birşey bulamıyorum.. ekran tozlarını alıp bir arka kapağı değiştirmek için 2-3 hafta beklettiler zamanında (birde 5800 gibi bol parçası olan bir tel..)..
kısacası nokia nın notu FF - samsungta zamanında d900 le beni biraz üzmüştü ama durumu çabuk toplardı ve AA notunu kaptı benden
- - - Eklendi - - -
dostum sen hiç eline samsunglu android aldın mı?? istanbuldaysan sana tavsiyem git mecidiyeköyde cevahir avm var orda kocaman 3 katlı teknosa var.. teknosa dan asla alışveriş yapmam ama ordaki elektronik oyuncaklarla oynamadan da edememneyse orda 8-10 tane galaxy s3 test için açmışlar.. git onlarla oyna.. sonra nokia standına git. o da teknosanın içinde.. orda da n8 - e7 gibi 1.000tl nin üstünde hurdalar var.. bak bakalım sonra gel buraya bir daha yorum yap.. ayrıca sadece galaxy s3 yok.. gio-ace-young gibi fiyatı çok daha düşük cihazlarda var..
şu an sende 5230 var.. young belki ekran küçük gelebilir.. seni androidde paklayacak en düşük cihaz galaxy gio.. git bak 2 telefonda elindeyken..
710 gibi fiyatı düşük telefonlar var almanya da 169 EURO'dan çıktılar kendileri...Lumia seçmek için sadece sosyal ağlar entegrasyonu yeter.Tabi ikisinin farklı alanlara hitap ettiğini anlayamıyorsunuz.Oyun oynamadığım için telefondan istediklerim sosyal ağlar ve internet olduğu için benim için şuan Lumia'dan üstünü yok.Ayrıca evimde XBOX'ım var bu da bir etken.Lumia 900 tek çekirdekli işlemcisi ile GSII'den daha stabildi, daha akıcıydı testlerde.Kendim kullanıncada bu farkı anladım Wp'nin sistem gereksinimi ile Android'in sistem gereksinimi apayrı bunu bilmen gerekirdi.
Eğer Wp'deki donanım ihtiyacı ile Android'teki donanım ihtiyacını kıyaslayıp, Donanımı gereksiz fazla olduğu için Android telefonları kazandırıyorsan diyebileceğimiz bir şey yok...Multimedya telefonu olarakta Pureview'li Lumia'lar demiştim ama anlatamamışım galiba.Pureview'li Lumia'lar da mı MM telefonu değil sizce710 gibi fiyatı düşük telefonlar var almanya da 169 EURO'dan çıktılar kendileri...Lumia seçmek için sadece sosyal ağlar entegrasyonu yeter.Tabi ikisinin farklı alanlara hitap ettiğini anlayamıyorsunuz.Oyun oynamadığım için telefondan istediklerim sosyal ağlar ve internet olduğu için benim için şuan Lumia'dan üstünü yok.Ayrıca evimde XBOX'ım var bu da bir etken.Lumia 900 tek çekirdekli işlemcisi ile GSII'den daha stabildi, daha akıcıydı testlerde.Kendim kullanıncada bu farkı anladım Wp'nin sistem gereksinimi ile Android'in sistem gereksinimi apayrı bunu bilmen gerekirdi.
wpnin icinde ne varda sistem gereksinimi olcak javanin marketli versiyonu

Java'nın marketli versiyonu mu hiç Wp kullandın mı ya da videosunu izledin mi ?
Android'in sistem gereksiniminin widgetler ve arayüzü yüzünden olduğunu mu düşünüyorsunJava'nın marketli versiyonu mu hiç Wp kullandın mı ya da videosunu izledin mi ?

Android'in sistem gereksiniminin widgetler ve arayüzü yüzünden olduğunu mu düşünüyorsunJava'nın marketli versiyonu mu hiç Wp kullandın mı ya da videosunu izledin mi ?
sen galaxy s im var demistin lumia nerden cikti lumia900 hd degil nasil multimedya telefonu oluyo forumun lumia fanisin
adam androidin yazilimini incelemis beyler butun foruma yazmis
ben iosuda savunurum ama sen wp gibi kotu bir sistemi nasil ovuon symbian ondan iyi